I W M P

Időpont: 2022.05.26 - 2022.05.27

Helyszín: MOM Kulturális Központ (Budapest, Csörsz u. 18, 1124)

Idézd fel velünk a 2022-es Forbes Legyél Jobb! Nap legjobb pillanatait!

Legyél Jobb! Nap 

Csak hintázol vagy lendületet veszel és elrugaszkodsz? Mi kell hozzá, hogy valódi változásokat érj el az életedben és azok rutinná is váljanak? Hol kezded el, ha kell hol kezded újra? Mi a jelentősége, hogy két éve válság üzemmódban élünk és a koronavírus után most az orosz-ukrán háború napi valóságával szembesülünk.  

Meríts erőt és rugaszkodj el a 2022-es Legyél Jobb! Napon, ahol Forbes-arcok mesélnek saját önismereti útjukról, válságaikról és elrugaszkodásaikról. Hallgasd meg Magyarország vezető szakembereinek tapasztalatait és személyes útjait. Inspirálódj olyanoktól, akiknek volt bátorságuk kiszállni a hintából és elindulni egy új úton.

Előadóink:

Balogh Péter„Már akkor startupokat építettem, amikor még azt sem tudtuk, hogy így hívják” - meséli Balogh Petya a kezdetekről. Hétévesen kezdett el programozni, ami szerinte sokat fejlesztett a gondolkodásmódjában - ezért is tartja fontosnak, hogy gyerekek ebben a korban ismerkedjenek meg vele.

Orvos-Tóth NoémiMinden idők legsikeresebb magyar nyelvű pszichológiai témájú könyvének írója, Az örökölt sors című könyvében foglalkozott azzal a traumák milyen hatással vannak az életünkre, hogy az elakadások, szorongások, ismétlődő kudarcok mögött gyakran talál pszichológusként feldolgozatlan traumákat.

Koleszár SzilviAz USA-ban töltött ösztöndíja alatt a tengerentúlról kezdte megszervezni a Skoolt, egy olyan ingyenes programozóiskolát, ami 2014 óta segíti fiatal lányok és hátrányos helyzetű csoportok bevonását a programozásba. Szilvi az elmúlt években dolgozott szakmai vezetőként a Budapest School-hoz. Az IT-szektorban uralkodó előítéletek lebontása is fontos célkitűzése a Skool-nak, de hisznek abban, hogy sokat változott a nők szerepe az elmúlt hét évben és ehhez már ők is nagyban hozzájárultak. Miért kevesebb a nő a tech szektorban? Miben más egy hátrányos helyzetű településen és egy budai iskolában programozást tanulni? Mi kell ahhoz, hogy valaki jó programozó legyen? Koleszár Szilvi válaszol már a Forbes Legyél Jobb! színpadon.

Szabó GyőzőProfesszionális karrierje csúcsán, aktív színészként 10 év droghasználat után döntött úgy, hogy nincs ez így jól. Változni akart és egy hosszabb rehabilitációra vonult el, ennek már több, mint 20 éve, azóta tiszta - erről könyvet is írt, amiből film is készült, ez lett a tavalyi év legnézettebb magyar filmje. Könyve egy vidéki iskolában nemrég érettségi tétel lett - az ottani pedagógusok szerint preventív lenne iskolákban őszintén beszélni a szerhasználatról, - mert sok fiatalt érint a téma és nem tudnak jól beszélni róla.

Pál FeriKatolikus pap, a mentálhigiéné egyik bátor gondolkodója, vagy ahogy mindenki hívja őt: Pálferi. Első sikereit válogatott atlétaként érte el: húszévesen, juniorként magyar magasugróbajnok lett. Teológiai tanulmányai befejeztével 1996-ban pappá szentelték Esztergomban. Több mint tizenöt éve tart teltházas előadásokat lélektani és spirituális témákban, amiket ő egyszerűen csak „alkalmaknak” hív. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézetének tanára. Önismereti csoportokat vezet a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében. Identitása mindig is pap marad, de néha más szerepekben van - segít, ahogy tud.

Illés FanniIllés Fanni világ, -és Európa paralimpiai bajnok. Gerincferdülése miatt kezdett el egy héten kétszer úszni, ez gyorsan átalakult napi két edzésre, és jöttek is az eredmények: 2004-ben tanult meg úszni, 2006-ban már bekerült a paraúszó-válogatottba, ezután számos világversenyen képviselte Magyarországot. „Valakinek vinni kell azt a zászlót" - mondja. Fogyatékossággal élő embereket, elsősorban gyerekeket ösztönöz, kitörési pontokat keres számukra.

