E M P

Időpont: 2024.09.06

Helyszín: MOM Kulturális Központ (Budapest, Csörsz u. 18, 1124)

Egy nap önmagamért

 

Ki vagy mi határozza meg a napodat, hetedet, életedet? Hogyan halld meg a saját hangodat, találj egyensúlyt és válaszd önmagad a zajos mindennapokban? A Forbes Makers Dayen tabukat döntünk és bátorságot adunk idén a női egészség témájában is. Megmutatjuk, hogyan éld tudatosan a saját életedet.

Előadóink

Buda László



Pszichiáter és pszcihoterapeuta, a Mit üzen a tested? és Mit üzen a lelked? című könyvek szerzője. Legfőbb területe az önismeret: saját fejlesztésű módszerei a testünk és lelkünk közti kommunikációra helyezik a hangsúlyt. De vajon mit tud kezdeni a lélekkel a technológia?

Pál Feri



Katolikus pap, a mentálhigiéné egyik bátor gondolkodója, vagy ahogy mindenki hívja őt: Pálferi. Első sikereit válogatott atlétaként érte el: húszévesen, juniorként magyar magasugróbajnok lett. Teológiai tanulmányai befejeztével 1996-ban pappá szentelték Esztergomban. Több mint tizenöt éve tart teltházas előadásokat lélektani és spirituális témákban, amiket ő egyszerűen csak „alkalmaknak” hív. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézetének tanára. Pszichodráma csoportokat vezet, identitása mindig is pap marad, de néha más szerepekben van - segít, ahogy tud.

Al Ghaoui Hesna



Frontkórosnak hívták, amikor háborúkból tudósított, manapság a félelem nagyköveteként is hivatkoznak rá. A Prima Primissima és Kamera Hungária díjas Al Ghaoui Hesna a haditudósítás és a dokumentumriportok után a pszichológia felé fordult, négy könyvében és előadásaiban, workshopjaiban korábbi munkáiból, élményeiből is építkezik. Egyik fő üzenete, a félj bátran, nem is lehetne aktuálisabb, Fulbright kutatói ösztöndíjasként pedig arra kereste a választ, hogyan lehet a kríziseinkből előnyt kovácsolni.
szakpszichológus

Lukács Liza



Iványi Orsolya



Kommunikációs tanácsadó, közösségépítő, menopauza aktivista és kutató, többek között az „Éljenek a 40 feletti nők!” közösség és mozgalom alapítója, a Magyar Menopausa Társaság vezetőségi tagja, a magyarországi Menopauzabarát Munkahely program megalapítója. A középkorú nők kihívásainak és lehetőségeinek témáját tűzte a zászlajára. Előző életében multicégek és ügynökségek kommunikációs menedzsere volt Budapesten és Londonban. Egyszemélyes kommunikációs ügynökségét jelenleg Toszkánából vezeti, ahova férje révén költözött hét éve.
alapító - tulajdonos, Daalarna és Daalarna Garden

Benes Anita



gasztronómiai szakértő és étteremtulajdonos

Gianni Annoni



szinkronrendező

Járai Kíra



színész

Járai Máté



édesanya, fotós

Zita Annoni



Cserháti-Herold Janka



Vállalkozásának ötlete saját problémakörből kiindulva született, magának keresett biztonságos, hormonmentes fogamzásgátlási alternatívát. Később küldetése lett, hogy tanítsa a nőket, hogyan ismerjék meg a saját termékenységük egyedi ritmusát és hogyan használhatják ezt a tudást fogamzásgátlásra vagy épp babatervezésre, valamint az egészséges testtudat kialakítására. Csatonáin ma már több tízezres közösséget vezet.

Kádár-Papp Nóra



Három gyermek édesanyjaként, angol-testnevelés szakos diplomával saját passzióból vágott neki a közösség-építésnek, 2014 tavaszán és létrehozta az ország első online edzőtermét. Weboldalán várandósoknak, édesanyáknak és gyerekeknek is választhatunk torna, pilates, jóga, futás, hastánc és étkezési programok közül.

Roszik Linda



Klinikai szakpszichológus, EMDR terapeuta. Magánrendelésén többek között szülésre készülés, szülésélmény feldolgozás céljából keresik meg. A Mamakör társ-alapítója, a Mamakör Alapítvány kuratóriumi tagja, ahol támogató csoportjaikban várják a várandós és frissen szült anyákat pár hónapos babáikkal.

Benkovics Júlia



"A vágyam az, hogy minden nő értse és szeresse a teste működését, és én ehhez csak asszisztálni tudjak" – mondja weboldalán. Instagram oldalán több, mint 48 ezres közösséget vezet, ahol a nőgyógyászat és a szülészet a fő témák. 2023 áprilisában beszélgettünk vele, Magunkról című könyve megjelenésekor.

Lubics Szilvia



A háromgyerekes fogorvosnő a világ legkeményebb futóversenyeit már kipipálta, de mindig talál magának új kihívásokat. 2022-ben megnyerte a Racing the Planet elnevezésű ultrafutó-versenysorozat legújabb, a ,„The Last Desert – Antarctica” versenyét. Az itt megélt embertpróbáló élményeiről írtunk is a forbes.hu-n. Eddig két könyve jelent meg.

Novák Hunor



2019 tavaszán még az állami egészségügyben dolgozott. Azóta sikeresen viszi magánpraxisát a 11. kerületben, ahol ötvöződik a modern orvoslás, tudomány és a gyerekbarát ellátás.

