N < M P H

Időpont: 2023.06.02

Helyszín: Millenáris G épület - Fogadó (1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.)

Kapunyitás: 8.00
Bejárat a Kis Rókus utcai kapu felől!

Legyél Jobb! Nap 2023 x MBH Bank Gourmet Fesztivál

A Legyél Jobb! Nap mellé az MBH Bank Gourmet Fesztivál ajándék!

HIBA = LEHETŐSÉG

Egy nap, amikor a kirakatba tesszük a tévedéseinket és végre beszélünk a zsákutcákról és elhibázott döntésekről is. Olyan kiváló alkotók és üzletemberek mesélnek legnagyobb bukásaikról, akiket ma már mindenki sikereikről ismer, de nem volt ez mindig így. 

Nézd meg az esemény legjobb pillanatait

Idővonal

08.00-09.00

Általános regisztráció és kapunyitás

08.30-08.35

LEHETŐSÉG színpad megnyitó

11.50-13.20

EBÉDSZÜNET

13.00-13.05

NEM VAGY EGYEDÜL színpad megnyitó

15.35-16.10

KÁVÉSZÜNET

Előadóink

Előadóink névsora folyamatosan bővül.

Csernus ImrePszichiáter, számos sikerkönyv szerzője. A Viasat3-on sugárzott Bevállalja? című műsornak köszönhetően országos ismertségre tett szert. Évekig dolgozott az OPNI-ban (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet), ahol drogfüggőknek segített a felépülésben. Jelenleg nem rendel, magánpraxisát felszámolta, pszichológiai témájú előadásokat tart Magyarországon és külföldön.

Blaskó NikolettAz ACG tulajdonosa és ügyvezetője, Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége elnöke, az Önszabályozó Reklámtestület felügyelőbizottságának tagja, a Menedzserek Országos Szövetségének elnökségi tagja, az UNICEF kuratóriumi tagja, a Hungarian Business Leaders Forum elnökségi tagja. Az Effie Index mérése szerint 2022-ben a világ nyolcadik, Európa második leghatékonyabb független ügynöksége lett az ACG.

Vári GergőBő öt éve szinte a nulláról indult újra, mára a covid okozta visszaesés mellett is elérte a tízmilliárd forintos árbevételt a Lensa, amely az amerikai álláshirdetés-piacon akar robbantani. Ha Vári Gergő a Profession.hu után másodszor is feljut a csúcsra, már nem akar egyből lejönni a hegyről.

Varga ZoltánA legnagyobb független magyar médiacsoport tulajdonosa. A Central Médiacsoport adja ki az ország legolvasottabb híroldalát, a 24.hu-t, digitális női portfóliójuk legfontosabb eleme, az Nlc.hu a nőket célzó orgánumok legolvasottabbja. 2022-ben új, a Z generációt célzó hírszájtot indítottak Refresher néven. A csoporthoz tartozó Animus Kiadó árbevétele 2022-ben egymilliárd forint fölé nőtt, és belekezdtek a gyerekkönyvek kiadásába is.

Oszkó PéterOszkó Péter gazdasági szakember, kockázatitőke-befektető. Karrierjét az ELTE jogi karának elvégzésével párhuzamosan a KPMG-nél kezdte, 7 évvel az egyetem befejezése után a Deloitte partner pozícióban vette fel, majd 2 évvel később a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója lett. 2009-ben a globális pénzügyi válság idején Magyarország technokrata pénzügyminisztere volt egészen a 2010-es választásokig. 2010-ben csatlakozott az OTP csoport kockázati tőkealap-kezelőjéhez vezérigazgatói pozícióban. 2014-től önálló pályára lépett, OXO márkanév alatt alakította ki saját cégcsoportját, melynek keretében saját forrásai és a hozzá csatlakozott befektetőtársai segítségével vitte tovább az innovatív, technológiai vállalkozásokat célzó befektetési tevékenységét. Az elmúlt 5 év alatt az OXO csoport egy több mint harminc céget számláló portfóliót épített fel, melyben egyaránt szerepelnek korai és növekedési fázisban lévő technológiai startupok és nyereséges működésű érett technológiai cégek. A 2020-as évet az OXO csoport már új cégstuktúrában kezdte: egységes portfólióba rendezte a befektetéseit és OXO Technologies Holding néven új holdingot alapított, amely 2021. szeptember elején a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacára lépett. Jelenleg csapatával a cégcsoport nemzetközi piacralépésén dolgozik, ennek részeként 2023 elején euró-alapú működésre állt át és folyamatban van a holding székhelyének Hollandiába való áthelyezése.

D. Tóth KrisztaD. Tóth Krisztina író, újságíró, a WMN magazin alapító-főszerkesztője, UNICEF nagykövet. Elviszlek magammal című Youtube sorozatát és Beszélnünk kell podcastját százezrek nézik és hallgatják Magyarországon. Az egyik legsikeresebb női vállalkozó, aki évek óta állandó szereplője a Legbefolyásosabb nők listánknak.

Havas DóraTévéműsorokat vezet, bemutatja a hazai gasztrovilág szereplőit, csaknem húsz éve posztol és blogol a közösségimédia-felületein, könyvet ad ki és mindenek felett főz megállás nélkül. Szerelemből, munkaeszközként, relaxációként és rutinból is. De a Lila Fügét már elengedte.

Csobot AdélÉnekes, színész, előadóművész. Már tíz éve jelen van a magyar közéletben, 2012-ben az X-faktorban ismerhették meg a nézők. Azóta szerepelt már nagyjátékfilmben, volt az Állarcos énekes nyomozója, mentor és tavaly táncbajnok, ő nyerte a Dancing with the Stars legutóbbi évadát.

Lénárt ViktorLénárt Viktor, a vezető- és szervezetfejlesztéssel foglalkozó GROW Csoport elnöke, a ZEL vezetőfejlesztési startup alapítója. Viktor amellett, hogy üzletember, coach és tanácsadó, evangélikus lelkész is. Rendszeresen tart előadásokat, a Forbes Business Club egyik alapítója.

Kende-Hofherr KrisztinaA legnagyobb hazai sztármenedzser, aki egyre inkább maga is influencerré válik, és motivációs előadásaiból, workshopjaiból már bevételeinek jelentős része származik, miközben a legnagyobb magyar sztárok jó része (például Liptai Claudia, Hajós András, Ábel Anita) továbbra is vele dolgoznak. Mihez kezdett 2020-ban?

Benkő VilmosÜzletember, befektető, mentor, nyilvánosbeszéd tanár, a Speak Academy alapítója és evangélikus prédikátor - ez mind állhatna a névjegykártyáján, ha lenne neki. Mintegy ezer tanítványának mester, példakép, motivációs atombomba, vagy csak röviden: "A" Vili.
BME GTK workshop: 11:10 - 1..
egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes, BME GTK

Dr. Lógó EmmaBME GTK workshop: 11:10 - 1..
habilitált egyetemi docens, munka és szervezet szakpszichológus, BME GTK

Dr. Kun ÁgotaBME GTK workshop: 11:10 - 1..
pszichológus, PhD hallgató, BME GTK

Halmos AlexandraTóth VeraTóth Vera az első Megasztár győztese, aki azóta is a magyar zenei élet egyik legjelentősebb női előadója.

Bánki GyörgyPszichoterápiás magánrendelést végző pszichiáter szakorvos. Szerkesztője volt a hajdani Törökfürdő c. kulturális-irodalmi magazinnak, a Magyar Pszichiátriai Társaság online felületének szakmapolitikai és kulturális rovatvezetője. Ő írta A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról című könyvet, mely hiánypótló volt a hazai szakirodalomban.

