M P

Időpont: 2021.12.09

Helyszín: Kecskemét - Sheraton Hotel**** (6000, Kecskemét, Izsáki út 6.)

Idén az UniCredit Bankkal karöltve újra útra kelünk és vidékre szállítjuk a címlapos sikersztorikat. Feltérképezzük a régiók üzleti közegét. Olyan helyi vállalatvezetőket hívunk meg, akik kicsiben kezdték és sikeresek lettek.

Előadók:

Tomán SzabinaAz ex-modell Tomán Szabina első terhessége után kezdett diétázni, 30 kilót adott le saját módszerével, ami gyorsan márkává vált már az ismerősei körében - Szabina diétájaként emlegették és sokaknak segített. Ez a szám ma már a 15 000 fő környékén jár, és a módszert Toman Diet-nek hívják. Az alapító-tulajdonos 28 magyarországi szalonban működő franchise-hálózatot és egy prémium márkát épített fel Magyarországon.

Balogh LeventeA Szentkirályi Magyarország elnöke és társtulajdonosa néhány éve beszélt arról, hogy Magyarország Európa ásványvíz-nagyhatalma lehet, az idei beruházással egy lépéssel közelebb kerültünk ehhez a célhoz - mondja. Balogh Levente, Kecskeméten született, élelmiszeripari gépészetet tanult, csak utána jutott el a marketing közgazdász diplomáig, sok érdekeltsége van, cápaként nemcsak befektet, de mentorálja is az ambiciózusabb vállalkozókat. Nemrég beszállt a tokaji borászatba is.

Kállai JankóKállai Jankó 23 éves, külkereskedelmet hallgat az egyetemen és közben a gyakorlatban is kereskedésbe kezdett saját fejlesztésű emlékszobrával. Két Cápa Balogh Péter és Lakatos István fektetett a cégbe 5-5 millió forintot. Már az osztrák és a német piacon is jelen vannak, az alapító az első évre 90 millió forintos bevételt tervez.

Szabó AntalA bócsai székhelyű Poli-Farbe Vegyipari Kft. családi vállalkozásból nőtt Magyarország meghatározó festék- és vakolatgyárává, az elmúlt három évtized során Szabó Antallal az élén. 2018-ban többségi tulajdonát a lengyel tőzsdén is jelenlévő Śnieżka-nak adta el. A 20%-os kisebbségi tulajdonrésszel együtt megtartották a magyar termelést, új üzemcsarnokot építettek és tavaly megduplázták a profitot.
Hammel & Hochreiter Kft., ügyvezető, interim-menedzsment és karriermenedzsment szakértő

Kristóf GyörgyiInterim Menedzser Akadémia Kft., ügyvezető; Hammel & Hochreiter Kft. operatív vezető, generációváltás szakértő

Virágh RajmundHammel & Hochreiter Kft., business partner, interim-menedzser, lean&supply chain expert

Fejős Péterigazgató, GTB / Trade Finance & Faktoring

Kulbert MiklósProgram:

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

17.00-17.30

Regisztráció

17.30-17.45

Családi vállalkozás a pincétől a padlásig

A 23 éves Jankó a karantén alatt azon gondolkodott, mégis mi az 2020-ban, amit el lehetne adni. A felület, a webshop már megvolt a fejében, csak az nem, mivel kellene feltölteni. Mígnem otthon a polcon észrevette, kiskori kézlenyomatát, amit anno édesapja készített - és már meg is volt az ötlet. Saját készítésű, DIY kézszobor készítő szettet kezdtek forgalmazni. Jankó azt vallja nem kell feltalálónak lenni, ahhoz, hogy egy üzlet elinduljon. Az eredeti ötletadót, édesapját nemcsak lojalitásból vette be, ő lett a fő termékfejlesztő. Míg Jankó a szobájában a weblapon és a webshopon dolgozott, apukája a családi pincében a fellelhető összes gipszet kipróbálta, hogy a karantén alatt valami hasznos dologgal üssék el az időt. Három hónap alatt 30 milliós forgalmat és 8 millió forint profitot generáltak, már két befektetőjük van. Idén a cég elköltözik a családi ház padlásáról.

 • Kállai Jankó, FOREVER HANDS Kft, alapító-tulajdonos
 • Kállai Jankó  Kállai Jankó 23 éves, külkereskedelmet hallgat az egyetemen és közben a gyakorlatban is kereskedésbe kezdett saját fejlesztésű emlékszobrával. Két Cápa Balogh Péter és Lakatos István fektetett a cégbe 5-5 millió forintot. Már az osztrák és a német piacon is jelen vannak, az alapító az első évre 90 millió forintos bevételt tervez.
17.45-18.00

Forgóeszközmenedzsment - mentőöv a krízisben

A pandémiás időszakban korábban nem tapasztalt kihívásokkal szembesültek a cégek: a megváltozott körülmények óriási volatilitást eredményeztek a vállalkozások készlet-, vevő- és szállító állományában; ennek kezelése komoly kihívás elé állította a vezetőket. A likviditás- és forgóeszköz finanszírozás menedzsment szerepét tehát az új helyzet drasztikusan és gyorsan felnagyította.

