M G F M P

Időpont: 2022.11.11

Helyszín: CEU (Central European University - Budapest, V. ker., Nádor utca 13.)

Magyarok a csúcson

FORBES TECH SUMMIT 2022

Mesterséges intelligencia a mindennapi életünkben, applikációk, amiket világszerte használnak, robotika az agráriumban és azok a magyarok, akik ezeket megalkották. 

Az első Forbes Tech Summiton ott lesznek a hazai Twitch vezetői arcai: Komzsik János és Fábián István, vagyis a TheVR, az autók önjáró rendszerein dolgozó Kishonti László, Fehér Gyula befektető az egykori Ustream alapítója, Bojár Gábor a Graphisoft alapítója és még olyan magyar tech arcok, akik munkájukkal a világ legjobbjai közé kerültek.

A nap házigazdái Balogh Petya angyalbefektető és az egykori NNG alapítója illetve Galambos Márton főszerkesztő lesznek.

Forbes Tech Summit 2022 - after movie

Videó: Nagy Nikolett

Házigazdáink

főszerkesztő, Forbes

Galambos Márton



Balogh Petya



Angyalbefektető, cégalapító, Cápa. Balogh Petya hétévesen kezdett kódolni, később alapvető szereplője lett a hazai techvilágnak, így pontosan tudja, mit jelentenek az olyan kihívások, mint amilyen az egyre gyorsabban teret hódító AI. A véleményét nem rejti véka alá.
újságíró

Galavits Patrik



Előadóink

Listánk folyamatosan bővül!

alapító tulajdonos, HR Fest

Tóth Gergely



Komzsik János



2013-ban indították el az első Youtube csatornájukat, ma már számtalan platformon vannak jelen a Twitchtől a Tiktokig. Már nem a Youtube, hanem a Twitch a fő felületük, ahol több mint 500 000 követőjük van. Kezdetben azt közvetítették, ahogy játszanak, ma már több tematikus műsoruk is van.

Fábián István



Reggeli műsoruk, a Happy Hour az egyik legnépszerűbb magyar podcast, hétköznap reggelente már nem csak gaming es tech, de akár közéleti témákról is beszélgetnek. Nagy ugrás volt az életükben, hogy elkezdett bővülni a csapat, jelenleg négyen vannak, és még mindig Debrecen a főhadiszállásuk.

Barabási Albert-László



Barabási Albert László a hálózatkutatás nemzetközileg is meghatározó szereplője. Legtöbb idejét Bostonban tölti, a Northeastern University Robert Gray Dodge hálózattudományi professzoraként, és a Harvard Medical School orvosi tanszékén is dolgozik. A témák széles skálája izgatja, az agy szerkezetének feltárásától a művészeti sikerekig. Legutóbb a Barabási Lab a Nature folyóirat hálózatgrafikáját készítette el, a lap 150. évfordulójára. Céljuk, hogy az adatszobrok és a virtuális valóság segítségével komplex tudományos fogalmak váljanak megközelíthetővé és átélhetővé.

Silur



Rendszerek feltörésével kezdte, ma már ő épít olyanokat, amit mások nem tudnak feltörni. Silurnak szinte minden nagyobb, hazai kriptoprojekthez köze van. Diploma nélkül kutató az MTA egyik intézetében, szakértelmét külföldről is keresik, és bár legtöbb megbízásáról nem beszélhet, így is vannak meredek történetei.

Bojár Gábor



Bojár Gábor a hazai üzleti- és techvilág megkerülhetetlen alakja, aki már a 80-as években megalapította az építészeti tervezésben máig jelentős Graphisoftot. Vezetőként szinte mindent átélt, amit a hazai környezetben át lehet, tech-pionírból lett vállalkozói titánként pedig sokszor látta előre a trendek alakulását.

Csanády István



2020-ban a Shapr3D-t a Forbes beválogatta a legforróbb hazai startupok közé. Éves forgalmuk öt év alatt a nulláról két milliárd forintra nőtt, és ezt minden következő évben megtriplázták. Ehhez „rengeteg vér veríték, és pici szerencse is kellett” - foglalja össze Csanády István a siker titkát. Cégével 3D tervezősszoftvert fejlesztenek, elsősorban tabletekre. Miután az Apple-platformokon nagyon mentek, olyan nagy cégek fektettek be a cégébe, mint a Creandum, vagy az In Reach Ventures.

