I M P

Időpont: 2021.10.08

Helyszín: Corinthia Hotel Budapest

Tekintse meg képeinket!Képek megtekintése

Idézd fel az idei Forbes Flow legjobb pillanatait!

Forbes Flow 2021 - Urald a változást!

 

Akkor is változik, ha nem akarod, ha ellenállsz vagy ha megpróbálod nem észrevenni. Az elmúlt közel másfél évben nagyot fordult velünk a világ, a változás egyre gyorsabb és kiszámíthatatlanabb lett. Rajtad múlik, hogyan reagálsz rá, és elkezdesz-e irányítani. Mi a Forbes Flow 2021-en nem dugjuk homokba a fejünket. A változás szemébe nézünk.

Előadóink:

Ördög NóraAz egyik legnépszerűbb kereskedelmi tévés műsorvezetőként egy ország ismeri az arcát, de szűk egy éve az ünnepelt tévés léten túli énjét is aktívan építi. Férjével, Nánási Pál sztárfotográfussal Balatonakarattyán vállalkoznak, övék a Nekem a Balaton kisbolt és a nekema.hu webshop.

Rudolf PéterKossuth-díjas és Jászai Mari-díjas kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Színész, színházi-, és filmrendező, az ország egyik legismertebb színpadi arca. Több mint negyvenéves karrierje alatt számos mozifilmje és számtalan előadása lett közönségsiker, a színpadi improvizáció hazai ismertsége is nagyrészt neki köszönhető.

Sebestyén BalázsAz ország Balázsa több mint 20 éve műsorvezető és közel 20 éve az RTL Klub egyik arca. 2006 óta vele ébred aki reggel gyorsbeszédű és vicces rádiós műsort szeretne hallgatni. Kezdetben a Danubiuson, majd a Class FM-en, manapság a Rádió1-en mutatja meg, hogy energiája, munkabírása és szövege kiapadhatatlan.

Nagy ViktorNagy Viktor a medencében szinte mindent megnyert, a kapus ikonikus alakja volt a magyar válogatottnak, a nagy világversenyek alatt mémek születtek abból, ahogy az ellenfeleknek mutatóujjával jelezte: lehúzta a rolót. Olimpiai éremmel vonult vissza Tokió után – az elmúlt másfél év így nemcsak a járvány miatt szólt számára arról, hogy a változást uralni kell. A civil életre saját üzletekkel készült, köztük a antimikrobiális kéz- és bőrvédő krémeket, valamint felületkezelőt gyártó Immunetec a járvány alatt ment nagyot. Úgyis mondhatjuk: a cég uralta a változást, akárcsak egykor Viktor a vízilabda kaput.
háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok kardvívó, a Vasas vívószakosztályának elnöke

Szilágyi ÁronVárkonyi BalázsA két címlapos Forbes-arcok kislétszámú táborába tartozik, 2014-ben és 2021-ben is írtunk róla. A magyar online kereskedelem fenegyereke az Extreme Digital alapítója, mára az Emag online kereskedelmi platform társtulajdonosa és magyar vezetője.
tulajdonos, Visage modellügynökség; influencer

Kajdi Csaba.Wáberer GyörgyIsmert és vagyonos a nevét viselő Waberer's kamionos logisztikai céggel lett, amit a Volán-Tefu privatizálás után hozott létre. Öt évvel ezelőtt eladta cégét, majd nemrég újra visszaszállt, de csak kisebbségi tulajdonosként. Felső kategóriás irodaházat épített Budán, luxus apartmanházat a rózsadomb egyik legszebb kilátású helyén, magánegészségügyi központot indított szintén a saját neve alatt és tulajdonjoga van a BILK logisztikai központban. Mindemellett kormánybiztosként és egy új egyetemi alapítvány kuratóriumi tagjaként is marad ideje dolgozni. Az egyik legismertebb magyar milliárdos, 2014-ben és 2020-ban is szerepelt a Forbes címlapján.

Hegedüs ÉvaHegedüs Éva három éve áll a legbefolyásosabb magyar nők Forbes-listáján, és negyedik éve többségi tulajdonos az általa vezetett Gránit Bankban. Az egyik legismertebb szereplője a hazai pénzügyi szektornak, szaktudását, kapcsolati tőkéjét és vezetői készségeit a konkurensek is elismerik. 2020 minden eddiginél élesebb próbája volt a digitális bankolásnak, amit a Gránit Bank kezdettől követ.

Csányi VilmosSzéchenyi-díjas etológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Fő kutatási területe az állati és emberi viselkedés, a tudományos közösség és a közvélemény elismerését elsősorban a kutyákkal kapcsolatos kutatásaival vívta ki. Számos sikeres tudományos és szépirodalmi mű szerzője.

Varga ZoltánHosszú befektetői karrierje során háromszor is a padlóra került, de egy ideje már óvatosabban üzletel és biztos lábakon áll. A Wizz Air legnagyobb korai befektetője volt, ma pedig a Centrál Médiacsoport tulajdonosaként a legismertebb (Nők Lapja, 24.hu, Story és még sok más médiatermék tartozik hozzájuk), de számos más befektetése is van, 2014 októberében szerepelt a Forbes címlapján.

Nyúl SándorDemján Sándor üzlettársaként és jobbkezeként lett ismert és alapozta meg vagyonát, de a karizmatikus magyar nagyvállalkozó halála után nem tudott a családdal megállapodni, pereskedés lett az osztozkodásból. Ha nem is demjáni méretű, de jövedelmező ingatlanprojektjei vannak szerte Európában és a Budapest School-ba is beszállt befektetőként.

Solti AndreaSolti Andreáról azt tartják, olyan ügyeket is bevállal, amiket más nem, most az élet is vizsgáztatta: a járvány küszöbén vállalta el új pozícióját a Shell Hungary igazgatóságának élén. Nem csoda, ha azt mondja: „2020-ra úgy tekintek vissza, mint egy rapid MBA-ra”. 2021-ben a Forbes befolyásos női listáján már a 4. helyen szerepelt, és megválasztották a Hungarian Business Leaders Forum elnökévé is.

