Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

8 dolog, amire a sikeres emberek a hétvégéjüket használják

Az idő pénz, a szabadidő kincs. 8 dolog, amire használhatjuk.

Mindegy, hogy gigavállalatot vagy egy kis céget vezet az ember, a hétvége az hétvége. Aki mindig csak dolgozik, az egy idő után ki fog égni, és ez a siker esélyeit is nagyban csökkenti. Az amerikai Forbes megnézte, hogyan töltik az igazán sikeres emberek a hétvégéiket, szemezgettünk a listából.

Időt szakítanak a barátokra és a családra

Attól, hogy sok a munka, még a család és a barátok ott vannak, törődni kell velük, pláne akkor, ha hétköznapokon szinte elérhetetlenek.

Mozognak

Ha heti 4-5 alkalommal nincs ideje az embernek átmozgatnia magát, akkor a hétvégén behozzák a lemaradást. Lehet a bringázástól kezdve a kutyasétáltatásig bármi. A Wall Streeten ennek már egészen jól működő kultúrája van.

Hódolnak a szenvedélyüknek

A szórakozás és kikapcsolódás legalább olyan fontos, mint a munka. A kreatív időtöltés segíti egyensúlyba állítani az embert.

Vakáció

Egy hétvégi kiruccanás sokat dob a közérzeten, és elvonja a figyelmet a hétköznapi macerákról

austin-neill-143200

 

Elérhetetlenek

A legsikeresebb emberek időnként fogják és kihúzzák a netkábelt – elérhetetlenek telefonon és e-mailben is. Ez nagy nyomás esetén különösen felszabadító érzés lehet.

Önkénteskednek

Az önkénteskedés, mint például az ételosztás segíti az egyensúlyi állapot megteremtését, hiszen egy egész heti kemény elemzői és döntéshozó munka után ez egy sokkal egyszerűbb feladat. Ráadásul a jótékonyságnak van egy csomó pozitív hozadéka, egyrészt mentálisan, másrészt pedig, ha egy sikeres ember nyilvánosan önkénteskedik, akkor az hozzájárul ahhoz, hogy filantróp kép alakuljon ki róla.

Elvégzik a házimunkát

A monoton fizikai munka kikapcsolja az agyat.

Terveznek

Összeállítják a hétfői tennivalók listáját, így nem felkészületlenül kelnek, könnyen ki tudják osztani a feladatokat, és az egész cégnek simábban indul a hét.

 

Oszd meg!