Piczkó Katalin1988-ban végzett Szegeden a Szentgyörgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. 4 évig férfi pszichotikus osztályon dolgozott, pszichiátriából szakvizsgázott. 1990-1994-ig Pécsen pszichoterápiás képzésen képezte tovább magát. 1996-ban NLP (neuro-lingvisztikus programozás) master akkreditációt szerzett. 1998-tól az üzleti szférában dolgozik trénerként, vezetői tanácsadóként.

Kapitány-Fövény MátéKlinikai szakpszichológus, adjunktus. Leginkább szenvedélybetegekkel foglalkozik, hazai és külföldi egyetemeken tart addiktológiai témájú kurzusokat. Tagja a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének, illetve a Magyar Addiktológiai Társaság elnökségének. A Kentaur a terminálban című novelláskötet, a Függőben – Az alkoholizmus lélektana, illetve az Ezerarcú függőség című kötetek szerzője.

Dr. Szondy MátéKlinikai szakpszichológus, családterapeuta, egyetemi adjunktus, a Magyar Pszichológiai Társaság pozitív pszichológia szekciójának alapító tagja és korábbi elnöke. Szakmai érdeklődése sokrétű kiterjed többek között a szorongásoldásra, optimizmusra és megbocsátásra és az élettel való elégedettségre is. Könyvei mellett publikációi számos szaklapban megtalálhatók.

Hetényi TamásHetényi Tamás fiatalkorát a sport, a zenekarok alapítása, az irodalom szeretete és a felfokozott társasági élet határozta meg. Élt Londonban, és dolgozott itthon, a mentőszolgálat kötelékében. Saját bevallása szerint húszas évei második felére az addig produktív élete egy olyan önpusztító életformába csúszott át, amelynek középpontjában az alkohol állt. Alkoholizmusa miatt 2013-ban kért segítséget és – ahogy ezt a szakmában mondják – került felépülésbe, azóta józan. Mi segített neki kijönni a függőségből, és mi tartja őt ma is a felépülésben? Hogyan találta meg új hivatását, a pszichológusi pályát, és mit üzen sorstársainak: miért érdemes a felépülést választani?

Knapek ÉvaÉva gyakorlati munkája során számos olyan nővel találkozott, akinek nehézsége adódott abban, hogy kiálljon magáért, hogy nemet mondjon, hogy kialakítson egy egészséges párkapcsolatot, vagy eleve azzal, hogy ne maradjon méltatlan emberi kapcsolódásokban. Segített megtalálni számukra a kiutat és a saját szerepüket az ismétlődésekben. Éva elsősorban olyan nőket támogat a social media kommunikációján és szolgáltatásain keresztül, akik szeretnének magukra fókuszálni, kijelölni a határaikat, valamint felelősséget vállalni magukért és az életükért. Diplomáját 2011-ben, szakvizsgáját 2019-ben szerezte.

Lakatos MárkStylist, stílustanácsadással, stylistképzéssel és vállalati stílustréningekkel foglalkozó Lakatos Márk Group alapító-tulajdonosa. A Pécsi Tudományegyetem esztétika szakán végzett, filmtörténet-filmesztétika szakon, de tanult Madridban és az ELTE jogi karán is. Volt már a Fashion Week Central Europe és a Gombold újra! Central Europe művészeti vezetője. Filmek, sorozatok jelmeztervezőjeként is dolgozott, egy sokoldalú médiaszemélyiség.
olimpiai bajnok vízilabdázó

Varga TamásKiss GergelyTíz éve alapította meg Nagy Viktorral és Decker Ádámmal a Modern Sport Akadémiát, amely az országban egyedülálló módon egyetemi vízilabdacsapatot is összerakott a gödöllői agráregyetemen. A Nagy Sportágválasztó ötpróbás rendezvényein rendszeresen együtt is fut a szabadidős sportolókkal, és egyik főszereplője A nemzet aranyai című sportdokumentumfilmnek, amely a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapatról szól.

Perecz PéterPerecz Péter tapasztalt gyártási és tanácsadó szakember, akinek szenvedélye az innováció és a vállalkozói szellem. A Haris Digital alapítójaként és ügyvezetőjeként egy ígéretes startupot vezetett, amely IoT és AI-vezérelt technológiai megoldásokat kínált a hatékonyságot növelni kívánó gyártó vállalatoknak. A kezdeti sikerek ellenére a Haris Digital végül nem hozta a várt eredményeket, ami értékes tanulságokkal szolgált Peter számára a technológiai startupok indításának és a feldolgozóiparban való eligazodásnak kihívásairól. Péter szívesen osztja meg meglátásait és tapasztalatait másokkal az iparágban, és reméli, hogy inspirálni tudja a jövő vállalkozóit, hogy kövessék elképzeléseiket, és tanuljanak saját tapasztalataiból. Gyártási és tanácsadói hátterével egyedülálló perspektívát hoz a beszélgetésbe, és örömmel járul hozzá az innováció és a vállalkozói szellem körüli folyamatos párbeszédhez.

Bodnár TamásKarrierjét menedzsment tanácsadóként kezdte 2006-ban, ahol értékes tapasztalatokat szerzett üzletfejlesztés, befektetések és szervezetfejlesztés területén a következő évtizedben. Dolgozott a hazai energiaszektor legjelentősebb szereplőinél, miközben a nagyvállalati tapasztalatokat átültetve próbált startupok és kisvállalkozások számára támogatást nyújtani üzlet- és működésfejlesztési területén. Az elmúlt években egyéni tanácsadóként, befektetési szakértőként, valamint cégvezetőként tevékenykedett. 2017-ben egy kereskedőcég operatív vezetését vállalta el, majd 2019-ben csatlakozott egy hazai agritech startup, az Agroninja csapatához. Mindezeken túl 2018 óta a BME vendégoktatója.

Ponyiczky LászlóA Gulyásbomba előtt/alatt/után a televíziózásban dolgozott mint produkciós vezető. Az M2 Petőfi TV műsoraink, valamint többek között a FÁBRY show produkciós vezetője. A Gulyásbomba ötlete 2000 ben született a sydneyi olimpia alatt. Egy kísérő gasztrorendezvényen, ahol a nemzetek street foodjai mutatkoztak be egyetlen magyar specialitás sem volt. Ott kezdett el gondolkodni a legmagyarabb étel (pörkölt) és a hordozó anyag (kifli) párosításán. Ezután hosszú pihentető gondolkodás következett, majd 2017 ben meglendült a projekt. Megalapította a Hortobágy Street Food Kft.-t, elindult az ételfejlesztés, az engedélyezések, a vizsgálatok, tesztek, közvélemény kutatások. Végül 2018 húsvétján a budai várban bemutatkozott a Gulyásbomba. Ott újabb és újabb fejlesztések következtek, egy csomó olyan tapasztalattal, amit egy vérbeli vendéglátósnak már nem kell átélnie. A Cápák között első évadában bemutatkozott a Gulyásbomba, Balogh Petya és Balogh Levente 10-10 millió forinttal beszálltak az üzletbe, 49%os tulajdonrésszel. Az együttműködés jól indult, bár a főzőkonyha kialakítása nem sikerült, de a budai várban egy gasztro udvart nyitottak. Ezzel egy időben a Szent István körúton egy kis imbiss jellegű büfében megnyitott Gödöllő után a második üzlet is. Sajnos a Covid elsöpörte a vendégeket, így az ígéretesen induló 2020 első negyedéve után (pont dupla árbevétel 2019-hez képest) egy nulla forgalmú félév következett, amit részleges arculatváltással, új termékekkel próbált ellensúlyozni, de a második lezárás után már akkora volt a veszteség, amit nem lehetett finanszírozni. Ekkor a Cápák kiléptek, egy nagyon gáláns ajánlattal. A jó viszony megmaradt, de nincs napi kapcsolat. A leállás utána a termék knowhow ját a debreceni forgalmazó átvette, ők viszik tovább a brand-et, ami most Csipkerózsika álmát alussza remélve a feltámadást. A GB még talpon van, még ha nem is szárnyal.

