Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Laurencia Soesanto // Unsplash

5 mini lifehack, amivel érezhetően jobbá teheted a napodat

Ha úgy érzed, hogy elveszted az irányítást az életed fölött, vagy egyszerűen túl sok a stressz és állandóan rosszkedvű vagy, itt az idő, hogy változtass ezen. Az amerikai Forbes öt egyszerű trükköt javasol.

1. Rakj rendet és rendszerezz!

Nem frissítetted a naptáradat? Lusta voltál összeírni a tennivalókat, eseményeket vagy az olyan fontos történéseket, mint a szülinapok, évfordulók? Káosz van a számítógéped asztalán? Csinálj rendet és rendszerezz! Ezek az apró változások a fejedben is rendet tesznek, és a közérzeteden is javítanak. Az amerikai haditengerészet egyik magas rangú tisztje egyszer azt tanácsolta: felkelés után mindenki vesse be az ágyát, mert akkor egyrészt az agy azonnal megjutalmazza önmagát, hogy milyen ügyesen sikerült rendet rakni, másrészt pedig bármilyen pocsék nap is következzen, az ember egy finom, vetett ágyba tud bezuhanni meló után. Segíts magadon, ugyebár.

2. Tusolj le és öltözz fel!

Bármi is történik, egy dolog biztos: egy zuhany után mindig jobban fogod érezni magad. A közérzeteden sokat javíthat az is, ha hanyagolod a mackóalsót és normálisan felöltözöl. Ha a nap bármelyik pillanatában úgy éreznéd, hogy fáradt vagy és lemerültél, a tusolás és a normális öltözék garantált megoldást nyújt a problémára.

3. Mozogj egy kicsit!

A jókedv elérésének egyik legjobb módja az, ha elvégzel pár egyszerűbb kardió gyakorlatot. A mozgás nem csak a közérzetedet javítja, de fókuszálni is segít. Lehet reggel, délben vagy este, a könnyed sportolás mindig csodákra képes.

4. Ne hasonlítgasd magad másokhoz!

A rossz kedv elkerülésének egyik leghatékonyabb módja, ha elkerülöd az állandó összehasonlítgatást. Saját magadra és önálló céljaid megvalósítására koncentrálj! Amikor másokra figyelsz, magadtól vonod el az energiát, ez pedig csak lelassít. Ne mások miatt aggódj!

5. Csinálj valamit magadért!

Végül, de nem utolsósorban, tegyél valamit önmagadért! Az önidő sok minden lehet: nyolc órás alvás, mozgás, egy pohár bor, éttermi vacsora, baráti találkozók stb. Ezek mind extra energiát adnak és jókedvvel töltenek fel.

Oszd meg!