Tibor DávidA Masterplast, amely tavaly a magyar tőzsde egyik sztárja volt, erős ukrán kitettséggel rendelkezik. Alapító-elnöke már a koronavírus idején begyakorolhatta, hogyan lehet egy válságból előnyt kovácsolni, most újra próbára teszik a piacok. A gyorsan változó világhoz történő alkalmazkodás alapvető képességgé kell hogy váljon.

Küllői PéterKüllői Péter Igazi filantróp, tudatos döntése volt a váltás, amire jó előre készült. A kezdetek óta a Bátor Tábor elnöke, tíz éven át támogatta a Zeneakadémiát, összesen több, mint félmilliárd forintot adományozott már el - azt vallja, csak úgy tud másokat is adakozásra buzdítani, ha példát és utat mutat.
CEO, Dreamjo.bs; Co-CEO, Baconsult Kft.

Balogh-Mázi MáriaNiszkács AnnaNiszkács Anna a Gerbeaud Gasztronómia Kft. tulajdonosa és ügyvezetője. A magyar csúcsgasztró egyik állócsillagának irányítását épp a koronavírus előtt vette át édesanyjától; a pandémia alatt az Onyx Alkotói Közösségével pedig egy, a fine dining status quo-jától eltávolodó, demokratikus irányítási modellt hoztak létre. A 2022-es magyar Michelin-kalauz bemutatásakor etikus, fenntartható működésüket zöld Michelin csillaggal díjazták.
tulajdonos, WMN.hu

D. Tóth KrisztaHortobágyi T. CirillBiológia-földrajz szakos tanárként végzett, majd 1985-ben pappá szentelték. Majdnem azóta, 1988 óta tanít a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, 2018 óta pannonhalmi főapát. Diákként ő is Pannonhalmára járt, tanulmányai alatt került új megvilágításba a hittel való viszonya, már akkor érezte, hogy megtalálta a helyét és érdekelte, milyen lehet a monostorban nemcsak diákként élni.

Gazsi ZoltánAz előrecsomagolt salátákat gyártó Eisberg Hungary 30 éve van jelen a magyar piacon, ügyvezető igazgatója Gazsi Zoltán örök optimista, a nehéz helyzetek sem hervasztják le a mosolyt az arcáról. Pedig azokból is akadt bőven. Az első covidhullámok után 35-40 százalékkal vissza az Eisberg forgalma. „Nem az számít, milyen vision, mission statement van a falra téve, hanem az, hogy a vezetők a mindennapokban milyen döntéseket hoznak. A menedzsment kiválasztásánál is szándékosan figyelünk erre, nekem már csak az a dolgom, hogy inspiráljam az embereket." - mondja. A vírus alatt a fizikai dolgozók elküldését a teljes dolgozói gárda fizetésének, a menedzsment bónuszának csökkentésével védték ki.
country manager, Google Magyarország

Bíró Pál...
coach, tréner, egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes, BME GTK

Dr. Lógó Emma...
munka és szervezet szakpszichológus, tréner, coach, mediátor, egyetemi adjunktus, BME GTK Ergonómia és Pszichológia Tanszék

Dr. Kun Ágota...
szervezetpszichológus, egyetemi tanársegéd, BME GTK Ergonómia és Pszichológia Tanszék; tanácsadó, Flow Consulting Kft.

Salamon JánosBőhm KornélKríziskommunikációs tanácsadó, a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) Kríziskommunikációs tagozatának alapítója. Fő szakterülete a kríziskommunikáció, hírnévmenedzsment, személyes márkaépítés, és a karaktergyilkosság. Első könyve, a „Sem megerősíteni, sem cáfolni…” 2018-ban jelent meg, új kötete, a Karaktergyilkosság – Lejáratás a gúnynévtől az álhírig 2021 őszén jött ki.

Dr. Temesvári OrsolyaEgy 2018-ban történt baleset amellett, hogy teljesen megváltoztatta az életét: kerekesszékbe kényszerítette, egyben rá is irányította a figyelmét a traumákban rejlő lehetőségekre. Saját magán tapasztalta meg, milyen hatásokkal járhat egy trauma, hogyan torzíthatja el a világról alkotott képünket, hogyan veheti el biztonságérzetünket. Ezért csatlakozott a TraumaAmbulancia Egyesülethez, ahol a tudatosság és a segítségnyújtás alapvetés és amelynek célja a trauma-tudatos szemlélet terjesztése.
ügyvezető, MNB-Edulab Kompetencia Központ Kft.

Fábián GergelyDr. Karafiáth BalázsTöbb sikeres startup társalapítója volt: Gerendai Károllyal együtt indították a Sziget Fesztivált, társalapítója volt a Carnation online marketing- és médiaügynökségnek, a kétezres években pedig Mérő László matematikussal épített vállalkozást Darwin’s Evolution Marketing néven. Közben mémtudományból doktorált, és saját útkeresése részeként kipróbált többféle terápiát. Hét éve coachként dolgozik és szervezetfejlesztőként a tudatos vezetésben segít vezetőknek. Elvonulásokat vezet a Börzsönybe, Andalúziába és Costa Rica dzsungelébe.

Máté Gábor1944-ben született Budapesten, 57-ben vándorolt ki Amerikába. Családorvosként dolgozott több, mint 2 évtizeden át. Négy könyve jelent meg az elmúlt 20 évben, amelyekben főleg a függőség kutatásával és a figyelemzavarral foglalkozott. Idén ősszel jelenik legújabb, ötödik könyve. Új könyve kapcsán arról beszélünk majd, van-e olyan, hogy normális? És törekednünk kell-e arra, hogy azok legyünk?

Ábri Judit2009 óta foglalkozik coachinggal, 2011-ben létrehozta a Coaching Határok Nélkül (CHN) vezetőfejlesztői rendezvény-sorozatot. Egyik fő témája a motiváció, dolgozik egyéni fejlesztésen és szervezeti megrendeléseken, itthon és külföldön is. Vezető tanácsadóként 2018 áprilisa óta épít motivációs térképeket megrendelésre, most a Legyél Jobb! színpadon is megmutatja, milyen segítségünkre lehet ez a módszer.
...
Bodywork csoportvezető asszisztens, Integrál szemléletű pszichológus

Mészáros Kinga...
Bodywork csoportvezető asszisztens, Everness fesztivál alapító, fesztiváligazgató

Klein Csaba...
Forbes újságíró, imprós

Topolay Gábor...
Forbes közösségimédia-szerkesztő, imprós, coach

Nagy NikolettSzabadtéri színpad:

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

10.00-10.10

Megnyitó

10.10-10.55

Útmutató a háború okozta trauma és stressz kezeléséhez

Hogyan lehet egy krízishelyzetben tudatosan megélni a traumákat és mikor lehet elkezdeni feldolgozni azokat? Először a vírus, utána a háború - mikor tudjuk a szomorúságunkat megemészteni? Mit csináljon az, aki nem jut el pszichoterápiás kezelésre? Luxusnak számít-e foglalkozni saját magunkkal? A Forbes Legyél Jobb! Nap színpadán Orvos-Tóth Noémi és barátai beszélnek majd arról, hogyan legyünk jól.

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

 • Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus
 • Orvos-Tóth Noémi  Minden idők legsikeresebb magyar nyelvű pszichológiai témájú könyvének írója, Az örökölt sors című könyvében foglalkozott azzal a traumák milyen hatással vannak az életünkre, hogy az elakadások, szorongások, ismétlődő kudarcok mögött gyakran talál pszichológusként feldolgozatlan traumákat.
 • Niszkács Anna, tulajdonos, ügyvezető igazgató, Gerbeaud Gasztronómia Kft.
 • Niszkács Anna  Niszkács Anna a Gerbeaud Gasztronómia Kft. tulajdonosa és ügyvezetője. A magyar csúcsgasztró egyik állócsillagának irányítását épp a koronavírus előtt vette át édesanyjától; a pandémia alatt az Onyx Alkotói Közösségével pedig egy, a fine dining status quo-jától eltávolodó, demokratikus irányítási modellt hoztak létre. A 2022-es magyar Michelin-kalauz bemutatásakor etikus, fenntartható működésüket zöld Michelin csillaggal díjazták.
 • D. Tóth Kriszta, tulajdonos, WMN.hu
 • D. Tóth Kriszta10.55-11.03

Hogyan támogatja a Google Magyarországot

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

Powered by 

11.03-11.23

Minek coach, ha van pap?

Egyre többen fordulnak coachokhoz és pszichológusokhoz, miközben a vallás és az egyház szerepe folyamatosan szorul vissza. Miben segíthet mégis a hagyományos spiritualitás a 21. században, és kiegészítheti-e egymást a mentális egészségünk ápolásában a pszichológusunk és a papunk?

