Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk faképnél hagyja a Facebookot – Ez itt a hétfői Espresso!

Úgy kellett ez a vereség Kazahsztán ellen a válogatottnak, mint Elon Musk tweet-je a Facebooknak, hogy lelép a cégeivel a közösségi oldalról. De legalább egy kicsit jobb lett ronda zöldségnek lenni. Híreink között még: egyre messzebb kell menni az agglomerációban jó árú építési telkekért, megvolt az év második legnagyobb magyar exitje, és az Apple is hajlítható kijelzőn dolgozik – de meg kell még oldani legalább egy technikai akadályt. Végül az elmaradhatatlan időjárás-jelentés: most már tényleg úgy néz ki, jön a tavasz! A hosszú hétvégére 20 fokot jósolnak, de maradjon a gradróbban a téli kabát még, hűvös reggelekkel indítjuk a hetet.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes hetente háromszor kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

 

1 perces

Gyönyörű infografikák: arról, hogyan változott meg a nők munkapiaci helyzete.

2-3. Ennyire kapott ki a magyar futballválogatott a FIFA-ranglista 136. helyezett Kazahsztán elleni barátságos meccsen, a játékosok így nyilatkoztak a meccs után. Kedden Skócia ellen lehet javítani.

Az év második legnagyobb exitje. Ennyi milliárd forintért kelt el a szegedi biotech cég.

Elon Musk fogta magát, és letörölte a Teslát és a SpaceX oldalát Facebookról. Ennyi.

 

3 perces

Családi házat építenél? Budapesten már alig találni beépíthető telket normális áron. És akkor még valakivel fel is kéne építtetni.

Nem minden a külső, számít a belső érték. Még ha répáról is van szó. Egy diszkontlánc felkarolja a ronda zöldségek sorsát.

Úgy tűnik, az Apple is hajlítható kijelzőn dolgozik, 2020-ra érkezhet. A Samsung már egy ideje rajta van az ügyön, de technikai kihívások hátráltatják.

 

5 perces (vagy hosszabb)

A mindent látó szem – Budapesten fejlesztik. Az OMT Lab sztorija. Rengeteg beltéri egységet pontosan tudnak lekövetni – az ipar nagy gyártói kezdenek rájönni, hogy a technológia kell nekik. De mi van, ha embereket követnek majd vele és nem gépeket, mint most?

Elkelt a magyar Telenor! A régió leggazdagabb embere lesz az új tulaj, a bulgáriai, montenegrói és szerbiai érdekeltségekkel egyetemben. 2,8 milliárd eurót fizet érte.

Így bukott el a navigációt forradalmasító Aero Glass. A kiterjesztett valóság a jövő az iparágban, de elfogyott a pénz.

Ezekről pedig le kell mondanod, hogy a csúcsra érj. 18 szokás, amivel a saját sikered szabotálod.

Oszd meg!