Magyar KornélMit csinál egy szállodai zeneigazgató? – jön gyakran a kérdés az Aria Hotel Budapest látogatói részéről. Magyar Kornél 2015 óta tervezi és irányítja a tematikus butikhotel zenés szolgáltatásait: sok egyéb mellett koncertet szervez, zenei gyűjteményt gondoz, és minden különleges vendégkívánság kísérőzenéjét kitalálja. A szakember az Aria márkakommunikációjában is tevékenyen részt vesz. Kornél zenész szülők mellett nőtt fel, és bár az ELTÉ-n irodalomból szerzett diplomát, később pedig online marketinget tanult, közben ösztöndíjjal Indonéziában és Indiában elmerült az ázsiai zenekultúrák világában, és zenetudományi oklevelet is szerzett a jávai STSI művészeti akadémián. Azóta hivatástudata kétfelé vált, zenével és kommunikációval egyaránt aktívan foglalkozik. Az Aria előtt az ország kulturális életének tevékeny résztvevője volt, dolgozott többek között a Művészetek Palotájában, a Fonó Budai Zeneházban, a Danubia Szimfonikus Zenekarnál, a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestránál, a Kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválnál. Zenei szakíróként publikált a fontosabb országos médiumok kultúra rovataiban, 2005 és 2010 között a Gramofon – Klasszikus és Jazz magazin kiadójának operatív igazgatója és a PR-divízió vezetője volt. Magyar Kornél pályájának fontos része a tanítás: 2001-től több mint 15 éven át volt a budapesti Indonéz Nagykövetség zenetanára. 2013-tól az amerikai McDaniel College budapesti kampuszának főiskolai előadója két zenei közismereti tárggyal. Zongorán és ütőhangszereken játszik, de szívesen beáll jammelni az Aria Hotel profi zenészei mellé szájharmonikán is.
pszichológus, szervezetfejlesztő, life- és business coach, egyetemi oktató

Kis-Tamás LorándGenerál PéterGenerál Péter a vezető- és szervezetfejlesztéssel foglalkozó Grow Csoport egyik alapító partnere, a nemzetközi akkreditációval rendelkező Integratív Coach Képzés (ICK) megálmodója és létrehozója. Tanít a Pécsi Tudományegyetem Business Coach szakirányú továbbképzésén. Péter amellett, hogy coach, tréner és tanácsadó, kiképző pszichodráma vezető is, és rendszeresen vezet önismereti programokat. Maga is hosszú éveken keresztül “járt önismeretbe”.
újságíró, műsorvezető (WMN)

Csepelyi Adrienngenerációs szakértő

Steigervald KrisztiánWorkshop

BME GTK workshop: 11:10 - 11:55

A mentális ellenállóképesség olyan pszichológiai erőforrás, amely abban támogat bennünket, hogy a kudarcélményeinkből tanulni tudjunk és a személyes hatóerő-érzetünk a nehézségekkel szemben is megmaradjon. Ezen az alkalmon megismerjük a mentális erőnlétünket meghatározó tényezőket és egy gyakorlat mentén megnézzük azt is, hogy a siker elérése érdekében hogyan fejleszthető ez a jellemzőnk.

Dr. Lógó Emma

egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes, BME GTK

Dr. Lógó Emma

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Dr. Kun Ágota

habilitált egyetemi docens, munka és szervezet szakpszichológus, BME GTK

Dr. Kun Ágota

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Halmos Alexandra

pszichológus, PhD hallgató, BME GTK

Halmos Alexandra

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

LEHETŐSÉG! színpad

Házigazdák:

Galambos Márton és Hodász András 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

09.00-09.50

A meghiúsult tervek tanulságai: mit adhat egy sikertelen befektetés

 

Powered by  

Moderátor: Oszkó Péter, alapító, vezérigazgató, OXO Holdings

 • Perecz Péter, alapító, Haris Digital Engineering
 • Perecz Péter  Perecz Péter tapasztalt gyártási és tanácsadó szakember, akinek szenvedélye az innováció és a vállalkozói szellem. A Haris Digital alapítójaként és ügyvezetőjeként egy ígéretes startupot vezetett, amely IoT és AI-vezérelt technológiai megoldásokat kínált a hatékonyságot növelni kívánó gyártó vállalatoknak. A kezdeti sikerek ellenére a Haris Digital végül nem hozta a várt eredményeket, ami értékes tanulságokkal szolgált Peter számára a technológiai startupok indításának és a feldolgozóiparban való eligazodásnak kihívásairól. Péter szívesen osztja meg meglátásait és tapasztalatait másokkal az iparágban, és reméli, hogy inspirálni tudja a jövő vállalkozóit, hogy kövessék elképzeléseiket, és tanuljanak saját tapasztalataiból. Gyártási és tanácsadói hátterével egyedülálló perspektívát hoz a beszélgetésbe, és örömmel járul hozzá az innováció és a vállalkozói szellem körüli folyamatos párbeszédhez.
 • Bodnár Tamás, alapító, Agroninja
 • Bodnár Tamás  Karrierjét menedzsment tanácsadóként kezdte 2006-ban, ahol értékes tapasztalatokat szerzett üzletfejlesztés, befektetések és szervezetfejlesztés területén a következő évtizedben. Dolgozott a hazai energiaszektor legjelentősebb szereplőinél, miközben a nagyvállalati tapasztalatokat átültetve próbált startupok és kisvállalkozások számára támogatást nyújtani üzlet- és működésfejlesztési területén. Az elmúlt években egyéni tanácsadóként, befektetési szakértőként, valamint cégvezetőként tevékenykedett. 2017-ben egy kereskedőcég operatív vezetését vállalta el, majd 2019-ben csatlakozott egy hazai agritech startup, az Agroninja csapatához. Mindezeken túl 2018 óta a BME vendégoktatója.
 • Ponyiczky László, alapító, Gulyásbomba
 • Ponyiczky László  A Gulyásbomba előtt/alatt/után a televíziózásban dolgozott mint produkciós vezető. Az M2 Petőfi TV műsoraink, valamint többek között a FÁBRY show produkciós vezetője. A Gulyásbomba ötlete 2000 ben született a sydneyi olimpia alatt. Egy kísérő gasztrorendezvényen, ahol a nemzetek street foodjai mutatkoztak be egyetlen magyar specialitás sem volt. Ott kezdett el gondolkodni a legmagyarabb étel (pörkölt) és a hordozó anyag (kifli) párosításán. Ezután hosszú pihentető gondolkodás következett, majd 2017 ben meglendült a projekt. Megalapította a Hortobágy Street Food Kft.-t, elindult az ételfejlesztés, az engedélyezések, a vizsgálatok, tesztek, közvélemény kutatások. Végül 2018 húsvétján a budai várban bemutatkozott a Gulyásbomba. Ott újabb és újabb fejlesztések következtek, egy csomó olyan tapasztalattal, amit egy vérbeli vendéglátósnak már nem kell átélnie. A Cápák között első évadában bemutatkozott a Gulyásbomba, Balogh Petya és Balogh Levente 10-10 millió forinttal beszálltak az üzletbe, 49%os tulajdonrésszel. Az együttműködés jól indult, bár a főzőkonyha kialakítása nem sikerült, de a budai várban egy gasztro udvart nyitottak. Ezzel egy időben a Szent István körúton egy kis imbiss jellegű büfében megnyitott Gödöllő után a második üzlet is. Sajnos a Covid elsöpörte a vendégeket, így az ígéretesen induló 2020 első negyedéve után (pont dupla árbevétel 2019-hez képest) egy nulla forgalmú félév következett, amit részleges arculatváltással, új termékekkel próbált ellensúlyozni, de a második lezárás után már akkora volt a veszteség, amit nem lehetett finanszírozni. Ekkor a Cápák kiléptek, egy nagyon gáláns ajánlattal. A jó viszony megmaradt, de nincs napi kapcsolat. A leállás utána a termék knowhow ját a debreceni forgalmazó átvette, ők viszik tovább a brand-et, ami most Csipkerózsika álmát alussza remélve a feltámadást. A GB még talpon van, még ha nem is szárnyal.
09.50-09.55

