E M P

Időpont: 2023.11.16

Helyszín: CEU (Central European University - Budapest, V. ker., Nádor utca 13.)

Ember vagy gép?

Ki az erősebb? Mesterséges intelligencia, vagy józan ész? Teremtő vagy teremtmény? Kinek lejt a pálya? Ki az erősebb? A Forbes Tech Summit az ellentétek erőpróbája, régi találkozik az újjal, bevált gyakorlat a friss trendekkel. Tarts velünk és derítsük ki együtt, ki az erősebb!

Előadóink

Listánk folyamatosan bővül!

Balogh Petya



Angyalbefektető, cégalapító, Cápa. Balogh Petya hétévesen kezdett kódolni, később alapvető szereplője lett a hazai techvilágnak, így pontosan tudja, mit jelentenek az olyan kihívások, mint amilyen az egyre gyorsabban teret hódító AI. A véleményét nem rejti véka alá.

Birmacher Barnabás



A Forbes 2023-as legforróbb startupok listáján második helyen álló Bitrise egy vezető mobilfejlesztést támogató platformot szolgáltat, 33,4 milliárd forint bevont tőke mellett. Még Ashton Kutcher pénze is benne van a cégben.

Wettstein Albert



Marketingesből techvállalkozó: Wettstein Albert a Munch.hu társalapítójaként többek közt azért dolgozik, hogy az élelmiszerfelesleg ne a szemétben, hanem valaki tányérján kössön ki. Mindezt egy app-pal éri el a cég, ami folyamatosan terjeszkedik, aktív lépéseket téve egy fenntarthatóbb életért.

Bojár Gábor



Bojár Gábor a hazai üzleti- és techvilág megkerülhetetlen alakja, aki már a 80-as években megalapította az építészeti tervezésben máig jelentős Graphisoftot. Vezetőként szinte mindent átélt, amit a hazai környezetben át lehet, tech-pionírból lett vállalkozói titánként pedig sokszor látta előre a trendek alakulását.

Silur



Etikus hacker, kutató, a Forbes 2023-as 30/30 összeállításának szereplője. Dolgozott az Ethereum Foundationnek, mostanság pedig mint architekt tevékenykedik, illetve megalapította kvantumtámadások elleni védelemmel foglalkozó QAN Platformot.

Lakatos Dávid



A 3D-nyomtatás egyik úttörőjeként jegyzett, kétszeres unikornis startup Formlabs nem csak alkatrészek készítésével tör előre a precíziós gyártás világában, de a gépeik komplex protézisek nyomtatásától sem riadnak vissza.

Rácz Gréta



A fenntartható növénytermesztés egyik modern formájával, a hidropóniás tornyokkal foglalkozó Green Drops Farm a robotok bevetéséről sem riad vissza, ha hatékony, ám a talajt nem terhelő élelmiszerelőállításról van szó.

Engelhardt Márk



NFT, kriptó, metaverzum – sokan sokféleképpen használták már ezeket a külön-külön is kimerítő buzz wordöket, az AEY Metaverse Guild (AMG) azonban mindezt összegyúrva lett több sikeres befektetést is maga mögött tudó startup. Tényleg az a pénz jövője, hogy csak játszunk, és gyűlik?

Bárány László



A Forbes 2022-es gazdaglistájának 25. helyen álló szereplője több mint 68 milliárd forintot érő céget épített fel. Sokgenerációs cégbirodalma, a baromfihústermelő Master Good folyamatosan keresi az egyre fejlettebb megoldásokat, hogy a technológiai versenyben se maradjanak alul.

Szekeres Viktor



A Szekeres Viktor által alapított Gloster megannyi felvásárlás után egy pár tucat fős kkv-ból lett több száz embernek munkát adó IT óriássá, ami ráadásul 2020 óta a BÉT-en is elérhető. Teljesen magyar gyökerű cégként váltak jelentős szereplővé az IT infrastruktúrák piacán.

Kádár Botond



A kolozsvári születésű Kádár Botond mérnökként végzett 1993-ban a BME-n, és már a kilencvenesévekben foglalkozott alkalmazott mesterséges intelligenciával. A Kádár vezette EPIC InnoLabs többek között a legfejlettebb adatalapú és AI megoldásokat használja arra, hogy optimálisabbá tegye a gyártási és logisztikai folyamatokat.

Wortmann Gabriella



Wortmann Gabriella 17 éve dolgozik az egyik legnagyobb amerikai sportcipő- és ruházat gyártónál, a New Balance-nél, jelenleg egyik alelnöke. Százhúsz fős csapatot vezet a vállalat bostoni központjában, de rendszeresen felkeresi a legnagyobb távol-keleti gyáraikat is, és több millió dolláros büdzsé felett diszponál. Kelenföldről, egy panelből indult, majd egy kínai bölcsészdiplomával a zsebében ösztöndíjasként elvégezte az USA egyik legpatinásabb üzleti iskoláját a Pennsylvaniai Egyetemen, ahol Elon Musk is koptatta a padokat. Kelenföldről, kínai bölcsész diplomával a Pennsylvaniai Egyetemen üzleti iskoláját is elvégezve ma már 120 fős csapatot vezet

Bajkó Márta



Bajkó Márta CERN a szupravezető mágnesek tesztelését végző létesítmény szekcióvezetőjeként olyan berendezéseket felügyel, amikhez hasonlókat alig, vagy még sosem építettek a világon. A Nagy Hadronütköztető lelkének számító mágnesek is az ő laborjából származnak.

Mészáros Dávid



Vertikális farmokkal foglalkozó cégét Mészáros Dávid nem Magyarországon, hanem Hollandiában építette fel 3éve, hogy hamarosan világszerte ismert és használt technológiákat szállító startupként ismerje meg az üzleti és mezőgazdasági világ. Eszköztára mesterséges intelligenciát és adattudományt használ arra, hogy olyan mesterséges ideális kontrollált környezetet teremtsen, amiben külső hatásoktól mentesen bárhol, bármikor adott a bő termés.

