Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Soha semmire nincs időd? Három módszer, hogy legyen!

Mindenkivel előfordul, hogy kicsúszik a lába alól a talaj, mert túl sok feladatra kell figyelnie egyszerre. Ezt elkerülendő érdemes jól bánni az időnkkel, ehhez nyújt mankót három egyszerű tanáccsal az amerikai Forbes.

1. Vedd előre a nehezét!

Dan Ariely viselkedéskutató szerint a reggeli kelést követő első néhány óra a legjobb a munkához, avagy az az idő, amit jó eséllyel facebookozással vagy hírolvasással töltünk. Ekkor érdemes a legkeményebb feladattal foglalkozni, előre véve mondjuk a számolást, amely lankadatlan figyelmet követel. A meetingek és egyebek várhatnak.

2. Használj naptárt!

Triviálisnak tűnik, de egy folyamatosan frissített naptár nemcsak a napi teendők lekövetésében lehet a segítségünkre, hanem a koncentrációt is segítheti, mert a beállított emlékeztetők nem hagyják, hogy kizökkenjünk és álmodozva bambuljunk a monitor előtt. Amennyiben jó előre kitöltjük a naptárunkat, olyan nyomást gyakorlunk magunkon, ami segít abban, hogy fókuszban maradjunk és ne veszítsük el a munka fonalát.

3. Mérd az időd!

Alkalmazottként a főnök mondja meg, mire mennyi idő lenne elég, egy vállalkozó esetében azonban nincs senki, aki megszabja egyes feladatok optimális hosszát. Ezért érdemes stopperrel mérni, hogy a leggyakoribb munkafolyamataink átlagosan mennyi időt vesznek el tőlünk. Az eredményt később viszonyítási pontként használva segíthetjük hozzá magunkat a jobb időmenedzsmenthez, ezzel együtt pedig az időpazarló életmód lezárásához.

Oszd meg!