Egri Zsolt



Zsolt már a 2000-es évek derekán, az egyetem mellett építgette garázscégét csoporttársaival. Weblap-szervereket üzemeltetett, eleinte egy gépen, aztán egyre nagyobb szervereken, de a szemét mindig a következő lépésen tartotta. Azt mondja, már bő tíz éve érezték, hogy a felhőrendszereké lesz a jövő. A szerverek védelmével foglalkozó dollármilliós szoftvercéget a férj és feleség Egri Zsolt és Veréb Viktória, Debrecenből a világhírnévig juttatta. Két éve azt mondták, hogy 2024-25-re tervezik az exitet.

Szűcs Endre



Endre a Budapesti Műszaki Egyetem műszaki menedzser szakos hallgatója, a startupban a technológiáért és az ügyvezetésért felel Tíz évig versenysportolt, 18 évesen megalapította az első startupját. Azt mondja, ha a prioritásokról van szó, inkább vállalkozásépítés mellett járnak egyetemre, mintsem egyetem mellett építenek céget.

Balázs Bence



A családi földművelésnek köszönhetően neki már húszévesen meglett a tíz év munkatapasztalata. Nemrég végzett az Állatorvostudományi Egyetemen,, mellette a Corvinuson is tanul gazdálkodási és menedzsment alapszakon. A Bedrock.farmnál ő felel az élelmiszer-higiéniáért. Jelenleg 75 éttermet szolgálnak ki leveleszölddel, mikrozölddel és ehető virágokkal.

Engelhardt Márk



Az AEY Metaverse Guildet Engelhardt Márk és Balogh Ádám alapította. Mindketten a Külkereskedelmi Főiskolán tanultak, és multis karrierútjukat hagyták ott az IT-szektorban való elmélyülés, majd ebből fakadóan a startup-ökoszisztéma kedvéért. A kriptobizniszre építő magyar startup idén 310 ezer dollárt kapott az Oktogon Ventures vezette előmagvető körben.

Haidekker István



A Haidekker fivérek több európai piacon jelen vannak automatizált menzakasszáikkal. Hazai kockázati tőkések és külföldi angyalok egyaránt beszálltak a Deligóba, amiben az alapítók piacvezetői lehetőséget, sőt tőzsdére lépést és egy minimum tízéves sztorit látnak. A magyar Haidekker fivérek már megcsinálták életük üzletét, amikor eladták az Autohop telekocsi-szolgáltatót a Blablacarnak. Most belevágtak egy új ötletbe és kaptak is rá 570 millió forintot.

Kishonti László



Az AImotive a világ egyik legnagyobb vezetés-automatizációs rendszereket fejlesztő független vállalata. Az AImotive-nál több mint 190 mérnökökből és tudósokból álló csapat dolgozik az USA-ban, Japánban és Magyarországon működő irodáikban azon, hogy megoldják a vezetés-automatizáció kihívásait az önvezető autók piacának globális előmozdítása érdekében.

Rózsa Balázs



Párhuzamosan végezte el az orvosi egyetemet és az ELTE fizikus szakát, az első mikroszkópját 28 évesen építette leselejtezett alkatrészekből. 2005 óta cége a - nemzetközi szinten is keresett - Femtonics, mikroszkópjait már most is rengeteg orvos használja világszerte, de egyelőre nem a rutindiagnosztika részei, pedig hosszú távon ez a tervük.

Petra Viola



Mielőtt a Google Magyarországhoz csatlakozott volna, az oktatási szoftverekkel foglalkozó Instructure-nél a Shared Services alelnöki pozícióját töltött be. Korábban szoftvermérnökként és mérnöki vezetőként dolgozott a Google svájci központjában. Többek között a Google Shopping infrastruktúra-projekteken dolgozott a Google Ads és a Site Reliability területén. Viola a kolozsvári Babes Bolyai Egyetemen szerzett informatikai MSc diplomát.

Szombati Anikó



Szombati Anikó a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért és FinTech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója. Közgazdászként végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát. 2001-ben csatlakozott az MNB-hez. Ő felelős a digitális átalakulás előmozdításáért a pénzügyi szektorban és az MNB-nél. Tagja a Pénzügyi Stabilitási Tanácsnak.

Rabb Sándor Alex



A Digic 3D animációs stúdió társalapítója és ügyvezető igazgatója. Miután megszerezte diplomáját az ELTE programozó matematikus szakán, úgy döntött, Amerikában próbál szerencsét. Első munkáját rögtön James Cameron filmgyártó cégében kapta, vizuáliseffektus-alkotóként a Titanic vízszimulációs jelenetein dolgozott. Ezzel egy időben ismerte meg Andy Vajnát, nem sokkal később át is ment az ő cégéhez dolgozni, majd jött az ötlet: csináljanak utómunkával foglalkozó céget Magyarországon.

