Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

főnök_vezető_munka_ fotó: Amy Hirschi // Unsplash

8 mondat, amiket soha ne használj egy állásinterjún – ezeket mondd helyettük!

Kerüld az egyszavas válaszokat, az exfőnökök szidását és kutass egy kicsikét a vágyott pozíció fizetési tartományával kapcsolatban.

Ha egy dolgot tanultunk a járványból, akkor az annak felismerése, hogy eddigi életünkben sok dolog igazából nem is tett bennünket boldoggá. A karantén, a szűkös költségvetés és a napokig tartó pizsamaviselet többeknek új perspektívába helyezte életét.

Sokaknál a nagy megvilágosodás karrierjük kapcsán érkezett el, számos munkavállaló tervezi, hogy a közeljövőben munkahelyet vált. 

Ha te is egy vagy közülük, itt az idő, hogy elvégezz egy kis előkészületet még mielőtt beleveted magas az állásinterjúk dömpingjébe. Az állásinterjúk akár félelmetesebbnek is tűnhetnek, mint korábban. Elég csak a Zoom-interjúkra gondolni, amik sokkal kínosabban sülhetnek el, mint a régimódi kézfogásos bemutatkozás. 

Szerencsére függetlenül attól, hogy milyen típusú állásinterjúra készülsz, vannak olyan praktikák, amikkel biztos a siker. A Business Insider nyolc olyan kifejezést gyűjtött össze, amiket jobb, ha elkerülsz egy állásinterjú során, és azokat is felsorolja, amikkel bebizonyíthatod, hogy te vagy a legmegfelelőbb ember a pályázott pozícióra.

Így készülj fel: 5 dolog, amit az állásinterjú előtti estén csinálj

1. Ne mondd: ebben nincs tapasztalatom

Próbáld elkerülni a negatív válaszokat, hiszen ezek kétséget ébreszthetnek a képességeiddel kapcsolatban. Allison Cheston karriertanácsadó szerint ezekben a helyzetekben is inkább a hozzáállásodat és a rugalmasságodat hangsúlyozd.

Ezt mondd: legutóbb tapasztalatokat szerezhettem ebben és ebben, és részt vettem egy képzésben is. Éppen ezért, bízom benne, hogy sikerül megoldanom a feladatokat.

A legfontosabb, hogy ne a tapasztalatlanságodat hangsúlyozd, hanem azt, hogy készen állsz az új kihívásokra.

2. Ne mondd: rugalmas vagyok, ha fizetésről van szó

Ha ezt feleled, valószínűleg nagyon rosszul jársz, hiszen azt sugallod, hogy hajlandó vagy elfogadni bármilyen összeget.

Ezt mondd: a szakértelmem és a tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy elérem a pozíció legmagasabb fizetési sávját. Hadd fejtsem ki, miért.”

Az interjú előtt végezz egy kis kutatást a vállalatnál megpályázott pozíciók bérezését illetően. Ha úgy gondolod, hogy neked a legtöbb jár, oszd meg valamennyi tapasztalatodat és előnyödet, mert ezzel tudod alátámasztani az igényed.

Edgeplorer / 123RF

Fontos a fizetés tisztázása, de nem mindegy, hogy hogyan // Fotó: Edgeplorer / 123RF

3. Ne mondd: szörnyű hibát követtem el

A leendő munkaadók szeretnek feltenni olyan kérdéseket, amikkel a viselkedésedet vizsgálják. Például: „meséljen nekem egy olyan esetről, amikor félreértés történt a munkahelyén”.

Ezt mondd: nagyon sok mindent tanultam ebből a tapasztalatból.

Tedd pozitív kontextusba egykori hibáidat, hangsúlyozd, mit tanultál konfliktusaidból, vagy a rossz döntéseidből. Ne feledd, a munkáltató nem hibátlan alkalmazottat akar, hanem olyat, aki képes tanulni a hibáiból, kezeli a konfliktusokat és beismeri, ha téved.