Viszkok FruzsiViszkok Fruzsi több mint tíz éve kezdett el foglalkozni online tartalomgyártással, ma már négyszázezernél is többen követik életmód-csatornáját a Youtube-on. A rá irányuló online figyelmet évek óta üzleti tevékenységgé is konvertálja: a Rossmann a nevével fémjelezte a kedvenc sminktermékeiből álló sminkválogatást, saját tervezésű határidőnapló-kollekciója évről évre hatalmas sikert arat, 2021-ben pedig első könyve is megjelent Tedd rendbe az életed! címmel.

Whisper TonHatszázezer Tiktok-követőjével és szédületesen tempósra vágott, effektezett videóival Whisper Ton, azaz Strenner Antal már egyértelműen a Z- és alfa generáció tindédzsereihez szól. A húszéves tiktokker és youtuber már tinédzserként is jól keresett épülő online karrierjével, idén céget is alapított.

Kishonti LászlóKishonti László 2015-ben alapította meg az önvezetőautó-technológiát fejlesztő AImotive-ot. Az egyik legforróbb magyar startup a koronavírus-járvány alatt hozta össze története legnagyobb üzletét: a Sony-val építenek koncepcióautót. Kishonti víziója, hogy az átalakuló autóiparban úgy lesznek nagy szereplők, hogy a tudásbázisukat „szállítják be” a szektor nagyjainak. Cége eddig 67,7 millió dollárt vont be, olyan befektetői vannak, mint a Samsung, a Cisco vagy az Nvidia.

Birmacher BarnabásMobilalkalmazás-fejlesztők munkáját segítő platformot és kis Szilícium-völgyet épít Budán a legforróbb magyar startup, a Bitrise. A világhírű Y-Combinatort is megjárt cég vezetője, Birmacher Barnabás a járvány alatti időszakot a belső építkezésre használta – ami tovább hajtja a növekedésüket. A határokat teljesen elfelejtették – legyen szó piaci kihívásokról vagy a munkaszervezésről.

Sebő GyulaA Julius K-9 alapítója és a kutyahámok fejlesztője, történetüket 2019 októberi címlapsztorinkban írtuk meg. A kutyás cég maximálisan kihasználja a nemzetközi kisállat-boomot, jelentős exportpiacai vannak és online is sokat értékesít. Növekedési ütemével saját gyártási kapacitása is nehezen tart lépést.

Aszalai SándorMagyarországon még senki nem lett milliomos fekete katonalegyek lárváiból, Aszalai Sándor viszont egykori kockázati befektetői múlttal mégis erre vállalkozott. Alacsony költségigény, minimális ökológiai lábnyom és sok fehérjetakarmány: ez a jövő zöldebb mezőgazdasága.

Könyves NikolettA nyüvekből fehérje, abból állati tápszer készül, Könyves Nikolett pedig a környezetbarát technológia megismertetésén fáradozik. A hagyományok miatt sokan idegenkednek az új technológiától, de klímaváltozás miatt fordulnak a szelek.

Ruisz GyörgyMagyarország első kifejezetten zero waste rendezvényszervező cége pont a covid előtt indult, de az alapítókat a járvány sem akadályozta meg abban, hogy nekilendüljenek a rendezvényipar megreformálásnak. A háromfős vállalkozás az eseményszervezés képletéből minden pazarlást kivonna, de ennek ára van. Vajon hogyan fér bele az ügyfelek költségvetésébe a fenntarthatóság?

Körmendy PankaMagyarország első kifejezetten zero waste rendezvényszervező cége pont a covid előtt indult, de az alapítókat a járvány sem akadályozta meg abban, hogy nekilendüljenek a rendezvényipar megreformálásnak. A háromfős vállalkozás az eseményszervezés képletéből minden pazarlást kivonna, de ennek ára van. Vajon hogyan fér bele az ügyfelek költségvetésébe a fenntarthatóság?

Pécsi SzabolcsMagyarország első kifejezetten zero waste rendezvényszervező cége pont a covid előtt indult, de az alapítókat a járvány sem akadályozta meg abban, hogy nekilendüljenek a rendezvényipar megreformálásnak. A háromfős vállalkozás az eseményszervezés képletéből minden pazarlást kivonna, de ennek ára van. Vajon hogyan fér bele az ügyfelek költségvetésébe a fenntarthatóság?

Wettstein AlbertMarketingesből techvállalkozó: Wettstein Albert a Munch.hu társalapítójaként többek közt azért dolgozik, hogy az élelmiszerfelesleg ne a szemétben, hanem valaki tányérján kössön ki. Mindezt egy app-pal éri el a cég, ami folyamatosan terjeszkedik, aktív lépéseket téve egy fenntarthatóbb életért.
elnök-vezérigazgató, Siemens Zrt.

Jeránek TamásPerepelica KirillA Munch.hu-t Wettstein Albert és három egyetemista barátja alapította két éve, akik az ételpazarlás ellen egy applikációval léptek fel. A megmaradt ételeket az applikáción keresztül az éhes és környezettudatos felhasználókkal hozzák össze. Így az éttermek konyháiból kevesebb étel kerül a kukába, a felhasználó pedig negyven-hetven százalékkal olcsóbban juthat hozzá a megmaradt ételhez. A Munch.hu szerepel a Forbes Levegő listán is, amelyben a húsz legmenőbb fenntarthatósági projektet szedtük össze májusban. Az applikációt két év alatt több, mint kétszázezer felhasználó töltötte le, és 550 vendéglátóhely a partnerük, Budapesten kívül országszerte tizenkilenc településen.

