I M P

Időpont: 2022.03.25

Helyszín: Anantara New York Palace Budapest Hotel (1073 Budapest, Erzsébet krt. 9.)

 

A GOMBRA KATTINTVA MEGTEKINTHETED AZ ESEMÉNY KÉPEIT!Képek megtekintése

Idézd fel az idei Forbes Women's Summit legjobb pillanatait!

Ez már a mi időnk, vagy most jött el az ideje, hogy megküzdjünk érte? Van, ahol már üzletembernek hívnak mindenkit, máshol még léteznek üzletemberek és üzletasszonyok. Van, ahol létezik, máshol csak téma a női egyenjogúság. Van, ahol a nőnapot ünneplik, és van, ahol a teljesítményt.

A Forbes Women's Summit egy nap az összefogásért, a tudatosságért és a mi időnkért!

A Forbes Magazin nyolcadik éve készít listát a legbefolyásosabb magyar nőkről, hogy felhívja a figyelmet azokra, akik éltek a lehetőséggel, áttörték a korlátokat és új utat mutatnak az érdemi haladás és egy méltányosabb jövő felé.

Előadóink:

Hernádi JuditFőiskolás korában már filmezett, először a Holnap lesz fácán-ban tűnt fel, de játszott a Pogány Madonnában, a Mephisto-ban és még jó néhány filmben. Legutóbb A legjobb dolgokon bőgni kell című filmben szerepelt.

Tarján ZsófiaÉnekes, grafikus, korábban a Cenobite metálzenekar és a Balkán Fanatik tagja is volt. 2011 óta a Honeybeast frontembere. Tarján Pál operaénekes és Hernádi Judit lánya.

Borbély Alexandraszínész, producer

Nagy ErvinMáté KrisztaGimnazistaként már a siófoki városi televízióban dolgozott. Párhuzamosan tanult két egyetemen: a Színház,-és Filmművészeti Egyetem műsorvezető-rendező szakán és a Pécsi Tudományegyetem esztétika-magyar szakán. Több, mint 10 évig volt műsorvezető a TV2-nél, 2010-től a Kodolányi János Főiskola docense. 1997 óta tanít az SZFE-n. 2014-ben megalapította saját gyártócégét, többek között ez a cég gyártja a Cápák között című műsort is.

Szilágyi LiliánaEurópa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó. 2019 óta Shane Tusup az edzője. 2020-ban bejelentette, hogy visszavonul egy évre, nemrég derült ki, hogy miért. DTK Elviszlek magammal című műsorában decemberben beszélt először arról, hogy apja, aki éveken át az edzője is volt, gyerekkora óta bántalmazta. A Forbes Women Summit-on mesél arról, mi kellett ahhoz, hogy ki tudjon állni az egész ország nyilvánossága elé és arról is, szerinte milyen megújulásra lenne szükség a magyar úszószövetségben.

Szombat ÉvaSzombat Éva fotóművész, a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj tavalyi nyertese. A MOME-n tanít fotográfiát, fotóit a Vice magazin és a Huffington Post is publikálta. Állandó témája a testpozitivizmus, és az önelfogadás.
országigazgató, bp Magyarország

Kulczycki JuliannaBajor ZsófiBajor Zsófi sokáig tv-s szerkesztőként dolgozott, emellett egyre több energiát vetett be lakáséttermükbe, ami szintén elég sikeres lett. Mikor az AKG 2018-ban általános iskolát nyitott, úgy gondolták, hogy az oktatási reformok mellett a tudatos étkezésre is jó lenne figyelni fiatal korban. Ennek jegyében alapította meg társaival az egykori AKG-s Zsófi a Mezna éttermet, ami a gyerekek iskolai étkeztetésén túl az egészséges alapanyagok használatát és a tudatos étkezést is népszerűsíti.

Csetvei KrisztinaA műszaki egyetemen tanult, marketinget és menedzsmentet. Az egyetem után a Béres szőlőbirtokon kezdett el dolgozni marketing-gyakornokként. Később dolgozott egy multi marketingosztályán, majd egy MBA képzés mellett elkezdett borkóstolókra járni. Azóta már saját pincészete is van és túl van a 10. szüretén. Csetvei Krisztina első generációs borász, nem volt családi érintettsége.

Fiala BorcsaÍró, újságíró, a WMN magazin főszerkesztője, Az élet sava Borcsa című videósorozat háziasszonya, 2 gyerek anyukája. Az írás gyermekei születése után lett a főfoglalkozása, korábban angoltanárként tevékenykedett.

Puskás-Dallos BogiÉnekes, műsorvezető és az X-faktor mentora. Tavaly férjével együtt a győri Brady bár társtulajdonosa lett.

Puskás-Dallos PetiA The Biebers frontembere és az X faktor zsűritagja és mentora. Színész családból származik. Nemrég volt az esküvőjük Puskás-Dallos Bogival, utána mindketten felvették egymás nevét.
értékesítés támogatási igazgató, SERCO Informatika Kft.

Lippai Andreaügyvezető igazgató, Rossmann Magyarország Kft.

Németh KornélVass VirágÉrettségi után tolmácsként dolgozott, angolul, németül, franciául és oroszul is beszél. Huszonöt évesen lett a Nők Lapja főszerkesztő-helyettese. 2001-ben indította el az Elle magazin magyar változatát. 2021 óta Nők Lapja főszerkesztője a Central Médiacsoportnál.

