Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A sikerhez néha szerencse is kell: fogadd meg ezt a 7 tanácsot, hogy előreléphess a karrieredben

Találkoztál már olyannal, akiről úgy gondoltad, hogy elképesztően sikeres? Ha külső szemlélőként tekintünk az ilyen emberekre, akkor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy pusztán a szerencsének köszönhetik a sikereiket. Ez azonban messze áll az igazságtól, a valóságban nemcsak Fortuna, hanem kemény munka és felkészülés is áll a sikerek mögött.

Az amerikai Forbes összeszedte, hogy mit tettek ezek az emberek azért, hogy kicsit rásegítsenek a szerencséjükre.

1. Nagy kockázatokat vállaltak

Itt nem az olyan típusú kockázatra kell gondolni, mint amikor valaki sok ember előtt osztja meg az új ötleteit, hanem a monumentális „ez tényleg egy óriási hiba lehet” típusú vállalásokra. Bill Gates két év után hagyta ott a Harvardot azért, hogy belevágjon a Microsoftba. Nézzük meg, mi lett az eredmény. Ha hiszel magadban, akkor a jutalmad nagyobb lehet, mint a vállalt kockázat.

2. Kapcsolatokat építenek

Még ha a világ legtehetségesebb embere is vagy, egy ponton túl szükséged lesz támogatásra, vagy mentorálásra. Amikor Jimmy Fallon bekerült a Saturday Night Live showba, minden egyes alkalommal megköszönte a producernek, Lorne Michaelsnek a lehetőséget. Szoros kapcsolatot alakítottak ki, és néhány év múlva Michaels fel is kérte Fallont az NBC Late Night műsorának vezetésére.

3. Kudarcot vallanak. Sokszor

A hibák sokszor a legjobb tanítók, és ha eddig nem így gondoltad, ideje ezen változtatnod. Ahelyett, hogy megriadnál az ijesztőnek tűnő szituációktól, inkább vállald be ezeket. Tanulj a hibáidból, fejlődj és próbáld meg újra, menj tovább. A karikaturista, Dr. Seuss első vázlatait például huszonnyolcszor küldték vissza a kiadó vezetői, mire elfogadták azokat.

4. Sok mindent feláldoznak

A sikerhez vezető út sok áldozatot követel. Egy nap 24 órából áll, és ahhoz, hogy elérd az álmaidat, minél több időt a céljaid elérésére kell fordítanod még akkor is, ha ez más dolgok hátrányára történik.

Vedd figyelembe a kompromisszumokat, gondold végig, mit bánnál meg jobban 10 év múlva: a hozott áldozatokat, vagy a be nem teljesült álmokat.

5. Határozottan terveznek

A napok során nem csak kompromisszumokat kell kötnünk, de figyelnünk kell arra is, hogy az időt a lehető leghatékonyabban használjuk fel. Az időpazarlás nem opció akkor, ha szerencsés akarsz lenni.

Használd ki okosan az idődet! Tervezz meg mindent, készíts listákat és szabj meg határidőket.

6. Következetesek

Semmi nem hullik egyből az öledbe, a siker a jól megtervezett napi szokások és produktivitás miatt érik be. Jerry Seinfeld komikus egy mezei falinaptárat használ azért, hogy minden nap motivált legyen. Seinfeld egy nagy piros X-et rajzol azokhoz a napokhoz, amiken elérte az aktuális célját. A sok piros X vizuálisan is jól mutat és segítenek a további előrehaladásban. A beteljesüléshez sok siker és buktató vezet.

Találd meg, mi az amivel motivált maradhatsz, legyen az egy couch, egy jelképes jutalom, vagy bármi más.

7. Hisznek magukban

Ha magadban nem hiszel, akkor nehéz lesz elérni, hogy mások higgyenek benned. Jim Carrey otthagyta az egyetemet, hogy segíteni tudjon nehéz helyzetben élő családjának. Miután Los Angelesbe költözött, írt magának egy 10 millió dolláros csekket arról álmodozva, hogy 10 év múlva kiváltja majd. Egy évtizeddel később Carrey megcsinálta az első filmjét, a Dumb és Dumbert, ami többmillió dollárt hozott a konyhára.

Te is készen állsz arra, hogy 10 millió dollárban fogadj magadra és a a jövőbeli sikereidre?

 

Oszd meg!