Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Igazi csapatjátékost keresel? Alázat, hajtás, EQ

Van az a helyzet, hogy szuper tehetségesek a kollégák, és mégsem illenek a csapatba. Sokszor viszont muszáj csapatjátékost találni, ebben segít Patrick Lencioni könyve. Könyves sorozatunk harmadik része.

A jó csapat a siker kulcsa – ezt a bölcsességet a legtöbb menedzsment és leadership könyv leírja. Sokat lehet olvasni arról is, hogy hogyan lehet javítani a csapatmunkát, milyen eszközök és lehetőségek állnak rendelkezésre mely javíthatja az együttműködést cégen belül.

Arról viszont jóval kevesebb szó esik, hogy mitől is lesz valaki jó csapatjátékos, hogyan lehet ezen csapatjátékosokat megtalálni, és hogyan lehet utána ezt a képességüket tovább erősíteni.

A The Ideal Team Player – How to Recognize and Cultivate The Three Essential Virtues egy egyszerű, három fő pontból álló keretrendszert biztosít ezen kihívásokra.

Leegyszerűsítve a modellt, az igazi csapatjátékos valahol az alázat, a hajtás és a fejlett érzelmi intelligencia közös halmazában dolgozik.

A könyv egy igazi Lencioni klasszikushoz méltó könnyed, laza anekdota formájában mutatja be, hogy egy nehézségekkel küzdő építkezési vállalkozó hogyan fordítja meg cége sorsát, hoz meg nehéz személyi jellegű döntéseket, és tölti fel csapatát igazi csapatjátékosokkal.

book

Írta: Patrick Lencioni
Kiadó: John Wiley & Sons
Megjelent: 2016
220 oldal, elérhető az Amazon.com-on
Ára: 16,51 USD/Kindle; 17 USD/kötve

Megjegyzés: a könyv magyarul is megjelent a HVG gondozásában.

 

Zajdó Csaba az Innonic Group Zrt. – Debrecen első startup studiója – ügyvezetője, és a debreceni Mastermind tagja. Ez utóbbi hat informatikai vállalkozó baráti társasága. A csapat tagjai körülbelül öt éve minden hónapban egyszer találkoznak, ilyenkor – egyebek mellett – megosztják egymással könyvélményeiket. Havonta egy könyvet pedig a Forbes olvasóinak ajánlanak.

Sorozatunk eddigi darabjai:

The Start-up J Curve

Oszd meg!