Frei, Lovasi, Bata – és 25% tó a júliusi Forbesban

Standon a júliusi Forbes, a címlapon Frei Tamás, aki félretette legújabb könyvét, hogy a kávézóláncára koncentrálhasson. Komolyan gondolja, hogy Magyarországnak versenyeznie kell a magyarokért. Nincs nyár Forbes Balaton-összeállítás nélkül: megnéztük […]

Bővebben

Kiberháború: magyar hekkerek a világ élvonalában

Épp támad a Petya, a legújabb zsarolóvírus, a MÁV jegyvásárlói rendszere meg romokban, ha más miatt is, de az látszik, hogy ma már a mindennapjaink része a digitális világ, és fel kell készülnünk a rosszindulatú támadásokra is. A Forbes Nextben fókuszban a technológia, a tudomány és a jövő. Meg a hekkerek, köztük a Crysys Lab.

Keresd a Forbes Nextet, a lap legújabb különszámát csütörtöktől az újságárusoknál!

screen-shot-2017-06-20-at-5-27-17-pm

Kiberbiztonsággal, gyakorlati védelemmel, mellette oktatással és kutatással is foglalkoznak a BME Crysys Laborjának tagjai, Buttyán Levente és  Bencsáth Boldizsár vezetésével: egy évtizede azokon a biztonsági szabványokon dolgoztak, amivel ma már egymással kommunikálnak az autók, egyik külsős munkájuknál felfedezték a Duqu nevű kiberfegyvert, ami miatt a világ kiberbiztonsági szakértői azóta is előre köszönnek nekik.

A Forbes Nextben meséltek arról, hogyan működhet világszínvonalú hekkerlabor egyetemi keretek között, miért jut ki hallgatóikból álló csapatuk most már rendszeresen a világ legnagyobb kiberbiztonsági rendezvényére, a Defconra, és hogy milyen cégek indultak abból a pár szobából, ahol dolgoznak.

 

Olvasd el A magazin rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő