F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Ez a 10 cég az Y-generációsok álommunkahelye

Meglepő? Ja nem. Egy friss felmérés szerint az Y-generációs amerikaiak, tehát az 1980-as évek szülöttei ezeknél a cégeknél akarnak dolgozni:

  1. Microsoft
  2. Walt Disney Company
  3. HP
  4. Google
  5. Apple
  6. Boeing
  7. Intel
  8. Caterpillar
  9. Amazon.com
  10. Lockheed Martin

Ebből a tech-többségű listából talán egyedül a Disney a meglepő – amely egyébként nem csak az Y-ok körében népszerű munkáltató. A SurveyMonkey, amely a felmérést készítette, azt állítja, azért épp ezeket a cégeket választhatták a válaszadók, mert ezek járnak élen, ami az innovációkat illeti. Ezen kívül ezek a munkahelyek jó előrelépési lehetőségeket is jelentenek.

A fentinél valamivel meglepőbb az a toplista, amely az Y-ok által legkevésbé preferált munkahelyeket sorolja:

 1. Wal-Mart
 2. Wells Fargo
 3. Valero Energy

A korábban vezető élelmiszerbolt-lánc Wal-Mart tehát második helyre tolta a korábban vezető bankpiaci szereplőt, a Wells Fargot. A Valero a világ legnagyobb független ásványolaj-finomítója, kereskedője és etanol előállítója.

Na miről írtunk ma reggeli vezető anyagunkban? Arról, hogy a fenti két lista, az e- és az offline kereskedelem összeolvadt a Wal-Mart Google és az Amazon offline terjeszkedése után. Kattins és olvasd!

Olvasd el Legyél jobb rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő