Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bútorokkal segíti a hazai IKEA a betegellátó intézményeket

Az adományokat többek között a Szent János Kórház járványközponttá nyilvánított osztályainak és a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinikának juttatja el az áruház. A felajánlások főként a pihenőszobák, illetve az egészségügyi dolgozók által közösen használt helyiségek fejlesztését szolgálják.

A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került egészségügyi intézmények többek között dolgozóasztalokat, székeket, egyszemélyes ágyakat, polcokat, hűtőket, öltözőszekrényeket és heverőket vehettek és vehetnek át az elmúlt hetekben. Az IKEA-bútorok és- lakberendezési tárgyak jellemzően pihenőszobákba, illetve az egészségügyi dolgozók által leginkább használt közös helyiségekbe kerülnek – írja a cég a Forbesnak elküldött közleményében.

A svéd lakberendezési vállalat a járványkórházak mellett további adományokat, bútorokat és játékokat juttatott el a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a Bethesda Gyermekkórház és a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika részére is.

A kórházak a járványhelyzetben szükségessé vált átszervezések vagy éppen a megnövekedett kapacitásigény következtében felmerülő bútorhiányt kihívásnak jelölték meg.

Az IKEA a fenti egészségügyi intézményeken kívül járványhelyzetben érintett szervezetek, intézmények számára juttatott el további adományokat. Egy kórházi alapítvány, a helyi önkormányzatokon keresztül pedig három hajléktanokat támogató szervezet, szociális segélyszervezetek és egy idősotthon vehetett át bútorokat, ágyneműket, izolációs szobák berendezéséhez szükséges tárgyakat vagy éppen ételadományt.

Egészségügyi dolgozók részére fenntartott, átmeneti otthonok berendezését is vállalta az áruház, valamint számos, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó szervezetet támogatott gyermekfoglalkoztató eszközökkel, játékokkal.

Fotó: az IKEA hivatalos Facebook-oldala

Oszd meg!