Zwecker BenceA Munch.hu-t Wettstein Albert és három egyetemista barátja alapította két éve, akik az ételpazarlás ellen egy applikációval léptek fel. A megmaradt ételeket az applikáción keresztül az éhes és környezettudatos felhasználókkal hozzák össze. Így az éttermek konyháiból kevesebb étel kerül a kukába, a felhasználó pedig negyven-hetven százalékkal olcsóbban juthat hozzá a megmaradt ételhez. A Munch.hu szerepel a Forbes Levegő listán is, amelyben a húsz legmenőbb fenntarthatósági projektet szedtük össze májusban. Az applikációt két év alatt több, mint kétszázezer felhasználó töltötte le, és 550 vendéglátóhely a partnerük, Budapesten kívül országszerte tizenkilenc településen.

Zsoldos BotondA Munch.hu-t Wettstein Albert és három egyetemista barátja alapította két éve, akik az ételpazarlás ellen egy applikációval léptek fel. A megmaradt ételeket az applikáción keresztül az éhes és környezettudatos felhasználókkal hozzák össze. Így az éttermek konyháiból kevesebb étel kerül a kukába, a felhasználó pedig negyven-hetven százalékkal olcsóbban juthat hozzá a megmaradt ételhez. A Munch.hu szerepel a Forbes Levegő listán is, amelyben a húsz legmenőbb fenntarthatósági projektet szedtük össze májusban. Az applikációt két év alatt több, mint kétszázezer felhasználó töltötte le, és 550 vendéglátóhely a partnerük, Budapesten kívül országszerte tizenkilenc településen.
ügyvezető, Budapest Consulting; vezető, KARCMENTESAGYSEBÉSZET brand

Varga Csabastratégiai és operatív igazgató, Billingo

Besztró SzabolcsMilánkovich DorottyaA jövő az univerzális, kis fogyasztású és méretű műholdaké, Milánkovich Dorottya az ilyen CubeSat-műholdak vezető fejlesztője. Munkájuk eredményét az Európai Űrügynökség sem véletlenül alkalmazza, űrsugárzásmérő műholdjuk idén pályára állhat.

Széll AlexandraA világűr mára már nem csak a nagyhatalmak kiváltsága, Széll Alexandra pedig a „New Space” trendeket követve és megelőzve kutatja a műholdak alkalmazási lehetőségeit. Ha Magyarországi és nemzetközi tudományos kísérletek és ipari igények keresnek műholdas megoldást, jó helyen kopogtatnak.
országigazgató, bp Magyarország

Kulczycki Juliannaelnök-vezérigazgató, Budapesti Metropolitan Egyetem

Dr. Tóth ÁgnesHammel & Hochreiter Kft., ügyvezető, interim-menedzsment és karriermenedzsment szakértő

Kristóf Györgyiénekes, dalszerző, hangterapeuta, aktivista
elnök, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség; elnök, Női Lobbi

Sáfrány RékaGonda GáborGonda Gábor szakmai pályafutását 1999-ben a Compaq-nál kezdte, ezt követően 17 évet töltött a Hewlett Packard Enterprise-nál különböző vezetői pozíciókban. 2012-től a magyar HP ügyvezető igazgatója volt, 2018 óta pedig a HP teljes közép-európai régióért felelős vezetői pozícióját is betöltötte. Munkáját számos vállalati és iparági elismerés igazolja, szabadidejében tanít a Corvinus Egyetemen és a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat aktív tagja. Diplomáját az Óbudai Egyetem informatikai mérnök szakán szerezte, melyet számos vezetői képzés követett, köztük a Harvard Business School kurzusa. 2020. november 2-től a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, valamint a Telekom Rendszerintegráció Zrt. (korábban T-Systems Magyarország Zrt.). vezérigazgatója.
játékosmegfigyelő, Milwaukee Bucks

Dávid KornélForbes Flow Trollok:

alapító, szervezetfejlesztési vezető, Eureka Games

Bódi GabriellaWettstein AlbertMarketingesből techvállalkozó: Wettstein Albert a Munch.hu társalapítójaként többek közt azért dolgozik, hogy az élelmiszerfelesleg ne a szemétben, hanem valaki tányérján kössön ki. Mindezt egy app-pal éri el a cég, ami folyamatosan terjeszkedik, aktív lépéseket téve egy fenntarthatóbb életért.
Global Startup Awards társalapítója

Kovács PéterGutmann bank partnere

Varga SzabolcsNAGYSZÍNPAD PROGRAM:

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

09.00-09.05

Megnyitó

09.05-09.35

Az elvárások leküzdéséről

Ördög Nóri hosszú évek óta az ország egyik legismertebb és legkeresettebb sztárja. Hogyan jutott el idáig egy kis faluból indulva és hogyan tanulta meg kezelni a nyomást, ami egyre csak nőtt a karrierje során.

Powered by  

Moderátor: Veiszer Alinda, újságíró

 • Ördög Nóra, műsorvezető, gasztrovállalkozó, a Nekem a Balaton és a nekema.hu alapítója
 • Ördög Nóra  Az egyik legnépszerűbb kereskedelmi tévés műsorvezetőként egy ország ismeri az arcát, de szűk egy éve az ünnepelt tévés léten túli énjét is aktívan építi. Férjével, Nánási Pál sztárfotográfussal Balatonakarattyán vállalkoznak, övék a Nekem a Balaton kisbolt és a nekema.hu webshop.
09.35-10.35

Milliárdos befektetők

A járvány új szektorokat tett rendkívül vonzóvá, másokat pedig csúnyán leértékelt. Hogyan élték meg az igen gyors változást a legnagyobb magyar magánbefektetők? Milyen irányba mozdultak, mennyit változtattak befektetéseiken, mit várnak a poszt-covid világtól?