Zsirai KataZsirai Kata a Tokaj Y szerveződés alaptagja. Ha borkóstolóra megyünk a Zsirai pincészetbe, jó eséllyel valamelyik családtag személyesen fogja bemutatni a Zsirai pincészetet. „Nem érezném hitelesnek, ha nem mi mesélnénk el a családunk történetét”. Nemcsak Tokajon vannak jelen, Somlón és Villányon is vannak szőlőik. A bázis Mád, onnan ingázva tartja szemmel másik két helyszínt.

Kádár-Papp NóraA Gyerünk, anyukám! mozgalom alapítója. Három gyermek édesanyja, angol-testnevelés szakos diplomája van, de pályaelhagyóként hosszan dolgozott a Malévnál. Szülése után, másfél évig közösségi tornaórákat tartott, ez alakult át a karantén alatt és költözött online felületre, ami nagy sikert hozott számára.

Fejős ÉvaTöbb, mint tíz évet dolgozott a Nők Lapjában, 1999-ben álnéven adta ki első regényét, 2008-ban az Ulpius-ház gondozásában jelent meg második kötete. A következő négy év alatt még tizenegy könyvet írt, ezután 2013 elején saját kiadót alapított Erawan néven, itt nemcsak saját regényeit, de külföldi szerzőket is fordítanak és adnak ki.

Gyurkó SzilviGyurkó Szilvi gyerekjogász, a Hintalovon Alapítvány alapítója, gyermekjogi szakértő. Az ELTE-n végezte a jogi kart, utána egyéves ösztöndíjjal a Columbia Egyetemen tanult tovább. Több, mint öt évig volt az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársa. Tavaly egy év pihenőre ment. Idén fokozatosan áll vissza a munkába.

Homoky DorkaFilmelméletet és filozófiát tanult az egyetemen, de csak két évig, utána „visszavonzottak a borok” - mondja „ez nálunk családi hagyomány, nemcsak szüleim és nagyszüleim, de már a dédszüleim is borral foglalkoztak”. Dorka tanult Franciaországban, itthon, közben rengeteg borászt megismert és elkezdte megszervezni a Tokaj Y generációt. Tavaly szerepelt a Cápák között című műsorban, ahol legnagyobb meglepetésére befektetőt is talált Balogh Levente személyében. Borait főleg külföldön értékesítik, 70-80 százalékát Dániában, Spanyolországban, Lengyelországban és az USA-ban adják el.

Beke ZsuzsaTöbb, mint 20 éve dolgozik a Richternél, ahol jelenleg is kommunikációs igazgató és a kormányzati kapcsolatokért felelős. Végzettsége közgazdász és angol nyelvű pénzügyi-gazdasági szinkrontolmács. A Richter a nőkért vagy az Egészségváros kampány is hozzá köthető.

Kormos Anna ZsófiaKormos Anna Zsófia divattervező, stylist, az Alpha by Femtech társalapítója és a MOME-n doktoranda. Divattervezőként már aktívan dolgozott a THE FOUR-nál, miközben elkezdte a MOME doktori képzését. A kutatásában azzal foglalkozott, milyen innovatív tendenciák fogják meghatározni a divatot a jövőben. Nemsokára felállt egy csapat is és Pelczer Dórával megalapították az Alpha by FEMTECH-et. Egy olyan okosruhán dolgoznak, ami mikrorezgések és hő hatásával csökkenti a menstruációs fájdalmat. Idén gyártják le a prototípust.

Jentetics KingaA PublishDrive társalapítója a szakdolgozatát szerette volna e-könyvként elérhetővé tenni, de azt látta nem sok lehetőség van rá. Viszont megtalálta a piaci rést, ahova gyorsan be is tört. Létrehozták a PublishDrive online könyvterjesztő platformot, egy egymillió dolláros befektetést követően irodát nyitottak Amerikában és Kinga felkerült a 30 év alattiak 30 fős amerikai Forbes-listájára is.

Sásdi HelgaA Publicis Group a világ harmadik legnagyobb kommunikációs ügynöksége,Sásdi Helga 2018 óta a magyar részleg vezérigazgatója. 2021-ben nevezték ki - a Publicist is tömörítő - a Le Pont ernyőszervezet 600 fős nemzetközi csapatának társvezetőjévé is.
Prémium Vagyonkezelési üzletág vezető, Diófa Prémium Vagyonkezelés

Kótai PatríciaOrbán AnitaA Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után röviddel az Egyesült Államokba költözött, ahol két mesterdiplomát is szerzett, történelem és diplomácia területeken. 2020-ban nevezték ki a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesévé. Dolgozott öt évig a Külügyminisztériumban, 2010-ben az országgyűlési választásokon a Fidesz egyéni jelöltjeként indult Óbudán, de később visszalépett. A Vodafone-hoz Londonból, a Tellurian LNG-ből érkezett, ahol a nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöki pozíciót töltötte be.

Pistyur VeronikaPistyur Veronika sokáig szerkesztőként dolgozott tv-műsorokon, majd egy nem olyan váratlan fordulattal az üzleti világ felé fordult, és Corvinusos diplomájának kezdte jobban hasznát látni. Azóta ő lett az egyik startup világ egyik legismertebb és elismertebb szereplője. Nemrég Fehér Gyulával közös kockázati tőkealapot indítottak el, tízmillió eurót kezelő alapjukat öt év alatt fogják 5-10 cégbe befektetni.
country manager, Google Magyarország

Bíró Pálügyvezető igazgató, Bridgestone Tatabánya

Topolcsik Melindadigitális lapigazgató, nlc főszerkesztő, Central Médiacsoport Zrt.