Moderátor: Galavits Patrik, Forbes újságíró

 • Hortobágyi T. Cirill, katolikus pap, bencés szerzetes, pannonhalmi főapát
 • Hortobágyi T. Cirill  Biológia-földrajz szakos tanárként végzett, majd 1985-ben pappá szentelték. Majdnem azóta, 1988 óta tanít a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, 2018 óta pannonhalmi főapát. Diákként ő is Pannonhalmára járt, tanulmányai alatt került új megvilágításba a hittel való viszonya, már akkor érezte, hogy megtalálta a helyét és érdekelte, milyen lehet a monostorban nemcsak diákként élni.
11.23-11.43

Békében önmagaddal

Az üzleti világból lett pályaváltó 40 évesen lezárta befektetési bankár karrierjét, azóta befektetőként, művészetpártolóként és a civil világban aktív. „Már csak a habot élem a tortán” - mondja mostani életéről és aki találkozik vele megtapasztalhatja, hogy valóban így van: békében van önmagával.

Moderátor: G. Tóth Ilda, Forbes főmunkatárs

 • Küllői Péter, elnök, Bátor Tábor Alapítvány
 • Küllői Péter  Küllői Péter Igazi filantróp, tudatos döntése volt a váltás, amire jó előre készült. A kezdetek óta a Bátor Tábor elnöke, tíz éven át támogatta a Zeneakadémiát, összesen több, mint félmilliárd forintot adományozott már el - azt vallja, csak úgy tud másokat is adakozásra buzdítani, ha példát és utat mutat.
11.43-12.43

Ebédszünet

12.43-13.13

Rugaszkodj el!

Hogyan tűzzek ki olyan célokat, hogy közben jó tudjak maradni? Hogyan lehet egy traumát erőforrássá átformálni? Hogyan tanuljunk meg együtt élni a bizonytalansággal? Pál Feri már többször bizonytalanodott el, majd lendült át és erősödött meg hitében, pozíciójában, szerepében.

 • Pál Feri, katolikus pap, mentálhigiénés szakember
 • Pál Feri  Katolikus pap, a mentálhigiéné egyik bátor gondolkodója, vagy ahogy mindenki hívja őt: Pálferi. Első sikereit válogatott atlétaként érte el: húszévesen, juniorként magyar magasugróbajnok lett. Teológiai tanulmányai befejeztével 1996-ban pappá szentelték Esztergomban. Több mint tizenöt éve tart teltházas előadásokat lélektani és spirituális témákban, amiket ő egyszerűen csak „alkalmaknak” hív. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézetének tanára. Önismereti csoportokat vezet a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében. Identitása mindig is pap marad, de néha más szerepekben van - segít, ahogy tud.
13.13-13.23

Motivációm története

Miben vagyok jó, mitől vagyok jól – az én személyes történetem. Mi a Te történeted?

 • Ábri Judit, tag, FORBES Coaches Council; alapító, Coaching Határok Nélkül
 • Ábri Judit  2009 óta foglalkozik coachinggal, 2011-ben létrehozta a Coaching Határok Nélkül (CHN) vezetőfejlesztői rendezvény-sorozatot. Egyik fő témája a motiváció, dolgozik egyéni fejlesztésen és szervezeti megrendeléseken, itthon és külföldön is. Vezető tanácsadóként 2018 áprilisa óta épít motivációs térképeket megrendelésre, most a Legyél Jobb! színpadon is megmutatja, milyen segítségünkre lehet ez a módszer.
13.23-13.43

Mi az a normális?

Máté Gábor ritkán látogat haza, most egy filmbemutató miatt jött. Szeptemberben megjelenő új könyve kapcsán beszélünk majd arról, van-e olyan, hogy normális? És törekednünk kell-e arra, hogy azok legyünk?

 • Máté Gábor, orvos
 • Máté Gábor  1944-ben született Budapesten, 57-ben vándorolt ki Amerikába. Családorvosként dolgozott több, mint 2 évtizeden át. Négy könyve jelent meg az elmúlt 20 évben, amelyekben főleg a függőség kutatásával és a figyelemzavarral foglalkozott. Idén ősszel jelenik legújabb, ötödik könyve. Új könyve kapcsán arról beszélünk majd, van-e olyan, hogy normális? És törekednünk kell-e arra, hogy azok legyünk?
13.43-14.03

Kiből lesz a főnök?

Gazsi Zoltán neve már-már összemosódik az Eisberg nevével. Többen hitték már azt, hogy ő a tulajdonos, nem csak egy alkalmazott menedzser. Hogyan válik főnökké az ember? Hogyan lesz valaki hiteles vezető az alkalmazottak előtt?