Powered by  

Moderátor: Ács Gábor, Forbes, főmunkatárs

 • Wáberer György, befektető
 • Wáberer György  Ismert és vagyonos a nevét viselő Waberer's kamionos logisztikai céggel lett, amit a Volán-Tefu privatizálás után hozott létre. Öt évvel ezelőtt eladta cégét, majd nemrég újra visszaszállt, de csak kisebbségi tulajdonosként. Felső kategóriás irodaházat épített Budán, luxus apartmanházat a rózsadomb egyik legszebb kilátású helyén, magánegészségügyi központot indított szintén a saját neve alatt és tulajdonjoga van a BILK logisztikai központban. Mindemellett kormánybiztosként és egy új egyetemi alapítvány kuratóriumi tagjaként is marad ideje dolgozni. Az egyik legismertebb magyar milliárdos, 2014-ben és 2020-ban is szerepelt a Forbes címlapján.
 • Varga Zoltán, befektető, médiatulajdonos
 • Varga Zoltán  Hosszú befektetői karrierje során háromszor is a padlóra került, de egy ideje már óvatosabban üzletel és biztos lábakon áll. A Wizz Air legnagyobb korai befektetője volt, ma pedig a Centrál Médiacsoport tulajdonosaként a legismertebb (Nők Lapja, 24.hu, Story és még sok más médiatermék tartozik hozzájuk), de számos más befektetése is van, 2014 októberében szerepelt a Forbes címlapján.
 • Nyúl Sándor, befektető
 • Nyúl Sándor  Demján Sándor üzlettársaként és jobbkezeként lett ismert és alapozta meg vagyonát, de a karizmatikus magyar nagyvállalkozó halála után nem tudott a családdal megállapodni, pereskedés lett az osztozkodásból. Ha nem is demjáni méretű, de jövedelmező ingatlanprojektjei vannak szerte Európában és a Budapest School-ba is beszállt befektetőként.
10.35-10.40

Karcmentesagysebészet

A jelenlegi piaci környezetben az integritás és az etikus magatartás elengedhetetlen a hosszú távú fennmaradás érdekében. Ezért a Budapest Consulting arra ösztönzi üzleti partnereit, munkatársait, hogy a mindennapi működésükben a jogkövető, jogtiszta és transzparens magatartást tegyék előtérbe. Eddigi tapasztalatuk alapján, ez az a tevékenység, amire a magyar társadalom oly régóta ki van éhezve. Céljuk, hogy tevékenységük minél nagyobb megvilágítást kapjon és ezáltal minél nagyobb területen és szélesebb körben tudják ezt a munkát végezni, így egyre többen legálisan, tisztán és jogszerűen működnének Magyarországon.

Powered by  

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

10.40-11.23

Online óriások

Ez az ő évük volt vagy azzá vált. Már azok is vásárolnak online, akik korábban nem tették, az online bennszülöttek pedig még többet költenek az interneten. A legnagyobb magyar online kereskedő minden forintot magához húz, amire lehetősége van, a Julius-K9 világszerte ismert kutyahámos cég pedig jócskán megerősítette internetes lábát.

Powered by  

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

 • Várkonyi Balázs, alapító, Edigital; társtulajdonos, Emag
 • Várkonyi Balázs  A két címlapos Forbes-arcok kislétszámú táborába tartozik, 2014-ben és 2021-ben is írtunk róla. A magyar online kereskedelem fenegyereke az Extreme Digital alapítója, mára az Emag online kereskedelmi platform társtulajdonosa és magyar vezetője.
 • Sebő Gyula, alapító, Julius-K9
 • Sebő Gyula  A Julius K-9 alapítója és a kutyahámok fejlesztője, történetüket 2019 októberi címlapsztorinkban írtuk meg. A kutyás cég maximálisan kihasználja a nemzetközi kisállat-boomot, jelentős exportpiacai vannak és online is sokat értékesít. Növekedési ütemével saját gyártási kapacitása is nehezen tart lépést.
11.23-11.30

Vállalkozást irányítani ma már nemcsak kézzel lehet!

Upscaling stratégia a gyakorlatban. Hogyan lehet egy számlázó programból komplex üzleti multiplatformot létrehozni egy év alatt? Az online üzleti alkalmazások manapság mindenki számára elérhetővé teszik, hogy magas színvonalú és megfizethető üzleti megoldásokkal tegyék könnyebbé és hatékonyabbá mindennapi működésüket. Ma már senki sem akar lemaradni az online eszközök kínálta előnyökről, még ha az újdonságoktól tartunk is egy kicsit, az viszont bizonyos, hogy senki sem akar ezért nagyvállalati szoftver árak fizetni. Hogyan segít ezen a Billingo?

Powered by  

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

11.30-12.15

Nagy felfordulás, nagy üzlet

A legforróbb magyar startupok nemcsak gondolkodásban léptek előre hatalmasat, amíg a világ szinte megállt a járvány miatt. Nagy üzleteket hajtottak végre, tovább növekedtek - de üzletre váltani a víziót így is hatalmas kihívás.

Powered by  

Moderátor: Zsiborás Gergő, Forbes főmunkatárs

 • Kishonti László, alapító, CEO, AImotive
 • Kishonti László  Kishonti László 2015-ben alapította meg az önvezetőautó-technológiát fejlesztő AImotive-ot. Az egyik legforróbb magyar startup a koronavírus-járvány alatt hozta össze története legnagyobb üzletét: a Sony-val építenek koncepcióautót. Kishonti víziója, hogy az átalakuló autóiparban úgy lesznek nagy szereplők, hogy a tudásbázisukat „szállítják be” a szektor nagyjainak. Cége eddig 67,7 millió dollárt vont be, olyan befektetői vannak, mint a Samsung, a Cisco vagy az Nvidia.
 • Birmacher Barnabás, társalapító, CEO, Bitrise
 • Birmacher Barnabás  Mobilalkalmazás-fejlesztők munkáját segítő platformot és kis Szilícium-völgyet épít Budán a legforróbb magyar startup, a Bitrise. A világhírű Y-Combinatort is megjárt cég vezetője, Birmacher Barnabás a járvány alatti időszakot a belső építkezésre használta – ami tovább hajtja a növekedésüket. A határokat teljesen elfelejtették – legyen szó piaci kihívásokról vagy a munkaszervezésről.
12.15-12.20

Milyen lehetőségeket kínál most az ipar 4.0 az innovatív cégek számára?