Pácsonyi Daniellakereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Magyar Telekom

Szabó Melindagazdasági vezérigazgató-helyettes, Magyar Telekom

Daria DodonovaHR vezérigazgató-helyettes, Magyar Telekom

Friedl ZsuzsannaVidus GabriellaAz első, 2015-ös Legbefolyásosabb magyar nők lista óta töretlenül tartja első helyezését a médialista élén, de minden bizonnyal helyet kapna a képzeletbeli összesített listán is. Vidus Gabriella 2015 óta az RTL Magyarország vezérigazgatója, 22 éve dolgozik az RTL-nél.

Maróy KrisztinaMaróy Krisztina 2004 óta a GLAMOUR magazin és a Glamour.hu alapító főszerkesztője, a GLAMOUR-napok megálmodója. Munkája mellett doktoranda a MOME-n, kutatási területe a divat és a média kapcsolata.
operatív vezető, BBM

Mátraházi Zsuzsamagyarországi vezető, Green Fox Academy

Fachs AnitaNAGYSZÍNPAD PROGRAM:

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

09.00-10.00

Regisztráció

10.00-10.10

Megnyitó

10.10-10.35

Állj ki!

Az Európa-bajnok magyar úszót, Szilágyi Lilit, sokat láttuk nyilatkozni a médiában sporteredményei miatt. De volt valami a sikerek mögött, amit a nyilvánosság nem látott. Lilit apja éveken át - a gyermekkorától kezdve - fizikálisan, mentálisan és szexuálisan bántalmazta. Egy éve pihenőt kért, hogy felkészüljön - pszichikailag és jogilag - hogy a nyilvánosság előtt is beszéljen erről. Kész arra, hogy visszamenjen a vízbe és megreformálják az úszás visszaélésektől hangos rendszerét. Megváltoztatni, nem megutálni szeretné a sportot.

 • Szilágyi Liliána, ifjúsági olimpiai bajnok úszó
 • Szilágyi Liliána  Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó. 2019 óta Shane Tusup az edzője. 2020-ban bejelentette, hogy visszavonul egy évre, nemrég derült ki, hogy miért. DTK Elviszlek magammal című műsorában decemberben beszélt először arról, hogy apja, aki éveken át az edzője is volt, gyerekkora óta bántalmazta. A Forbes Women Summit-on mesél arról, mi kellett ahhoz, hogy ki tudjon állni az egész ország nyilvánossága elé és arról is, szerinte milyen megújulásra lenne szükség a magyar úszószövetségben.
10.35-10.40

#pedigvalójában, élet a filtereken túl

Ferdítünk, hazudunk, filterezünk, mindezt csak azért, hogy legalább egy olyan felület legyen, ahol nem kell szembenézni a valósággal. Pedig valójában hosszú távon csak ennek van értelme, még akkor is, ha a nap végén kevesebb a like. Virtuális világunkban mindent lehet, hétfőn a Maldívon nyaralunk, kedden örülünk a nárciszoknak, miközben a saját magunkról alkotott kép nem a valóságra épül. Nemcsak a realitásérzetünk, de az értékrendünk is torzulhat. Saját filtereink taszítanak bennünket börtönbe, ahova aztán tényleg nem süt be a nap.

Powered by 

10.40-11.05

Ne maradjon kettőnk közt!

Nemrég jelent meg lányával közös könyvük, nyíltan beszéltek anya-lánya viszonyukról, kapcsolatuk hullámvölgyeiről és arról, hogyan lehet ezeket kordában tartani. Meddig lehet elviselni, ha anya és gyerek között annyira megromlott a kapcsolat, hogy alig képesek szót érteni egymással. Milyen egy jó anya-lánya viszony? Mit kell megbeszélni, mikor és hogyan? Saját tapasztalataikról mesélnek a Women's Summit közönség előtt.

Powered by 

 • Hernádi Judit, Jászai Mari-díjas színész
 • Hernádi Judit  Főiskolás korában már filmezett, először a Holnap lesz fácán-ban tűnt fel, de játszott a Pogány Madonnában, a Mephisto-ban és még jó néhány filmben. Legutóbb A legjobb dolgokon bőgni kell című filmben szerepelt.
 • Tarján Zsófia, énekes, Honeybeast
 • Tarján Zsófia  Énekes, grafikus, korábban a Cenobite metálzenekar és a Balkán Fanatik tagja is volt. 2011 óta a Honeybeast frontembere. Tarján Pál operaénekes és Hernádi Judit lánya.
11.05-11.10

Empowerment (felhatalmazó vezetés) 2.0

bp mint integrált energia-ipari vállalat, stratégiai átalakuláson megy keresztül – célunk, hogy egy versenyképesebb, zöldebb, jövőbarátabb, megújuló energiát előállító vállalatot hozzunk létre. Ehhez elengedhetetlen a jól megalapozott munkahelyi kultúra, az alapelveink – melyeknek része a felhatalmazó vezetés, sokszínűség, befogadó környezet.

Julianna és a bp értékrendje abszolút összhangban van, így tud hiteles és támogató vezető lenni. A társadalmi-kulturális nyomás, miszerint nő vagy és kevesebbet érsz, a shared service iparágban kevésbé jelenik meg, a nők felülreprezentáltak. De hogyan támogassuk a női középvezetőket, hogy a ranglétrán feljebb jussanak? Julianna elmeséli saját történetén keresztül.