Zettwitz Gabriella



A 77 Elektronika társ-ügyvezetője, Zettwitz Sándor lánya, aki jogász háttérrel és bevallása szerint édesapjáétól eltérő szemlélettel, gondolkodásmóddal 1992 óta segíti a cég irányítását. Hosszú ideje tartoznak hozzá olyan területek, mint a logisztika vagy az informatika.

Zettwitz Sándor



A Forbes 2023-as gazdaglistája szerint Zettwitz Sándor és családja 83,4 milliárd forintos vagyonával az ország 21. leggazdagabbja, ezt az eredményt pedig a 80-as években indult orvostechnológiai cégükkel, a 77 Elektronikával érték el, ami forradalmasította a vércukormérést. A cégalapító Sándor mellett lánya, Zettwitz Gabriella az ügyvezetője a több mint 700 főt foglalkoztató nagyvállalatnak.

Csizmazia-Darab István



A magyar informatikában 15 éve ismert és elismert Antivírus blog szerkesztőjét a szakmában csak Rambóként ismerik, mert amikor még nagyvállalati programozóként dolgozott, hamar eljutott oda, hogy inkább egyedül oldotta meg a problémákat. Jelenleg az ESET antivírus egyedüli hazai partnerének számító Sicontact Kft. IT-biztonsági szakértője.

Radák Bence



Nagyon sok dologban kipróbálta magát, még tésztát is árult Amerikában, az igazi nagy dobása azonban a kékgalléros munkavállalók heti kifizetését lehetővé tevő Salarify nevű platform lett. Startupjának ígérete, hogy akkor férünk hozzá a ledolgozott napjaink után járó bérünkhöz, amikor akarunk.

Rózsa Balázs



Rózsa Balázs, a Femtonics alapító-ügyvezetője kutatóorvosként kezdte pályáját, de már gimiben is érdekelte az emberi agy működése. A kétezres évek elején még leselejtezett alkatrészekből épített mikroszkópot; mára a mikroszkópokat gyártó cégének termékei világszerte laboratóriumok százaiban találhatók meg.

Szegedi Anita



Szociológusnak tanult, játékfejlesztő lett belőle. Szegedi Anita sokáig a francia gyökerű mobiljátékos óriás Gameloft vezető producereként dolgozott, most pedig ugyanebben a szerepkörben tör előre a teljesen remote filozófiával működő Fortisnál.

Horváth Dorka



A Forbes 30/30-as összeállítását is megjárt cégalapító lassan tíz éve, 2014-ben indította útjára a Bookr Kids platformot, hogy ne csak a Youtube menjen a gyerekeknek a szülők telefonján. A mesékkel teletömött app csak a kezdet volt, a cég ma már kimondottan fejlesztésre és oktatásra fókuszál.

Sankha Som



Sankha jelenlegi munkakörében arra törekszik, hogy hidat képezzen a Kutatások és Innovációk, és az ügyfelek üzleti átalakítási programja között. Sankha – a TCS-hez hasonlóan – hisz abban, hogy az innováció és a kollektív tudás révén képesek vagyunk egy jobb, fényesebb jövőt építeni mindenki számára.

Bodnár Béla



Béla 2022-ben csatlakozott a Shiwaforce-hoz a cég vezérigazgatójaként és három fontos dolgot hozott magával. Határozott jövőképet és erős lendületet, hogy ezt el is érje együtt a csapat, plusz egy olyan megközelítést, ami a digitális transzformációt képességektől, nem termékektől teszi függővé. Hisz abban, hogy egy szervezet teljesítményét célok és kulcseredmények mentén érdemes mérni, és tudja, hogyan tegye a csapattagokat elkötelezetté a közös siker iránt. Tudja a tökéletes gin tonic titkát is, de nem árulja el.

Ács István



Hidraulikai mérnökként csatlakozott a Bosch Rexroth elődcégéhez több mint 30 éve, és immár két évtizede vezeti a vezérléstechnikai eszközök gyártásával és ipari digitalizációval foglalkozó céget. Mérnökből lett topmenedzser, akinek a német ipari megoldásokra és azok felhasználóira is van rálátása.

Egri Zsolt



Zsolt már a 2000-es évek derekán, az egyetem mellett építgette garázscégét csoporttársaival. Weblap-szervereket üzemeltetett, eleinte egy gépen, aztán egyre nagyobb szervereken, de a szemét mindig a következő lépésen tartotta. Azt mondja, már bő tíz éve érezték, hogy a felhőrendszereké lesz a jövő. A szerverek védelmével foglalkozó dollármilliós szoftvercéget a férj és feleség Egri Zsolt és Veréb Viktória, Debrecenből a világhírnévig juttatta. Két éve azt mondták, hogy 2024-25-re tervezik az exitet.

Buda László



Pszichiáter és pszcihoterapeuta, a Mit üzen a tested? és Mit üzen a lelked? című könyvek szerzője. Legfőbb területe az önismeret: saját fejlesztésű módszerei a testünk és lelkünk közti kommunikációra helyezik a hangsúlyt. De vajon mit tud kezdeni a lélekkel a technológia?

Hernádi József



A francia gyökerű Atos magyarországi leányvállalata komplett IT infrastruktúrák kiépítésével és üzemeltetésével foglalkozik, Hernádi József ügyvezető pedig több évtizede látja a multis lét világos és sötét oldalát.

Vadócz Zsolt



Zsolt habár közgazdászként végzett, de huszonéves pályafutása során mindvégig az informatika, az innováció közelében dolgozott. Kiemelt projektek szállítása, projektiroda, majd teljes IT terület vezetése volt a feladata az egyik kereskedelmi bankban 10+ éven át. Jelenleg a K&H innovációs igazgatóságát vezeti, ahol a klasszikus digitális csatornák fejlesztése mellett újabb innovációs technológiák, termékek bevezetésén dolgozik csapatával. A K&H digitális pénzügyi asszisztensének, Kate-nek a megalkotása és továbbfejlesztése az egyik legizgalmasabb feladata, de a mesterséges intelligencia minél szélesebb körű felhasználása is izgalmas kihívás számára. Két csodás lánya van és magánéletében is kifejezetten érdeklődik innovatív megoldások iránt.

