Élő közvetítés

Belépés

Nyisd ki a laptopod és engedj be rajta friss forbesos inspirációt! Házhoz visszük a nemzetközileg is sikeres magyar üzleti történeteket, megmutatjuk mit és hogyan csináltak azért, hogy külföldön is megállják a helyüket.    

Csatlakozz hozzánk élőben, online az első félnapos, export fókuszú Világraszóló magyarok online eseményünkön, november 24-én 14.30-18.00 között!

A főprogram mellett két izgalmas workshoppal is várunk a délután folyamán.

Az Erste Vállalkozói Workshopot hirdet a vállalkozói kihívásokról, a külpiacra lépésről. Tanulj és inspirálódj gyakorlati tapasztalatokból, megtörtént eseményekből. 

A Google, a külföldi értékesítéshez szükséges eszközöket mutatja be, amelyek segítenek a megfelelő piacok megtalálásában, hogy termékeinket vagy szolgáltatásainkat a lehető legegyszerűbben kommunikálhassuk.

A workshopokon való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni  a Mi lesz még? fülnél, a képekre kattintva lehetséges!

 

 

Előadóink lesznek:

A programot és az előadók névsorát folyamatosan frissítjük!

Mutsy ÁrpádHa valaki egy magyarországi szupermarketben gombát vesz, jó esélye van, hogy azt a Bio-Fungi termesztette. A cég hosszú éveken át több milliárd forintot fektetett beruházásokba, és meg is lett az eredménye: ma a Bio-Fungi az ország legnagyobb gombatermesztője és gombakomposztgyártója. Mutsy Árpádnak azonban csak az egyik szeme nevet – és csak részben a koronavírus okozta bevételkiesés miatt.

Csanády IstvánEgyike a legforróbb magyar startupoknak a csúcstabletekre 3D modellező szoftvert fejlesztő Shapr3D. Csanády István nem fogja vissza magát akkor sem, ha hazai IT szektor problémáiról van szó, és jó oka van rá, hogy miért nem rak csocsóasztalt az irodába.

Lévai BálintJöttek, kritizáltak, javasoltak, majd a húszas éveik közepén megkapták a családi cég vezetését. A két Lévai fiú, Bálint és Balázs durván felpörgeti a BioTechUSA táplálékkiegészítő-bizniszét, alig van olyan piac, ahol ne növekedtek volna és idén a nagy magyar versenytársat a Scitecet is megvásárolták. Lévai Bálint a BioTechUSA cégcsoport ügyvezetője, milliárdos cégcsoportot vitt már 30 évesen.

AlGharawi AttilaAlGharawi Attila, a Xeropan International Kft ügyvezetője és társalapítója, 1 millió ember nyelvtanára. Androidon, IOS-en és számítógépeken is elérhető Xeropan app a legmodernebb pedagógiai eszközöket használva 15 nyelven tanít angolul. Különlegessége, hogy egy izgalmas történet keretein belül valósítja meg a tanítást, teletűzdelve érdekes videókkal és részletes nyelvtan magyarázatokkal. Mesterséges intelligenciával rendelkező chatbotjaival eközben a tanulók magabiztosan gyakorolhatják a beszélgetést.
Kisvállalkozási üzletág vezető, Erste Bank Magyarország

Erdei ZsuzsannaErste Kisvállalkozói Worksh..
Kisvállalkozási szegmens menedzsment vezető, Erste Bank Magyarország

Bohus GyörgyRG Farma oroszországi leányvállalat ugyvezető igazgatója, Richter Gedeon

Váradi AttilaILR-Carbon, ügyvezető, tulajdonos

Békefi Antalügyvezető, ABZDrone

Török GyulaNeubauer TamásKözgazdász (MSc), tanulmányait Győrben A Széchenyi István Főiskolán, Németországban (FH-Coburg) és A Budapesti Műszaki Egyetemen végezte 2004 óra dolgozik a Richterben 2011-ig a készgyógyszer export területen, üzletkötőként, a Richter legtöbb nyugat-európai és tengeren túli export piacával dolgozott. 2011-től 2013-ig a Richter ausztriai és svájci leányvállalatait vezette 2014-209-ig a Készgyógyszer Export Osztály vezetője, felelős a nyugat-európai és USA-beli készgyógyszer exportért, a nyugat-európai Richter kereskedelmi hálózat áruellátásáért illetve számos tengeren túli piacért. 2019-től a Richter egyesült királyságbeli és írországi irodáit vezeti
Industry Manager - Export, Startups & Innovation, Google Hungary

Polyák Balázsalapító, Protectone Global

Kiss DánielProgram:

A programváltozás jogát fenntartjuk!