Powered by 

11.10-11.55

Unalmas és áttörhetetlen üvegplafon

A nők magasabb arányban végeznek felsőfokú tanulmányokat, mint a férfiak, ennek ellenére a nők még mindig kevesebb pénzt keresnek, és kisebb arányban töltenek be vezetői pozíciót. Miért? Orbán Anitával és Sásdi Helgával arról is beszélgetünk, nekik hogy sikerült?

Powered by 

 • Sásdi Helga, CEO, Publicis Groupe Hungary
 • Sásdi Helga  A Publicis Group a világ harmadik legnagyobb kommunikációs ügynöksége,Sásdi Helga 2018 óta a magyar részleg vezérigazgatója. 2021-ben nevezték ki - a Publicist is tömörítő - a Le Pont ernyőszervezet 600 fős nemzetközi csapatának társvezetőjévé is.
 • Orbán Anita, vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes, Vodafone Magyarország
 • Orbán Anita  A Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után röviddel az Egyesült Államokba költözött, ahol két mesterdiplomát is szerzett, történelem és diplomácia területeken. 2020-ban nevezték ki a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesévé. Dolgozott öt évig a Külügyminisztériumban, 2010-ben az országgyűlési választásokon a Fidesz egyéni jelöltjeként indult Óbudán, de később visszalépett. A Vodafone-hoz Londonból, a Tellurian LNG-ből érkezett, ahol a nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöki pozíciót töltötte be.
 • Vidus Gabriella, CEO, RTL Magyarország
 • Vidus Gabriella  Az első, 2015-ös Legbefolyásosabb magyar nők lista óta töretlenül tartja első helyezését a médialista élén, de minden bizonnyal helyet kapna a képzeletbeli összesített listán is. Vidus Gabriella 2015 óta az RTL Magyarország vezérigazgatója, 22 éve dolgozik az RTL-nél.
11.55-12.55

Ebédszünet

12.55-13.20

Ő adta a Cápákat Magyarországnak

Máté Kriszta amióta producer, azóta üzletember is. “Az első millióm története" című sorozat volt az első műsor, ami saját gyártásban készített. Mikor az RTL Klub eldöntötte, hogy megcsinálja a magyar verziót előny volt, hogy Kriszta már ismerte a potenciális cápákat, így az ő gyártócége kapta meg a műsort, amelynek azóta producere. A cápák kiválasztásánál szempont volt, hogy nagyon különböző szektorokból érkezzenek, és neki az is, hogy a cápák között legyen nő. Pistyur Verát az SZFE-n tanította Kriszta, nem sokkal később már együtt dolgoztak, Vera évekig volt Kriszta műsorainak szerkesztője, a Cápák Között tv-műsort üzleti tanácsadóként segíti.

Powered by 

 • Máté Kriszta, producer
 • Máté Kriszta  Gimnazistaként már a siófoki városi televízióban dolgozott. Párhuzamosan tanult két egyetemen: a Színház,-és Filmművészeti Egyetem műsorvezető-rendező szakán és a Pécsi Tudományegyetem esztétika-magyar szakán. Több, mint 10 évig volt műsorvezető a TV2-nél, 2010-től a Kodolányi János Főiskola docense. 1997 óta tanít az SZFE-n. 2014-ben megalapította saját gyártócégét, többek között ez a cég gyártja a Cápák között című műsort is.
 • Pistyur Veronika, ügyvezető, Bridge Budapest; partner, Oktogon Ventures; üzleti tanácsadó, Cápák között
 • Pistyur Veronika  Pistyur Veronika sokáig szerkesztőként dolgozott tv-műsorokon, majd egy nem olyan váratlan fordulattal az üzleti világ felé fordult, és Corvinusos diplomájának kezdte jobban hasznát látni. Azóta ő lett az egyik startup világ egyik legismertebb és elismertebb szereplője. Nemrég Fehér Gyulával közös kockázati tőkealapot indítottak el, tízmillió eurót kezelő alapjukat öt év alatt fogják 5-10 cégbe befektetni.
13.20-13.25

It’s a rich men’s world – Nőként a privátbanki szférában

A bankár definíciója szerint pénzkezeléssel, értékpapírok adás-vételével foglalkozó üzletember, amiről egy határozott, öltönyös férfire asszociálunk elsőként. Azonban egyre többször a bankba belépve egy határozott, kosztümös bankárnő fogad minket. Kótai Patrícia, a Diófa Alapkezelő Prémium Vagyonkezelő területének vezetője évek óta sikert sikerre halmoz a bankszektorban – de vajon ő hogyan boldogult ebben a világban?

 Powered by 

13.25-13.50

Tech+Nők

A nők gyakran alulfizetettek és alulreprezentáltak a tech szektorban. Sokszor a nőknek készülő termékek fejlesztésében sem vesz részt nő. Miért jött létre a nemek között itt még nagyobb szakadék, mint máshol? És hogyan tehetünk ellene? Erről beszélünk Jentetics Kingával, aki felkerült az amerikai Forbes 30/30-as listájára 2017-ben, és Kormos Anna Zsófiával, az Alpha by Femtech egyik alapítójával.