Frész Ferenc



A Cyber Services Plc ügyvezetője, az etikushekker-képzés hazai megteremtője, aki a nemzetközi kiberbiztonsági világra is nagyfokú rálátással bír. Többek között kibertámadások elemzésével és felderítésével, védekezés metódusok felépítésével és általános informatikai biztonsággal foglalkozik.

Szabó Péter



Szabó Péter 2013 óta a Kontron Magyarország ügyvezető igazgatója. A szakember a diploma megszerzését követően pályafutását a Kontron-nál kezdte IT biztonsági szakértőként. Több éven keresztül vezette az IT biztonsági csoportot, majd 2010 végétől a teljes infrastruktúra üzletágat. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karán végezte.

Németh Balázs



Németh Balázs 2020 márciusától innovációs vezető a K&H Csoportnál, mely pozícióban az új technológiai irányok kijelölését és a fejlesztések kivitelezését fogja össze, s felel ezen nagylétszámú területért. Felelőssége kiterjed arra, hogy oly módon alakítsa át a front-end területen lévő banki és biztosítási termékeket, valamint az azokat támogató back office folyamatokat, hogy azok a 21. század ügyféligényeit, a gyors és kényelmes bankolást és biztosítási ügyintézést a lehető leginkább kielégítsék. Meggyőződése, hogy a jövőben a pénzügyek hagyományos kezelése egyre kevésbé fog megfelelni a magánemberek és cégek elvárásainak, így a mindennapok és a munka pénzügyi oldalának megkönnyítése érdekében egyszerűsítenünk kell a pénzzel való folyamatokat és azok ügyintézési platformjait. Ez nagymértékű és folyamatos innováción keresztül biztosítható csak.

Bazsó Gábor Karotta



Karotta az autós újságírás egyik megkerülhetetlen alakjaként vált ismertté országszerte, online felületein azonban sok egyéb technológiai kérdésben is megosztja véleményét. Az elektromobilitás és az autók általában természetesen most is a tartalma gerincét adják, de egyre több szót ejt az AI előretöréséről és hatásairól is.

Horváth András



Az Apple termékek hazai úttörőjeként vált ismertté, mára az elektromobilitás online szószólója lett, aki elsők között osztja meg tapasztalatait az ismert és kevésbé ismert gyártók elektromos autóiról. Sokan megosztó figurának tartják, aki nem rejti véka alá a véleményét, blogján és a Youtube-on azonban több mint tíz éve aktív közösség követi.

Nagy Ádám Péter



Nagy Ádám Péter a K&H Bank információbiztonsági kockázatmenedzsment főosztályát vezeti, és egyben az informatikai ISO funkciót is betölti. Felelősségi körébe tartozik az információbiztonság operatív és metodológiai oldalról egyaránt, a bankcsoport összes cégére vonatkozóan. Ádám 15 év informatikai és informatikai biztonsági tapasztalattal rendelkezik, szakmai fókuszában a biztonsági operatív központok, az adatbányászat és a logelemzés áll. Magyarországi munkatapasztalata során részt vett az első itthoni biztonsági operatív központ kialakításában, a bankszektor előtt dolgozott internetszolgáltatóknál és szolgáltató központokban. Sok időt töltött el külföldön, tapasztalatot szerezve több kontinensen is. Rendszeresen ad elő a hazai szakmai konferenciákon és tart előadást felsőoktatási intézményekben, a szakmai fórumokon való aktív részvétel mellett.

Bodnár Péter



Az egyetem után Java fejlesztő szerepkörben kezdett a TCS Hungary-nél, majd 2009-től számos projekt vezetését tudhatja magáénak. Csapatai Péter vezetésével akalmazásfejlesztésben, digitális transzformációkban támogatják globális ügyfeleiket.

Simaházi-Tóth Emese



Frissdiplomás Java fejlesztőként csatlakozott a TCS Hungary-hez közel 20 évvel ezelőtt, majd a ranglétrát megmászva 2021-ben vált a magyarországi IT részleg vezetőjévé, ahol 600 fős csapata alkalmazásfejlesztésben és digitális transzformációkban nyújt szolgáltatásokat a cég globális ügyfeleinek. Emese elkötelezett a nők szerepének erősítésében a technológiai iparágban, ahol nincsenek korlátok és bármilyen cél elérhető.

Fazekas Barbara



A Green Fox Academy társalapítójaként egyszer már megváltoztatta mindazt, ahogy az informatikai oktatásra gondol az ország, most pedig új céget alapított: a Bobcats Coding szoftverfejlesztési projektekhez ad bérbe az adott területhez leginkább értő szakembereket vagy csapatokat.

Szalay Kristóf



A rákgyógyszerek fejlesztésén dolgozó techcég tavaly november végén egy 20 millió eurós, azaz átszámítva cirka 8 milliárd forintos befektetést húzott be. A Turbine AI csapata által épített szimulációs platform ígéretes gyógyszercélpontokat azonosított, ismét bizonyítva a mesterséges intelligencia jelentős diagnosztikai előnyét.

Polgár Denisz



A Kite Games egykori veterán játékfejlesztők által alapított stúdió, ami a független cégként üzemel, de nagyobb kiadók szellemi tulajdonait is gondozza. Az indie fejlesztői világ klasszikus üzleti modelljét követik, a nagy szereplők irányította iparág kihívásait pedig már nyolc éve veszik, hiba nélkül.

Tarsoly Ede



Tarsoly Ede sokáig mint egyszemélyes játékfejlesztő stúdió szerepelt a sajtóban, és valóban, több sikeres alkotást is szinte teljesen egymaga hozott tető alá. Az indie fejlesztői élet spektrumának széléről érkezve mutatta be nyáron új játékát az amerikai Future Games Show keretében.