Szöllősi Péter



A Black Cell Magyarország Kft. Offensive Security üzletágának (OFFSEC) vezetője. Gyerekkorától fogva az érdekelte, hogy hogyan lehet valamit máshogy, más módon is megcsinálni, működésre bírni. Később ez kiterjedt az analóg és digitális eszközökre, majd a ’90-es években már a szoftverekre is. Egyetemi tanulmányait tekintve politológia, kommunikáció, történészi és IT végzettsége van. Szakterületei az OSINT és Social Engineering. Egyik szokatlan hobbija az üvegékszerkészítés az otthonokosítás mellett.

Fehér Gyula



Fehér Gyula az Oktogon Ventures, egy budapesti székhelyű magvető fázisú kockázati tőkebefektetési cég alapító partnere. Az Oktogon Ventures olyan gyorsan növekvő kelet-európai technológiai startupokba fektet be, amelyek termékei vagy szolgáltatásai a globális piacokat célozzák meg. Az Oktogon előtt alapítója és technológiai igazgatója volt a Ustream videóstreaming startupnak, amelynek irodái Budapesten, San Franciscóban, Tokióban és Szöulban vannak. A Ustreamet 2016-ban felvásárolta az IBM.
alapító-ügyvezető, BOOKR

Horváth Dorka



pénzügyi szektor digitalis innoviációiért felelős igazgató, Accenture

Csontos Attila



vállalati kapcsolatokért felelős cégvezető, Green Fox Academy

Fachs Anita



Duda Ernő



A személyre szabott orvosi prevencióval és predikcióval foglalkozó digitális egészségügyi cég igazgatóságának elnöke. Alapítója és vezérigazgatója a Solvo Biotechnológiai Zrt.-nek, valamint alapítója és elnöke a Magyar Biotechnologiai Szövetségnek. A Szegedi Tudományegyetem címzetes docense, ahol biotechnológiát és vállalkozói ismereteket oktat, továbbá előadásokat tart az Aquincum Institute of Technology magánegyetem. A szegedi Szikra Iskola alapítása is az ő nevéhez fűződik.

Földi Tamás



Földi Tamás az adatkezeléssel és elemzéssel foglalkozó Starschema társalapítója, ügyvezető igazgatója. A cég áprilisi, sikeres exitje óta a HCLTech Engineering üzletágában vezeti az adat és analitika csapatot.

Lám István



Lám István kriptográfiai mérnök, entrepreneur, a Tresorit cloud titkosító cég társalapítója és kezdetektől vezérigazgatója. Tresorit végpontok közötti titkosításra épülő, felhasználóbarát felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatás. A Tresorit jelenleg több, mint tízezer vállalati ügyfelet szolgál ki, valamint többszázezer egyéni ügyfélnek nyújt szolgáltatást. Végpontok közötti titkosítása garantálja, még a Tresorit mérnökei sem férnek hozzá a felhőben tárolt adatokhoz. A Tresorit Budapesten, Zürichben és Münchenben is rendelkezik irodával. Lám István többek között Forbes Europai és magyar 30 under 30 listása, EY Entrepreneur of the Year díjazottja.

Molnár András



Molnár András a kockázati- és magántőke alapok kezelésével foglalkozó PortfoLion Capital Partners vezérigazgatója. Irányítása alatt a közel 30 fős csapat növekedési fázisú kockázati tőkealapokat, illetve érettebb, de jól skálázható vállalkozásokra fókuszáló magántőke alapokat kezel összesen már több mint 400 millió EUR értékben. Karrierje során tapasztalatot szerzett különböző fázisú tőkebefektetésekben, valamint innovatív technológiai vállalkozások irányításában az Egyesült Államokban és Európában egyaránt.

Szigetvári József



Szigetvári József 2011 óta dolgozik a Szallas Group vezérigazgatójaként. A 2022-ben több, mint 200 millió EUR közvetített forgalommal rendelkező cégcsoport magában foglalja többek között a Magyarországon piacvezető Szallas.hu és Maiutazas.hu oldalakat, márkái meghatározó szereplői a lengyel, román, cseh és horvát turisztikai piacnak. József 2001-től lapigazgató volt az IDG hazai leányvállalatánál. 2009-től kezdett el dolgozni a Sanománál, ahol 2013 végéig menedzselte a tranzakciós termékeket. Portfólió igazgatóként ő felelt többek között a Profession.hu termékfejlesztési folyamatainak átszervezéséért és optimalizálásáért, elérve ezáltal az oldal bevételének és piaci részesedésének jelentős növekedését.
Employee Manager, Lufthansa Systems Hungária

Horváth Róbert



Technology Consulting Manager, Accenture

Balázs Bálint



független senior projektvezető

Darits Gyula



Inivate Ltd., Founder and CEO, volt Magyar Telekom

Kelemen Márton



BIG CHANGE Színpad

Házigazdák: Balogh Petya - startupper, befektető, mentor, Baconsult, és Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

Powered by 

A program változtatás jogát fenntartjuk.