MEGNYITÓ

Galambos Márton & Hodász András

09.55-10.35

Árnyékból fényt

 Amikor Csernus Imre a drogokról beszél, nem csak az iskolában tanult ismereteiből merít. Egyetemi évei alatt több évig használt heroint, majd amikor már úgy érezte, ennél mélyebbre nem süllyedhet, önerejéből kitört függőségéből. Ezután 25 évig dolgozott pszichiáterként, hatni akar az emberekre, és ehhez nem fél megmutatni legsötétebb oldalát sem. 

Moderátor: Fekete Emese - főmunkatárs, Forbes

 • Csernus Imre, pszichiáter
 • Csernus Imre  Pszichiáter, számos sikerkönyv szerzője. A Viasat3-on sugárzott Bevállalja? című műsornak köszönhetően országos ismertségre tett szert. Évekig dolgozott az OPNI-ban (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet), ahol drogfüggőknek segített a felépülésben. Jelenleg nem rendel, magánpraxisát felszámolta, pszichológiai témájú előadásokat tart Magyarországon és külföldön.
10.35-10.55

Elkerülhetetlen hiba: Árkokat ásni – Megdolgozott lehetőség: betemetni őket

Ki rohatná fel nekünk, hogy a pokoljárásaink fájdalmában, kínunkban csalódás-, harag-, félelem árkokat ásunk? Árkokat ásunk magunk és mások, a hozzánk hasonlóan, és a tőlünk különböző képpen gondolkodók közé? És ki taníthat meg minket betemetni a magunk ásta, vagy örökölt árkokat? És kell-e egyáltalán árkokat temetni?

Powered by 

 • Lénárt Viktor, vezető fejlesztő, Forbes Business Club
 • Lénárt Viktor  Lénárt Viktor, a vezető- és szervezetfejlesztéssel foglalkozó GROW Csoport elnöke, a ZEL vezetőfejlesztési startup alapítója. Viktor amellett, hogy üzletember, coach és tanácsadó, evangélikus lelkész is. Rendszeresen tart előadásokat, a Forbes Business Club egyik alapítója.
10.55-11.00

SZÍNPADI BESZÉLGETÉS


Galambos Márton & Hodász András

Hodász Andrást 2014-ben szentelték pappá Esztergomban, vezetett plébániát, volt egyetemi lelkész, blogger és influenszer is, Papifrankó nevezetű Youtube csatornája tette őt széleskörűen ismertté. Idén, 2023-ban bejelentette, hogy végleg szeretne felhagyni választott hivatásával. Őszintesége és nyíltszívűsége sokszor keverték bajba. Ő lesz idén a Forbes Legyél Jobb! Nap társműsorvezetője Galambos Márton mellett.

11.00-11.05

A legnagyobb zenészek testközelben

Ritka, hogy egy üzleti magánszereplő jelentős befektetéssel támogassa a minőségi magyar zene és a magas kultúra rendszeres megjelenését. A Café Liszt producerként és befogadótérként is egyedülálló programokat kínál, köszönhető ez többek közt Henry Kallannak, az Aria Hotel magyar származású tulajdonosának, aki célul tűzte ki, hogy a nemzetközi és a magyar közönségnek világszínvonalú előadásokat mutasson be a szálloda falai közt.

Powered by 

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

 • Magyar Kornél, zeneigazgató, Aria Hotel Budapest
 • Magyar Kornél  Mit csinál egy szállodai zeneigazgató? – jön gyakran a kérdés az Aria Hotel Budapest látogatói részéről. Magyar Kornél 2015 óta tervezi és irányítja a tematikus butikhotel zenés szolgáltatásait: sok egyéb mellett koncertet szervez, zenei gyűjteményt gondoz, és minden különleges vendégkívánság kísérőzenéjét kitalálja. A szakember az Aria márkakommunikációjában is tevékenyen részt vesz. Kornél zenész szülők mellett nőtt fel, és bár az ELTÉ-n irodalomból szerzett diplomát, később pedig online marketinget tanult, közben ösztöndíjjal Indonéziában és Indiában elmerült az ázsiai zenekultúrák világában, és zenetudományi oklevelet is szerzett a jávai STSI művészeti akadémián. Azóta hivatástudata kétfelé vált, zenével és kommunikációval egyaránt aktívan foglalkozik. Az Aria előtt az ország kulturális életének tevékeny résztvevője volt, dolgozott többek között a Művészetek Palotájában, a Fonó Budai Zeneházban, a Danubia Szimfonikus Zenekarnál, a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestránál, a Kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválnál. Zenei szakíróként publikált a fontosabb országos médiumok kultúra rovataiban, 2005 és 2010 között a Gramofon – Klasszikus és Jazz magazin kiadójának operatív igazgatója és a PR-divízió vezetője volt. Magyar Kornél pályájának fontos része a tanítás: 2001-től több mint 15 éven át volt a budapesti Indonéz Nagykövetség zenetanára. 2013-tól az amerikai McDaniel College budapesti kampuszának főiskolai előadója két zenei közismereti tárggyal. Zongorán és ütőhangszereken játszik, de szívesen beáll jammelni az Aria Hotel profi zenészei mellé szájharmonikán is.
11.05-11.25

Tíz éve a show-bizniszben

Adél 18 éves kora óta van jelen a köztudatban, 2012-es X-faktoros szereplése óta. Színész, énekes, mentor, színpadi ember. De hogyan látja magát és az elmúlt tíz évet ő maga? Milyen hibákat követett el, és vajon mikor került ő igazán a helyére? Mit vár a jövőtől, és hogyan tud vagy akar a különböző szerepei között egyensúlyozni? 

Moderátor: Gólya Ági - újságíró, Forbes

 • Csobot Adél, énekes
 • Csobot Adél  Énekes, színész, előadóművész. Már tíz éve jelen van a magyar közéletben, 2012-ben az X-faktorban ismerhették meg a nézők. Azóta szerepelt már nagyjátékfilmben, volt az Állarcos énekes nyomozója, mentor és tavaly táncbajnok, ő nyerte a Dancing with the Stars legutóbbi évadát.
11.25-11.45

Made in Amerika

Tizenhét évesen, a denveri gimnáziumban nyolcszáz diáktársa előtt tartott első nyilvános beszéde alkalmával Willy Benkő csúnyán felsült. Ez szerencsére nemhogy elvette volna a kedvét a próbálkozástól, sokkal inkább inspirálta a fejlődésre. Több évtizeddel később immár nemcsak angolul, hanem magyarul is az egyik legkeresettebb beszédtréner, többszörös retorikaiskola-alapítóként harminc éve két nyelven tanítja a szuggesztív nyilvános beszédet. Harminc évesen úgy került Magyarországra, hogy azt gondolta, vállalkozik itthon egy kicsit, aztán az élet másképp alakult. Ha az ember magyar gyökerekkel, de amerikai mentalitással áll a nehézségekhez, abból mi tud kisülni?