Moderátoraink

főszerkesztő, Forbes

Galambos Márton



szekcióvezető

Smejkál Péter



vezető szerkesztő, Forbes.hu

Zsiborás Gergő



újságíró, Forbes

Vámosi Ágoston



head of social media, Forbes

Nagy Nikolett



újságíró, Forbes

Vaszkó Iván



Balogh Petya



Angyalbefektető, cégalapító, Cápa. Balogh Petya hétévesen kezdett kódolni, később alapvető szereplője lett a hazai techvilágnak, így pontosan tudja, mit jelentenek az olyan kihívások, mint amilyen az egyre gyorsabban teret hódító AI. A véleményét nem rejti véka alá.
újságíró

Topolay Gábor



Program

A program változtatás jogát fenntartjuk.

09.00-09.10

MEGNYITÓ

  • Sankha Som, Chief Innovation Evangelist, TCS
  • Sankha Som



    Sankha jelenlegi munkakörében arra törekszik, hogy hidat képezzen a Kutatások és Innovációk, és az ügyfelek üzleti átalakítási programja között. Sankha – a TCS-hez hasonlóan – hisz abban, hogy az innováció és a kollektív tudás révén képesek vagyunk egy jobb, fényesebb jövőt építeni mindenki számára.
09.10-10.45

Leadership in Tech

Egyelőre emberek vezetik a gépeket, de ez vajon mindig így is lesz? Mit jelent ma vezetőnek lenni a techvilágban, és mit fog jelenteni holnap? Ha minden kérdésre nem is ad választ az AI, az már most látszik, hogy a cégvezetők előtt kitaposatlan út áll, amit a ChatGPT sem magyaráz el.

Moderátor: Balogh Petya 

  • Birmacher Barnabás, CEO, Bitrise
  • Birmacher Barnabás



    A Forbes 2023-as legforróbb startupok listáján második helyen álló Bitrise egy vezető mobilfejlesztést támogató platformot szolgáltat, 33,4 milliárd forint bevont tőke mellett. Még Ashton Kutcher pénze is benne van a cégben.
  • Bojár Gábor, alapító, Graphisoft
  • Bojár Gábor



    Bojár Gábor a hazai üzleti- és techvilág megkerülhetetlen alakja, aki már a 80-as években megalapította az építészeti tervezésben máig jelentős Graphisoftot. Vezetőként szinte mindent átélt, amit a hazai környezetben át lehet, tech-pionírból lett vállalkozói titánként pedig sokszor látta előre a trendek alakulását.
09.45-10.30

Tech és egészség

Természetesen mit sem ér a fejlődés, ha az ember maga nem profitál belőle. Az egészségünk mindennél fontosabb, és ez a techvilág pionírjainak sem titok: elképesztő megoldásokkal rukkolnak elő, hogy ne csak kényelmesebben, de egyre tovább is élhessünk. A diagnosztikától a kezelésig mindenre választ ad valamilyen új, technológiai eljárás - miközben az egészség óriási üzlet is.

Moderátor: Galambos Márton

powered by 

  • Rózsa Balázs, Director, BrainVisionCenter; Founder, Femtonics
  • Rózsa Balázs



    Rózsa Balázs, a Femtonics alapító-ügyvezetője kutatóorvosként kezdte pályáját, de már gimiben is érdekelte az emberi agy működése. A kétezres évek elején még leselejtezett alkatrészekből épített mikroszkópot; mára a mikroszkópokat gyártó cégének termékei világszerte laboratóriumok százaiban találhatók meg.
  • Bodnár Péter, Delivery Manager, TCS Hungary
  • Bodnár Péter



    Az egyetem után Java fejlesztő szerepkörben kezdett a TCS Hungary-nél, majd 2009-től számos projekt vezetését tudhatja magáénak. Csapatai Péter vezetésével akalmazásfejlesztésben, digitális transzformációkban támogatják globális ügyfeleiket.
  • Szalay Kristóf, founder, CTO, turbine
  • Szalay Kristóf



    A rákgyógyszerek fejlesztésén dolgozó techcég tavaly november végén egy 20 millió eurós, azaz átszámítva cirka 8 milliárd forintos befektetést húzott be. A Turbine AI csapata által épített szimulációs platform ígéretes gyógyszercélpontokat azonosított, ismét bizonyítva a mesterséges intelligencia jelentős diagnosztikai előnyét.
10.30-10.35

Hamarosan

powered by 

  • Szabó Péter, ügyvezető igazgató, Kontron Hungary
  • Szabó Péter



    Szabó Péter 2013 óta a Kontron Magyarország ügyvezető igazgatója. A szakember a diploma megszerzését követően pályafutását a Kontron-nál kezdte IT biztonsági szakértőként. Több éven keresztül vezette az IT biztonsági csoportot, majd 2010 végétől a teljes infrastruktúra üzletágat. Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karán végezte.
10.35-11.10

IT infrastruktúra

Digitalizáció ide, adatalapú megoldások oda, ha nincs megfelelő infrastruktúra, ezek csak üres szavak. Akadnak azonban itthon olyan titánok, amik évtizedek óta azon dolgoznak, hogy minden sapból fejlett IT infrastruktúra folyjon. Keletről, Nyugatról és Magyarországról is mutatunk példát, kitérve a különböző tőzsdei jelenlétek fontosságára is.

Moderátor: Galambos Márton

powered by 

  • Szekeres Viktor, alapító-elnök, Gloster Infokommunikációs Nyrt.
  • Szekeres Viktor



    A Szekeres Viktor által alapított Gloster megannyi felvásárlás után egy pár tucat fős kkv-ból lett több száz embernek munkát adó IT óriássá, ami ráadásul 2020 óta a BÉT-en is elérhető. Teljesen magyar gyökerű cégként váltak jelentős szereplővé az IT infrastruktúrák piacán.
  • Hernádi József, CEO , Country Manager, Atos Hungary
  • Hernádi József



    A francia gyökerű Atos magyarországi leányvállalata komplett IT infrastruktúrák kiépítésével és üzemeltetésével foglalkozik, Hernádi József ügyvezető pedig több évtizede látja a multis lét világos és sötét oldalát.
11.10-11.50

Kiberbiztonság

Ne csak a pénzed, az adataid is őrizd! A kettő ugyanis manapság sokszor egy és ugyanaz. Igen ám, de mit tehetünk, ha mindenki zsebében ott lapul az okostelefon, egyszerre öt gépet használunk, és már az arcunk és ujjlenyomatunk sem olyan titokzatos kvalitás, mint egykor volt? Ki vigyáz ránk? És mi hogyan vigyázhatunk? Kibernindzsák és erikus hackerek segítenek eligazodni az online tér veszélyei között.