Powered by 

 • Kormos Anna Zsófia, társalapító, ARTEMIS by Alpha Femtech
 • Kormos Anna Zsófia  Kormos Anna Zsófia divattervező, stylist, az Alpha by Femtech társalapítója és a MOME-n doktoranda. Divattervezőként már aktívan dolgozott a THE FOUR-nál, miközben elkezdte a MOME doktori képzését. A kutatásában azzal foglalkozott, milyen innovatív tendenciák fogják meghatározni a divatot a jövőben. Nemsokára felállt egy csapat is és Pelczer Dórával megalapították az Alpha by FEMTECH-et. Egy olyan okosruhán dolgoznak, ami mikrorezgések és hő hatásával csökkenti a menstruációs fájdalmat. Idén gyártják le a prototípust.
 • Jentetics Kinga, alapító, ügyvezető igazgató, PublishDrive
 • Jentetics Kinga  A PublishDrive társalapítója a szakdolgozatát szerette volna e-könyvként elérhetővé tenni, de azt látta nem sok lehetőség van rá. Viszont megtalálta a piaci rést, ahova gyorsan be is tört. Létrehozták a PublishDrive online könyvterjesztő platformot, egy egymillió dolláros befektetést követően irodát nyitottak Amerikában és Kinga felkerült a 30 év alattiak 30 fős amerikai Forbes-listájára is.
13.50-13.55

Angyal az IT-ban

Lippai Andrea egy sikeres, hazai tulajdonú IT-cég, a SERCO Informatika értékesítés támogatási igazgatója. Arról beszélgetünk vele, milyen érzés az ország első, az informatikában szerepet vállaló nőkről szóló podcastjában állandó résztvevőnek lenni – és egyáltalán, hogyan áll most ebben a szektorban a nők helyzete?

Powered by 

13.55-14.15

Nyolc óra is elég?

„I am my job. Egy vagyok a munkámmal. Ezt a csapdát jól ismerem. Nemcsak hogy belesétáltam, de jól magamra is zártam” – írta 2020 decemberében Gyurkó Szilvi jogász, a Hintalovon Alapítvány létrehozója. A kiégés peremén állt, ezért – vállalva az eltűnés minden kockázatát, a szakmaiaktól az anyagiakon át az emberiekig – kivett egy pihenőévet. Most visszatért, de okosan, fokozatosan. Az elmúlt egy évről, az újratervezésről és a munkamániáról beszélgetünk a színpadon.

Powered by 

 • Gyurkó Szilvi, alapító, Hintalovon Alapítvány
 • Gyurkó Szilvi  Gyurkó Szilvi gyerekjogász, a Hintalovon Alapítvány alapítója, gyermekjogi szakértő. Az ELTE-n végezte a jogi kart, utána egyéves ösztöndíjjal a Columbia Egyetemen tanult tovább. Több, mint öt évig volt az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársa. Tavaly egy év pihenőre ment. Idén fokozatosan áll vissza a munkába.
14.15-14.20

Nők a vezetésben – Harmonikus egyensúly

Manapság sokszor hallani, hogy több női vezetőre van szükség. Azonban önmagában az, hogy a nők és férfiak aránya a vezetőségben kvótákkal szabályozott, nem feltétlenül előremutató. Németh Kornél, a Rossmann Magyarország ügyvezetője szerint nem azért van szükség több női vezetőre, hogy beálljon egy számszerűsíthető egyensúly. Sokkal inkább azokra az általuk képviselt értékekre van szükség, amelyeket a férfiak nem, vagy sokkal kevésbé tudnak közvetíteni. A képesség az intuitív működésre, a racionalitáson túlmutató holisztikus látásmód képessége, az erő érzékeny képviselete, a magas érzelmi intelligencia megléte mind ide sorolható. A Rossmann-nál dolgozó csoportvezetők szinte 100%-a nő, a közép- és felsővezetésében a nők aránya közel 60%, így a Rossmann működésében alapvetésként vannak jelen ezek az értékek is.

Powered by 

14.20-14.50

Kávészünet

14.50-15.35

Forradalom vagy showbiznisz?

Milyen szerepük van, kell hogy legyen a női lapoknak a női egyenjogúsági harcban? Egyáltalán harcnak tekintik vagy inkább lassú, organikus változásnak? Mennyit tehetnek azért, hogy az egyenjogúságról ne csak beszéljünk (olvassunk), hanem valóban meg is történjen? És mi az, amivel akár rontanak is a helyzeten, anélkül, hogy akarnának?

Powered by 

 • Fiala Borcsa, főszerkesztő, wmn.hu
 • Fiala Borcsa  Író, újságíró, a WMN magazin főszerkesztője, Az élet sava Borcsa című videósorozat háziasszonya, 2 gyerek anyukája. Az írás gyermekei születése után lett a főfoglalkozása, korábban angoltanárként tevékenykedett.
 • Vass Virág, főszerkesztő, Nők Lapja
 • Vass Virág  Érettségi után tolmácsként dolgozott, angolul, németül, franciául és oroszul is beszél. Huszonöt évesen lett a Nők Lapja főszerkesztő-helyettese. 2001-ben indította el az Elle magazin magyar változatát. 2021 óta Nők Lapja főszerkesztője a Central Médiacsoportnál.
 • Maróy Krisztina, főszerkesztő, Glamour
 • Maróy Krisztina  Maróy Krisztina 2004 óta a GLAMOUR magazin és a Glamour.hu alapító főszerkesztője, a GLAMOUR-napok megálmodója. Munkája mellett doktoranda a MOME-n, kutatási területe a divat és a média kapcsolata.
15.35-15.40

Női vezető egy férfiak által dominált iparágban

Topolcsik Melindával, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatójával a nők által betöltött vezetői szerepről beszélgetünk egy olyan iparágban, amely legtöbbször férfiak által dominált. Melinda a „Walk the talk” elvét vallja, ami annyit tesz, hogy váltsd tettekre a szavaid, tartsd be, amit ígérsz. Ez a hozzáállás, a női tulajdonságokkal és képességekkel kiegészülve lehetővé teszi a vezetői karriert.