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

 • Benkő Vilmos, befektető
 • Benkő Vilmos  Üzletember, befektető, mentor, nyilvánosbeszéd tanár, a Speak Academy alapítója és evangélikus prédikátor - ez mind állhatna a névjegykártyáján, ha lenne neki. Mintegy ezer tanítványának mester, példakép, motivációs atombomba, vagy csak röviden: "A" Vili.
11.45-12.05

Amikor mások már feladták volna

Felépítette a Profession.hu-t és sikeresen el is adta. Amikor már azt hitte, hogy minden sínen van, és új, amerikai vállalkozása is elindult, hirtelen kihúzták alóla a szőnyeget. Az évek során többször úgy látszott, hogy a Lensa.com nem lesz sikeres és kudarcba fullad, 2023-ra azonban kitisztult a horizont és pályára került az amerikai álláskereső oldal. A többszörös újrakezdő Vári Gergő fekete öves karatemester is. 

Moderátor: Bánáti Anna - főmunkatárs, Forbes; vezető szerkesztő, Forbes-listák

 • Vári Gergő, CEO, Lensa Inc.
 • Vári Gergő  Bő öt éve szinte a nulláról indult újra, mára a covid okozta visszaesés mellett is elérte a tízmilliárd forintos árbevételt a Lensa, amely az amerikai álláshirdetés-piacon akar robbantani. Ha Vári Gergő a Profession.hu után másodszor is feljut a csúcsra, már nem akar egyből lejönni a hegyről.
12.05-13.05

EBÉDSZÜNET

13.05-13.45

A nemzet aranyai

Kiss Gergő háromszoros, Varga Tamás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, A nemzet aranyai című, nemrég bemutatott dokumentumfilm főszereplői. A kétezres évek verhetetlen magyar pólócsapatáról készült két és fél órás moziban megszólalnak az ellenfelek, a játékosok, és nemcsak a dicsőséges meccsek, de a kisebb-nagyobb kudarcok, konfliktusok, meg persze a bensőséges viccek is előkerülnek. Hogyan tud együtt játszani egy nagy verekedés után két sportoló? Mennyire viselte meg a hirtelen jött hírnév a játékosokat? Miért vonultak úgy az olimpiai falukban a kétméteres srácok mindig, ahogy a nagycsoportos óvodások szoktak, elválaszthatatlanul, kis csapatban? És hogyan lehet valami teljesen újba fogni a vízen kívül?


Moderátor: 
G. Tóth Ilda
 - vezető szerkesztő, Forbes

 • Varga Tamás, olimpiai bajnok vízilabdázó
 • Varga Tamás • Kiss Gergely, olimpiai bajnok vízilabdázó
 • Kiss Gergely  Tíz éve alapította meg Nagy Viktorral és Decker Ádámmal a Modern Sport Akadémiát, amely az országban egyedülálló módon egyetemi vízilabdacsapatot is összerakott a gödöllői agráregyetemen. A Nagy Sportágválasztó ötpróbás rendezvényein rendszeresen együtt is fut a szabadidős sportolókkal, és egyik főszereplője A nemzet aranyai című sportdokumentumfilmnek, amely a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdacsapatról szól.
13.45-14.00

A kudarckerülés és az önbizalomhiány legyőzhető

Hogyan tartja fenn a kudarckerülés az önbizalomhiányt? Milyen családi miliő okozhatja a kudarckerülést? Mit tehetünk annak érdekében, hogy mindkettőt legyőzzük. A rövid előadásban erre keressük a választ. 

 • Knapek Éva, klinikai szakpszichológus, az Önazonos Vagyok Klub alapítója
 • Knapek Éva  Éva gyakorlati munkája során számos olyan nővel találkozott, akinek nehézsége adódott abban, hogy kiálljon magáért, hogy nemet mondjon, hogy kialakítson egy egészséges párkapcsolatot, vagy eleve azzal, hogy ne maradjon méltatlan emberi kapcsolódásokban. Segített megtalálni számukra a kiutat és a saját szerepüket az ismétlődésekben. Éva elsősorban olyan nőket támogat a social media kommunikációján és szolgáltatásain keresztül, akik szeretnének magukra fókuszálni, kijelölni a határaikat, valamint felelősséget vállalni magukért és az életükért. Diplomáját 2011-ben, szakvizsgáját 2019-ben szerezte.
14.00-14.10

SZÍNPADI BESZÉLGETÉS

Galambos Márton & Hodász András

14.10-14.30

Újratervezés

„Életemben először bedobtam magam egy mély gödör aljára azzal, hogy mindent megváltoztattam magam körül.” Kisgyerekes anyaként elvált, oldalát és márkáját, a Lila fügétfejlesztgetve gondolkozott a következő lépésen, mert azt biztosan tudta, hogy a reklámszakmába már nem szeretne visszatérni. Tartalomgyártásba kezdett és egyszemélyes csapatként dolgozott a videóin, számtalan televíziós szereplés és könyvek írása mellett. Ekkor jött egy befektető, akivel a dolgok nem alakultak fényesen, és végül kényszerűségből, a Lila füge nélkül, immár önmagából építi brandjét Havas Dóra. Hányszor lehet (vagy kell) újrakezdeni, és mi segít át ezeken a hullámvölgyeken?

Moderátor: Váradi Dóra - eseményszerkesztő, Forbes

 • Havas Dóra, gasztroblogger
 • Havas Dóra  Tévéműsorokat vezet, bemutatja a hazai gasztrovilág szereplőit, csaknem húsz éve posztol és blogol a közösségimédia-felületein, könyvet ad ki és mindenek felett főz megállás nélkül. Szerelemből, munkaeszközként, relaxációként és rutinból is. De a Lila Fügét már elengedte.
14.30-14.50

Mindenkit bárhonnan, bármivé fel lehet építeni

Olyan, hogy a személyes megítésélésednek vége és nincs tovább, nem létezik. Mindenből fel lehet állni és nem kell egyedül csinálni. Hogyan formáld tudatosan azt, hogy ki szeretnél lenni mások fejében? Kende-Hofherr Kriszta tucatnyi embernek segített felépíteni az énmárkáját, sokszor akár a mínuszból.

Powered by

Moderátor: Musch Rozina - host, Forbes Makers; szakmai vezető, MesterAkadémia

 • Kende-Hofherr Krisztina, TMC Group, tulajdonos, menedzser, producer
 • Kende-Hofherr Krisztina  A legnagyobb hazai sztármenedzser, aki egyre inkább maga is influencerré válik, és motivációs előadásaiból, workshopjaiból már bevételeinek jelentős része származik, miközben a legnagyobb magyar sztárok jó része (például Liptai Claudia, Hajós András, Ábel Anita) továbbra is vele dolgoznak. Mihez kezdett 2020-ban?
14.50-15.05

"Tanuljunk a hibáinkból!"....könnyű ezt mondani!

"Csak engedd el a kudarcaidat és merj győztesként gondolkozni!"...ugye milyen egyszerű? Akkor miért nem megy ez azonnal?

15.05-15.25

Generációk vagy egyéniségek

Szinte klisé, hogy a különböző generációk tagjai nem könnyen jönnek ki egymással. Ez törvényszerűen így van? Mit taníthat egy 20-as fiatal az 50-es főnökének a technológián kívül és fordítva: mit lenne jó eltanulni az idősebb korosztálytól? És mi a jövő? A cégeknek hogyan lenne érdemes változniuk ahhoz, hogy ezt a sokszínű világot, amely ma körbevesz minket, a lehető legjobban integrálják a vállalati életbe? A felnövő generációnak mik lesznek az igényei?

