Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Kép: Lydia Torrey // Unsplash

Kutyakurzusra kötelezik a bécsi gazdikat

A bécsi kutyatulajdonosok júliustól kötelezően részt kell vegyenek egy minimum négyórás tanfolyamon, melynek célja, hogy jobb gazdikká váljanak – írja közleményében az osztrák főváros külképviselete.

Nem Bécs lesz az első hely, ahol bevezetik az intézkedést: Stájerországban és Felső-Ausztriában már létezik ez a program, az ottani pozitív tapasztalatok vezettek a bécsi bevezetéshez is.

Persze nem kell megijedni, akinek már van kutyája, nem kell, hogy részt vegyen a 40 eurós kurzuson. Ez csak azoknak szól, akik július 1-je után szeretnének gazdikká válni, és korábban sem tartottak kutyát két évnél tovább.

Maga a tanfolyam egyébként a kutyatartás alapjairól, az állatok neveléséről és a róluk való gondoskodásról szól. Lényege, hogy már a kutyus beszerzése előtt is tudják a jövendő állattartók, pontosan mire vállalkoznak.

Kép: Lydia Torrey // Unsplash


 

"Különös szervezetem van. Nem emlékszem rá, hogy munka közben valaha is elfáradtam volna, csak a semmittevés merít ki végképp."