Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Legyen hová ledőlnöd pihenni, ha hatékonyan akarsz dolgozni az irodában

Néha azon múlik a sikeres munkavégzés, hogy a kollégák jól érzik-e magukat a munkahelyi környezetükben. A megfelelően beállított fénnyel, hőmérséklettel, vagy akár a dizájnnal is meglepően növelhetjük a teljesítményünket.

Az Inspired Interiors alapítója, Emily Mackie az amerikai Forbesnak további trükköket is elárult azzal kapcsolatban, hogyan lehet a kollégák számára még inkább kellemesebbé tenni a munkahelyi környezetet. Egy kis környezeti frissítéssel könnyebben kihozhatjuk dolgozóinkból és magunkból is a legtöbbet.

Jól kialakított tárgyalók

A dolgozók sok időt töltenek el a tárgyalóhelyiségekben, így fontos, hogy jól érezzék magukat ezekben a terekben, ne feszengjenek. A klasszikus irodai berendezést is fel lehet dobni apróságokkal. A kényelmes kanapé például nem csak intimebbé teszi a találkozókat, de sokkal kényelmesebbé teszi a sokszor hosszú ideig tartó megbeszéléseket.

Túl a babzsákon

„Pihenőszobák”

A Microsoft felmérése alapján az amerikai dolgozók nagy többsége átlagosan hét órát tölt el a monitor bámulásával. A pihenőszobák jó lehetőséget adnak a kikapcsolásra és feltöltődésre. A szusszanáson kívül ezek a helyek jó terepet nyújtanak az informális beszélgetésekhez, ötletelésekhez, vagy a gyors megbeszélésekhez.  A szakember a bútorozás szempontjából többfunkciós székeket és egy középre elhelyezett asztalt ajánl.

Mozdítható munkaállomás

Egy munkahelyen a dolgozók sokszor motiválják egymást, ahhoz azonban, hogy elinduljon a kommunikáció, érintkezniük kell egymással. Nem rossz, ha a munkaállomás többfunkciós, és lehetőséget ad arra, hogy elmozdítható legyen. Egy mobil munkaállomás növelheti a produktivitást és a dolgozók könnyebben beszélhetik meg egymással ötleteiket.

Közösségi táblák felszerelése

A közösségi táblák jó felületet adnak arra, hogy üzenjünk egymásnak: mi történik a munkahelyen, tudjuk egymás feladatait, tisztában legyünk a határidőkkel, és alkalmasak egy kis humorizálásra is. Használjuk kreatívan ezeket a táblákat. Frissítsük a képeket, ábrákat, mert lehet, hogy pont ezek fognak másokat inspirálni.

Oszd meg!