Moderátor: Fekete Emese - vezető szerkesztő, Forbes

15.25-15.30

SZÍNPADI BESZÉLGETÉS

Galambos Márton & Hodász András

15.30-16.15

KÁVÉSZÜNET

16.15-16.35

Hiányból előnyt

Blaskó Niki azt mondja, hogy a legnagyobb félelmeinek köszönheti legnagyobb sikereit is. Kisiskolásként félt attól, hogy a jegyei nem lesznek elég jók, és kiderül, nem elég okos. Később huszonévesen, amikor marketingigazgató lett, félt, hogy nincs elég tapasztalata, és a megbízói rájönnek, túlértékelték őt. Számtalan félelem sarkallta élete különböző területein, hogy egyre jobbat és többet érjen el. Mára a kommunikációs iparág egyik megkerülhetetlen szereplője, számtalan titulusa mellett az ACG nevű ügynökség alapítója, tulajdonosa és ügyvezetője.

 Moderátor: Galavits Patrik - újságíró

 • Blaskó Nikolett, alapító/tulajdonos, ACG; elnök, MAKSZ
 • Blaskó Nikolett  Az ACG tulajdonosa és ügyvezetője, Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége elnöke, az Önszabályozó Reklámtestület felügyelőbizottságának tagja, a Menedzserek Országos Szövetségének elnökségi tagja, az UNICEF kuratóriumi tagja, a Hungarian Business Leaders Forum elnökségi tagja. Az Effie Index mérése szerint 2022-ben a világ nyolcadik, Európa második leghatékonyabb független ügynöksége lett az ACG.
16.35-16.50

Ki lennék én a hibáim nélkül?

 • Generál Péter, coach, partner, Grow Csoport
 • Generál Péter  Generál Péter a vezető- és szervezetfejlesztéssel foglalkozó Grow Csoport egyik alapító partnere, a nemzetközi akkreditációval rendelkező Integratív Coach Képzés (ICK) megálmodója és létrehozója. Tanít a Pécsi Tudományegyetem Business Coach szakirányú továbbképzésén. Péter amellett, hogy coach, tréner és tanácsadó, kiképző pszichodráma vezető is, és rendszeresen vezet önismereti programokat. Maga is hosszú éveken keresztül “járt önismeretbe”.
16.50-17.20

Hogyan tanult meg Tóth Vera nemet mondani?

Vera úgy érzi a 20-as éveiben még nem tudott nemet mondani. Visszatekintve úgy látja, még az is oké volt neki, ha kihasználták, mert annyira adni szeretett volna másoknak. Adni, hogy szeressék. Azóta rájött, hogy ez így nem jo, a legfontosabb ebben is az egyensúly, és egy emberi kapcsolat nem lehet csak egyoldalú. Fontosnak tartja a folyamatos önvizsgálatot, ehhez ha kell szakember segítségét is kéri. Mára akár azoknak is hálás tud lenni, akikben korábban csalódott, mert ők is hozzásegítették őt fontos tapasztalásokhoz. Kadarkai Endrével megvizsgálják majd, hogy hogyan válhatunk jobb emberré a hibáink által.

Powered by 

Moderátor: Kadarkai Endre - műsorvezető

 • Tóth Vera, előadóművész
 • Tóth Vera  Tóth Vera az első Megasztár győztese, aki azóta is a magyar zenei élet egyik legjelentősebb női előadója.
17.20-17.25

SZÍNPADI BESZÉLGETÉS

Galambos Márton & Hodász András

17.25-17.45

A nagy újrakezdő

Háromszor ment csődbe és állt talpra Magyarország egyik legnagyobb befektetője, hazánk egyik meghatározó médiavállalatának tulajdonosa. Varga Zoltán tudja mit jelent, hogy tanuljon a saját hibáiból és a lehetőséget lássa meg bennük. 

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

 • Varga Zoltán, tulajdonos-vezérigazgató, Centrál Médiacsoport
 • Varga Zoltán  A legnagyobb független magyar médiacsoport tulajdonosa. A Central Médiacsoport adja ki az ország legolvasottabb híroldalát, a 24.hu-t, digitális női portfóliójuk legfontosabb eleme, az Nlc.hu a nőket célzó orgánumok legolvasottabbja. 2022-ben új, a Z generációt célzó hírszájtot indítottak Refresher néven. A csoporthoz tartozó Animus Kiadó árbevétele 2022-ben egymilliárd forint fölé nőtt, és belekezdtek a gyerekkönyvek kiadásába is.
17.45-18.15

A Forbes Woman

Élete legnagyobb bukása talán az volt, amikor a róla elnevezett show megbukott a közszolgálati televízión. Azóta felépítette saját vállalkozását és nők tízezreinek ad inspirációt a wmn.hu-n keresztül nap mint nap. D. Tóth Kriszta megmutatta, hogy fel tud állni a legnehezebb helyzetekből is. 

 Moderátor: Galavits Patrik - újságíró

 • D. Tóth Kriszta, újságíró, WMN alapító-CEO
 • D. Tóth Kriszta  D. Tóth Krisztina író, újságíró, a WMN magazin alapító-főszerkesztője, UNICEF nagykövet. Elviszlek magammal című Youtube sorozatát és Beszélnünk kell podcastját százezrek nézik és hallgatják Magyarországon. Az egyik legsikeresebb női vállalkozó, aki évek óta állandó szereplője a Legbefolyásosabb nők listánknak.

ÉRZÉKENYÍTŐ színpad

NEM VAGY EGYEDÜL!

Többen vagyunk, mint gondolnád. A Nem vagy egyedül! színpadon olyan mentális betegségekről fogunk beszélgetni, amelyek a társadalom széles rétegét érintik, mint a személyiségzavar vagy a depresszió, de sokszor tabuként kezelik őket. Az idei Legyél jobb napon vállaljuk, hogy szakemberek segítségével megértjük, mi történik bennünk vagy másokban, miközben ilyen kihívásokkal küzdünk. Nem állunk meg itt. Olyan vendégeket is hívunk, akik maguk is mentális betegségben szenvednek. Első kézből szeretnénk hallani és megmutatni, mit jelentenek ezek a mindennapi életben - hogy leomoljanak a falak és meglássuk egymást.

Házigazda: Musch Rozina & Sarkadi Bálint

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

13.00-13.05

Megnyitó

 Házigazda: Musch Rozina & Sarkadi Bálint 

13.05-13.25

Miért ne cimkézzünk másokat?

Miért nem érdemes olyan szakkifejezéssel dobálóznunk, amiknek a megfejtése még hozzáértő szakembereknek is komoly fejtörést okoz? Ha felelőtlenül szórjuk úton-útfélen a különböző pszichológiai diagnózisokat, azzal egyben hiteltelenítjük azokat a problémákat, amik felmerülnek, amikor valaki tényleg egy mentális betegségtől szenved. Hogyan kerülhetjük el az általánosításokat és lehetünk minőségben jelen egy másik ember kihívásaiban?

Powered by 

Moderátor: Musch Rozina - host, Forbes Makers; szakmai vezető, MesterAkadémia

 • Knapek Éva, klinikai szakpszichológus, az Önazonos Vagyok Klub alapítója
 • Knapek Éva  Éva gyakorlati munkája során számos olyan nővel találkozott, akinek nehézsége adódott abban, hogy kiálljon magáért, hogy nemet mondjon, hogy kialakítson egy egészséges párkapcsolatot, vagy eleve azzal, hogy ne maradjon méltatlan emberi kapcsolódásokban. Segített megtalálni számukra a kiutat és a saját szerepüket az ismétlődésekben. Éva elsősorban olyan nőket támogat a social media kommunikációján és szolgáltatásain keresztül, akik szeretnének magukra fókuszálni, kijelölni a határaikat, valamint felelősséget vállalni magukért és az életükért. Diplomáját 2011-ben, szakvizsgáját 2019-ben szerezte.
13.25-13.50

A depresszióról

Sokszor élünk meg mélypontokat az életben, ezek azonban nem egyenlőek a depresszióval. Miként lehet felismerni, hogy valakinek nem szezonálisan van rossz hangulata, hanem érdemes lenne terapeutához fordulnia? És egyáltalán, mi tesz valakit ténylegesen depresszióssá, és hogyan tud végérvényesen megszabadulni ettől az állapottól – ha ez lehetséges?

