Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kiberháború: magyar hekkerek a világ élvonalában

Épp támad a Petya, a legújabb zsarolóvírus, a MÁV jegyvásárlói rendszere meg romokban, ha más miatt is, de az látszik, hogy ma már a mindennapjaink része a digitális világ, és fel kell készülnünk a rosszindulatú támadásokra is. A Forbes Nextben fókuszban a technológia, a tudomány és a jövő. Meg a hekkerek, köztük a Crysys Lab.

Keresd a Forbes Nextet, a lap legújabb különszámát csütörtöktől az újságárusoknál!

screen-shot-2017-06-20-at-5-27-17-pm

Kiberbiztonsággal, gyakorlati védelemmel, mellette oktatással és kutatással is foglalkoznak a BME Crysys Laborjának tagjai, Buttyán Levente és  Bencsáth Boldizsár vezetésével: egy évtizede azokon a biztonsági szabványokon dolgoztak, amivel ma már egymással kommunikálnak az autók, egyik külsős munkájuknál felfedezték a Duqu nevű kiberfegyvert, ami miatt a világ kiberbiztonsági szakértői azóta is előre köszönnek nekik.

A Forbes Nextben meséltek arról, hogyan működhet világszínvonalú hekkerlabor egyetemi keretek között, miért jut ki hallgatóikból álló csapatuk most már rendszeresen a világ legnagyobb kiberbiztonsági rendezvényére, a Defconra, és hogy milyen cégek indultak abból a pár szobából, ahol dolgoznak.

 

Oszd meg!