Moderátor: Smejkál Péter

  • Silur, independent hacker & developer
  • Silur



    Etikus hacker, kutató, a Forbes 2023-as 30/30 összeállításának szereplője. Dolgozott az Ethereum Foundationnek, mostanság pedig mint architekt tevékenykedik, illetve megalapította kvantumtámadások elleni védelemmel foglalkozó QAN Platformot.
  • Egri Zsolt, társalapító, ügyvezető, Bitninja
  • Egri Zsolt



    Zsolt már a 2000-es évek derekán, az egyetem mellett építgette garázscégét csoporttársaival. Weblap-szervereket üzemeltetett, eleinte egy gépen, aztán egyre nagyobb szervereken, de a szemét mindig a következő lépésen tartotta. Azt mondja, már bő tíz éve érezték, hogy a felhőrendszereké lesz a jövő. A szerverek védelmével foglalkozó dollármilliós szoftvercéget a férj és feleség Egri Zsolt és Veréb Viktória, Debrecenből a világhírnévig juttatta. Két éve azt mondták, hogy 2024-25-re tervezik az exitet.
  • Frész Ferenc, tulajdonos, ügyvezető, Cyber Services Plc
  • Frész Ferenc



    A Cyber Services Plc ügyvezetője, az etikushekker-képzés hazai megteremtője, aki a nemzetközi kiberbiztonsági világra is nagyfokú rálátással bír. Többek között kibertámadások elemzésével és felderítésével, védekezés metódusok felépítésével és általános informatikai biztonsággal foglalkozik.
11.50-13.00

SZÜNET

13.00-13.45

Fenntarthatóság x tech

A kütyük nem oldanak meg mindent, de talán könnyebbé tehetik a jövőnkért vívott elkeseredett harcot. A bolygónk erőforrásai végesek, a klímakatasztrófa eszelső forrósággal és extrém időjárással a sarkában kopogtat, a techvilág azonban egyre több olyan megoldással áll elő, ami segíthet fenntarthatóbb életet építeni. Élelmiszerpazarlás, okos növénytermesztés, buzzwordok és startupok az élvonalban.

Moderátor: Vámosi Ágoston

  • Wettstein Albert, társalapító, Munch.hu
  • Wettstein Albert



    Marketingesből techvállalkozó: Wettstein Albert a Munch.hu társalapítójaként többek közt azért dolgozik, hogy az élelmiszerfelesleg ne a szemétben, hanem valaki tányérján kössön ki. Mindezt egy app-pal éri el a cég, ami folyamatosan terjeszkedik, aktív lépéseket téve egy fenntarthatóbb életért.
  • Rácz Gréta, Green Drops Farm alapítója és ügyvezetője
  • Rácz Gréta



    A fenntartható növénytermesztés egyik modern formájával, a hidropóniás tornyokkal foglalkozó Green Drops Farm a robotok bevetéséről sem riad vissza, ha hatékony, ám a talajt nem terhelő élelmiszerelőállításról van szó.
  • Mészáros Dávid, CEO and Founder, SMARTKAS
  • Mészáros Dávid



    Vertikális farmokkal foglalkozó cégét Mészáros Dávid nem Magyarországon, hanem Hollandiában építette fel 3éve, hogy hamarosan világszerte ismert és használt technológiákat szállító startupként ismerje meg az üzleti és mezőgazdasági világ. Eszköztára mesterséges intelligenciát és adattudományt használ arra, hogy olyan mesterséges ideális kontrollált környezetet teremtsen, amiben külső hatásoktól mentesen bárhol, bármikor adott a bő termés.
13.45-14.35

Women in tech

Egy ideális világban nem számítana, ki nő és ki férfi, a mi világunk azonban még messze nem ideális, így mindkét oldalon fontosak a példaképek. Az egykor kimondottan férfiakra fókuszáló techvilág azonban mára sokkal diverzebb lett, mint sok más terület, és ehhez magyar szakemberek, vállalkozók, pionírok is sokat hozzátettek. Nézzük meg, milyen a tech női oldala!

Moderátor: Smejkál Péter

powered by: 

  • Szegedi Anita, Senior Game Producer, Fortis Games
  • Szegedi Anita



    Szociológusnak tanult, játékfejlesztő lett belőle. Szegedi Anita sokáig a francia gyökerű mobiljátékos óriás Gameloft vezető producereként dolgozott, most pedig ugyanebben a szerepkörben tör előre a teljesen remote filozófiával működő Fortisnál.
  • Horváth Dorka, alapító-ügyvezető, BOOKR
  • Horváth Dorka



    A Forbes 30/30-as összeállítását is megjárt cégalapító lassan tíz éve, 2014-ben indította útjára a Bookr Kids platformot, hogy ne csak a Youtube menjen a gyerekeknek a szülők telefonján. A mesékkel teletömött app csak a kezdet volt, a cég ma már kimondottan fejlesztésre és oktatásra fókuszál.
  • Simaházi-Tóth Emese, Head of IT Operations, TCS Hungary
  • Simaházi-Tóth Emese



    Frissdiplomás Java fejlesztőként csatlakozott a TCS Hungary-hez közel 20 évvel ezelőtt, majd a ranglétrát megmászva 2021-ben vált a magyarországi IT részleg vezetőjévé, ahol 600 fős csapata alkalmazásfejlesztésben és digitális transzformációkban nyújt szolgáltatásokat a cég globális ügyfeleinek. Emese elkötelezett a nők szerepének erősítésében a technológiai iparágban, ahol nincsenek korlátok és bármilyen cél elérhető.
  • Fazekas Barbara, CEO & co-founder, Bobcats Coding
  • Fazekas Barbara



    A Green Fox Academy társalapítójaként egyszer már megváltoztatta mindazt, ahogy az informatikai oktatásra gondol az ország, most pedig új céget alapított: a Bobcats Coding szoftverfejlesztési projektekhez ad bérbe az adott területhez leginkább értő szakembereket vagy csapatokat.
14.35-14.55

Magyar a New Balance csúcsán (Élőben, angolul ONLINE)

Magyarországról egy amerikai sportruházat-birodalom döntéshozói székébe jutni nem mindennapi teljesítmény, Wortmann Gabriella megtette ezt az utat, hogy a digitalizáción is átvezesse a New Balance-t. Kihívások és megoldások Amerikából.

Moderátor: Galambos Márton

  • Wortmann Gabriella, Vice President of Global Planning and Operations, New Balance Athletics
  • Wortmann Gabriella



    Wortmann Gabriella 17 éve dolgozik az egyik legnagyobb amerikai sportcipő- és ruházat gyártónál, a New Balance-nél, jelenleg egyik alelnöke. Százhúsz fős csapatot vezet a vállalat bostoni központjában, de rendszeresen felkeresi a legnagyobb távol-keleti gyáraikat is, és több millió dolláros büdzsé felett diszponál. Kelenföldről, egy panelből indult, majd egy kínai bölcsészdiplomával a zsebében ösztöndíjasként elvégezte az USA egyik legpatinásabb üzleti iskoláját a Pennsylvaniai Egyetemen, ahol Elon Musk is koptatta a padokat. Kelenföldről, kínai bölcsész diplomával a Pennsylvaniai Egyetemen üzleti iskoláját is elvégezve ma már 120 fős csapatot vezet
14.55-15.35

Old tech

Régen minden jobb volt, halljuk innen-onnan, és a techvilágra fokozottan igaz, hogy amit ma látunk, évtizedek egymásra építkező munkájának lassan beért gyümölcse. Legendás guruk, feltalálók, mérnökök és márkák találkoznak egymással, hogy időablakot nyissanak egy letűnt, turbulens korszakra. De vajon mit szólnak a nagy öregek korunk kihívásaihoz?

Moderátor: Balogh Petya 

  • Bárány László, tulajdonos, Master Good
  • Bárány László



    A Forbes 2022-es gazdaglistájának 25. helyen álló szereplője több mint 68 milliárd forintot érő céget épített fel. Sokgenerációs cégbirodalma, a baromfihústermelő Master Good folyamatosan keresi az egyre fejlettebb megoldásokat, hogy a technológiai versenyben se maradjanak alul.
  • Zettwitz Gabriella, ügyvezető igazgató, 77 Elektronika
  • Zettwitz Gabriella



    A 77 Elektronika társ-ügyvezetője, Zettwitz Sándor lánya, aki jogász háttérrel és bevallása szerint édesapjáétól eltérő szemlélettel, gondolkodásmóddal 1992 óta segíti a cég irányítását. Hosszú ideje tartoznak hozzá olyan területek, mint a logisztika vagy az informatika.
  • Zettwitz Sándor, ügyvezető igazgató, 77 Elektronika
  • Zettwitz Sándor



    A Forbes 2023-as gazdaglistája szerint Zettwitz Sándor és családja 83,4 milliárd forintos vagyonával az ország 21. leggazdagabbja, ezt az eredményt pedig a 80-as években indult orvostechnológiai cégükkel, a 77 Elektronikával érték el, ami forradalmasította a vércukormérést. A cégalapító Sándor mellett lánya, Zettwitz Gabriella az ügyvezetője a több mint 700 főt foglalkoztató nagyvállalatnak.
15.35-16.05

KÁVÉSZÜNET

16.05-16.55

Gyártás x AI (Élőben, ONLINE)

"Magyarország, gyárország", írtuk pár éve a Forbes magazin beruházási listájának címében. Nem mindegy azonban, hogy milyen gyárak épülnek. A technológia a termelést is erősen befolyásolja, az okos gyárrendszerek akár milliárdokat takaríthatnak meg azoknak, akik hajlandók frissíteni a gyártósorokon. De elegendő-e, ha veszünk pár tucat robotot, vagy fontos-e még az emberi szakértelem? Mi lesz a magyar gyártás jövője?

Moderátor: Zsiborás Gergő 

  • Lakatos Dávid, chief product officer, Formlabs
  • Lakatos Dávid



    A 3D-nyomtatás egyik úttörőjeként jegyzett, kétszeres unikornis startup Formlabs nem csak alkatrészek készítésével tör előre a precíziós gyártás világában, de a gépeik komplex protézisek nyomtatásától sem riadnak vissza.
  • Kádár Botond, ügyvezető igazgató, EPIC InnoLabs
  • Kádár Botond



    A kolozsvári születésű Kádár Botond mérnökként végzett 1993-ban a BME-n, és már a kilencvenesévekben foglalkozott alkalmazott mesterséges intelligenciával. A Kádár vezette EPIC InnoLabs többek között a legfejlettebb adatalapú és AI megoldásokat használja arra, hogy optimálisabbá tegye a gyártási és logisztikai folyamatokat.
  • Ács István, ügyvezető igazgató, Bosch Rexroth
  • Ács István



    Hidraulikai mérnökként csatlakozott a Bosch Rexroth elődcégéhez több mint 30 éve, és immár két évtizede vezeti a vezérléstechnikai eszközök gyártásával és ipari digitalizációval foglalkozó céget. Mérnökből lett topmenedzser, akinek a német ipari megoldásokra és azok felhasználóira is van rálátása.
16.55-17.45

Techfluencers

Szerinted a tech csak informatikai területen szült új foglalkozásokat? Valójában a kommunikációs tér is átalakult miatta. Az influenszerek, mint a közösségi média marketing új titánjai, nem is létezhetnének okoseszközök és állandó online jelenlét nélkül! És ez attól függetlenül van így, hogy pontosan mely területen aktívak – legyen az autóipar, humor, vagy akár ismeretterjesztés.