Moderátor: Topolay Gábor - újságíró

 • Piczkó Katalin, pszichiáter, tréner, senior szinten EMCC akkreditált coach Tolerance Kft. ügyvezetője
 • Piczkó Katalin  1988-ban végzett Szegeden a Szentgyörgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. 4 évig férfi pszichotikus osztályon dolgozott, pszichiátriából szakvizsgázott. 1990-1994-ig Pécsen pszichoterápiás képzésen képezte tovább magát. 1996-ban NLP (neuro-lingvisztikus programozás) master akkreditációt szerzett. 1998-tól az üzleti szférában dolgozik trénerként, vezetői tanácsadóként.
13.50-14.15

A depresszión túl

Csepelyi Adrienn újságíró a saját bőrén tapasztalta meg, milyen a major depresszió. Mesél nekünk saját útjáról, a kétségeiről, a felismeréseiről és arról, hogy a környezetünk mivel tud segíteni, amikor a legnagyobb a baj.

Moderátor: Topolay Gábor - újságíró

14.15-14.40

A szorongástól a pánikbetegségig

Talán meglepő, de a szorongás alapvetően a minőségibb életet szolgálná, de manapság mégis egyre többen válnak a generalizált szorongás áldozatává, vagy élnek át pánikbetegséget – amikor hirtelen elfogy a levegő, a világ beszűkül és az ember szinte percekig az életéért küzd. Mi vezet oda, hogy ezek a tünetek fellépjenek, és ha valakinek a szorongás eluralja az életét, mi vezetheti vissza a napos oldalra?

Moderátor: Vámosi Ágoston - újságíró, Forbes

 • Dr. Szondy Máté, klinikai szakpszichológus
 • Dr. Szondy Máté  Klinikai szakpszichológus, családterapeuta, egyetemi adjunktus, a Magyar Pszichológiai Társaság pozitív pszichológia szekciójának alapító tagja és korábbi elnöke. Szakmai érdeklődése sokrétű kiterjed többek között a szorongásoldásra, optimizmusra és megbocsátásra és az élettel való elégedettségre is. Könyvei mellett publikációi számos szaklapban megtalálhatók.
14.40-15.00

Pánikkal az élet

Lakatos Márk pánikbetegségéről nyíltan beszél, több helyen nyilatkozott arról, hogy szakemberhez jár. Amikor véget ért műsorvezetői munkája a Reggeliben, beszélt fáradtságáról, fásultságáról, arról, hogy mélyen van. Volt olyan eset, hogy élő adásban kapott pánikrohamot, úgy, hogy törekedni kellett rá senki ne vegye észre. Mire vezeti vissza Márk a pánikbetegségét és mit érdemes tudni erről a betegségről, ami Magyarországon több százezer embert érint.

Moderátor: Vámosi Ágoston - újságíró, Forbes

 • Lakatos Márk, stylist
 • Lakatos Márk  Stylist, stílustanácsadással, stylistképzéssel és vállalati stílustréningekkel foglalkozó Lakatos Márk Group alapító-tulajdonosa. A Pécsi Tudományegyetem esztétika szakán végzett, filmtörténet-filmesztétika szakon, de tanult Madridban és az ELTE jogi karán is. Volt már a Fashion Week Central Europe és a Gombold újra! Central Europe művészeti vezetője. Filmek, sorozatok jelmeztervezőjeként is dolgozott, egy sokoldalú médiaszemélyiség.
15.00-15.25

Függésben

Alkoholizmus, drogfüggőség, telefonfüggőség, szerencsejáték-függőség, workoholic… A sor szinte a végtelenségig folytatható. Mitől válik függővé valaki, és másvalakit mi védi meg ettől? Lehet közös pontnak nevezni a traumát, ami minden függőség kialakulása mögött ott van? Ha valakiből 50 évesen jön elő az alkoholista, az vajon egész életében az volt? Kapitány-Fövény Máté klinikai szakpszichológussal vesszük szemügyre függőségeink ezer arcát.

Moderátor: Váradi Dóra - eseményszerkesztő, Forbes

 • Kapitány-Fövény Máté, klinikai szakpszichológus, adjunktus
 • Kapitány-Fövény Máté  Klinikai szakpszichológus, adjunktus. Leginkább szenvedélybetegekkel foglalkozik, hazai és külföldi egyetemeken tart addiktológiai témájú kurzusokat. Tagja a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének, illetve a Magyar Addiktológiai Társaság elnökségének. A Kentaur a terminálban című novelláskötet, a Függőben – Az alkoholizmus lélektana, illetve az Ezerarcú függőség című kötetek szerzője.
15.25-15.45

A józanság felé

Hetényi Tamás fiatalkorát a sport, a zenekarok alapítása, az irodalom szeretete és a felfokozott társasági élet határozta meg. Élt Londonban, és dolgozott itthon, a mentőszolgálat kötelékében. Saját bevallása szerint húszas évei második felére az addig produktív élete egy olyan önpusztító életformába csúszott át, amelynek középpontjában az alkohol állt. Alkoholizmusa miatt 2013-ban kért segítséget és – ahogy ezt a szakmában mondják – került felépülésbe, azóta józan. Mi segített neki kijönni a függőségből, és mi tartja őt ma is a felépülésben? Hogyan találta meg új hivatását, a pszichológusi pályát, és mit üzen sorstársainak: miért érdemes a felépülést választani?

Moderátor: Váradi Dóra - eseményszerkesztő, Forbes

 • Hetényi Tamás, pszichológus, felépülő függő
 • Hetényi Tamás  Hetényi Tamás fiatalkorát a sport, a zenekarok alapítása, az irodalom szeretete és a felfokozott társasági élet határozta meg. Élt Londonban, és dolgozott itthon, a mentőszolgálat kötelékében. Saját bevallása szerint húszas évei második felére az addig produktív élete egy olyan önpusztító életformába csúszott át, amelynek középpontjában az alkohol állt. Alkoholizmusa miatt 2013-ban kért segítséget és – ahogy ezt a szakmában mondják – került felépülésbe, azóta józan. Mi segített neki kijönni a függőségből, és mi tartja őt ma is a felépülésben? Hogyan találta meg új hivatását, a pszichológusi pályát, és mit üzen sorstársainak: miért érdemes a felépülést választani?
15.45-16.30

Személyiségzavar - A nárcizmus és borderline hálójában

A 2020-as évek egyik legdivatosabb címkéje az, hogy valaki nárcisztikus, és lassan beéri ezt a borderline is. Mit jelent az, ha valaki ténylegesen személyiségzavaros, és ez miben nyilvánul meg a hétköznapokban? Szülőként hogyan tudjuk megvédeni a gyerekünket ettől? Mennyire kezelhetőek ezek az állapotok, és mit érdemes tenni akkor, ha saját magunkon vagy a környezetünkön észrevesszük a tünetegyütteseket?

Moderátor: Kadarkai Endre - műsorvezető

 • Bánki György, pszichiáter
 • Bánki György  Pszichoterápiás magánrendelést végző pszichiáter szakorvos. Szerkesztője volt a hajdani Törökfürdő c. kulturális-irodalmi magazinnak, a Magyar Pszichiátriai Társaság online felületének szakmapolitikai és kulturális rovatvezetője. Ő írta A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról című könyvet, mely hiánypótló volt a hazai szakirodalomban.

Mi vár még rád a rendezvényen?