Powered by 

18.00-18.20

A home office korszak nyertesei

A felújítási hullám egyik nagy nyertesét, a Poli-Farbe festékgyárat a rendszerváltással egyidőben hozta létre Szabó Antal.
Az egész történet egy Daciában kezdődött, útban Németország felé 1989-ben, Szabó Antal akkoriban nyugati autókat hozott Magyarországra. Itt ismerkedett meg azzal a német vállalkozóval, aki arra biztatta, hogy az autók helyett kezdjen inkább festékgyártásba. A német vállalkozóval közös céget alapított, és el is kezdődött a Poli-Farbe története, ami 15 év alatt az egyik legnagyobb vegyipari céggé vált Magyarországon.

 • Szabó Antal, ügyvezető, Poli-Farbe Vegyipari Kft.
 • Szabó Antal  A bócsai székhelyű Poli-Farbe Vegyipari Kft. családi vállalkozásból nőtt Magyarország meghatározó festék- és vakolatgyárává, az elmúlt három évtized során Szabó Antallal az élén. 2018-ban többségi tulajdonát a lengyel tőzsdén is jelenlévő Śnieżka-nak adta el. A 20%-os kisebbségi tulajdonrésszel együtt megtartották a magyar termelést, új üzemcsarnokot építettek és tavaly megduplázták a profitot.
18.20-18.28

Társ a menedzsmentben

A Hammel & Hochreiter menedzsmentszolgáltató: villámgyorsan alkalmazkodik a változásokhoz és a lean szemlélet mentén, interim menedzserek bevetésével bármely cégkultúrában és iparágban biztosít igény szerint menedzser erőforrást, tapasztalatot, tudást. Gyors és alapos diagnózist készít, interim menedzserekkel, alkalmazott vezetőkkel, projektmenedzserekkel vagy akár komplett csapatokkal támogatja a vállalatokat a változás- és válságmenedzsment, üzletfejlesztés és átalakulás, teljesítménymutatók javítása, családi vállalkozások esetében pedig az utódlás-menedzsment területén.

Powered by 

 • Kristóf Györgyi, Hammel & Hochreiter Kft., ügyvezető, interim-menedzsment és karriermenedzsment szakértő
 • Kristóf Györgyi • Virágh Rajmund, Interim Menedzser Akadémia Kft., ügyvezető; Hammel & Hochreiter Kft. operatív vezető, generációváltás szakértő
 • Virágh Rajmund • Fejős Péter, Hammel & Hochreiter Kft., business partner, interim-menedzser, lean&supply chain expert
 • Fejős Péter18.28-19.00

Mi a cápák szempontja?

Tomán Szabinának és Balogh Leventének sok közös vonása van. Mindketten sikeres üzletemberek, mindketten Forbes címlaposak és van olyan cég, amelybe mindketten befektettek. 

Mesélnek arról, hogy cápaként, mitől látnak bele többet egy ötletbe és hogy miért fontos nekik a feltörekvő magyar vállalkozások mentorálása.

 • Tomán Szabina, Tomán Lifestyle, Tomán Beauty, alapító-tulajdonos
 • Tomán Szabina  Az ex-modell Tomán Szabina első terhessége után kezdett diétázni, 30 kilót adott le saját módszerével, ami gyorsan márkává vált már az ismerősei körében - Szabina diétájaként emlegették és sokaknak segített. Ez a szám ma már a 15 000 fő környékén jár, és a módszert Toman Diet-nek hívják. Az alapító-tulajdonos 28 magyarországi szalonban működő franchise-hálózatot és egy prémium márkát épített fel Magyarországon.
 • Balogh Levente, Szentkirályi Magyarország Kft., elnök
 • Balogh Levente  A Szentkirályi Magyarország elnöke és társtulajdonosa néhány éve beszélt arról, hogy Magyarország Európa ásványvíz-nagyhatalma lehet, az idei beruházással egy lépéssel közelebb kerültünk ehhez a célhoz - mondja. Balogh Levente, Kecskeméten született, élelmiszeripari gépészetet tanult, csak utána jutott el a marketing közgazdász diplomáig, sok érdekeltsége van, cápaként nemcsak befektet, de mentorálja is az ambiciózusabb vállalkozókat. Nemrég beszállt a tokaji borászatba is.
19.10-21.00

Vacsora, networking

Mivel várunk még a rendezvényen?

Új arculattal jelentkezik a Hilltop! A borászat palackjain mostantól aromakör segít eligazodni a borokra jellemző íz- és illatjegyek között: így minden tétel címkéje egyedi, a címkéket leolvasva pedig mindenki megtalálja a maga kedvencét. Kóstolj velünk a pódiumbeszélgetések után!

Partnereink:

Névadó támogatónk


További támogatónk


Google+