Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Pécsi startup egy nemzetközi verseny döntőjében

Az évente átadott angol Learning Technologies Awards a tanulási technológiák olimpiája. Ennek shortlistjére került fel a magyar Games for Business alkalmazása, játékos oktatás versenyszámban.

 

A pécsi illetőségű Games for Business Kft. a tanulási folyamatok és technológiák vizsgálatát, valamint fejlesztését helyezte tevékenységének fókuszába. Az általa kidolgozott játékosított (gamification) folyamatokra épülő módszertant és a hozzá fejlesztett online platformot olyan nagyvállalatok használták sikerrel különböző tevékenységeik – munkáltatói imázs építése, tréningek, vagy vállalati kultúra formálása – támogatására, mint például a német SAP, az HBO Europe és a BP. A nemzetközi ismertségre szert tett cégről és vezetőjéről, Vendler Balázsról részletesen írtunk a Forbes 2015. májusi számában.

A Learning Technologies Awards a nemzetközi tanulástechnológiai iparág legrangosabb díja. A verseny célja, hogy számos kategóriában ismerje el a kiemelkedő tanulással kapcsolatos technológiai megoldásokat. A Learning Technologies Awards versenyére idén világszerte több mint 15 országból 200-at is meghaladó számú pályázat érkezett. A rangos mezőnyben megtaláljuk többek között a BBC Academy-t, a PwC-t, a Harvard Business Publishing-et és az Oxford University Press-t.

A jelentkezők munkáit egy több mint 40 tagból álló zsűri értékelte és választotta ki a 150 nominált alkalmazást (más magyar résztvevőt nem tudtunk kihámozni a listából) a díjazni kívánt 18 kategóriába rendezve. A shortlistre a beküldött anyagok mellett egy videó-interjús prezentáció alapján lehetett felkerülni, Balázsék pályamunkája itt látható:

A Games for Business a leginnovatívabb tanulástechnológiai fejlesztések szekcióba került, ahol hat versenytársuk van. Kategóriánként három díjat fognak kiosztani ünnepélyes keretek között Londonban, november 30-án, melyről természetesen további híradással leszünk. Addig is szurkolunk nekik.


 

Oszd meg!