Az IMAGE Skincare egy professzionális, klinikai márka, melyet a kezdetektől fogva a szakma legjobbjai terveznek. Az orvosok által fejlesztett termékek és kezelések a visszajelzések alapján is fantasztikusak, rengeteg díjjal jutalmazzák őket évről évre. A világ több mint 60 országában 20 000-nél is több szakember választotta már a márkát.

Tudják, hogy az egészséges bőr fenntartása élethosszig tartó feladat, melyhez elszántság, gondoskodás és szakértelem szükséges. Küldetésük, hogy bőröd egészséges és ragyogó legyen, hogy minden pillanatodban a legmagabiztosabb önmagad adhasd!

Keresd legújabb termékmintáik egyikét welcome csomagodban, és ne felejtsd el meglátogatni standjukat a rendezvényen!

_________________________________________________________________________

Egy autó minden élethelyzetben biztos támaszt nyújt. Legyen szó a gyerekek szállításáról, munkába járásról, hosszú családi utazásokról, egy felejthetetlen kalandról vagy egy fontos üzleti megbeszélés lebonyolításáról, a Suzuki modelljeire minden esetben számíthatsz!

Gyere és ismerd meg hibrid modelljeik sokoldalúságát, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból!

_________________________________________________________________________

Kíváncsi vagy, hogy mutatnál a Forbes címlapján? Próbáld ki a Samsung Galaxy S23 Ultrával!

A színfalak mögött egy új adaptív pixelérzékelő dolgozik, amellyel élénk, éles, részletgazdag fényképeket készíthetsz bármilyen fényviszonyok között.

Merülj el a technológiai újdonságokban, a mesterséges intelligencia alapú funkciók által kínált kreatív lehetőségekben és alkoss igazán egyedi fotókat!

_________________________________________________________________________

Ziaja – Bőrápolás természet ihlette kozmetikumokkal

A lengyel Ziaja márkát alapító gyógyszerészek az alábbiakat tűzték ki fő küldetésként 30 évvel ezelőtt: a legmagasabb minőségű termékek készítse, megfelelve a bőr igényeinek, amelyek ugyanakkor a természetet is óvják.

A Ziaja az egész családnak kínál kozmetikai termékeket, versenyképes áron, magas minőségben. A rendezvényen a welcome csomagodban találod a Ziaja márka egyik legkedveltebb, már ikonikussá vált termékét, a Kecsketejes nappali arckrémet. Próbáld ki, szeresd meg termékeiket!

_________________________________________________________________________

Lifespiration starts here - Inspiráció az élethez

Az Answear.hu sokkal több, mint egy átlagos divat webáruház, az inspirációk forrása. Ezért is vált a ‘Lifespiration starts here’ a cég szlogenévé. Kínálatukban több, mint 500 márka 200 000 termékét találjátok meg, többek között cipőket, ruhákat és kiegészítőket. Nemzetközi márkák széles választéka vár a hét minden napján, a nap 24 órájában. Vásárolj korlátok nélkül bármikor, bárhonnan.

Állj meg az Answear.hu pultjánál, ragadj meg egy poharat és koccints velük a fejlődésre és a tudatosságra. Miután elvetted a poharad hagyj egy inspirációs üzenetet a többieknek. Tanuljuk meg együtt, hogyan legyünk jobbak!

_________________________________________________________________________

A Collistar márka leginkább az aktuális trendeknek megfelelő ikonikus, utánozhatatlan és forradalmi termékeiről ismert. A testkezelésben kiváló szakértő olasz Collistar termékei a legkorszerűbb kutatások eredményei által igazolt értékes, különleges formulákat és gondosan válogatott, tesztelt aktív összetevőket tartalmaznak, tónusos, bársonyos megjelenést biztosítva a nők számára. Az innovatív olasz márka filozófiája 1983 óta a szépség iránti elhivatottság és az innováció iránti elkötelezettség. A spa kezelések nyugodt légkörét és hatását hozza el otthonodba.

Keresd termékmintájukat a welcome csomagodba rejtve! A Collistar Anti-Age Hatású Ultra Feszesítő Krém továbbfejlesztett formulája célzott megoldást nyújt a női test számára fokozott Anti-Age hatásával, azonnali és hosszan tartó lifting hatásával, tápláló és feltöltő formulájával, illetve a könnyed, kellemes utóérzettel. Próbáld ki az olasz nők elsőszámú kedvencét!

_________________________________________________________________________

Az ÉGÉSHELYETT standnál a résztvevőknek lehetősége lesz többet megtudni az ártalomcsökkentésről. Az ÉGÉSHELYETT kampány célja, hogy edukálja a 18 éven felüli fogyasztókat a dohányzás ártalmairól és a potenciálisan kevésbé káros alternatívákról, mint például a hevítéses dohánytermékek, az e-cigaretta vagy a nikotinpárna. Keresd pultjukat a helyszínen!

Moderátoraink

újságíró

Galavits Patrikújságíró, Forbes

Gólya Ágifőszerkesztő, Forbes

Galambos Mártonfőmunkatárs, Forbes; vezető szerkesztő, Forbes-listák

Bánáti Annavezető szerkesztő, Forbes

G. Tóth Ildabusiness coach

Musch Rozinaeseményszerkesztő, Forbes

Váradi DóraKadarkai EndreKadarkai Endre riporter, műsorvezető, 2003-ban a “Riporter kerestetik” című tehetségkutatóval indult tévés pályafutása. A Nepkelte c. műsor után az Arcképpel szerzett országos ismertséget, melyben mélyinterjúkat készített közéleti személyiségekkel. Jelenleg több műsora is fut a Youtube-on, a Szavakon túl és az Élni jó mellett újabban a Nemek igenje című beszélgetősorozatát követhetik a nézők.

Oszkó PéterOszkó Péter gazdasági szakember, kockázatitőke-befektető. Karrierjét az ELTE jogi karának elvégzésével párhuzamosan a KPMG-nél kezdte, 7 évvel az egyetem befejezése után a Deloitte partner pozícióban vette fel, majd 2 évvel később a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója lett. 2009-ben a globális pénzügyi válság idején Magyarország technokrata pénzügyminisztere volt egészen a 2010-es választásokig. 2010-ben csatlakozott az OTP csoport kockázati tőkealap-kezelőjéhez vezérigazgatói pozícióban. 2014-től önálló pályára lépett, OXO márkanév alatt alakította ki saját cégcsoportját, melynek keretében saját forrásai és a hozzá csatlakozott befektetőtársai segítségével vitte tovább az innovatív, technológiai vállalkozásokat célzó befektetési tevékenységét. Az elmúlt 5 év alatt az OXO csoport egy több mint harminc céget számláló portfóliót épített fel, melyben egyaránt szerepelnek korai és növekedési fázisban lévő technológiai startupok és nyereséges működésű érett technológiai cégek. A 2020-as évet az OXO csoport már új cégstuktúrában kezdte: egységes portfólióba rendezte a befektetéseit és OXO Technologies Holding néven új holdingot alapított, amely 2021. szeptember elején a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacára lépett. Jelenleg csapatával a cégcsoport nemzetközi piacralépésén dolgozik, ennek részeként 2023 elején euró-alapú működésre állt át és folyamatban van a holding székhelyének Hollandiába való áthelyezése.

Sarkadi BálintA Budapest Pszichológia - Pszichológiai és Pszichoterápiás Központ alapítója és szakmai vezetője. A Szexből is megárt a kevés című könyv társszerzője.
újságíró, Forbes

Vámosi Ágostonújságíró

Topolay Gáborvezető szerkesztő, Forbes

Fekete EmesePartnereink

Szekció támogatónk


További támogatónk


Együttműködő partnereink


Helyszín

 

Google+