Moderátor: Knittel Martin, Forbes újságíró

 • Gazsi Zoltán, ügyvezető igazgató, Eisberg Hungary
 • Gazsi Zoltán  Az előrecsomagolt salátákat gyártó Eisberg Hungary 30 éve van jelen a magyar piacon, ügyvezető igazgatója Gazsi Zoltán örök optimista, a nehéz helyzetek sem hervasztják le a mosolyt az arcáról. Pedig azokból is akadt bőven. Az első covidhullámok után 35-40 százalékkal vissza az Eisberg forgalma. „Nem az számít, milyen vision, mission statement van a falra téve, hanem az, hogy a vezetők a mindennapokban milyen döntéseket hoznak. A menedzsment kiválasztásánál is szándékosan figyelünk erre, nekem már csak az a dolgom, hogy inspiráljam az embereket." - mondja. A vírus alatt a fizikai dolgozók elküldését a teljes dolgozói gárda fizetésének, a menedzsment bónuszának csökkentésével védték ki.
14.03-14.13

Hogyan lett a világ legjobb játékosából a világ legjobb csapata?

Minek a hatására sikerült végre Michael Jordan csapatának, a Chicago Bulls-nak bekerülnie a győztesek közé? Karafiáth Balázs - egykori kosarasként - Michael Jordan és a Chicago Bulls sikerein keresztül mutatja be, miért fontos az eredményességhez a helyén kezelni magunkat és másokat is.

 • Dr. Karafiáth Balázs, Transzformációs coach, szervezetfejlesztő
 • Dr. Karafiáth Balázs  Több sikeres startup társalapítója volt: Gerendai Károllyal együtt indították a Sziget Fesztivált, társalapítója volt a Carnation online marketing- és médiaügynökségnek, a kétezres években pedig Mérő László matematikussal épített vállalkozást Darwin’s Evolution Marketing néven. Közben mémtudományból doktorált, és saját útkeresése részeként kipróbált többféle terápiát. Hét éve coachként dolgozik és szervezetfejlesztőként a tudatos vezetésben segít vezetőknek. Elvonulásokat vezet a Börzsönybe, Andalúziába és Costa Rica dzsungelébe.
14.13-14.33

Hogyan add át a tudást?

Tanulással lehet kompetenciákat fejleszteni, új státuszt szerezni, rossz szokásokat elhagyni és egyre jobbá válni. A tanulás fontos és nem az iskoláról szól. Gyere velünk!

Moderátor: Gólya Ági, Forbes újságíró

 • Koleszár Szilvi, társalapító, SKOOL
 • Koleszár Szilvi  Az USA-ban töltött ösztöndíja alatt a tengerentúlról kezdte megszervezni a Skoolt, egy olyan ingyenes programozóiskolát, ami 2014 óta segíti fiatal lányok és hátrányos helyzetű csoportok bevonását a programozásba. Szilvi az elmúlt években dolgozott szakmai vezetőként a Budapest School-hoz. Az IT-szektorban uralkodó előítéletek lebontása is fontos célkitűzése a Skool-nak, de hisznek abban, hogy sokat változott a nők szerepe az elmúlt hét évben és ehhez már ők is nagyban hozzájárultak. Miért kevesebb a nő a tech szektorban? Miben más egy hátrányos helyzetű településen és egy budai iskolában programozást tanulni? Mi kell ahhoz, hogy valaki jó programozó legyen? Koleszár Szilvi válaszol már a Forbes Legyél Jobb! színpadon.
14.33-15.03

Kávészünet

A kávészünetben akusztikus konceret ad Szula János, a The Solan gitárosa, ahol többek között a Beatles, az Oasis, Bob Dylan és a Rolling Stones slágerei is felcsendülnek majd!

15.03-15.23

Hogyan segíts jól?

Illés Fanninak mindenért meg kellett küzdenie, nemcsak az uszodában, az életben is. Fanni halottan, láb nélkül született. Szerinte nincs ép, para, vak, siket, mert egy dolog számít egyedül: az, hogy milyen ember vagy. Arról is beszél majd, hogyan segítsünk jól - úgy hogy ez annak is komfortos legyen, aki a segítséget kapja.

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

 • Illés Fanni, világ- és Európa-bajnok, paralimpiai bajnok magyar paraúszó
 • Illés Fanni  Illés Fanni világ, -és Európa paralimpiai bajnok. Gerincferdülése miatt kezdett el egy héten kétszer úszni, ez gyorsan átalakult napi két edzésre, és jöttek is az eredmények: 2004-ben tanult meg úszni, 2006-ban már bekerült a paraúszó-válogatottba, ezután számos világversenyen képviselte Magyarországot. „Valakinek vinni kell azt a zászlót" - mondja. Fogyatékossággal élő embereket, elsősorban gyerekeket ösztönöz, kitörési pontokat keres számukra.
15.23-15.53

Tanfolyam az elinduláshoz

Mennyire más volt tanulni a 1990-es években, mint most, mi a jelentősége, hogy a tudás sokkal inkább hozzáférhetővé vált? Mit jelent az élethosszig tartó tanulás? Miért nem sikerült nyugdíjba menni a tervek ellenére? Minderről beszélgetünk majd a színpadon Balogh Petyával.

