A magazin

A világ új ura, a drogériabáró és Polgár Judit

Galambos Márton
2018. október 03. 2 perc olvasás

Öt év után először amerikai címlappal jelentkezik a magyar Forbes. Még egy újítás: 11 pontba szedtem mit találtok az ehavi magazinban.  

1. Szamosi Zsófi színésznő, az Oscar-díjas Mindenki főszereplője, és egy bizonytalan ember. Tudtad, hogy testvére is színész?

2. Jaksity György és alapítótársai 25 éve sikeresek a Concorde Értékpapír Zrt.-vel. Hogyan? Megtanultak súlymellénnyel úszni.

3. A Móra Kiadó tulajdonosa Janikovszky Éva fia. János azért vette meg és virágoztatta fel újra a kiadót, hogy édesanyja hagyatékát jó kezekben tudja. És közben – mások mellett – az Ermenegildo Zegna-bolt is az övé az Andrássyn.

4. Végre egy nő az iskolateremtők sorozatban: Polgár Judit. Gyerekkorról, sakkról és arról, mit csinál most, hogy nem sakkozik.

5. A világ legesleggazdagabb embere, az Amazon alapítója, Jeff Bezos – a világ új ura. Az amerikai Forbes főszerkesztője, Randall Lane ellátogatott Seattle-be, leült vele beszélgetni és megpróbálta kideríteni, mire készül az óriás. Bezos fegyelmezett nyilatkozó, de Lane-nek vannak más forrásai is. Most először: amerikai címlapsztori a magyar Forbesban.

6. Megvan a régi SZOT-szálló a Rózsadombon? A gigantikus torzó, amit a Margit hídról is látni. A friss pénzbőség végre ide is eljutott, Wáberer György megvette és luxuslakásokat épít a helyén. Azt mondja, ő is ideköltözik.

7. Ki, mit, kinek adott el, és leginkább mennyiért? Ez utóbbi kérdés a Forbes lényege. Az idei exitlista rekordhosszú, valódi csemege azoknak, akiket érdekel, hogy ki, mit, kinek adott el és mennyiért Magyarországon. De ki az, akit ez nem érdekel?

8. Gauder Milán a hipertehetséges menedzser, aki a Mastercard univerzumában lépdel egyre feljebb és feljebb. Dubaj után London következik. Mi az új feladat, és mi meglepő „kis hülye magyarként”? (Fun fact: Milán az Átrium színház társtulajdonosa is.)

9. Portré Herr Müllerről, aki szerényen a Müller drogérialánc tulajdonosa. Mellesleg övé a Gerbeaud-ház is Budapesten, így (ki más), a magyar Gerbeaud – forbes-címlapos – tulajdonosai kötöttek össze vele minket. Az ulmi vonatutat Bagi László tette meg.

10. Martin Gauss. Emlékeztek? Malév-vezér volt. Aztán Air Baltic-vezér lett. Az utóbbi sikerrel vette fel a versenyt a fapadosokkal, az előbbi bedőlt.

11. És még: kutyás kép az Így dolgoztunk rovatban, szabadulószobák vicces rovatindítóval, az Írók Boltja sztorija röviden, bejelentés a Mesterakademia.hu indulásáról, kiugrott menedzser a műgyűjtő rovatban, negyedéves jelentés a gazdaságról, valamint egyéb apróságok és nagyságok a friss Forbesban.