Legyél jobb!

“Ha én tudom csinálni, te is tudod” – mondja a tízéves CEO, aki hétévesen indította saját környezetvédő vállalkozását

Forbes
2019. december 06. 2 perc olvasás

Ryan Hickman 2012-ben, hároméves korában találkozott először az újrahasznosítás fogalmával, mikor az apjával elment a helyi újrahasznosító ponthoz ledobni a szemetet. Másnap körbejárta a szomszédokat, odaadott nekik egy szatyrot, hogy legyenek kedvesek abba dobni a palackokat, amit ő majd összegyűjt. Ma – tízévesen- szemétszedő vállalkozása van, ami egész partszakaszokat tisztít meg.

Az ötödikes kisfiú gyakorlatilag mindenhol feltűnt már a médiában. Ellen DeGeneres talk showjában, a CNN-en, az NBC-n és minden más fontos médiumban, legyen az tévé vagy újság. Fiatal tettrekészségét pedig díszpolgárságtól kezdve vállalkozói díjig mindennel elismerték, összesen 28 díja van.

De a szemétszedő cégének eredménye is szépen növekszik: a Ryan’s Recycling Company célja, hogy az óceánba kerülés előtt felszedjék és újrahasznosítsák az egyszer használatos műanyagokat. 48 tonna műanyagot gyűjtöttek össze és hasznosítottak újra, folyamatosan gyűjtenek a Pacific Mammal Centre-nek, eddig tízezer dollárt adományoztak nekik.

2017-ben egy, a CNN-nek adott interjúban azt mondta, hogy az eddig keresett pénzt elvileg az egyetemi tanulmányaira kéne félretetnnie, de ő kukásautót akar belőle venni, és aztán kukásként szeretne dolgozni.

A szülők egyébként akkor azt mondták, hogy a támogatókat arra kérik, ne pénzzel segítsék Ryan vállalkozását, mert megjelentek olyan hangok, amik azt sugallták, hogy Ryan csak egy marketingeszköz, és a gyerek lelkesedésén próbálnak gazdagodni a szülők.

A srác egyébként jövőre Budapestre is ellátogat, a Brain Bar-on fog előadni.

Borítókép: ryansrecycling.com