Találkoztam a világ leggazdagabb magyar emberével

Kint meleg van, nehéz és párás idő. Bent hűvös és csend. 25 óra utazás, egy éjszaka és egy papírtányéron felszolgált amerikai reggeli (bagel, nagy pohár gyenge kávéval) áll mögöttem. Az […]

cover_1_new_2017_nov_peterffy

Bővebben

fbi

Kiberháború: magyar hekkerek a világ élvonalában

Oszd meg!

Épp támad a Petya, a legújabb zsarolóvírus, a MÁV jegyvásárlói rendszere meg romokban, ha más miatt is, de az látszik, hogy ma már a mindennapjaink része a digitális világ, és fel kell készülnünk a rosszindulatú támadásokra is. A Forbes Nextben fókuszban a technológia, a tudomány és a jövő. Meg a hekkerek, köztük a Crysys Lab.

Keresd a Forbes Nextet, a lap legújabb különszámát csütörtöktől az újságárusoknál!

screen-shot-2017-06-20-at-5-27-17-pm

Kiberbiztonsággal, gyakorlati védelemmel, mellette oktatással és kutatással is foglalkoznak a BME Crysys Laborjának tagjai, Buttyán Levente és  Bencsáth Boldizsár vezetésével: egy évtizede azokon a biztonsági szabványokon dolgoztak, amivel ma már egymással kommunikálnak az autók, egyik külsős munkájuknál felfedezték a Duqu nevű kiberfegyvert, ami miatt a világ kiberbiztonsági szakértői azóta is előre köszönnek nekik.

A Forbes Nextben meséltek arról, hogyan működhet világszínvonalú hekkerlabor egyetemi keretek között, miért jut ki hallgatóikból álló csapatuk most már rendszeresen a világ legnagyobb kiberbiztonsági rendezvényére, a Defconra, és hogy milyen cégek indultak abból a pár szobából, ahol dolgoznak.

 

Olvasd el A magazin rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő