Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nyulakkal és malacokkal indultak, majd többször megvívták a második világháborút

A magyarországi játékfejlesztésnek vaskos történelme van, amiből a szépemlékű Stormregion is kivette a részét. A Viharsarok fiai azonban nem bújtak a felhők mögé, épp csak stúdiót váltottak: most épp egy belpesti irodában dolgoznak a nyulak és disznók legújabb összecsapásain. A Kite Games sztoriját a márciusi Forbes magazinban írtuk meg.

„Eldöntöttük, hogy saját lábra állunk” – mondja Bánki-Horváth Attila ügyvezető és társalapító a Kite Games Kft. irodájában, ahol beléptemkor látom, hogyan ragasztják meg a srácok egy második világháborús tank makettjét.

Kép: Orbital Strangers

Bánki-Horváth Attila, Polgár Denisz, Mogyorósi Gábor, Bajusz Péter – Kép: Orbital Strangers

„Letört róla valami” – mondja Attila, akinek ez mindennapos látvány lehet, hiszen csapata két éve egy olyan videojátékot fejlesztett le, amely hogy, hogy nem, a második világháborúban játszódik.

És nem ez az első ilyen fejlesztésük: a Codename: Panzers-sorozattal már a kétezres években letették a névjegyüket a témában.


Sudden Strike 4 – megjelenési videó

A Kite Games által tető alá hozott Sudden Strike 4-nél is érdekesebb azonban az az iparág, amiben ezek a fiúk tevékenykednek. A játékipar hazai aranykorának árnyékában egy minden korábbinál színesebb, érdekesebb szféra fejlődött ki, ami tele van titkokkal, érdekességekkel, és olyan szereplőkkel, akik mind egy nagy, digitális piacon osztoznak –

határok és országos listák aligha léteznek a videojáték-iparban.

A Kite Games Kft. már túl van az első nagy eredményén, és folyamatosan dolgoznak azon, hogy a magyar játékosok szívét országszerte megdobogtató S.W.I.N.E. című stratégia egy nap nemcsak megújult formában, de vadonatúj folytatás képében is visszatérhessen.

És hogy hol lesz a Kite Games tíz év múlva?

„Reméljük, hogy a S.W.I.N.E. 3-nál.”

A Kite Games teljes történetét keresd a Forbes márciusi számában!

 

Kép: Orbital Strangers

Oszd meg!