09.55-10.05

MEGNYITÓ

10.05-10.35

Harc a képernyőidőért - youtuberek, vagy médiavállalkozók?

Streamingóriások vs bihari kontent Debrecenből. A You Tube után ma már a Twitch a fő felületük, a Jani és Pisti, vagyis a TheVR több mint 500 ezer követővel a legnagyobbak itthon.

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

  • Komzsik János, alapító, produkciós menedzser, TheVR
  • Komzsik János



    2013-ban indították el az első Youtube csatornájukat, ma már számtalan platformon vannak jelen a Twitchtől a Tiktokig. Már nem a Youtube, hanem a Twitch a fő felületük, ahol több mint 500 000 követőjük van. Kezdetben azt közvetítették, ahogy játszanak, ma már több tematikus műsoruk is van.
  • Fábián István, alapító, CEO, TheVR
  • Fábián István



    Reggeli műsoruk, a Happy Hour az egyik legnépszerűbb magyar podcast, hétköznap reggelente már nem csak gaming es tech, de akár közéleti témákról is beszélgetnek. Nagy ugrás volt az életükben, hogy elkezdett bővülni a csapat, jelenleg négyen vannak, és még mindig Debrecen a főhadiszállásuk.
10.35-10.55

Magyar Pixar? - Újabb célok kapujában a DIGIC

Idén 20 éves az Andy Vajna és Rabb Sándor Alex által alapított DIGIC animációs stúdió. A játékipari sikerek után egész estés animációs filmekkel terveznek a játékfilmek és a mesék piacára lépni.

Powered by 

Moderátor: Vaszkó Iván - újságíró, Forbes

  • Rabb Sándor Alex, társalapító, ügyvezető igazgató, DIGIC
  • Rabb Sándor Alex



    A Digic 3D animációs stúdió társalapítója és ügyvezető igazgatója. Miután megszerezte diplomáját az ELTE programozó matematikus szakán, úgy döntött, Amerikában próbál szerencsét. Első munkáját rögtön James Cameron filmgyártó cégében kapta, vizuáliseffektus-alkotóként a Titanic vízszimulációs jelenetein dolgozott. Ezzel egy időben ismerte meg Andy Vajnát, nem sokkal később át is ment az ő cégéhez dolgozni, majd jött az ötlet: csináljanak utómunkával foglalkozó céget Magyarországon.
10.55-11.30

BIG CHANGE, BIG TIME

Három évtizeddel ezelőtt még nem volt internetünk. Két évtizeddel ezelőtt nem igazán volt mobiltelefonunk. Úgy hisszük, egy ilyen mértékű változás a következő néhány évben újra meg fog jelenni. Ahhoz, hogy a legtöbbet kihozhassák belőle, az üzleti vezetőknek meg kell érteniük, hogy merre halad a technológia. Az, hogy a vállalatok hogyan használják a technológiát az alapvető változások előmozdítására mind üzleti, mind iparági szinten, meghatározza a következő évtizedet. Beszélgessünk arról a te részvételeddel is hogy, hogyan látjuk ezt a közelgő nagy ugrást!

Powered by 

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

11.30-12.00

Adatok és művészet

Hogyan mérhető a művészeti teljesítmény az adatok és a hálózatkutatás alkalmazásával?

Moderátor: Bagi László - szerkesztő-újságíró, Forbes

  • Barabási Albert-László, fizikus, hálózatkutató
  • Barabási Albert-László



    Barabási Albert László a hálózatkutatás nemzetközileg is meghatározó szereplője. Legtöbb idejét Bostonban tölti, a Northeastern University Robert Gray Dodge hálózattudományi professzoraként, és a Harvard Medical School orvosi tanszékén is dolgozik. A témák széles skálája izgatja, az agy szerkezetének feltárásától a művészeti sikerekig. Legutóbb a Barabási Lab a Nature folyóirat hálózatgrafikáját készítette el, a lap 150. évfordulójára. Céljuk, hogy az adatszobrok és a virtuális valóság segítségével komplex tudományos fogalmak váljanak megközelíthetővé és átélhetővé.
12.00-13.00

EBÉDSZÜNET

13.00-13.40

Magyar szoftverekkel tervezik a minket körülvevő világot

A Graphisoft 1982-ben indította világkörüli útjára szofteverfejlesztő cégét, a Shapr3D pedig 2015-ben kezdte felhasználóbarát 3D modellező szoftverének terjesztését ugyancsak világsszerte.