Szombati Orsolya



Mindig is szeretett utazni, azonban egy betegség fordulópontot hozott az életébe. A rák ugyan elvett tőle egy életet, de cserébe nekiadta az egész világot. 32 évesen újraépítette önmagát, és ma főállású utazóként járja a világot. Eddig a világ 78 országában járt, közösségi oldalait több mint 250.000-en követik.
tanácsadó szakpszichológus

Limpár Imre



Mucsi Anna



Kiégése után saját prevencióként hozta létre 2021-ben a Kedves Testem podcastet. Ezt követte az építkezés Instagramon és Tiktokon is, melyeknek fő témája, hogy az egészséges életmód nem kell, hogy bonyolult legyen. Emellett kedvenc témája az időbeosztás és az orvos-beteg kommunikáció. Hiszi, hogy az egészséget nem kell túlbonyolítani, ezt a szemléletet adja át egészségtudatos időbeosztás workshopjain is.

Egészséges Én Színpad

Powered by 

 

A női egészség támogatásában partnerünk a   

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Küzdelem egy gyermekért

Köszönöm, hogy az anyukád lehetek. Ennek a mondatnak nagyon mély jelentése is lehet. Hosszú küzdelem van mögötte, néha a feladás határán járva. Fizikai és mentális megpróbáltatások sora, amit még segítséggel is nehéz viselni. Zita és Gianni végigjárták ezt az utat. Remény, erő, mi tartotta bennük a lelket? És mi tartja abban a sok párban, akik egy gyermekért küzdenek?

Közösen, egymásból merítünk erőt

Egy kisgyerekkel otthon töltött idő alatt beszűkülhet a világ, felerősödhetnek a félelmek és az önmagaddal szembeni elégedetlenség. Jól csinálom-e? Másnak, hogy van több ideje magára? Néha örvényszerűen tudja magát lehúzni az ember, és egyedül marad a bántó gondolatokkal. Ezért is tud felemelően hatni egy közösség. Ahol meghallhatod, hogy mások hasonló napokat élnek meg. Hogy a kétségeid nem egyediek és mennyire jól esik közösen mozogni, kapcsolódni, megosztani. Ne akard egyedül megoldani, közösségben könnyebb!

Powered by  

Új lendületre kap a lelkem

Tudod, hogy a te lelked mitől szárnyal? Mi a kapaszkodód, mikor a mélyből kell feljönni? Az önismereti út fontos lépcsője, hogy felfedezd, megtapasztald, mi a te hajtóerőd. Mi adja a lendületed egy stresszesebb időszakban vagy csak úgy a hétköznapokon? Van, aki a végtelenbe képes elfutni, ez tölti vissza energiával. Másokat az utazás élménye visz előre. Mi a te mozgató erőd?

Az egészséges női testről

Értsd és szeresd a tested működését, nőként és anyaként is. Az egészségiparág hangos zajában nehéz kiszűrni, neked, mire van szükséged, mi esne jól a testednek. Hogyan táplálkozz, milyen mozgást válassz? Hogyan oszd be úgy az időd, hogy ezekre oda is tudj figyelni? Mit tegyél, és mit ne?

Powered by  

Nő a változó korban

A nő, aki tudatosan fordul a változó kor felé. Tudja, mi történik a testében és a lelkében. A hormonháztartásával és a libidójával. Túl ideális ez a kép, vagy épp ez a tudás és még fontosabb, ez a hozzáállás kellene, hogy elfogadóan tudj magad felé fordulni?

Powered by  

Az önbizalom adja az igazi erőt

Amikor elérkezel oda, hogy nem a külső megerősítések tartanak fenn vagy nyomnak a mélybe, az lesz egy nagy fordulópont az életedben. Amikor meg tudod dicsérni magad és legbelül érzed, hogy értékes vagy, mindenki más véleményétől függetlenül. Dolgozz meg ezért! Hatalmas energiák fognak felszabadulni benned.

Párkapcsolati játszmák

Házasság vagy nem? Gyermekkel vagy nélküle? A nyitott házasság is szóba jöhet? Kíra és Máté 24 éve házasok, ennek nagy részét a nyilvánosság előtt élik. Milyen a kapcsolatuk dinamikája és mi az a kapocs, ami mindenek felett együtt tartja őket? Te mennyire mutatod meg magad a kapcsolatodban? Vállalod a véleményed az érzéseid?

Longevity - Hosszú derűs élet Színpad

 

Hogyan töltsd el az életed, ha már kaptál egyet? A hosszú derűs élethez a test és a lélek jól tartása egyaránt szükséges. Nem egyszer egymástól ellentétes tapasztalatunk van az ide vezető útról, így mindenki kiválaszthatja a hozzá passzolót. Hogy ebben a praktikus, gyereknevelős, munkába járós, vágyakozós életben is megálljuk a helyünket, és a lelki egyensúlyunk is meglegyen, és el tudjunk engedni... úgy kb. mindent.

 

Részletes program hamarosan! 

Mi vár még rád?

A dm 2024-ben is új impulzusokat ad a női egészség megőrzéséhez: az edukáció egyik kiemelt témaköre idén a női ciklus. A dm elindított egy egészségbusz roadshow-t is, idén 40 állomásra érkezik meg a szűrőbusz, köztük a Forbes Makers Day rendezvényére is. Vércukor és vérnyomás mérésre, dermatoszkópos bőrgyógyászati vizsgálatra, kérdőíves általános egészségügyi állapot felmérésre van lehetősége a látogatóknak.



Partnereink

Google+