Moderátor: Bánáti Anna, Forbes főmunkatárs

Powered by  

 • Balogh Péter, tulajdonos, ügyvezető, angyalbefektető, Baconsult Kft.
 • Balogh Péter  „Már akkor startupokat építettem, amikor még azt sem tudtuk, hogy így hívják” - meséli Balogh Petya a kezdetekről. Hétévesen kezdett el programozni, ami szerinte sokat fejlesztett a gondolkodásmódjában - ezért is tartja fontosnak, hogy gyerekek ebben a korban ismerkedjenek meg vele.
 • Balogh-Mázi Mária, CEO, Dreamjo.bs; Co-CEO, Baconsult Kft.
 • Balogh-Mázi Mária15.53-15.58

Jövőálló kompetenciák és a digitális tanulás a pénzügyekben

Milyen előnyökkel járhat a huszonévesek számára, ha képben vannak a világban zajló gazdasági-pénzügyi folyamatokkal? Milyen hatása van a gazdaság jövőjére a huszonévesek naprakész üzleti tudása? Mi lehet a kapocs a digitalizáció, az élethosszig tartó tanulás és a pénzügyek között? Milyen előnyökkel jár a magas színvonalú, személyre szabott oktatás, amely bárki számára ingyenesen elérhető? Fábián Gergellyel, az MNB-EduLab Kompetencia Központ Kft. ügyvezetőjével beszélgetünk a beconomist.hu platformról.

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

Powered by  

15.58-16.18

Készülj fel a krízisre!

Amikor benne vagy, már tudod, hogy ez most az. De hogyan lehet felkészülni rá? És mi a legrövidebb út kifelé? Válságról és válságkezelésről beszélgetünk olyanokkal, akik már legalább egyszer kimásztak belőle. Hogyan reagáljunk gyorsan, hatékonyan krízishelyzetekre?

Moderátor: Ács Gábor, Forbes főmunkatárs

 • Tibor Dávid, elnök, Masterplast
 • Tibor Dávid  A Masterplast, amely tavaly a magyar tőzsde egyik sztárja volt, erős ukrán kitettséggel rendelkezik. Alapító-elnöke már a koronavírus idején begyakorolhatta, hogyan lehet egy válságból előnyt kovácsolni, most újra próbára teszik a piacok. A gyorsan változó világhoz történő alkalmazkodás alapvető képességgé kell hogy váljon.
16.18-16.28

Krízis? Kommunikáció!

A személyes krízisek, kisebb-nagyobb hullámvölgyek senkit sem kerülnek el teljesen. Vannak, akik sikeresebben tudják leküzdeni ezeket az akadályokat, mások nehezebben birkóznak meg velük. A tudatos kommunikáció sokat segíthet ilyen helyzetekben is.

 • Bőhm Kornél, kríziskommunikációs tanácsadó
 • Bőhm Kornél  Kríziskommunikációs tanácsadó, a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) Kríziskommunikációs tagozatának alapítója. Fő szakterülete a kríziskommunikáció, hírnévmenedzsment, személyes márkaépítés, és a karaktergyilkosság. Első könyve, a „Sem megerősíteni, sem cáfolni…” 2018-ban jelent meg, új kötete, a Karaktergyilkosság – Lejáratás a gúnynévtől az álhírig 2021 őszén jött ki.
16.28-16.58

Az önismeret mindent visz

Az önismereteden múlik, hogyan érzed magad, mennyi energiád lesz, és mennyit tudsz ebből másnak átadni. Van, aki úgy érzi, sose lehet az út végére érni, más vallja, amennyire lehet, már kiismerte magát.