Moderátor: Balogh Petya - startupper, befektető, mentor, Baconsult

  • Bojár Gábor, alapító, Graphisoft
  • Bojár Gábor



    Bojár Gábor a hazai üzleti- és techvilág megkerülhetetlen alakja, aki már a 80-as években megalapította az építészeti tervezésben máig jelentős Graphisoftot. Vezetőként szinte mindent átélt, amit a hazai környezetben át lehet, tech-pionírból lett vállalkozói titánként pedig sokszor látta előre a trendek alakulását.
  • Csanády István, alapító, ügyvezető igazgató, Shapr3D
  • Csanády István



    2020-ban a Shapr3D-t a Forbes beválogatta a legforróbb hazai startupok közé. Éves forgalmuk öt év alatt a nulláról két milliárd forintra nőtt, és ezt minden következő évben megtriplázták. Ehhez „rengeteg vér veríték, és pici szerencse is kellett” - foglalja össze Csanády István a siker titkát. Cégével 3D tervezősszoftvert fejlesztenek, elsősorban tabletekre. Miután az Apple-platformokon nagyon mentek, olyan nagy cégek fektettek be a cégébe, mint a Creandum, vagy az In Reach Ventures.
13.40-14.10

Exit, ahogy a nagyok csinálják

 Három magyar tech sikersztori, akik nem csak kitalálni és felépíteni tudták a cégüket (nem könnyű!), de el is adták. És hogy mi a közös az ő történetükben? Annyit elárulhatunk, hogy nem csak a befektető. Mi vezetett az elhatározáshoz, mi az, amit ma már másképp csinálnának és hogyan élik meg a cégeik eladása utáni mindennapokat?

Powered by 

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

  • Földi Tamás, ügyvezető igazgató, Starschema
  • Földi Tamás



    Földi Tamás az adatkezeléssel és elemzéssel foglalkozó Starschema társalapítója, ügyvezető igazgatója. A cég áprilisi, sikeres exitje óta a HCLTech Engineering üzletágában vezeti az adat és analitika csapatot.
  • Lám István, társalapító és CEO, Tresorit
  • Lám István



    Lám István kriptográfiai mérnök, entrepreneur, a Tresorit cloud titkosító cég társalapítója és kezdetektől vezérigazgatója. Tresorit végpontok közötti titkosításra épülő, felhasználóbarát felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatás. A Tresorit jelenleg több, mint tízezer vállalati ügyfelet szolgál ki, valamint többszázezer egyéni ügyfélnek nyújt szolgáltatást. Végpontok közötti titkosítása garantálja, még a Tresorit mérnökei sem férnek hozzá a felhőben tárolt adatokhoz. A Tresorit Budapesten, Zürichben és Münchenben is rendelkezik irodával. Lám István többek között Forbes Europai és magyar 30 under 30 listása, EY Entrepreneur of the Year díjazottja.
  • Molnár András, vezérigazgató, PortfoLion Capital Partners
  • Molnár András



    Molnár András a kockázati- és magántőke alapok kezelésével foglalkozó PortfoLion Capital Partners vezérigazgatója. Irányítása alatt a közel 30 fős csapat növekedési fázisú kockázati tőkealapokat, illetve érettebb, de jól skálázható vállalkozásokra fókuszáló magántőke alapokat kezel összesen már több mint 400 millió EUR értékben. Karrierje során tapasztalatot szerzett különböző fázisú tőkebefektetésekben, valamint innovatív technológiai vállalkozások irányításában az Egyesült Államokban és Európában egyaránt.
  • Szigetvári József, vezérigazgató, Szallas Group
  • Szigetvári József