Powered by 

15.40-16.25

Szülés 50 körül

Fejős Éva első, Beke Zsuzsa pedig harmadik gyermekének adott életet, nem sokkal az ötvenedik születésnapja előtt. Most nyíltan beszélnek arról, milyen döntések húzódtak a háttérben, milyen élmény volt ennyi idősen várandósnak lenni, mire nem számítottak és mit csinálnának másképp. Mi mindent kell egy nőnek mérlegre tennie a karrier-gyerek fronton?

Powered by  

 • Fejős Éva, író, újságíró
 • Fejős Éva  Több, mint tíz évet dolgozott a Nők Lapjában, 1999-ben álnéven adta ki első regényét, 2008-ban az Ulpius-ház gondozásában jelent meg második kötete. A következő négy év alatt még tizenegy könyvet írt, ezután 2013 elején saját kiadót alapított Erawan néven, itt nemcsak saját regényeit, de külföldi szerzőket is fordítanak és adnak ki.
 • Beke Zsuzsa, kormányzati kapcsolatok és kommunikációs vezető, Richter Gedeon Nyrt.
 • Beke Zsuzsa  Több, mint 20 éve dolgozik a Richternél, ahol jelenleg is kommunikációs igazgató és a kormányzati kapcsolatokért felelős. Végzettsége közgazdász és angol nyelvű pénzügyi-gazdasági szinkrontolmács. A Richter a nőkért vagy az Egészségváros kampány is hozzá köthető.
16.25-16.30

Hogyan támogatja a Google a magyar nők IT ambícióit?

A Google mindig is szívügyének tekintette a magyar nők technológiai képzését. 2022-es képzési programját a Green Fox Academy-vel közösen alakította ki, a képzést bárki elvégezheti, aki stabil tudásra szeretné építeni további IT tanulmányait. A tananyag online elérhető, előzetes informatikai képzettség nem szükséges. A részleteket Bíró Pál, a Google Magyarország country managere mutatja be.

 Powered by  

16.30-17.00

Mindig, mindenbe bele kell állni?

Tavaly házasodtak össze, mindketten híresek arról, hogy felszólalnak fontos társadalmi ügyekben. Szandra nemrég a NANE reklámfilmjében szerepelt, Ervin pedig a szinkronszínészek érdekeinek hangos képviselője. Két sikeres ember, akik a Katona József Színház állandó tagjai, mellette filmeznek, kiállnak társadalmi ügyekért. Hogyan döntik el, hogy mikor érdemes kiállni egy ügy mellett és mikor nem? Van, hogy jobb hallgatni?

17.00-17.10

IBUSZ nyereményjáték sorsolás

KISSZÍNPAD PROGRAM:

Powered by 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

11.00-11.10

Megnyitó

11.10-11.40

Páros siker

Dallos Bogi és Puskás Peti is velünk lesz a Women’s Summit-en! Miközben Bogi és Peti is elsősorban önmagát építi, mindkettőjük felületén nagy teret kap a másik is. Mesélnek arról, miért volt fontos felvenniük egymás nevét, melyikük akarta, hogy így legyen és hogy mit jelent nekik az egyenlőség egy kapcsolatban.

 • Puskás-Dallos Bogi, énekes
 • Puskás-Dallos Bogi  Énekes, műsorvezető és az X-faktor mentora. Tavaly férjével együtt a győri Brady bár társtulajdonosa lett.
 • Puskás-Dallos Peti, énekes, The Biebers
 • Puskás-Dallos Peti  A The Biebers frontembere és az X faktor zsűritagja és mentora. Színész családból származik. Nemrég volt az esküvőjük Puskás-Dallos Bogival, utána mindketten felvették egymás nevét.
11.40-12.00

Digitális sikerreceptek és járatlan utak

Tudjuk, hogy nincsenek biztos sikerreceptek, de az bizonyos, hogy példákból lehet a legjobban tanulni. Magyarország vezető távközlési szolgáltatójának női felsővezetőivel arról beszélgetünk, milyen jelentősége van a tehetségnek, az önismeretnek, kockázatvállalásnak a karrierépítésben és kiderül, vajon mit üzennek a következő generációnak.

Moderátor: Miller Dávid, műsorvezető

Powered by 

12.00-12.15

Orgazmust kérek, nem rózsát - szex és tabuk

Szombat Évával arról beszélgetünk, mennyire van tabusítva a szex, hol lehet róla beszélni és miért érzi úgy, hogy rossz mintákat követünk. Sok önportréja van, magát is ugyanolyan nyíltan, tabuk nélkül ábrázolja, mint ahogyan legtöbb fotójának alanyát. Capa nagydíja mellett, magazin-címlapok és két könyv is született a gondozásában az elmúlt években.

 • Szombat Éva, fotóművész, Evaszombat.com
 • Szombat Éva  Szombat Éva fotóművész, a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj tavalyi nyertese. A MOME-n tanít fotográfiát, fotóit a Vice magazin és a Huffington Post is publikálta. Állandó témája a testpozitivizmus, és az önelfogadás.
12.15-13.15

Ebédszünet

13.15-13.45

Kezdd újra elölről!

18 évesen hozol egy döntést, hogy mi szeretnél lenni, rengeteg energiát, munkát, tanulást beleteszel, még sikeres is vagy, de 10 év munka után rájössz, hogy nem erre vágytál. Mit lehet tenni? Hogyan lehet váltani? Mi kell ahhoz, hogy az ember teljesen újragondolja magát és harminc után úgy dönthessen, mást akar csinálni.