14.30-14.35

Megnyitó

14.35-15.20

Nekifutásból külföldre

A BiotechUSA nem kispályázik, saját bolthálózatot is fenntart számos európai országban Ausztriától Franciaországig. De ez csak egy módja annak, ahogy külföldön agresszíven terjeszkedik. a magyar fehérjeóriás. A Xeropan Debrecenből mutatja meg, hogyan lehet igazán felfuttatni egy mobilos alkalmazást. Az app 2020-ra egymillió ember angol nyelvtanára lett a világon. 
 • Lévai Bálint, CEO. BiotechUSA 
 • Lévai Bálint  Jöttek, kritizáltak, javasoltak, majd a húszas éveik közepén megkapták a családi cég vezetését. A két Lévai fiú, Bálint és Balázs durván felpörgeti a BioTechUSA táplálékkiegészítő-bizniszét, alig van olyan piac, ahol ne növekedtek volna és idén a nagy magyar versenytársat a Scitecet is megvásárolták. Lévai Bálint a BioTechUSA cégcsoport ügyvezetője, milliárdos cégcsoportot vitt már 30 évesen.
 • AlGharawi Attila, ügyvezető és társalapító, Xeropan International Kft
 • AlGharawi Attila  AlGharawi Attila, a Xeropan International Kft ügyvezetője és társalapítója, 1 millió ember nyelvtanára. Androidon, IOS-en és számítógépeken is elérhető Xeropan app a legmodernebb pedagógiai eszközöket használva 15 nyelven tanít angolul. Különlegessége, hogy egy izgalmas történet keretein belül valósítja meg a tanítást, teletűzdelve érdekes videókkal és részletes nyelvtan magyarázatokkal. Mesterséges intelligenciával rendelkező chatbotjaival eközben a tanulók magabiztosan gyakorolhatják a beszélgetést.
 • Polyák Balázs, Industry Manager - Export, Startups & Innovation, Google Hungary
 • Polyák Balázs
Powered by: 

15.20-16.00

Itthon mindenki ismeri, de külföldön? 

Nincs még egy olyan magyar cég, aminek akkora nemzetközi hálózata lenne, mint a Richter Gedeonnak. Mit jelent egy magyar kismulti képviselőjének lenne Oroszországban és Nagy-Britanniában? 
 • Váradi Attila, RG Farma oroszországi leányvállalat ugyvezető igazgatója, Richter Gedeon
 • Váradi Attila • Neubauer Tamás, Gedeon Richter UK, country manager
 • Neubauer Tamás  Közgazdász (MSc), tanulmányait Győrben A Széchenyi István Főiskolán, Németországban (FH-Coburg) és A Budapesti Műszaki Egyetemen végezte 2004 óra dolgozik a Richterben 2011-ig a készgyógyszer export területen, üzletkötőként, a Richter legtöbb nyugat-európai és tengeren túli export piacával dolgozott. 2011-től 2013-ig a Richter ausztriai és svájci leányvállalatait vezette 2014-209-ig a Készgyógyszer Export Osztály vezetője, felelős a nyugat-európai és USA-beli készgyógyszer exportért, a nyugat-európai Richter kereskedelmi hálózat áruellátásáért illetve számos tengeren túli piacért. 2019-től a Richter egyesült királyságbeli és írországi irodáit vezeti
16.00-16.30

Kávészünet

16.30-17.15

Találékonysággal hódítani

Három cég, három találékony vállalkozó. A kisállatpiacnak az a híre, hogy válságálló, így a kutyáknak és macskáknak is kullancsriasztókat gyártó Protectone jó évre számít. Az I. L. R. Audikhoz gyárt egyedi kiegészítőket és webshopjából szerte a világon rendelik őket. Az ABZ Drone az ipari drónpiac magyar úttőröje.

Powered by: 

17.15-18.15

Magyarok a nagyvilágban

A gomba akár superfood is lehetne, de mivel lehet meggyőzni mondjuk a horvátokat, hogy Magyarországról szerezzék be? Hatékonyság,  marketing és regionális terjeszkedés egy alulbecsült élelmiszernél.  Az ország egyik legforróbb startupja a Shapr3D a Deák térről hódítaná meg a világot, vagy legalább az építészek Ipadjeit. A Graphisoftnak egyszer már sikerült, miért ne jönne össze nekik is? 
 • Mutsy Árpád, Tulajdonos, Bio - Fungi Kft.
 • Mutsy Árpád  Ha valaki egy magyarországi szupermarketben gombát vesz, jó esélye van, hogy azt a Bio-Fungi termesztette. A cég hosszú éveken át több milliárd forintot fektetett beruházásokba, és meg is lett az eredménye: ma a Bio-Fungi az ország legnagyobb gombatermesztője és gombakomposztgyártója. Mutsy Árpádnak azonban csak az egyik szeme nevet – és csak részben a koronavírus okozta bevételkiesés miatt.
 • Csanády István, CEO, Shapr3D
 • Csanády István  Egyike a legforróbb magyar startupoknak a csúcstabletekre 3D modellező szoftvert fejlesztő Shapr3D. Csanády István nem fogja vissza magát akkor sem, ha hazai IT szektor problémáiról van szó, és jó oka van rá, hogy miért nem rak csocsóasztalt az irodába.