    Szigetvári József 2011 óta dolgozik a Szallas Group vezérigazgatójaként. A 2022-ben több, mint 200 millió EUR közvetített forgalommal rendelkező cégcsoport magában foglalja többek között a Magyarországon piacvezető Szallas.hu és Maiutazas.hu oldalakat, márkái meghatározó szereplői a lengyel, román, cseh és horvát turisztikai piacnak. József 2001-től lapigazgató volt az IDG hazai leányvállalatánál. 2009-től kezdett el dolgozni a Sanománál, ahol 2013 végéig menedzselte a tranzakciós termékeket. Portfólió igazgatóként ő felelt többek között a Profession.hu termékfejlesztési folyamatainak átszervezéséért és optimalizálásáért, elérve ezáltal az oldal bevételének és piaci részesedésének jelentős növekedését.
14.10-14.15

HR FEST x Forbes

Powered by 

Moderátor: Galambos Márton - főszerkesztő, Forbes

14.15-14.35

Hekkervadászat

Így védik az adatainkat, akik tudják, hogy kell ellopni azokat.

Moderátor: Bánáti Anna - főmunkatárs, Forbes

  • Egri Zsolt, alapító, ügyvezető igazgató, Bitninja
  • Egri Zsolt



    Zsolt már a 2000-es évek derekán, az egyetem mellett építgette garázscégét csoporttársaival. Weblap-szervereket üzemeltetett, eleinte egy gépen, aztán egyre nagyobb szervereken, de a szemét mindig a következő lépésen tartotta. Azt mondja, már bő tíz éve érezték, hogy a felhőrendszereké lesz a jövő. A szerverek védelmével foglalkozó dollármilliós szoftvercéget a férj és feleség Egri Zsolt és Veréb Viktória, Debrecenből a világhírnévig juttatta. Két éve azt mondták, hogy 2024-25-re tervezik az exitet.
14.35-15.05

KÁVÉSZÜNET

15.05-15.45

Életre kelt Mátrix

Hogyan dolgozik egy hekker? Mit tehet egy átlagos felhasználó és mit tehet egy állam a saját védelméért?

Moderátor: Topolay Gábor - újságíró, Forbes

  • Silur, kriptográfus, hacker, kutató
  • Silur



    Rendszerek feltörésével kezdte, ma már ő épít olyanokat, amit mások nem tudnak feltörni. Silurnak szinte minden nagyobb, hazai kriptoprojekthez köze van. Diploma nélkül kutató az MTA egyik intézetében, szakértelmét külföldről is keresik, és bár legtöbb megbízásáról nem beszélhet, így is vannak meredek történetei.
  • Szöllősi Péter, Offenzív Biztonság üzletágvezető, Black Cell Magyarország
  • Szöllősi Péter



    A Black Cell Magyarország Kft. Offensive Security üzletágának (OFFSEC) vezetője. Gyerekkorától fogva az érdekelte, hogy hogyan lehet valamit máshogy, más módon is megcsinálni, működésre bírni. Később ez kiterjedt az analóg és digitális eszközökre, majd a ’90-es években már a szoftverekre is. Egyetemi tanulmányait tekintve politológia, kommunikáció, történészi és IT végzettsége van. Szakterületei az OSINT és Social Engineering. Egyik szokatlan hobbija az üvegékszerkészítés az otthonokosítás mellett.
15.45-16.15

Digitális innováció

Fintech, kripto, decentralizáció, biometrikus fizetés, mesterséges intelligencia - napestig lehet sorolni azokat a modern technológiai megoldásokat, amelyeket a digitális innováció ernyője alatt értünk. Az üzleti, pénzügyi és technológiai világ szereplői más-más irányból közelítenek ehhez a mindnyájunk életét befolyásoló témához.

Powered by 

Moderátor: Smejkál Péter - szekcióvezető

  • Petra Viola, Engineering Director, Google
  • Petra Viola



    Mielőtt a Google Magyarországhoz csatlakozott volna, az oktatási szoftverekkel foglalkozó Instructure-nél a Shared Services alelnöki pozícióját töltött be. Korábban szoftvermérnökként és mérnöki vezetőként dolgozott a Google svájci központjában. Többek között a Google Shopping infrastruktúra-projekteken dolgozott a Google Ads és a Site Reliability területén. Viola a kolozsvári Babes Bolyai Egyetemen szerzett informatikai MSc diplomát.
  • Szombati Anikó, digitalizációért és FinTech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgató, MNB
  • Szombati Anikó



    Szombati Anikó a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért és FinTech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója. Közgazdászként végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát. 2001-ben csatlakozott az MNB-hez. Ő felelős a digitális átalakulás előmozdításáért a pénzügyi szektorban és az MNB-nél. Tagja a Pénzügyi Stabilitási Tanácsnak.
  • Csontos Attila, pénzügyi szektor digitalis innoviációiért felelős igazgató, Accenture
  • Csontos Attila



16.15-17.05

Magyarok mesterséges intelligenciája

Mesterséges intelligencia gondolja újra és automatizálja a vezetést és a menzakasszát is.