 • Kádár-Papp Nóra, alapító, Gyerünk, Anyukám
 • Kádár-Papp Nóra  A Gyerünk, anyukám! mozgalom alapítója. Három gyermek édesanyja, angol-testnevelés szakos diplomája van, de pályaelhagyóként hosszan dolgozott a Malévnál. Szülése után, másfél évig közösségi tornaórákat tartott, ez alakult át a karantén alatt és költözött online felületre, ami nagy sikert hozott számára.
 • Bajor Zsófi, ügyvezető, Mezna étterem
 • Bajor Zsófi  Bajor Zsófi sokáig tv-s szerkesztőként dolgozott, emellett egyre több energiát vetett be lakáséttermükbe, ami szintén elég sikeres lett. Mikor az AKG 2018-ban általános iskolát nyitott, úgy gondolták, hogy az oktatási reformok mellett a tudatos étkezésre is jó lenne figyelni fiatal korban. Ennek jegyében alapította meg társaival az egykori AKG-s Zsófi a Mezna éttermet, ami a gyerekek iskolai étkeztetésén túl az egészséges alapanyagok használatát és a tudatos étkezést is népszerűsíti.
13.45-14.30

Ami az apáknak nem sikerült, a lányaik megcsinálják?

Hogyan jött létre a Tokay Y generáció szerveződés. Volt-e ehhez hasonló borászokat összefogó helyi szövetség előtte? Mi az, amiben sikeresebbek fiatal női borászok, mint borász apjaik? Mire büszkék az apák? Lehet egyáltalán családi kötelék nélkül borászkodásba kezdeni?

 • Homoky Dorka, borász, Homoky Pincészet
 • Homoky Dorka  Filmelméletet és filozófiát tanult az egyetemen, de csak két évig, utána „visszavonzottak a borok” - mondja „ez nálunk családi hagyomány, nemcsak szüleim és nagyszüleim, de már a dédszüleim is borral foglalkoztak”. Dorka tanult Franciaországban, itthon, közben rengeteg borászt megismert és elkezdte megszervezni a Tokaj Y generációt. Tavaly szerepelt a Cápák között című műsorban, ahol legnagyobb meglepetésére befektetőt is talált Balogh Levente személyében. Borait főleg külföldön értékesítik, 70-80 százalékát Dániában, Spanyolországban, Lengyelországban és az USA-ban adják el.
 • Zsirai Kata, borász, tulajdonos; Zsirai Pincészet
 • Zsirai Kata  Zsirai Kata a Tokaj Y szerveződés alaptagja. Ha borkóstolóra megyünk a Zsirai pincészetbe, jó eséllyel valamelyik családtag személyesen fogja bemutatni a Zsirai pincészetet. „Nem érezném hitelesnek, ha nem mi mesélnénk el a családunk történetét”. Nemcsak Tokajon vannak jelen, Somlón és Villányon is vannak szőlőik. A bázis Mád, onnan ingázva tartja szemmel másik két helyszínt.
 • Csetvei Krisztina, borász, ügyvezető, Csetvei Pincészet
 • Csetvei Krisztina  A műszaki egyetemen tanult, marketinget és menedzsmentet. Az egyetem után a Béres szőlőbirtokon kezdett el dolgozni marketing-gyakornokként. Később dolgozott egy multi marketingosztályán, majd egy MBA képzés mellett elkezdett borkóstolókra járni. Azóta már saját pincészete is van és túl van a 10. szüretén. Csetvei Krisztina első generációs borász, nem volt családi érintettsége.

Esemény házigazdái:

Pataki ÁgiAz ország talán legismertebb egykori topmodellje többszöri karrierváltásáról legalább annyira ismert, mint arról, hogy évtizedeken át a Fabulon kozmetikumok reklámarcaként egy hatalmas mozaikképről nézett le a fővárosi járókelőkre a Kálvin téren. Ő volt a tulajdonosa és menedzsere a rendszerváltás előtti Budapest egyik legendás butikjának (Váci10), húsz éve pedig férjével, Kovács Gáborral vitt cégében számos magyar sikerfilm társproducere. „Sok mindent csináltam életemben, de soha nem egyedül – mondja Ági vállalkozói alapállásáról. – Úgy voltam vele, hogy most sem ereszteném el azon óhajomat, hogy a legjobbakkal álljak össze, és azt sem, hogy ebben is sikeres legyek."
főszerkesztő, Forbes

Galambos MártonModerátoraink:

Miller Dávid24 éves volt, amikor az RTL Klub rábízta az X-Faktor jubileumi, 10. szériájának műsorvezetését, és a pozítiv fogadtatás miatt a 2022-es évadot is ő vezetheti, emellett a Reggeliben is feltűnik. Alapvetően mégis színészként definiálja magát, szerepelt a Hotel Margaretben, A Tanárban, a Mellékhatásban, az Alvilágban, és jó néhány éve részt vesz zenei projektekben: a Wellhellóból ismert Diazzal készítették a Szombat című dalát, amivel a 10. X-Faktor évad indult; írtak közösen dalszövegét a Carson Comás Fekete Giorgióval, és az újhullámos rap szcéna egyik nagy favoritjával, Beton.Hofival is, akivel a nyár egyik legtöbbet játszott slágerlistás dalát, a Süt a napot készítették együtt.
újságíró, Forbes

Galavits Patrikvezető szerkesztő, Forbes

Fekete Emeseújságíró

Veiszer Alindagasztroblogger

Mautner Zsófiíró, jogvédő, műsorvezető

Mérő Veravezető szerkesztő, Forbes

G. Tóth Ildaújságíró, Forbes

Gólya Ágiújságíró, Forbes

Vaszkó Ivánfőmunkatárs, Forbes

Ács GáborMi vár még rád a rendezvényen?

