Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Istene Bence 2019-ben a Forbes Flow színpadán. Fotó: Fekete Csaba

Apukám szokta mondani, nem gyorsan kell meggazdagodni, hanem nagyon – 9 erős mondat Istenes Bencétől a Forbes Flow-n

Welcome to the show, Ben! – köszöntötte Bencét az X-Factor Deutschland Facebook-oldala. A még csak harmincegy éves műsorvezetőnek van mit ünnepelnie: médiatörténelmet írt azzal, hogy ő az első magyar, aki külföldi showműsort vezethet.

Ambíció ide vagy oda, kellett hozzá bevállalósság, hogy a magyar sikerek rutinja után nekiinduljon Németországnak. Megcsinálta, többek között erről is mesélt nekünk a Forbes Flow színpadán, a magazin üzleti fesztiváljának témája idén az volt: „csakazértis!”. A színpadon elhangzott gondolatokból csemegéztünk. 

1. A Németország és Magyarország közötti ingázásról:
„Borzasztó nehéz. Az elején azt hittem, hogy könnyebben fog menni.”

2. A húszas és a harmincas évei közötti különbségről:
„11 éve csinálom. 11 év alatt idősebb lesz az ember, nehezebben bírja a másnapokat, többet alszik. Nem lehet összehasonlítani azt, aki akkor voltam, a húszas éveim elején, és most a kétgyermekes családapát.”

Istenes Bencével a Forbes újságírója, Nagy Zsolt beszélgetett.

Istenes Bencével a Forbes újságírója, Nagy Zsolt beszélgetett. Fotók: Fekete Csaba / Forbes Flow

3. A VIVA TV-s időszakról, ahol a karrierjét kezdte:
„Volt olyan műsor természetesen, amit nem szerettem. Jó volt, hogy mennyi csaj ismer meg, mondjuk. Nem tudtam úgy elmenni egy inget venni, hogy ne sikítozzanak a tinik. Volt, hogy elmentünk Megállót forgatni vidékre. Volt, hogy ezren vártak ott, biztonsági őrök menekítettek ki minket plázák pincéjén keresztül.”

4. Arról, amikor találkozott a patinás német filmvállalat, az UFA GmbH vezetőivel:
„Kiderült számukra, hogy beszélek németül. Másnap fölhívtak, hogy kérdezzük már meg ezt a csávót, hogy van-e kedve műsort vezetni. Innentől fogva két évig tartott, mire kiköltöztem fixen.”

5. Arról, hogy van-e imposztor szindrómája:
„Az X-Faktor egy olyan formátum, amiből megcsináltam három évadot, kevesen ismerik jobban itthon, mint én. Emiatt megvolt a magabiztosságom, tudtam, hogy mit várnak el tőlem, csak egy másik nyelven kell megcsinálnom.”

6. Az influenszerségről:
„Azt el kell mondani, hogy Németországban nem vagyok azért annyira ismert. Ott ez nem volt akkora durranás, eleve egy kisebb adón szerepelt. Így a követőszámban nem látom, inkább az imidzsben. A cégek például máshogy állnak hozzám.”

7. Arról, hogy változott-e az együttműködése a cégekkel:
„Azért dolgozni kellett 11 évet, hogy ma mondhassak nemet.”

8. A hosszú távú gondolkozásról:
„Apukám szokta mondani, hogy nem gyorsan kell meggazdagodni, hanem nagyon.” 

9. Még mindig az influenszerségről:
„Abban hiszek – és tudom, hogy ez álomvilág – hogy mindenki olyan márkát reklámoz, amit szeret, amit használ. Ez nálam is így van, ami nálam fent van az oldalon, azt 95 százalékban használom is.”

 

"Az első marketingesünktől azt kértem, hogy küldjön nekem egy titkosított levelet. Két nap alatt sem sikerült neki."