Moderátor: Galambos Márton 

  • Bazsó Gábor Karotta, főmunkatárs Totalcar, autós és fenntarthatósági szakember
  • Bazsó Gábor Karotta



    Karotta az autós újságírás egyik megkerülhetetlen alakjaként vált ismertté országszerte, online felületein azonban sok egyéb technológiai kérdésben is megosztja véleményét. Az elektromobilitás és az autók általában természetesen most is a tartalma gerincét adják, de egyre több szót ejt az AI előretöréséről és hatásairól is.
  • Horváth András, tartalomgyártó, youtuber
  • Horváth András



    Az Apple termékek hazai úttörőjeként vált ismertté, mára az elektromobilitás online szószólója lett, aki elsők között osztja meg tapasztalatait az ismert és kevésbé ismert gyártók elektromos autóiról. Sokan megosztó figurának tartják, aki nem rejti véka alá a véleményét, blogján és a Youtube-on azonban több mint tíz éve aktív közösség követi.

K&H Innovációs kisszínpad

powered by   

 

10.20-10.25

MEGNYITÓ

10.25-10.50

Mentális egészség x AI

A testi egészség mellett egyre nagyobb figyelmet fordítunk a mentális és lelki egészségünk megőrzésére is. De vajon eljön majd az idő, amikor az okostelefon lesz a legjobb terapeuta? A mesterséges intelligencia akár személyre szabott terápiákkal is segíthet bennünket, az ide vezető út kihívásai azonban nem elhanyagolhatók.

Moderátor: Nagy Nikolett

  • Buda László, pszichiáter, az Ultrarövid Terápia módszer megalkotója
  • Buda László



    Pszichiáter és pszcihoterapeuta, a Mit üzen a tested? és Mit üzen a lelked? című könyvek szerzője. Legfőbb területe az önismeret: saját fejlesztésű módszerei a testünk és lelkünk közti kommunikációra helyezik a hangsúlyt. De vajon mit tud kezdeni a lélekkel a technológia?
10.50-11.10

Független játékfejlesztés kicsiben és nagyban

A magyar játékfejlesztő népszerű exportcikk - írtunk még 2019-ben, mikor a külföldön dolgozó magyar játékfejlesztőkről készítettünk összeállítást. Pedig a hazai szcéna is figyelmet érdemel, főleg, hogy egyre több független stúdió hallat magáról, kicsik és nagyok egyaránt. Hogy lehet megélni a játékkészítésből és mennyire lesz független az, aki saját céget alapít?

Moderátor: Vaszkó Iván - újságíró, Forbes

  • Polgár Denisz, társalapító és vezető programozó, Kite-Games
  • Polgár Denisz



    A Kite Games egykori veterán játékfejlesztők által alapított stúdió, ami a független cégként üzemel, de nagyobb kiadók szellemi tulajdonait is gondozza. Az indie fejlesztői világ klasszikus üzleti modelljét követik, a nagy szereplők irányította iparág kihívásait pedig már nyolc éve veszik, hiba nélkül.
  • Tarsoly Ede, alapító, vezető fejlesztő, Elder Games
  • Tarsoly Ede



    Tarsoly Ede sokáig mint egyszemélyes játékfejlesztő stúdió szerepelt a sajtóban, és valóban, több sikeres alkotást is szinte teljesen egymaga hozott tető alá. Az indie fejlesztői élet spektrumának széléről érkezve mutatta be nyáron új játékát az amerikai Future Games Show keretében.
11.10-11.55

Fintech vs nagy bankok

A bankvilág fintechesedni szeretne, a fintech cégek pedig olyan stabilak és gazdagok akarnak lenni, mint a bankok. Feloldhatatlan ellentét feszül a pénzükért harcoló felek között, pedig van közös terepük: az egyre fejlettebbe technológiai eszközök, és a kényelemre fókuszáló appok. De mi a helyzet a kriptóval? Vagy a piac egészséges felosztásával? És a biztonságunkat ki fogja garantálni?

Moderátor: Topolay Gábor - újságíró

  • Engelhardt Márk, társalapító, AMG DAO
  • Engelhardt Márk



    NFT, kriptó, metaverzum – sokan sokféleképpen használták már ezeket a külön-külön is kimerítő buzz wordöket, az AEY Metaverse Guild (AMG) azonban mindezt összegyúrva lett több sikeres befektetést is maga mögött tudó startup. Tényleg az a pénz jövője, hogy csak játszunk, és gyűlik?
  • Radák Bence, társalapító, ügyvezető, Salarify
  • Radák Bence



    Nagyon sok dologban kipróbálta magát, még tésztát is árult Amerikában, az igazi nagy dobása azonban a kékgalléros munkavállalók heti kifizetését lehetővé tevő Salarify nevű platform lett. Startupjának ígérete, hogy akkor férünk hozzá a ledolgozott napjaink után járó bérünkhöz, amikor akarunk.
  • Vadócz Zsolt, digitalizációs vezető, K&H
  • Vadócz Zsolt



    Zsolt habár közgazdászként végzett, de huszonéves pályafutása során mindvégig az informatika, az innováció közelében dolgozott. Kiemelt projektek szállítása, projektiroda, majd teljes IT terület vezetése volt a feladata az egyik kereskedelmi bankban 10+ éven át. Jelenleg a K&H innovációs igazgatóságát vezeti, ahol a klasszikus digitális csatornák fejlesztése mellett újabb innovációs technológiák, termékek bevezetésén dolgozik csapatával. A K&H digitális pénzügyi asszisztensének, Kate-nek a megalkotása és továbbfejlesztése az egyik legizgalmasabb feladata, de a mesterséges intelligencia minél szélesebb körű felhasználása is izgalmas kihívás számára. Két csodás lánya van és magánéletében is kifejezetten érdeklődik innovatív megoldások iránt.
11.55-13.05

Szünet

13.05-13.45

Kiberbiztonság az AI korában

A mesterséges intelligencia által írt csaló e-mailek más átcsusszannak a legjobb spam-szűrőkön is, az egyre okosabb algoritmusok pedig olyan hatékonyan keresik a biztonsági réseket, hogy az a legjobb fekete kalapos hackereknek is becsületére válna. Hiába, az AI nem csak jóra, rosszra is használható, a legnagyobb harcok pedig még előttünk állnak. Szerencsére vannak, akik felveszik a kesztyűt.