Mi történik, ha Bill Gates munkára jelentkezik a Microsofthoz? – 3 erős állásinterjú válasz a világ egyik leggazdagabb emberétől

4. Ne mondd: a gyengeségem valójában az erősségem

Nincs olyan interjú, amiben ne lenne szó a jelentkező gyengeségeiről. Mielőtt elmész egy interjúra, állj készen a kérdése, és kerüld el a perfekcionista és maximalista vagyok típusú válaszokat. Ezek annyira klasszikusan hamis válaszok, amikkel éppen az ellenkező hatást éred el. Adj őszinte válaszokat, hogy a munkaadó lássa, képes vagy az őszinte önértékelésre.

Ezt mondd: a múltban voltak problémáim ezzel meg ezzel.

Itt az idő arra, hogy megmutasd, milyen ember vagy igazán. Bármit is mondasz, légy őszinte, hogy a kérdező megismerje a mélységeidet is. A munkáltatók tudják, hogy azok a jelöltek, akik képesek felismerni gyengeségeiket, képesek az önfejlesztésre is. Nem tökéletes dolgozókat akarnak, hanem olyanokat, akik tudnak fejlődni és a hibáikból tanulni.

5. Ne mondd: a volt főnököm rettenetes volt, a cég pedig a legrosszabb hely a világon

Még ha igaz is, akkor sem javasolt rossz jelzőkkel illetni egykori munkahelyedet és főnökeidet. Ha negatív dolgokat mesélsz egy korábbi vezetődről, az alábbi nem profi hozzáállást tükrözöd: „ha így beszél a volt munkahelyéről, akkor rólunk is így fog a későbbiekben.” Pletykásnak és nehezen kezelhetőnek tünteted fel magad.

Ezt mondd: vannak dolgok, amiket nagyon élveztem a korábbi munkahelyemen, de most készen állok a változásra.

Meséld el, miket élveztél korábbi munkádban és kerüld el a negatív dolgok részletezését.

Bármilyen rossz is volt, ne szidjuk a volt munkahelyet az állásinterjún! Kép: Sebastian Herrmann

6. Ne kérdezd: milyen gyakran kapok fizetésemelést?

Tisztázzuk, a felvételiztető azt akarja, hogy sikeres legyél a pozíciódban, de az elsődleges prioritásuk az, hogy te milyen előnyökkel jársz a vállalat számára. Az interjún ne arra koncentrálj, hogy ők mit tehetnek érted, hanem hogy te mit tehetsz értük.

Ezt kérdezd: hogyan segíthetem én a céget a célok elérésében?

Egy állásinterjú során a te feladatod az, hogy bebizonyítsd, készen állsz a szervezet támogatására. Mutasd meg nekik, hogyan válhatsz hasznukra.

7. Ne mondd: igen vagy nem (általában is kerüld az egyszavas válaszokat)

Az interjú lehetőség arra, hogy eladd magad és megmutasd a legjobb énedet. Mutasd meg nekik, hogy érdekel a munka, ne keverd le a kérdést egyszavas válaszokkal.

Ezt tedd: néhány kérdéshez szükséges az igen-nem, de fontos, hogy utána részletezd és fejts ki a válaszaidat.

Ez remek lehetőség arra, hogy történeteket csempésszünk a kérdésekre adott válaszokba. Ezek a leghatásosabb üzenetek, amik segíthetnek kiemelni a tömegből. Ne félj lelkesedést és személyiséget mutatni.

8. Ne mondd: nem, nincs több kérdésem

Mindig kell, hogy legyen pár kérdésed az interjú végén. A főnökök érdeklődő és gondolkodó munkatársakat akarnak. Olyanokat, akik felkészülnek és nem félnek kérdezni. Amikor az interjúztató azzal tölti az idejét, hogy mesél a vállalatról és annak működéséről, fontos, hogy megmutasd neki, lennének ehhez kapcsolódó gondolataid.

Ezt mondd: igen, akad pár.

Ezután mérlegeld kérdéseidet, kezdd a legfontosabbal, mert lehet, hogy csak arra lesz idő. Ha a többit már csak e-mailben teheted fel, nem probléma, legalább lesz egy olyan csatorna, ahol folytathatod a kommunikációt a leendő főnökeiddel.

5 végzetes hiba, amit elkövethetsz egy állásinterjún

fotó: Amy Hirschi

Oszd meg!