Moderátor: Balogh Petya - startupper, befektető, mentor, Baconsult

  • Haidekker István, társalapító, ügyvezető igazgató, Deligo Vision Technologies
  • Haidekker István



    A Haidekker fivérek több európai piacon jelen vannak automatizált menzakasszáikkal. Hazai kockázati tőkések és külföldi angyalok egyaránt beszálltak a Deligóba, amiben az alapítók piacvezetői lehetőséget, sőt tőzsdére lépést és egy minimum tízéves sztorit látnak. A magyar Haidekker fivérek már megcsinálták életük üzletét, amikor eladták az Autohop telekocsi-szolgáltatót a Blablacarnak. Most belevágtak egy új ötletbe és kaptak is rá 570 millió forintot.
  • Kishonti László, alapító vezérigazgató, aiMotive
  • Kishonti László



    Az AImotive a világ egyik legnagyobb vezetés-automatizációs rendszereket fejlesztő független vállalata. Az AImotive-nál több mint 190 mérnökökből és tudósokból álló csapat dolgozik az USA-ban, Japánban és Magyarországon működő irodáikban azon, hogy megoldják a vezetés-automatizáció kihívásait az önvezető autók piacának globális előmozdítása érdekében.
  • Duda Ernő, alapító, CEO, Solvo Biotechnológia; igazgatóság elnöke, Medipredict
  • Duda Ernő



    A személyre szabott orvosi prevencióval és predikcióval foglalkozó digitális egészségügyi cég igazgatóságának elnöke. Alapítója és vezérigazgatója a Solvo Biotechnológiai Zrt.-nek, valamint alapítója és elnöke a Magyar Biotechnologiai Szövetségnek. A Szegedi Tudományegyetem címzetes docense, ahol biotechnológiát és vállalkozói ismereteket oktat, továbbá előadásokat tart az Aquincum Institute of Technology magánegyetem. A szegedi Szikra Iskola alapítása is az ő nevéhez fűződik.
17.05-17.35

Tech future

A nagy techcégek alakítják mindennapi életünket. A kérdés csak az, hogy milyen irányba, most, hogy amúgy is a feje tetejére áll a világ.

Moderátor: Zsiborás Gergő - főmunkatárs, Forbes; vezető szerkesztő, Forbes.hu

  • Fehér Gyula, alapító partner, Oktogon Ventures
  • Fehér Gyula



    Fehér Gyula az Oktogon Ventures, egy budapesti székhelyű magvető fázisú kockázati tőkebefektetési cég alapító partnere. Az Oktogon Ventures olyan gyorsan növekvő kelet-európai technológiai startupokba fektet be, amelyek termékei vagy szolgáltatásai a globális piacokat célozzák meg. Az Oktogon előtt alapítója és technológiai igazgatója volt a Ustream videóstreaming startupnak, amelynek irodái Budapesten, San Franciscóban, Tokióban és Szöulban vannak. A Ustreamet 2016-ban felvásárolta az IBM.

BIG TECH Színpad

Házigazda: Galavits Patrik - újságíró

Powered by 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

12.50-13.00

MEGNYITÓ

13.00-13.20

Virtuális élet vagy digitális börtön? Ilyen belülről egy metaverzum.

Van, aki még csak hallott róla, de vannak, akik már metaverzumban élnek, játszanak, üzletelnek.

  • Engelhardt Márk, alapító, AEY Metaverse Guild
  • Engelhardt Márk



    Az AEY Metaverse Guildet Engelhardt Márk és Balogh Ádám alapította. Mindketten a Külkereskedelmi Főiskolán tanultak, és multis karrierútjukat hagyták ott az IT-szektorban való elmélyülés, majd ebből fakadóan a startup-ökoszisztéma kedvéért. A kriptobizniszre építő magyar startup idén 310 ezer dollárt kapott az Oktogon Ventures vezette előmagvető körben.
13.20-14.00

Fill the tech gap: a corporate bootcamp lehet a válasz az IT munkaerőhiányra

Technológiaváltás, gyors növekedés, diversity: csak néhány olyan cél, amit sokszor a megfelelő (számú) szakemberek hiánya kaszál el. 7 év, 20+ projekt tapasztalata alapján mutatjuk meg, hogyan segít ezen egy corporate bootcamp.

Powered by 

14.00-14.30

Mit eszünk holnap?

