Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Magyar vezető viszi osztrák piacra a francia Decathlont

Pósfai Gábor, a Decathlon volt magyarországi országigazgatójának neve az elmúlt másfél évben kétszer ment nagyot a magyar sajtóban. Először akkor, amikor egy nyilvános Facebook-posztban nekiment Orbán Viktor nyilatkozatának, másodszor pedig februárban, amikor kiderült, hogy az ő vezetésével lép majd be a francia multi az osztrák piacra.

Megjelent a júniusi Forbes, a címlapon Mészáros Dáviddal, az Ingatlan.com alapítójával, benne pedig többek között a magyar Decathlon-sztorival .

A Decathlon 1200 üzletével a világ egyik vezető sportszeráruháza, fej-fej mellett küzd az első helyért az Intersporttal. Csak Kínában közel háromszáz üzletük van, de jelen vannak az orosz, a brazil, az indiai és a mexikói piacon is. A szomszédos Ausztria viszont már évek óta tartja magát, kétszer is próbáltak már ide belépni, egyelőre sikertelenül.

A harmadik rohamon három éve dolgozik egy nemzetközi csapat, aminek vezetésével a francia központ Pósfai Gábort, a magyarországi Decathlon nemrég leköszönt vezetőjét bízta meg.

Az, hogy mennyire volt jó döntés megcélozni egy olyan piacot, ahol eleve őrült nagy a verseny, még nem derült ki, az első bécsi Decathlon-áruház augusztusban nyílik, Gábor és családja júliusban költözik.

Gábor hétéves periódust zár le ezzel a váltással, ennyi időt töltött a magyarországi Decathlon élén. Szemmel láthatóan élvezi az új kihívást. „Van már négy emberem – mondja büszkén. – Tízfős csapattal indulunk, teljesen mint egy startup.” Összehasonlításképp: Magyarországon csak a „központban” 90 ember dolgozik, a teljes Decathlon-csapat 1500 fős.

Pósfai Gábor Decathlon

Biztos, hogy néha be fog állni az eladók közé ő is, már lebeszélte a többiekkel, hogy a pingpong az övé lesz / Fotók: Orbital Strangers

Gábornak a Decathlon a második munkahelye, tizenhárom éve az elsők között kezdett dolgozni az akkor itthon még nónémnek számító cégnél. A mindig mosolygó menedzserről teljes portré a júniusi Forbesban.

Lapozz bele a legújabb számba!

Oszd meg!