Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Csehország vonzó, Görögország már kevésbé – Ezekben az országokban a legjobb és a legrosszabb nőként dolgozni

Sok embernek eszébe jut egy görög- vagy olaszországi nyaralás során, hogy milyen lenne egész évben ott élni. Az Internations nemrég publikált rangsora szerint nem annyira jó, legalábbis ha az ember nő és munkavállaló, a lista alján ugyanis épp ez a két ország áll.

Az 57 országból álló rangsor az Internations, a világ legnagyobb expat közösségének éves kérdőíve, az Expat Insider Survey alapján készült, közel 8900, külföldön élő nő válaszainak figyelembevételével. A kérdőívben rákérdeztek többek között a karrierlehetőségekre, munka-magánélet egyensúlyra és a létbiztonságra, az eredményeket pedig a Forbes.com külsős szerzője írta meg.

Az utolsó helyen Görögország végzett, szorosan a nyomában pedig Olaszország. Mindkét országban a (külföldi) nők több mint fele látja negatívan a karrierlehetőségeit. Görögország zsinórban negyedszer végez a rangsor végén.

A kérdőívet kitöltő nők 37 százaléka adott minimális pontot a karrierlehetőségekre (a globális átlag 10 százalék), nem meglepő mód a gazdasági helyzettel sem elégedettek, 81 százalékuk ítélte meg negatívan a görög gazdaság helyzetét.

Olaszországban hasonló a helyzet, a nők 34 százaléka elégedetlen a munkájával (a globális átlag 20 százalék).

A legjobb helyekért nem feltétlenül kell messzire néznünk, az idei győztes Csehország lett, 2015 óta 25 helyet jött fel. Jó női munkavállalónak lenni Norvégiában, Dániában, Luxemburgban és Új-Zélandon is.

 

Magyarország (nemtől függetlenül) a 45. helyen végzett.

Oszd meg!