Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Istene Bence 2019-ben a Forbes Flow színpadán. Fotó: Fekete Csaba

Apukám szokta mondani, nem gyorsan kell meggazdagodni, hanem nagyon – 9 erős mondat Istenes Bencétől a Forbes Flow-n

Welcome to the show, Ben! – köszöntötte Bencét az X-Factor Deutschland Facebook-oldala. A még csak harmincegy éves műsorvezetőnek van mit ünnepelnie: médiatörténelmet írt azzal, hogy ő az első magyar, aki külföldi showműsort vezethet.

Ambíció ide vagy oda, kellett hozzá bevállalósság, hogy a magyar sikerek rutinja után nekiinduljon Németországnak. Megcsinálta, többek között erről is mesélt nekünk a Forbes Flow színpadán, a magazin üzleti fesztiváljának témája idén az volt: „csakazértis!”. A színpadon elhangzott gondolatokból csemegéztünk. 

1. A Németország és Magyarország közötti ingázásról:
„Borzasztó nehéz. Az elején azt hittem, hogy könnyebben fog menni.”

2. A húszas és a harmincas évei közötti különbségről:
„11 éve csinálom. 11 év alatt idősebb lesz az ember, nehezebben bírja a másnapokat, többet alszik. Nem lehet összehasonlítani azt, aki akkor voltam, a húszas éveim elején, és most a kétgyermekes családapát.”

Istenes Bencével a Forbes újságírója, Nagy Zsolt beszélgetett.

Istenes Bencével a Forbes újságírója, Nagy Zsolt beszélgetett. Fotók: Fekete Csaba / Forbes Flow

3. A VIVA TV-s időszakról, ahol a karrierjét kezdte:
„Volt olyan műsor természetesen, amit nem szerettem. Jó volt, hogy mennyi csaj ismer meg, mondjuk. Nem tudtam úgy elmenni egy inget venni, hogy ne sikítozzanak a tinik. Volt, hogy elmentünk Megállót forgatni vidékre. Volt, hogy ezren vártak ott, biztonsági őrök menekítettek ki minket plázák pincéjén keresztül.”

4. Arról, amikor találkozott a patinás német filmvállalat, az UFA GmbH vezetőivel:
„Kiderült számukra, hogy beszélek németül. Másnap fölhívtak, hogy kérdezzük már meg ezt a csávót, hogy van-e kedve műsort vezetni. Innentől fogva két évig tartott, mire kiköltöztem fixen.”

5. Arról, hogy van-e imposztor szindrómája:
„Az X-Faktor egy olyan formátum, amiből megcsináltam három évadot, kevesen ismerik jobban itthon, mint én. Emiatt megvolt a magabiztosságom, tudtam, hogy mit várnak el tőlem, csak egy másik nyelven kell megcsinálnom.”

6. Az influenszerségről:
„Azt el kell mondani, hogy Németországban nem vagyok azért annyira ismert. Ott ez nem volt akkora durranás, eleve egy kisebb adón szerepelt. Így a követőszámban nem látom, inkább az imidzsben. A cégek például máshogy állnak hozzám.”

7. Arról, hogy változott-e az együttműködése a cégekkel:
„Azért dolgozni kellett 11 évet, hogy ma mondhassak nemet.”

8. A hosszú távú gondolkozásról:
„Apukám szokta mondani, hogy nem gyorsan kell meggazdagodni, hanem nagyon.” 

9. Még mindig az influenszerségről:
„Abban hiszek – és tudom, hogy ez álomvilág – hogy mindenki olyan márkát reklámoz, amit szeret, amit használ. Ez nálam is így van, ami nálam fent van az oldalon, azt 95 százalékban használom is.”

Oszd meg!