M P

Időpont: 2021.11.04

Helyszín: Győr - Nemzetközi Kereskedelmi Központ (9021, Győr, Szent István út 10./A)

Idén ősszel az UniCredit Bankkal karöltve újra útra kelünk és vidékre szállítjuk a címlapos sikersztorikat. Feltérképezzük a régiók üzleti közegét. Olyan helyi vállalatvezetőket hívunk meg, akik kicsiben kezdték és sikeresek lettek.

Előadók:

Gerendai KárolyGerendai Károly üzletember, kultúraszervező, a Sziget alapítója. Tulajdonosa Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek ami úgy is megőrizte Michellin-csillagát, hogy zárva tartott a járvány alatt. Tizenévesen kezdett el zenekarok menedzselésével foglalkozni, majd 1993-ban létrehozta a Sziget Fesztivált. Budapest Eye, Budapest Park, Lupa Beach, Costes, Nudli Tésztakantin - csak néhány Gerendai Károly vállalkozásaiból. A hazai turizmus területén a legbefolyásosabb emberek közé tartozik, de már külföldön is vannak érdekeltségei.

Tibor DávidA Masterplastot 1997-ben alapította Tibor Dávid és Ács Balázs. Kezdetben építőanyagokkal kereskedtek. Máig legismertebb termékük amit világszerte forgalmaznak, a hungarocell, de a legtöbb magyar építkezésen használt szigetelőanyagot is jó eséllyel ők gyártották. 2020 keveseknek sikerült olyan jól, mint a Masterplast-nak, ők az otthoni felújítások és az építési bumm nagy nyertesei, cégük 23 éves fennállásának legsikeresebb éve volt a tavalyi és az idei év is rekordbevételeket ígér.

Mikó ImreAz alapítók egy startupversenyen találkoztak egymással, egy egyperces pitch után kezdtek beszélgetni, és három nap múlva már együtt nyerték meg a versenyt, azóta társak. Az egyik alapító, az indiai-francia Guruprasad Venkatesha, becenevén csak Guru, Indiában 16 évesen alapította első befektetési céget. A B-cube társalapítója, Mikó Imre hasonlóan korán, 17 évesen kezdte a tőkepiaci kereskedést, neki is már komoly tapasztalata volt, mire összeálltak. Cégük automatizált kereskedést kínál a kriptopiacon.
Hammel & Hochreiter Kft., ügyvezető, interim-menedzsment és karriermenedzsment szakértő

Kristóf GyörgyiInterim Menedzser Akadémia Kft., ügyvezető; Hammel & Hochreiter Kft. operatív vezető, generációváltás szakértő

Virágh RajmundHammel & Hochreiter Kft., business partner, interim-menedzser, lean&supply chain expert

Fejős Péterigazgató, GTB / Trade Finance & Faktoring

Kulbert MiklósProgram:

17.00-17.30

Regisztráció

17.30-17.45

A cél a NASDAQ!

A B-cube terméke egy mesterséges intelligencia-alapú kriptovaluta-kereskedelmi szoftver, amely a piaci trendek alapján kereskedik. Céljuk, nem kevesebb, mint eljuttatni a céget a new yorki tőzsdére, a NASDAQ-ra. 2020-ban 60 ezer eurónyi, tulajdonrész nélküli finanszírozást kaptak a Block.IS gyorsulási programból, emellett a saját forrásból 75 ezer dollárt raktak be a cégbe.

 • Mikó Imre, B-Cube, marketing igazgató
 • Mikó Imre  Az alapítók egy startupversenyen találkoztak egymással, egy egyperces pitch után kezdtek beszélgetni, és három nap múlva már együtt nyerték meg a versenyt, azóta társak. Az egyik alapító, az indiai-francia Guruprasad Venkatesha, becenevén csak Guru, Indiában 16 évesen alapította első befektetési céget. A B-cube társalapítója, Mikó Imre hasonlóan korán, 17 évesen kezdte a tőkepiaci kereskedést, neki is már komoly tapasztalata volt, mire összeálltak. Cégük automatizált kereskedést kínál a kriptopiacon.
17.45-18.00

Forgóeszközmenedzsment - mentőöv a krízisben

A pandémiás időszakban korábban nem tapasztalt kihívásokkal szembesültek a cégek: a megváltozott körülmények óriási volatilitást eredményeztek a vállalkozások készlet-, vevő- és szállító állományában; ennek kezelése komoly kihívás elé állította a vezetőket. A likviditás- és forgóeszköz finanszírozás menedzsment szerepét tehát az új helyzet drasztikusan és gyorsan felnagyította.