Moderátor: Topolay Gábor, Forbes újságíró

 • Szabó Győző, színész
 • Szabó Győző  Professzionális karrierje csúcsán, aktív színészként 10 év droghasználat után döntött úgy, hogy nincs ez így jól. Változni akart és egy hosszabb rehabilitációra vonult el, ennek már több, mint 20 éve, azóta tiszta - erről könyvet is írt, amiből film is készült, ez lett a tavalyi év legnézettebb magyar filmje. Könyve egy vidéki iskolában nemrég érettségi tétel lett - az ottani pedagógusok szerint preventív lenne iskolákban őszintén beszélni a szerhasználatról, - mert sok fiatalt érint a téma és nem tudnak jól beszélni róla.
16.58-17.08

Traumáról tudatosan

A trauma egyik legfontosabb tünete, hogy elveszítjük a kapcsolódást önmagunkkal, testi és lelki szinten. Éppen ezért fontos az önismeret, hogy újra tudjunk kapcsolódni önmagunkhoz és sikeresen feldolgozhassuk a traumát. A trauma-tudatos szemléletmód azt jelenti, hogy az egyén képes felismerni, hogy valamilyen trauma érte és tisztában van azzal, mit jelent a trauma az ő számára, a saját életében. Végül a trauma-tudatosság jelent egy stabil tudást is, ami segíthet a gyógyulásban.

 • Dr. Temesvári Orsolya, jogász, reziliencia-kutató; elnökségi tag, TraumaAmbulancia Egyesület
 • Dr. Temesvári Orsolya  Egy 2018-ban történt baleset amellett, hogy teljesen megváltoztatta az életét: kerekesszékbe kényszerítette, egyben rá is irányította a figyelmét a traumákban rejlő lehetőségekre. Saját magán tapasztalta meg, milyen hatásokkal járhat egy trauma, hogyan torzíthatja el a világról alkotott képünket, hogyan veheti el biztonságérzetünket. Ezért csatlakozott a TraumaAmbulancia Egyesülethez, ahol a tudatosság és a segítségnyújtás alapvetés és amelynek célja a trauma-tudatos szemlélet terjesztése.
17.08-17.13

Záróakkord

Workshop terem:

Nem csak elmondjuk, meg is mutatjuk, hogyan legyél jobb!

A termek férőhelye korlátozott, előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni  a képekre kattintva lehetséges!

11:00 - 11:45 HERO: HOGYAN BÁNJ JÓL A PSZICHOLÓGIAI TŐKÉVEL?

HERO, azaz hope, self-efficacy, resilience, optimism - a pszichológiai tőke legfontosabb alkotóelemei. Gyakorlatban hasznosítható ötleteket kapsz, amelyekből lesz, amit ki is próbálunk, ha a saját HERO-dat szeretnéd építeni. Abba is bepillantunk, hogy vezetőként hogyan tudod a csapatod belső erőforrásait hatékonyan kiteljesíteni. Tarts velünk!

Powered by 

 • Dr. Lógó Emma, coach, tréner, egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes, BME GTK
 • Dr. Kun Ágota, munkapszichológus, egyetemi adjunktus, BME GTK Ergonómia és Pszichológia Tanszék
 • Salamon János, szervezetpszichológus, egyetemi tanársegéd, BME GTK Ergonómia és Pszichológia Tanszék; tanácsadó, Flow Consulting Kft.


13:00 - 14:00 NEM VAGY EGYEDÜL! - BODYWORKKEL A KRÍZISBEN

A Bodywork mozgás- és érintés fókuszú önismereti módszernek az egyik legnagyobb ereje abban rejlik, hogy egy biztonságos és megtartó közeget teremt, támaszt nyújtva a nehézségek feldolgozásához, változáshoz, fejlődéshez. Társaiddal együtt szimbolikus helyzetekbe kerülve megoszthatod, lerakhatod a terheidet, feloldhatod a régi mintáidat, és új utakon indulhatsz el.

 • Mészáros Kinga, Bodywork csoportvezető asszisztens, Integrál szemléletű pszichológus
 • Klein Csaba, Bodywork csoportvezető asszisztens, Everness fesztivál alapító, fesztiváligazgató
 
14:30 - 15:30 TANULJ MEG ÚJRA JÁTSZANI

Próbáld ki magad néhány szórakoztató helyzetgyakorlatban és sajátíts el hasznos improvizációs technikákat! Nem sokan tudjátok, de a Forbes munkatársai közt két képzett imprós is van. A Legyél jobb! Napon ők tartják ezt az 1 órás improvizációs tréninget. A játékok mélyítik az önismeretet, fejlesztik a helyzetfelismerést, a döntési képességet és segítenek csökkenteni a hibázás okozta stresszt. A felnőtteknek is szükségük van játékokra, hogy nevetve tanulják meg: nincs rossz ötlet, hibázni jó és érdemes kimozdulni a komfortzónából.

.

