Legyél jobb!

Minél maximalistább vagy, annál sikertelenebb leszel?

Forbes
2022. április 06. 2 perc olvasás

Bár elsőre azt gondolhatnánk, óriási plusz pontot ér az állásinterjún, ha bevalljuk a maximalizmusukat, a gyakorlati tapasztalat mást mutat. Ha önmagában az nem lenne elég, hogy a tökéletességre való törekvés lassítja a munkafolyamatot és demotiválttá tesz, a York St. John Egyetem publikációja még a kiégés, a depresszió, a szorongás és a korai halálozás valószínűségével is összefüggésbe hozta. Utánajártunk, miért.

A perfekcionizmus demotiváló

Bár elsőre úgy tűnhet, a maximalista embert mindig fűti a tettvágy, hiszen a legjobbat akarja kihozni a munkájából, ez sajnos könnyen visszájára fordulhat. A „legjobb” sokszor egy idealisztikus, elérhetetlen állapot, aminek kajtatása végett sosem dőlhetünk hátra, sosem veregethetjük meg saját vállunkat. A cél ne a „tökéletes”, hanem az „elég jó” legyen, és tanuljuk meg megbecsülni a kisebb sikerélményeinket is. A motiváció egyik legfőbb fűtőereje a pozitív visszajelzés – akár saját magunktól is.

Eltávolít másoktól

A perfekcionizmus nem csapatjátékosoknak való. Aki mindig a tökéletességre törekszik, hajlamosabb a versengésre, mások lenyomására és a túlkritizálásra is – ami valljuk be, senkit nem tett még szimpatikusabbá a munkahelyén. Ezzel szemben, egy jó munkamorálú csapatban nem lehúzzák, hanem folyamatosan feljebb segítik egymást az emberek: a közös brainstorming célja az, hogy mindenki a lehető legjobbat hozza ki saját képességeiből. A hibázás emberi dolog, amit el kell fogadnunk önmagunknak és társainknak is, hiszen ebből tanulunk legtöbbet.

Csökkenti a hatékonyságot

A tökéletességre való törekvés önmagában nem ördögtől való dolog, hiszen segíthet abban, hogy elszántak maradjunk, hogy megmozgassuk minden erőforrásunkat a cél érdekében, és hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból. Kivéve, ha egy ponton megreked a folyamat – például nem találsz azonnali megoldást egy felmerülő problémára – és a továbbhaladás helyett inkább görgetni kezded magad előtt a feladatokat. A hatékonyság velejárója az is, hogy elengedjük, ami nem megy, hogy átadjuk, amit más jobban meg tud csinálni, vagy szimplán nemet mondunk egy felkérésre, mert nincs rá kapacitásunk.