Moderátor: Topolay Gábor

  • Nagy Ádám Péter, információbiztonsági vezető, K&H
  • Nagy Ádám Péter



    Nagy Ádám Péter a K&H Bank információbiztonsági kockázatmenedzsment főosztályát vezeti, és egyben az informatikai ISO funkciót is betölti. Felelősségi körébe tartozik az információbiztonság operatív és metodológiai oldalról egyaránt, a bankcsoport összes cégére vonatkozóan. Ádám 15 év informatikai és informatikai biztonsági tapasztalattal rendelkezik, szakmai fókuszában a biztonsági operatív központok, az adatbányászat és a logelemzés áll. Magyarországi munkatapasztalata során részt vett az első itthoni biztonsági operatív központ kialakításában, a bankszektor előtt dolgozott internetszolgáltatóknál és szolgáltató központokban. Sok időt töltött el külföldön, tapasztalatot szerezve több kontinensen is. Rendszeresen ad elő a hazai szakmai konferenciákon és tart előadást felsőoktatási intézményekben, a szakmai fórumokon való aktív részvétel mellett.
  • Csizmazia-Darab István, ESET termékeket forgalmazó Sicontact kiberbiztonsági szakértője
  • Csizmazia-Darab István



    A magyar informatikában 15 éve ismert és elismert Antivírus blog szerkesztőjét a szakmában csak Rambóként ismerik, mert amikor még nagyvállalati programozóként dolgozott, hamar eljutott oda, hogy inkább egyedül oldotta meg a problémákat. Jelenleg az ESET antivírus egyedüli hazai partnerének számító Sicontact Kft. IT-biztonsági szakértője.
  • Bodnár Béla, CEO, Shiwaforce
  • Bodnár Béla



    Béla 2022-ben csatlakozott a Shiwaforce-hoz a cég vezérigazgatójaként és három fontos dolgot hozott magával. Határozott jövőképet és erős lendületet, hogy ezt el is érje együtt a csapat, plusz egy olyan megközelítést, ami a digitális transzformációt képességektől, nem termékektől teszi függővé. Hisz abban, hogy egy szervezet teljesítményét célok és kulcseredmények mentén érdemes mérni, és tudja, hogyan tegye a csapattagokat elkötelezetté a közös siker iránt. Tudja a tökéletes gin tonic titkát is, de nem árulja el.
13.45-14.05

Ilyet még soha senki nem épített

Kevesen mondhatják el magukról, hogy olyasmin dolgoztak, amin előttük ember még soha, de Bajkó Márta, a Nagy Hadronütköztető (LHC) működéséhez nélkülözhetetlen mágnesek alkotója ilyen ember. Egy székelyföldi kis faluból a CERN "mágnesgyárába".

Moderátor: Smejkál Péter

  • Bajkó Márta, mérnök, szekcióvezető, CERN
  • Bajkó Márta



    Bajkó Márta CERN a szupravezető mágnesek tesztelését végző létesítmény szekcióvezetőjeként olyan berendezéseket felügyel, amikhez hasonlókat alig, vagy még sosem építettek a világon. A Nagy Hadronütköztető lelkének számító mágnesek is az ő laborjából származnak.
14.05-14.10

ZÁRÓAKKORD

Mi vár még rád a rendezvényen?

Látogass el a TCS Hungary standjához az idei Forbes Tech Summit-on, ismerd meg a céget, készítsd el saját AI által generált fotódat, vagy csípd el az eseményen barangoló szelfi-robotunkat, aki készséggel segít megörökíteni a pillanatot! Az elkészült fotókkal utána bátran büszkélkedhetsz saját felületeiden, vagy megtarthatod őket emlékbe.

Fedezzük fel együtt a jövő technológiáit!

_______________________________________________________________

Készen állsz egy kis játékra?

Ha igen, akkor a Forbes Tech Summiton nézz be a K&H standjára, ahol egy különleges feladat vár rád, melyben Kate, a magyarul beszélő, egyetlen hangalapú digitális pénzügyi asszisztensünk lesz a társad. Hozd ki magadból a legjobbat, és ha te leszel a legeredményesebb, értékes díjjal lehetsz gazdagabb. Erről tényleg nem érdemes lemaradni.

_______________________________________________________________

 

A beszélgetések között frissülj fel egy finom kávéval! Keresd a Julius Meinl kávés pontját az idei Tech Summit-on!

_______________________________________________________________

 

Az új AI termékcsalád az irodád hatékonyságában és a soknyelvű kommunikációban segít. A BrainBridge tolmácsgép 64 nyelven beszél 98-100%-os pontossággal. Az Recorder sokórás meetingeket, konferenciákat vesz fel, 15 méteres sugarú körben minden zajt kiszűr, szimultán leiratot készít, azaz kész a memód, mindezt 8 nyelven. A Toll 8 nyelven scannel, felolvas, fordít, szótároz, kijavítja a kiejtésedet. Az üzlet nem áll meg a magyar határoknál!

 

_______________________________________________________________

 

 

Nem tudod, hogyan vess véget a kopaszodásnak? Mi tudjuk a megoldást: a budapesti és győri Aesthetica Orvosi Központban elérhető egyedülálló, komplex lézeres hajterápia egy igazi jolly joker minden hajproblémára: hajhullás, kopaszodás, elvékonyodott hajszálak!

Szakértőink segítenek megszüntetni az öregedés jeleit és kihangsúlyozni a markáns, férfias vonásokat a bőrmegújítás titkos fegyvereivel: lézeres bőrmegújító és orvos-esztétikai anti-aging kezelésekkel!


Keresd a welcome csomagodban az Aesthetica Magazint, amelyben számos kedvezményes kupont találhatsz szolgálatatásainkra!

 

Partnereink

Google+