Megjelenésed a hajadnál kezdődik! Próbáld ki a TRESemmé Extra erős tartást adó hajlakkját, ha fix frizurára és sima hajra vágysz. A TRESemmé professzionális minőségű hajlakkja segít tökéletesen rögzíteni frizurád, anélkül, hogy ragacsos termékmaradványokat hagyna hajszálaidon. Nincs is jobb érzés, mint egy bombabiztos frizura, ami önbizalmat ad! TRESemmé. A szakértők választása.


______________

Ha elkötelezett vagy a vegán életmód mellet, és fontos számodra, hogy értékes összetevőkből álló termékeket fogyassz, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod a legújabb zöldséges müzliszeleteinket! Vegán, zöldséges szeleteink csökkentett cukortartalommal és teljes értékű gabonával készülnek, így könnyen beilleszthetők az egészségtudatos táplálkozásba.
Kóstold meg te is ezt az igazi vegán újdonságot répás-sütőtökös, vagy céklás-rebarbarás ízben!

______________

A tested egy életen át keményen dolgozik érted. Miért ne viselnéd gondját természetes és hatékony alapanyagokkal, melyeket a The Body Shop etikus forrásokból szerez be helyi közösségeket támogatva? Soha nem teszteltünk állatokon és 2023-ra minden termékünk vegán lesz. Szüntelenül egy szebb és igazságosabb világért harcolunk. Légy részese te is küldetésünknek és kóstolj bele illatos bőrápolóinkba!

______________

A Siena Magyarország célja egy olyan magas minőségű édesipari termékcsalád bevezetése, mely nemzetközi szinten is felveszi a versenyt. Küldetésük, hogy tiszta alapanyagokból, kiváló minőségű beltartalommal készített csokoládét gyártsanak és termékeik megfeleljenek a mai modern táplálkozási elvárásoknak.

Az európai színvonalú üzem és technológia biztosítja az állandó minőséget, színes termékpalettájukban mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

______________
 

Az Égner Ékszer-Manufaktúra egy magyar családi vállalkozás, amelyben ötvöződik a több évtizedes ékszeripari tapasztalat és a modern szemlélet, csipetnyi művészettel fűszerezve. A Nagyvárosi Nő ékszerkollekciót a városok fénye és pezsgése ihlette. A gyémántok csillogása -lendületes formákba foglalva-, szimbolizálja azt az életérzést és hangulatot, amelyre a szíve mélyén minden nő vágyik. Ha nő, akkor ékszer! Ha ékszer, akkor ÉGNER!

Keresd kiállítói pultunkat, és tekintsd meg egyedi gyémánt kollekciónkat! Mi pedig segítünk kideríteni a gyűrűméreted!

______________
 

A Porsche a sportosság és az elegancia egységére törekszik több, mint hetven éve. Egyszerre kifinomult és tekintélyt parancsoló. Mindig önazonos, azonnal felismerhető, és nem igazodik a trendekhez, mert ő teremti azokat. Olyan, mint egy mai vezető nő: mindig modern és naprakész, céltudatos és haladó.

A Porsche Centrum Budapest – hogy ezt bizonyítsa – két kiállított modellel készül az eseményre.

 

______________
 

A Bridgestone Tatabánya jóvoltából egy 3D-s, mozgó, versenyautó-szimulátorban tapasztalhatod meg, milyen, mikor komoly manőverekre van szükség, vagy majdnem kisodródunk, de egy jó vezetővel és megfelelő támogatással végül sikerül egyenesben maradnunk. Keresd a szimulátort a színpad bejáratánál, ahol az is kiderül, milyen egy versenyautóval tartani az iramot.

Nyereményjáték

Nyerj egy 2 személyes, 8 napos nyaralást repülőúttal a lélegzetelállító Lefkada szigetére a Jón-tenger szívébe az IBUSZ jóvoltából! Az esélyhez a nyerésre nincs más dolgod, mint jegyet vásárolni az eseményre a https://forbes.hu/wsjegyek oldalon, elfogadni a játékszabályzatot és részt venni a nyereményjáték sorsolásán az eseményen!

Lefkada lélegzetelállító görög sziget a Jón-tenger szívében. Egzotikus hangulata és lélegzetelállító tájai miatt “Görögország Karib-térségének” is nevezik, de leginkább gyönyörű partjairól híres! Sok kép látható Lefkada ikonikus strandjairól, ugyanakkor a valóság messze felülmúl minden elvárást. Homokos, napsütötte, megigézően türkizkék vizeivel, vad természeti adottságaival, Lefkada tengerpartjai le fogják nyűgözni az ide látogatókat! Lefkada az egyik legcsodálatosabb természeti tájakkal és legszebb strandokkal büszkélkedő egzotikus szigete a térségnek, a turisták kedvelt álomcélja.

Az ajánlat megtekinthető: https://www.ibusz.hu/kulfoldi-utazasok/gorogorszag/lefkada/nidri/hotel-nydri-beach-i

Partnereink:

Kisszínpad támogatónk


Szekció támogatónk


További támogatónk


Google+