Fotó: Dan Gold // Unsplash
Fotó: uber autó
Legyél jobb!

Meghirdették az Autómentes Augusztust

Forbes
2019. augusztus 06. 2 perc olvasás

A Kerékpárosklub szerint az is sokat számít, ha egyetlen autós utat kiváltunk más közlekedési módszerrel, tippeket is adnak a most elindított kampányukban. 

„A Műanyagmentes Július sikerétől fellelkesülve szeretnénk meghívni mindenkit az Autómentes Augusztusra! Próbáljuk ki, milyen letenni az autót, és egy utazást biciklivel, gyalog, közösségi közlekedéssel, esetleg telekocsival megtenni, sőt akár az egész hónapon át autómentesen élni” – írja az akciót elindító Magyar Kerékpárosklub. A környezetbarát és egészséges közlekedési módváltást népszerűsítő kampányban tippeket és tanácsokat is adnak azoknak, akik hétköznap vagy nyaralás során tennék le az autót.

A szervezők tudják, hogy nyaralás közben nehezebb lehet letenni a kocsit. Ugyanakkor arra bíztatnak mindenkit, hogy a nyár adta lehetőségeket kihasználva próbáljanak ki olyan megoldásokat, amiket beépíthetnek a mindennapjaikba.

„Augusztusban könnyen kipróbálhatod, milyen útvonalon bringázhatsz el legkönnyebben a munkahelyedre” – mondott egy tanácsot a sok közül Halász Áron, a Kerékpárosklub elnökhelyettese és szóvivője.

A Kerékpárosklub azt tanácsolja, hogy első lépésként „gondoljuk végig, mielőtt útra kelnénk: biztosan szükség van autóra ahhoz az utazásodhoz? Másként is meg tudjuk oldani?”

„Nem várunk el teljes autómentességet a kihívásban, egy utazás is sokat számít”

– nyugtattak meg mindenkit a szervezők.

A Kerékpárosklub kampánya mögött nincsenek nagy támogatók, ezért a csatlakozó emberekre számítanak a sikerhez. Arra kérnek mindenkit, hogy osszák meg tapasztalataikat közösségi médiafelületeiken az #automentesaugusztus hashtag alatt és várják cégek, szervezetek csatlakozását is.

Az esemény Facebook oldalán és a kerekparosklub.hu oldalon tippeket és tanácsokat gyűjtöttek össze a hétköznapok és a nyaralás autómentesítéséhez is.