A Covid változásokat hozott a gyártóipar területén is, mely új belépési pontokat jelent az innovatív cégek számára. Melyek ezek, és miként lehet kihasználni az új lehetőségeket?

Powered by  

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

12.20-13.30

Ebédszünet

13.30-14.00

A változást jelentő deszkák

A színházi világ a járvány miatt olyan változási kényszerbe került, mint az elmúlt évezredekben talán egyszer sem. Nézők nélkül nem lehet színházat csinálni, most mégis kellett. Hogyan lehetett alkalmazkodni, mik voltak a tapasztalatok és mit lehet mindebből tovább vinni a járvány utáni időkbe?

Powered by 

Moderátor: Topolay Gábor, Forbes újságíró

 • Rudolf Péter, igazgató, Vígszínház
 • Rudolf Péter  Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Színész, színházi-, és filmrendező, az ország egyik legismertebb színpadi arca. Több mint negyvenéves karrierje alatt számos mozifilmje és számtalan előadása lett közönségsiker, a színpadi improvizáció hazai ismertsége is nagyrészt neki köszönhető.
14.00-14.05

Várd a váratlant – és ne hidd, hogy véget ér

A Hammel & Hochreiter egyik, évek óta hangsúlyozott jelmondata: várd a váratlant! El kell fogadnunk a leckét: jönnek a válságok, és egyre gyakrabban, egyre tartósabban maradnak itt velünk. Ebben valójában semmi félelmetes nincs, inkább menetrendszerű: az egyre komplexebbé váló, globális világunk velejárója. Azonban egy biztos: minden válságnak van társadalmi, pszichológiai vonatkozása is. Ha elszigeteljük egymástól az embereket, akik társas lények, ez bizonyosan csökkenti az ellenálló-képességüket. Miért nem hagyhatja a vezető, hogy a beosztottak életéből kiszoruljon a pihenés, a kikapcsolódás, a feltöltődés?

Powered by 

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

14.05-14.35

Női vezetők, fajsúlyos feladatok

Nagy cégeket vezetnek, férfiak dominálta iparágakban érvényesülnek, és ugyanaz teszi őket jó vezetővé, mint férfi kollégáikat: masszív szakmai háttér, stratégiai látásmód, remek kapcsolatteremtés és diplomáciai készség. Hegedüs Éva hosszú évek óta vezeti a Gránit Bankot és a legbefolyásosabb magyar nők Forbes-listáját – ha valamikor az élet igazolta az általa sürgetett digitalizáció szükségességét a bankszektorban, akkor az a covidjárvány alatt volt. Solti Andreáról azt tartják, olyan ügyeket is bevállal, amiket más nem, most az élet is vizsgáztatta: 2020 elején, a világjárvány küszöbén vállalta el új pozícióját a Shell Hungary igazgatóságának élén (11 ország HR-vezetői feladatai mellé). Nem csoda, ha azt mondja: „erre az évre úgy tekintek vissza, mint egy rapid MBA-ra”.

Powered by 

Moderátor: Fekete Emese, Forbes vezető szerkesztő

 • Hegedüs Éva, elnök-vezérigazgató, tulajdonos, Gránit Bank
 • Hegedüs Éva  Hegedüs Éva három éve áll a legbefolyásosabb magyar nők Forbes-listáján, és negyedik éve többségi tulajdonos az általa vezetett Gránit Bankban. Az egyik legismertebb szereplője a hazai pénzügyi szektornak, szaktudását, kapcsolati tőkéjét és vezetői készségeit a konkurensek is elismerik. 2020 minden eddiginél élesebb próbája volt a digitális bankolásnak, amit a Gránit Bank kezdettől követ.
 • Solti Andrea, igazgatósági elnök, Shell Hungary Zrt.; elnök, Hungarian Business Leaders Forum
 • Solti Andrea  Solti Andreáról azt tartják, olyan ügyeket is bevállal, amiket más nem, most az élet is vizsgáztatta: a járvány küszöbén vállalta el új pozícióját a Shell Hungary igazgatóságának élén. Nem csoda, ha azt mondja: „2020-ra úgy tekintek vissza, mint egy rapid MBA-ra”. 2021-ben a Forbes befolyásos női listáján már a 4. helyen szerepelt, és megválasztották a Hungarian Business Leaders Forum elnökévé is.
14.35-14.40

Felhatalmazó vezetés (empowerment) egy befogadó munkahelyen

bp mint integrált energia-ipari vállalat, stratégiai átalakuláson megy keresztül – célunk, hogy egy versenyképesebb, zöldebb, jövőbarátabb, megújuló energiát előállító vállalatot hozzunk létre.  Ehhez elengedhetetlen a jól megalapozott munkahelyi kultúra, az alapelveink – melyeknek része a felhatalmazó vezetés, sokszínűség, befogadó környezet. Kulczycki Julianna fiatal női vezetőként ösztönzi a csapatait (nem csak a vezetőit!), hogy merjenek nagyot álmodni; a képzeletbeli üvegplafont igenis át lehet törni, de ehhez szükséges egy olyan befogadó, nyitott munkahelyre mint a bp.

Powered by 

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

14.40-15.00

Mit tanult az ember a világjárványból?

Térjünk vissza a normális életünkhöz! – Semmi sem mehet úgy tovább, ahogy eddig! A két végletes vélemény között csapongott az emberiség a koronavírus-járvány alatt. De milyen következtetést vonnak le az emberek a járványból? Érettebben kerülünk ki belőle, mint ahogy ránk talált? Mik a tanulságai az emberiség korábbi megrázkódtatásainak?

Powered by 

Moderátor: Galavits Patrik, Forbes újságíró

 • Csányi Vilmos, etológus
 • Csányi Vilmos  Széchenyi-díjas etológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Fő kutatási területe az állati és emberi viselkedés, a tudományos közösség és a közvélemény elismerését elsősorban a kutyákkal kapcsolatos kutatásaival vívta ki. Számos sikeres tudományos és szépirodalmi mű szerzője.
15.00-15.05

Hallgató helyett alkotó? Hogyan készít fel az egyetem a változó világra?

Az egyetemek tudásmegosztó szerepe megszűnt. Ma a nehezen automatizálható feladatokhoz szükséges készségek fejlesztése a legfontosabb; úgymint a kreatív gondolkodás, a problémamegoldás, a kommunikáció. A Budapesti Metropolitan Egyetem Magyarországon egyedülálló oktatási stratégiát dolgozott ki, amellyel a gyorsan változó munkaerő-piaci elvárásokra reagál. 

Powered by 

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

15.05-15.30

Kávészünet

15.30-16.00

Reakcióidő

A sportban és az üzletben is sok múlik a reagálás sebességén és az időzítésen – pláne, ha a világ a feje tetejére fordul körülöttünk. Hogyan lehetünk képesek kiemelkedő teljesítményre, miközben a környezetünkben minden bizonytalanná válik, ami addig biztos volt?

 Moderátor: Zsiborás Gergő, Forbes főmunkatárs

 • Nagy Viktor, Európa- és világbajnok, olimpiai bronzérmes vízilabdázó; tulajdonos-ügyvezető, Immunetec
 • Nagy Viktor  Nagy Viktor a medencében szinte mindent megnyert, a kapus ikonikus alakja volt a magyar válogatottnak, a nagy világversenyek alatt mémek születtek abból, ahogy az ellenfeleknek mutatóujjával jelezte: lehúzta a rolót. Olimpiai éremmel vonult vissza Tokió után – az elmúlt másfél év így nemcsak a járvány miatt szólt számára arról, hogy a változást uralni kell. A civil életre saját üzletekkel készült, köztük a antimikrobiális kéz- és bőrvédő krémeket, valamint felületkezelőt gyártó Immunetec a járvány alatt ment nagyot. Úgyis mondhatjuk: a cég uralta a változást, akárcsak egykor Viktor a vízilabda kaput.
 • Szilágyi Áron, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok kardvívó, a Vasas vívószakosztályának elnöke
 • Szilágyi Áron16.00-16.45

Számvetés Balázzsal

Ő Magyarország legértékesebb celebje, de a 44 éves műsorvezető egyáltalán nem idén ért a csúcsra. Amit kereskedelmi tévézésben és rádiózásban el lehetett érni, már elérte. Mi hajtja még előre? Meddig szeretne hajnalban kelni, hogy a fél ország vele ébredjen és mi lesz a második karrierje, ha lesz? Ráadás: ahogy a Forbestól elvárható, üzletről és pénzről is beszélünk.

Moderátor: Galambos Márton, Forbes főszerkesztő

 • Sebestyén Balázs, műsorvezető
 • Sebestyén Balázs  Az ország Balázsa több mint 20 éve műsorvezető és közel 20 éve az RTL Klub egyik arca. 2006 óta vele ébred aki reggel gyorsbeszédű és vicces rádiós műsort szeretne hallgatni. Kezdetben a Danubiuson, majd a Class FM-en, manapság a Rádió1-en mutatja meg, hogy energiája, munkabírása és szövege kiapadhatatlan.
16.55-17.00

Záróakkord

30/30 KISSZÍNPAD PROGRAM:

Powered by  answear

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

13.25-13.30

Megnyitó

13.30-14.30

Zöld profit, zöld jövő

Nem tagadják, hogy a világmegváltás jó üzlet. Úgy építenek vállalkozást, hogy közben az ügyfeleiket és a felhasználóikat tudatosabb életmódra motiválják, de mi a helyzet, ha a profit és a zöld szempontok között kell dönteni? A Munch minőségi ételt ment a kidobástól, a Highvibes a rendezvényipart reformálná meg.

