Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Két új befektetése van Fehér Gyula és Pistyur Vera közös alapjának, az Oktogon Venturesnek

Az eheti Forbes Élő vendége Pistyur Veronika volt, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója, az Oktogon Ventures és a Startup Hungary alapítója és partnere, aki a Fehér Gyulával közös kockázati tőkealapjuk két új befektetéséről is beszámolt.

Az alapból technológiai megoldásokban érdekelt Oktogon Ventures most egy fizikai és zöld termékbe fektetett a Linear Labs esetében, amit 2014-ben alapított egy apa-fiú páros, Fred és Brad Hunstable. Brad alapítótársa volt Fehér Gyulának a Ustreamben és az akvizícióig ügyvezetőként vezette a céget, majd az IBM-nél maradva is segített tökéletesíteni a szolgáltatást. A fejlesztői oldalt is ex-ustreames kollégák erősítik, akik a budapesti központból dolgoznak. 

Fő termékük az általuk szabadalmaztatott elektromotor, ami 40 százalékkal kevesebb anyagból áll össze, mint az eddigi megoldások, közel dupla nyomaték mennyiség kifejtésére alkalmas és átlagosan 30 százalékkal hatékonyabb a működése. Elsődlegesen a öt lóerő alatti hajtással rendelkező elektromos berendezések piacát célozták meg, ez a globális elektromotor piac 70 százalékát teszi ki, ilyenek például az elektromos rollerek, robogók, klímák.

„Brad víziója az, hogy szeretne Siemens méretű céggé válni”

– mondta Vera. A cég a sorozatgyártás időszaka előtt áll, de már működő prototípusa és több tízmillió dollár értékű előrendelése is van.  

A másik egy csupán kétéves, párizsi székhelyű, az indulás óta három számjegyű növekedést produkáló Scaleflex, amit a bolgár Emil Novakov és a francia Julian De Maestri jegyez.

A cég terméke képek, videók, fájlok tárolására, megosztására és rendszerezésére kínál megoldást, elősegítik a távoli csapatok együttműködését és felgyorsítja a digitális tartalmak elérését. A csapat érdekessége még, hogy teljes mértékben a távoli munkavégzéshez rendezkedtek be, 30 munkavállalójuk 12 különböző országból dolgozik.

Mindkét cégbe más befektetőkkel közös körben szálltak be, a kört nem ők vezették és egyelőre nem mondanak számokat, amíg nem egyeztetnek a többi befektetővel. Azt viszont elárulta, hogy

a tízmillió eurót kezelő alapjukkal az indulás óta eltelt két évben 2,3 millió eurót helyeztek ki összesen a nyolc portfóliócégükhöz. A tervek szerint öt év alatt fogják kihelyezni a teljes összeget összesen 15-20 cégbe.

„Amint visszaléptem a forprofit világba és befektetőként kezdtem működni, máshogy kezdtek rám nézni az emberek, talán komolyabban vettek, amit csak azért sajnálok kicsit, mert a Bridge-ben is végeztünk olyan minőségű munkát, amivel ezt kiérdemeltük.

Csak épp nem a profitért tettük, hanem a hatásért, de ahhoz is kell tőke”

– mondta Vera a megváltozott megítéléséről. 

A Bridge-ben is aktív maradt, május 31-én elindítják a Business Box nevű programjukat, amellyel már az elindulás pillanatában szeretnék megmutatni a cégeknek a vállalható üzleti kultúra és az érték alapú működés előnyeit. Kedvezményeket, szolgáltatásokat és tudást ajánlott fel a programba a Prezi, a Share Now, a Job Group, a Schiller Autó Család, a Concorde MB Partners és még sokan mások is. „Nagyon sok induló cég van, évente tizenegyezret jegyeznek be. Szeretnénk ott lenni a legelső ponton velük, hogy érdemes így csinálni. ” – részletezte Vera. 

A beszélgetést itt tudjátok visszanézni:

Oszd meg!