Vannak magyar agyak, amik azon dolgoznak, hogy kell megetetni 7 milliárd embert.

Moderátor: Gólya Ági - újságíró, Forbes

  • Szűcs Endre, ügyvezető igazgató, Bedrock.farm
  • Szűcs Endre



    Endre a Budapesti Műszaki Egyetem műszaki menedzser szakos hallgatója, a startupban a technológiáért és az ügyvezetésért felel Tíz évig versenysportolt, 18 évesen megalapította az első startupját. Azt mondja, ha a prioritásokról van szó, inkább vállalkozásépítés mellett járnak egyetemre, mintsem egyetem mellett építenek céget.
  • Balázs Bence, biotechnológiai vezető, Bedrock.farm
  • Balázs Bence



    A családi földművelésnek köszönhetően neki már húszévesen meglett a tíz év munkatapasztalata. Nemrég végzett az Állatorvostudományi Egyetemen,, mellette a Corvinuson is tanul gazdálkodási és menedzsment alapszakon. A Bedrock.farmnál ő felel az élelmiszer-higiéniáért. Jelenleg 75 éttermet szolgálnak ki leveleszölddel, mikrozölddel és ehető virágokkal.
14.30-14.50

Innováció határterületeken át

Nem elég, ha zseni vagy, kemény munka kitartás és a fegyelem is kell hozzá.

Moderátor: Galavits Patrik - újságíró

  • Rózsa Balázs, alapító, ügyvezető igazgató, Femtonics
  • Rózsa Balázs



    Párhuzamosan végezte el az orvosi egyetemet és az ELTE fizikus szakát, az első mikroszkópját 28 évesen építette leselejtezett alkatrészekből. 2005 óta cége a - nemzetközi szinten is keresett - Femtonics, mikroszkópjait már most is rengeteg orvos használja világszerte, de egyelőre nem a rutindiagnosztika részei, pedig hosszú távon ez a tervük.
14.50-15.10

Délkelet-Ázsiában nyitottak új irodát

A covid alatt lett a gyerekek angoltanításának világszerte elismert innovatív eszköze, most Délkelet-Ázsiában is irodát nyitott Horváth Dorka és Karányi Dávid startupja. Pedig az elején mindent ketten, garázs üzemmódban csináltak, de mesekönyves startupjukból öt év alatt nemzetközi edtech cég lett. Mindeközben családi cégből családdá is váltak. A Bookr-sztori először a Forbes színpadán. 

Mi vár még rád a rendezvényen?

Találkozzunk a metaverzumban!

Digitálisan továbbfejlesztett világoké, valóságoké, üzleti modelleké a jövő. Készítsd fel a vállalkozásod az újragondolt internetre, mert hamarosan fizikai valóságunk is programozható lesz, úgy mint ma a digitális. Az Accenture megalkotta a legnagyobb vállalati metaverzumot, az Nth Floor-t. Itt működik minden ami virtuális világ, irodáink, laborjaink digitális ikrei, valós tereink. Találkozók százait és ezreit bonyolítjuk le csoportoknak, munkatársainknak és ügyfeleinknek ezekben a terekben a metaverzumban, már most!

Nézz be hozzájuk a helyszíni kiállótéren!

_______________________________________________________________

Macan – Sportautó a kompakt SUV modellek mezőnyében

Öt ajtó, öt ülés, mégis semmihez sem fogható, félreismerhetetlen és megállíthatatlan. A Macan legújabb generációja továbbra is a sportautó a kompakt SUV modellek mezőnyében. A Porsche gének azonnal felismerhetők a lejtő tetővonalról: a 'flyline' karakteres sportautós kontúrokkal ruházza fel a Macant.

Cayenne Platinum Edition – Szenvedéllyel komponálva.

A Porsche bizonyos Cayenne modelleket vadonatúj Platinum Edition kiadásban is elérhetővé tesz. A SUV modell különleges változatát exkluzív, selyemfényű platina színű kiegészítők teszik még különlegesebbé. A különösen gazdag alapfelszereltség nem csak különösen stílusos látványt, hanem kivételesen vonzó ár-érték arányt is jelent. A Cayenne, a Cayenne E-Hybrid és a Cayenne S Platinum Edition elérhető hagyományos, illetve Coupé változatban is.

Támogató partnerünk az első Tech Summit eseményen a PORSCHE! Gyere és csodáld meg autóit a helyszínen!

 

 

Partnereink

Névadó támogatónk


Kisszínpad támogatónk


Szekció támogatónk


További támogatónk


Google+