Moderátor: Váradi Ibolya, Forbes újságíró

 • Wettstein Albert, társalapító, Munch.hu
 • Wettstein Albert  Marketingesből techvállalkozó: Wettstein Albert a Munch.hu társalapítójaként többek közt azért dolgozik, hogy az élelmiszerfelesleg ne a szemétben, hanem valaki tányérján kössön ki. Mindezt egy app-pal éri el a cég, ami folyamatosan terjeszkedik, aktív lépéseket téve egy fenntarthatóbb életért.
 • Perepelica Kirill, társalapító, Munch.hu
 • Perepelica Kirill  A Munch.hu-t Wettstein Albert és három egyetemista barátja alapította két éve, akik az ételpazarlás ellen egy applikációval léptek fel. A megmaradt ételeket az applikáción keresztül az éhes és környezettudatos felhasználókkal hozzák össze. Így az éttermek konyháiból kevesebb étel kerül a kukába, a felhasználó pedig negyven-hetven százalékkal olcsóbban juthat hozzá a megmaradt ételhez. A Munch.hu szerepel a Forbes Levegő listán is, amelyben a húsz legmenőbb fenntarthatósági projektet szedtük össze májusban. Az applikációt két év alatt több, mint kétszázezer felhasználó töltötte le, és 550 vendéglátóhely a partnerük, Budapesten kívül országszerte tizenkilenc településen.
 • Zwecker Bence, társalapító, Munch.hu
 • Zwecker Bence  A Munch.hu-t Wettstein Albert és három egyetemista barátja alapította két éve, akik az ételpazarlás ellen egy applikációval léptek fel. A megmaradt ételeket az applikáción keresztül az éhes és környezettudatos felhasználókkal hozzák össze. Így az éttermek konyháiból kevesebb étel kerül a kukába, a felhasználó pedig negyven-hetven százalékkal olcsóbban juthat hozzá a megmaradt ételhez. A Munch.hu szerepel a Forbes Levegő listán is, amelyben a húsz legmenőbb fenntarthatósági projektet szedtük össze májusban. Az applikációt két év alatt több, mint kétszázezer felhasználó töltötte le, és 550 vendéglátóhely a partnerük, Budapesten kívül országszerte tizenkilenc településen.
 • Zsoldos Botond, társalapító, Munch.hu
 • Zsoldos Botond  A Munch.hu-t Wettstein Albert és három egyetemista barátja alapította két éve, akik az ételpazarlás ellen egy applikációval léptek fel. A megmaradt ételeket az applikáción keresztül az éhes és környezettudatos felhasználókkal hozzák össze. Így az éttermek konyháiból kevesebb étel kerül a kukába, a felhasználó pedig negyven-hetven százalékkal olcsóbban juthat hozzá a megmaradt ételhez. A Munch.hu szerepel a Forbes Levegő listán is, amelyben a húsz legmenőbb fenntarthatósági projektet szedtük össze májusban. Az applikációt két év alatt több, mint kétszázezer felhasználó töltötte le, és 550 vendéglátóhely a partnerük, Budapesten kívül országszerte tizenkilenc településen.
 • Pécsi Szabolcs, ügyvezető, Highvibes
 • Pécsi Szabolcs  Magyarország első kifejezetten zero waste rendezvényszervező cége pont a covid előtt indult, de az alapítókat a járvány sem akadályozta meg abban, hogy nekilendüljenek a rendezvényipar megreformálásnak. A háromfős vállalkozás az eseményszervezés képletéből minden pazarlást kivonna, de ennek ára van. Vajon hogyan fér bele az ügyfelek költségvetésébe a fenntarthatóság?
 • Körmendy Panka, rendezvény menedzser, Highvibes
 • Körmendy Panka  Magyarország első kifejezetten zero waste rendezvényszervező cége pont a covid előtt indult, de az alapítókat a járvány sem akadályozta meg abban, hogy nekilendüljenek a rendezvényipar megreformálásnak. A háromfős vállalkozás az eseményszervezés képletéből minden pazarlást kivonna, de ennek ára van. Vajon hogyan fér bele az ügyfelek költségvetésébe a fenntarthatóság?
 • Ruisz György, társalapító, Highvibes
 • Ruisz György  Magyarország első kifejezetten zero waste rendezvényszervező cége pont a covid előtt indult, de az alapítókat a járvány sem akadályozta meg abban, hogy nekilendüljenek a rendezvényipar megreformálásnak. A háromfős vállalkozás az eseményszervezés képletéből minden pazarlást kivonna, de ennek ára van. Vajon hogyan fér bele az ügyfelek költségvetésébe a fenntarthatóság?
14.30-14.50

Hétköznapi szupernők

Határokat feszegető beszélgetés a női szerepek sokszínűségéről, hétköznapi és társadalmi szerepvállalásokról online és offline térben egyaránt, valamint a divatipar növekvő felelősségéről a nők életében.

Moderátor: Pácsonyi Daniella, lapigazgató, Centrál Média női digitális portfólió; főszerkesztő, nlc.hu

Powered by 

14.50-15.10

Változtatsz amikor az élen vagy?

 Élen lenni az üzleti életben és a sportban nemcsak sikert jelent, de a túlélés záloga. Mi kell ahhoz, hogy folyamatosan jól teljesítsen az egyén és a csapat, milyen taktikával lehet az élre kerülni és kell-e változtatni egy sikeres taktikán? Két élre törő és élen álló személyiséggel beszélgetünk arról, mikor születik meg az igény a változtatásra, korán vagy későn és melyik ellen mi a javallat. Urald a változást – de urald úgy, hogy az élre törj és az élen maradj!

Powered by  

 • Gonda Gábor, vezérigazgató, T-Systems Magyarország Zrt.
 • Gonda Gábor  Gonda Gábor szakmai pályafutását 1999-ben a Compaq-nál kezdte, ezt követően 17 évet töltött a Hewlett Packard Enterprise-nál különböző vezetői pozíciókban. 2012-től a magyar HP ügyvezető igazgatója volt, 2018 óta pedig a HP teljes közép-európai régióért felelős vezetői pozícióját is betöltötte. Munkáját számos vállalati és iparági elismerés igazolja, szabadidejében tanít a Corvinus Egyetemen és a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat aktív tagja. Diplomáját az Óbudai Egyetem informatikai mérnök szakán szerezte, melyet számos vezetői képzés követett, köztük a Harvard Business School kurzusa. 2020. november 2-től a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, valamint a Telekom Rendszerintegráció Zrt. (korábban T-Systems Magyarország Zrt.). vezérigazgatója.
 • Dávid Kornél, játékosmegfigyelő, Milwaukee Bucks
 • Dávid Kornél15.10-15.55

Az influencer-üzlet háttere

Az online tartalom és a vele járó figyelem mára olyan valutává vált, amit egyre többen tudnak üzleti tevékenységgé konvertálni. Az influencer marketing igazi jolly joker a reklámügynökségeknél, a tartalom egy egészen új fogyasztói réteget szólít meg, és annak, hogy a mihez adja a nevét, már tényleg csak az influencer személyes értékrendje szab határt. Hogyan lehet hosszú távon is fenntartható énmárkát építeni az online figyelemből? Hogyan lehet vállalható tartalmat készíteni olyan platformokon, amiket algoritmusok szabályoznak hatóságok helyett? Egyáltalán mi az, hogy vállalható tartalom? Ezekre keressük a választ a szekció vendégeivel.  