Mi lesz még?

A workshopokon való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni  a képekre kattintva lehetséges!

Erste Kisvállalkozói Workshop: 15.50-16.30, csatlakozáshoz a linket a megadott e-mail címre küldjük. Interkatív platform: Microsoft Teams

A vállalkozói siker egyik alapja a kihívásokkal történő szembenézés, majd ezek sikeres leküzdése.Természetesen más üzleti kihívásai vannak egy, még az életciklusa elején járó vállalkozásnak, mint egy évtizedes tapasztalattal bíró középvállalatnak - kiváltképp, ha exportról van szó.Úgy gondoljuk, hogy remek tanulási lehetőség, ha egymás gyakorlati tapasztalataiból, megtörtént eseményekből inspirálódhatunk.

Az Erste Vállalkozói Workshop célja tehát annak a témának a körüljárása, hogy:
- a vállalkozás mely életszakaszában merült fel a gondolat a külpiacra lépésben?

- a külföldi piacokon elérhető, kecsegtető bevételi növekedési lehetőség mellett volt-e egyéb célod a külpiacra lépéssel?
- mi volt az a 2-3 legnagyobb kihívás, amivel szembenéztél, mint vállalkozó? Hogyan sikerült ezeket leküzdened?

Külpiacok a Google szemével és segítségével: 16.00-16.40, csatlakozáshoz a linket a megadott e-amil címre küldjük. Interaktív platform: Zoom

A külföldi értékesítés mindig is egy sokismeretlenes egyenlet volt. Sok információ és sok döntés kell, mire beindul az export-értékesítés.
A Google számos eszköze tudja támogatni ezt a folyamatot különböző szinteken. Az előadáson azon eszközöket mutatjuk be amelyek segítenek a megfelelő piacok megtalálásában és a termékeink vagy szolgáltatásaink lehető legegyszerűbb kommunikálásában.
 

Erste Kisvállalkozói Workshop

A vállalkozói siker egyik alapja a kihívásokkal történő szembenézés, majd ezek sikeres leküzdése.

Természetesen más üzleti kihívásai vannak egy, még az életciklusa elején járó vállalkozásnak, mint egy évtizedes tapasztalattal bíró középvállalatnak - kiváltképp, ha exportról van szó.

 

Úgy gondoljuk, hogy remek tanulási lehetőség, ha egymás gyakorlati tapasztalataiból, megtörtént eseményekből inspirálódhatunk.

Az Erste Vállalkozói Workshop célja tehát annak a témának a körüljárása, hogy:

-       a vállalkozás mely életszakaszában merült fel a gondolat a külpiacra lépésben?

-       a külföldi piacokon elérhető, kecsegtető bevételi növekedési lehetőség mellett volt-e egyéb célod a külpiacra lépéssel?

-       mi volt az a 2-3 legnagyobb kihívás, amivel szembenéztél, mint vállalkozó?

-       hogyan sikerült ezeket leküzdened?

 

Bohus György

Kisvállalkozási szegmens menedzsment vezető, Erste Bank Magyarország

Regisztrálok

Bohus György

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés
A külföldi értékesítés mindig is egy sokismeretlenes egyenlet volt. Sok információ és sok döntés kell, mire beindul az export-értékesítés. A Google számos eszköze tudja támogatni ezt a folyamatot különböző szinteken. Az előadáson azon eszközöket mutatjuk be amelyek segítenek a megfelelő piacok megtalálásában és a termékeink vagy szolgáltatásaink lehető legegyszerűbb kommunikálásában.
Külpiacok a Google szemével és segítségével

Külpiacok a Google szemével és segítségével

A külföldi értékesítés mindig is egy sokismeretlenes egyenlet volt. Sok információ és sok döntés kell, mire beindul az export-értékesítés.
A Google számos eszköze tudja támogatni ezt a folyamatot különböző szinteken. Az előadáson azon eszközöket mutatjuk be amelyek segítenek a megfelelő piacok megtalálásában és a termékeink vagy szolgáltatásaink lehető legegyszerűbb kommunikálásában.

Szekció támogatónk


További támogatónk


Google+