HERO, azaz hope, self-efficacy, resilience, optimism - a pszichológiai tőke legfontosabb alkotóelemei. Gyakorlatban hasznosítható ötleteket kapsz, amelyekből lesz, amit ki is próbálunk, ha a saját HERO-dat szeretnéd építeni. Abba is bepillantunk, hogy vezetőként hogyan tudod a csapatod belső erőforrásait hatékonyan kiteljesíteni. Tarts velünk!

Dr. Lógó Emma

coach, tréner, egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes, BME GTK

Dr. Lógó Emma

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Dr. Kun Ágota

munka és szervezet szakpszichológus, tréner, coach, mediátor, egyetemi adjunktus, BME GTK Ergonómia és Pszichológia Tanszék

Dr. Kun Ágota

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Salamon János

szervezetpszichológus, egyetemi tanársegéd, BME GTK Ergonómia és Pszichológia Tanszék; tanácsadó, Flow Consulting Kft.

Salamon János

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

.

A Bodywork mozgás- és érintés fókuszú önismereti módszernek az egyik legnagyobb ereje abban rejlik, hogy egy biztonságos és megtartó közeget teremt, támaszt nyújtva a nehézségek feldolgozásához, változáshoz, fejlődéshez. Társaiddal együtt szimbolikus helyzetekbe kerülve megoszthatod, lerakhatod a terheidet, feloldhatod a régi mintáidat, és új utakon indulhatsz el.

Mészáros Kinga

Bodywork csoportvezető asszisztens, Integrál szemléletű pszichológus

Mészáros Kinga

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Klein Csaba

Bodywork csoportvezető asszisztens, Everness fesztivál alapító, fesztiváligazgató

Klein Csaba

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

.

Próbáld ki magad néhány szórakoztató helyzetgyakorlatban és sajátíts el hasznos improvizációs technikákat! Nem sokan tudjátok, de a Forbes munkatársai közt két képzett imprós is van. A Legyél jobb! Napon ők tartják ezt az 1 órás improvizációs tréninget. A játékok mélyítik az önismeretet, fejlesztik a helyzetfelismerést, a döntési képességet és segítenek csökkenteni a hibázás okozta stresszt. A felnőtteknek is szükségük van játékokra, hogy nevetve tanulják meg: nincs rossz ötlet, hibázni jó és érdemes kimozdulni a komfortzónából.

Topolay Gábor

Forbes újságíró, imprós

Topolay Gábor

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Nagy Nikolett

Forbes közösségimédia-szerkesztő, imprós, coach

Nagy Nikolett

RegisztrációNév
E-mail
Telefon
Idő
Kérdés

Mi vár még rád a rendezvényen?

A Lavylites magyar kuriózum, amely már meghódította a fél világot. Páratlanul komplex, gyógynövényi összetételű kozmetikumaink esszenciális bőséget kínálnak az élő szervezetnek. A hatóanyag féltve őrzött összetétele megkülönbözteti a Lavyl-termékeket minden más készítménytől. A régmúlt bölcsességét ötvözzük a jelen tudásával és technológiájával. Kreációink népszerűsége, gyártásbiztonsága és a hatásairól szóló fogyasztói visszajelzései új sztenderdet teremtettek a bőr- és testápolás területén. Ezt független laboratóriumi tesztek és versenyeredmények is igazolják. De a legfontosabbak a Te jó érzéseid - a szépség útján a teljesség felé.

 ______________________________

Legyél jobb a Kis Hungarikumhatározók és a beconomist.hu segítségével, és tudj meg többet könnyedén és játszva gazdaságról, pénzügyről, technológiáról és országunk apró csodáiról. A résztvevőknek Szabó Zsófi grafikus design kiskönyvei, a Kis Hungarikumhatározók közül kettőt, a Kis Piachatározót és a Kis Találmányhatározót, készítették össze welcome csomagunkba! A helyszíni kiállítói standnál pedig a beconomist.hu platformmal lehet közelebbről megismerkedni, kérdezni és kipróbálni.

 

  ______________________________

 

C I T Y C A R T E L - nemzetközi luxus ingatlanokkal foglalkozó ingatlaniroda hálózat örömmel mutatkozik be a Legyél Jobb! nap látogatóinak. 

Professzionális, Magyarországon egyedülálló, minőségi ingatlanközvetítést végeznek és most szívesen megosztják Veled is, hogyan telnek egy Lead Agent hétköznapjai, amint belföldi és külföldi luxus ingatlanokat közvetít magas színvonalon.

Ha pedig megtetszett ez az életérzés… akkor csatlakozz hozzájuk Te is és ők kihozzák Belőled a Legjobbat!

Partnereink:

Névadó támogatónk


Szekció támogatónk


További támogatónk


Google+