Moderátor: Gólya Ági, Forbes újságíró

 • Viszkok Fruzsi, vlogger
 • Viszkok Fruzsi  Viszkok Fruzsi több mint tíz éve kezdett el foglalkozni online tartalomgyártással, ma már négyszázezernél is többen követik életmód-csatornáját a Youtube-on. A rá irányuló online figyelmet évek óta üzleti tevékenységgé is konvertálja: a Rossmann a nevével fémjelezte a kedvenc sminktermékeiből álló sminkválogatást, saját tervezésű határidőnapló-kollekciója évről évre hatalmas sikert arat, 2021-ben pedig első könyve is megjelent Tedd rendbe az életed! címmel.
 • Whisper Ton, tiktokker, youtuber
 • Whisper Ton  Hatszázezer Tiktok-követőjével és szédületesen tempósra vágott, effektezett videóival Whisper Ton, azaz Strenner Antal már egyértelműen a Z- és alfa generáció tindédzsereihez szól. A húszéves tiktokker és youtuber már tinédzserként is jól keresett épülő online karrierjével, idén céget is alapított.
15.55-16.50

Tech-pionírok

A világűr új vállalkozásainak, a jövő ételeinek fejlesztési versenyében már eldördült a startpisztoly: a kiaknázatlan területek első megművelői, hazai élharcosai mutatják be az új piacokat és azok távlatait.

Moderátor: Unyatyinszki György, Forbes újságíró

 • Könyves Nikolett, marketingkommunikáció vezető, Grinsect
 • Könyves Nikolett  A nyüvekből fehérje, abból állati tápszer készül, Könyves Nikolett pedig a környezetbarát technológia megismertetésén fáradozik. A hagyományok miatt sokan idegenkednek az új technológiától, de klímaváltozás miatt fordulnak a szelek.
 • Aszalai Sándor, ügyvezető, alapító, Grinsect
 • Aszalai Sándor  Magyarországon még senki nem lett milliomos fekete katonalegyek lárváiból, Aszalai Sándor viszont egykori kockázati befektetői múlttal mégis erre vállalkozott. Alacsony költségigény, minimális ökológiai lábnyom és sok fehérjetakarmány: ez a jövő zöldebb mezőgazdasága.
 • Széll Alexandra, üzletfejlesztési vezető, C3S Kft.
 • Széll Alexandra  A világűr mára már nem csak a nagyhatalmak kiváltsága, Széll Alexandra pedig a „New Space” trendeket követve és megelőzve kutatja a műholdak alkalmazási lehetőségeit. Ha Magyarországi és nemzetközi tudományos kísérletek és ipari igények keresnek műholdas megoldást, jó helyen kopogtatnak.
 • Milánkovich Dorottya, aerospace projektmenedzser, C3S Kft.
 • Milánkovich Dorottya  A jövő az univerzális, kis fogyasztású és méretű műholdaké, Milánkovich Dorottya az ilyen CubeSat-műholdak vezető fejlesztője. Munkájuk eredményét az Európai Űrügynökség sem véletlenül alkalmazza, űrsugárzásmérő műholdjuk idén pályára állhat.

Mit kapsz még a jegyed mellé?

Tudjuk, hogy a fejlődés katalizátora az emberekben rejlik. Ezért a JOBGROUP 30 év tapasztalatával és szakértelmével áll rendelkezésedre, hogy közelebb kerülj az üzleti céljaid eléréséhez és a dinamikus növekedéshez. Keresd a jegyed mellé kapott csomagban a JOBGROUP bemutatkozóját, hogy megismerhesd innovatív üzleti megoldásainkat, komplex HR szolgáltatásainkat és bízunk benne, hogy csapatod következő tagját is!

______________

Fogadd szeretettel a PHI október végén debütáló termékét, amit elsőként Te próbálhatsz ki. Szérumunk az urbanizációs traumákra, mint a „blue light” vagy éppen az oxidatív stressz, ad védelmet a bőrnek, hisz az egészséges bőr nélkülözhetetlen minden nem számára. A 15.990,- Ft értékű szérumban a jelenleg ismert legerősebb antioxidáns az astaxathin, és egy különleges tokoferol komplex adja a megfelelő védőpajzsot szervezetednek. Ne felejts el majd a doboz mélyére nézni, mert elrejtettünk számodra ott még valamit!

 

______________

Te mitől érzed azt, hogy élsz? Az új BOSS Alive Eau de Toilette arra ösztönzi a nőket, hogy ünnepeljék az élet apró örömeit. A virágos illatban a könnyű és vibráló, lágy és finom jegyek keverednek egymással, örömteli energiát hagyva maguk után.

A BOSS férfi a siker megtestesítője - szenvedélyes, motivált és ambíciózus. Az ikonikus BOSS Bottled illatok a stílust és eleganciát képviselik, így tökéletes választások a mai modern férfi számára.

______________

Egy hosszú nap után mindig jól esik valami finomság. Kóstolj bele a fehérjében gazdag karamellás ízesítésű csokoládés mogyorós szeletünkbe . A Toman Diet fehérjediéta programjában résztvevők a klasszikus étkezések mellett a Toman Diet ízletes, fehérjében gazdag, minőségi termékeit fogyasztják.

______________

Fejlesztené cégét, de nem tudja hogyan? A tervezéstől a megvalósításig Ön mellett, díjmentesen a Modern Vállalkozások Programja!
Találkozzunk személyesen 2021. október 8-án, a Modern Vállalkozások Programja standjánál, ahol lehetőség nyílik arra, hogy üzleti konzultációt folytass tanácsadóinkkal.
Kérjük regisztrálj az alábbi linken az ingyenes konzultációra:
 
 

Partnereink:

Szekció támogatónk


További támogatónk


Google+