Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Produktivitás kimaxolva: ezt az 5 módszert használja Elon Musk

A Tesla és a Space X megalkotóját nem igazán lehet utolérni a mobilján, és heti 80 órát dolgozik

Amikor olyan kaliberű figurákról van szó, mint Musk, azért nem szabad elfelejteni, hogy valószínűleg az átlagembertől kicsit eltérő kapacitásokkal üzemel a koponyája, de ez nem jelenti azt, hogy neki 24 óránál több jut egy napból. Hogyan szervezi az életét a világ egyik legzseniálisabb elméje, aki hol elektromos autós forradalmat indít, hol átűrhajóztatná az embereket a szomszéd bolygóra?

1. Amit lehet, e-mailben intéz

Musk állítólag utálja, ha valamit azonnal meg kell beszélni, mert ezzel eltérítik a napirendjétől.

2. Szándékosan elérhetetlen

Körbebástyázta magát, hogy csak a legszükségesebb dolgokkal kelljen foglalkoznia, ráadásul ide-oda ingázik, hétfőn és pénteken a SpaceX-ben van Los Angelesben, kedden, szerdán és csütörtökön a Teslában. 42 órát dolgozik Teslában, 40-et a SpaceX-ben. Igen. Nyolcvankét óra.

 

elon_musk_tesla_factory_fremont_ca_usa_8765031426

Fotó: Wikipedia, Maurizio Pesce, Milánó 

 

3. Multitaskingol

Elon Musk állandóan dolgozik, amikor a gyerekére vigyáz, amikor a napi két kávéja közül az egyiket issza, meetingek alatt – mondjuk emiatt kapott is a rajongóktól, mert szerintük nem foglalkozik eleget a gyerekeivel, ha még közben is dolgozik.

4. Optimalizál

Elég híres az öt perces szabálya, ami azt jelenti, hogy a munkafolyamatot megpróbálja öt perces etapokra felosztva végrehajtani.

5. Keresi a miértre a választ

Musk első számú irányelve az, hogy minden új elméletnél először az alapvető kérdést, a miértet akarja megérteni, mert onnantól kezdve sokkal egyszerűbb kidolgoznia többi lépést.

 

Forrás: innen, innen, és innen

Oszd meg!