Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Pécsi startup egy nemzetközi verseny döntőjében

Az évente átadott angol Learning Technologies Awards a tanulási technológiák olimpiája. Ennek shortlistjére került fel a magyar Games for Business alkalmazása, játékos oktatás versenyszámban.

 

A pécsi illetőségű Games for Business Kft. a tanulási folyamatok és technológiák vizsgálatát, valamint fejlesztését helyezte tevékenységének fókuszába. Az általa kidolgozott játékosított (gamification) folyamatokra épülő módszertant és a hozzá fejlesztett online platformot olyan nagyvállalatok használták sikerrel különböző tevékenységeik – munkáltatói imázs építése, tréningek, vagy vállalati kultúra formálása – támogatására, mint például a német SAP, az HBO Europe és a BP. A nemzetközi ismertségre szert tett cégről és vezetőjéről, Vendler Balázsról részletesen írtunk a Forbes 2015. májusi számában.

A Learning Technologies Awards a nemzetközi tanulástechnológiai iparág legrangosabb díja. A verseny célja, hogy számos kategóriában ismerje el a kiemelkedő tanulással kapcsolatos technológiai megoldásokat. A Learning Technologies Awards versenyére idén világszerte több mint 15 országból 200-at is meghaladó számú pályázat érkezett. A rangos mezőnyben megtaláljuk többek között a BBC Academy-t, a PwC-t, a Harvard Business Publishing-et és az Oxford University Press-t.

A jelentkezők munkáit egy több mint 40 tagból álló zsűri értékelte és választotta ki a 150 nominált alkalmazást (más magyar résztvevőt nem tudtunk kihámozni a listából) a díjazni kívánt 18 kategóriába rendezve. A shortlistre a beküldött anyagok mellett egy videó-interjús prezentáció alapján lehetett felkerülni, Balázsék pályamunkája itt látható:

A Games for Business a leginnovatívabb tanulástechnológiai fejlesztések szekcióba került, ahol hat versenytársuk van. Kategóriánként három díjat fognak kiosztani ünnepélyes keretek között Londonban, november 30-án, melyről természetesen további híradással leszünk. Addig is szurkolunk nekik.


 

Aki valamit kreál, felépít, teremt, azért tudja megtenni, mert nem szégyelli magát. Aki szégyelli magát, nem mer teremteni. Hát akkor mit tehet? Rombol. Szerintem a rombolás a szégyenből ered.