Powered by 

18.00-18.15

23 év közül a legsikeresebb

A két gimnazista barát, Tibor Dávid és Ács Balázs még a diplomájuk kézhezvétele előtt, 22 évesen hozta létre az 5 fős Masterplast Kft-t. A nagyvállalati hangzáshoz elég gyorsan felnőtt a cég, két év múlva már országos lefedettségű volt, 2005-ben nemzetközi vállalatcsoporttá fejlődött, 2012-ben megjelent a tőzsdén, eközben pedig közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyaggyártó vállalatává vált. 41 országra kiterjedő leányvállalati hálózatuk van, 2017-ben a Masterplast bekerült a prémium kategóriás részvények közé. Külföldön is terjeszkednek, tavaly Németországban vettek meg egy gyárat és indítottak új iparágat.

 • Tibor Dávid, Masterplast, elnök
 • Tibor Dávid  A Masterplastot 1997-ben alapította Tibor Dávid és Ács Balázs. Kezdetben építőanyagokkal kereskedtek. Máig legismertebb termékük amit világszerte forgalmaznak, a hungarocell, de a legtöbb magyar építkezésen használt szigetelőanyagot is jó eséllyel ők gyártották. 2020 keveseknek sikerült olyan jól, mint a Masterplast-nak, ők az otthoni felújítások és az építési bumm nagy nyertesei, cégük 23 éves fennállásának legsikeresebb éve volt a tavalyi és az idei év is rekordbevételeket ígér.
18.15-18.23

Társ a menedzsmentben

A Hammel & Hochreiter menedzsmentszolgáltató: villámgyorsan alkalmazkodik a változásokhoz és a lean szemlélet mentén, interim menedzserek bevetésével bármely cégkultúrában és iparágban biztosít igény szerint menedzser erőforrást, tapasztalatot, tudást. Gyors és alapos diagnózist készít, interim menedzserekkel, alkalmazott vezetőkkel, projektmenedzserekkel vagy akár komplett csapatokkal támogatja a vállalatokat a változás- és válságmenedzsment, üzletfejlesztés és átalakulás, teljesítménymutatók javítása, családi vállalkozások esetében pedig az utódlás-menedzsment területén.

Powered by 

 • Kristóf Györgyi, Hammel & Hochreiter Kft., ügyvezető, interim-menedzsment és karriermenedzsment szakértő
 • Kristóf Györgyi • Virágh Rajmund, Interim Menedzser Akadémia Kft., ügyvezető; Hammel & Hochreiter Kft. operatív vezető, generációváltás szakértő
 • Virágh Rajmund • Fejős Péter, Hammel & Hochreiter Kft., business partner, interim-menedzser, lean&supply chain expert
 • Fejős Péter18.23-19.00

Talpon tudott maradni

A Sziget-alapító milliárdos üzletember legtöbb vállalkozásának alapja a turizmus, így
cégcsoportját alaposan megtépázta a járvány. Több mint 500 millió forintos mínusszal zárta az
elmúlt időszakot, de a Sziget eladásából voltak tartalékai. Zömében válságmenedzselnie kellett,
de azért nyitott új éttermet a járvány alatt is. Azt mondja a külföldi turisták fele visszatért és ez
szerencsére már a bevételekben is kezd látszani.

 • Gerendai Károly, alapító, Sziget Kft.
 • Gerendai Károly  Gerendai Károly üzletember, kultúraszervező, a Sziget alapítója. Tulajdonosa Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek ami úgy is megőrizte Michellin-csillagát, hogy zárva tartott a járvány alatt. Tizenévesen kezdett el zenekarok menedzselésével foglalkozni, majd 1993-ban létrehozta a Sziget Fesztivált. Budapest Eye, Budapest Park, Lupa Beach, Costes, Nudli Tésztakantin - csak néhány Gerendai Károly vállalkozásaiból. A hazai turizmus területén a legbefolyásosabb emberek közé tartozik, de már külföldön is vannak érdekeltségei.
19.00-21.00

Vacsora, networking

Mivel várunk még a rendezvényen?

Új arculattal jelentkezik a Hilltop! A borászat palackjain mostantól aromakör segít eligazodni a borokra jellemző íz- és illatjegyek között: így minden tétel címkéje egyedi, a címkéket leolvasva pedig mindenki megtalálja a maga kedvencét. Kóstolj velünk a pódiumbeszélgetések után!

Partnereink:

Névadó támogatónk


További támogatónk


Google+