Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.

Bővebben

Bíró Tamás: Ha most megkeresne a Paypal, nem biztos, hogy eladnánk a céget

Mészáros Dávid nem adná el külföldinek cégét, az Ingatlan.com-ot, Bíró Tamás sem adná el most a Bariont a Paypalnek. Ilyen volt a júniusi Forbes Kilövés

Minden hónap első keddjén “kilőjük” a friss lapszámot, a Forbes Kilövésen a megjelenés előtt egy nappal mutatjuk be a lapban szereplő legfrissebb sztorikat. A júniusi címlapon Mészáros Dávid, az Ingatlan.com alapítója és sztorija – de a lapban több mint tíz oldalon szedtük össze, mi történik most éppen a honi startup világban (startupjelentésünket immár másodszor állítottuk össze). Az összeállításban a tőkebevonásokra (hogyan érdemes csinálni, mekkora részt adnak cégükből a befektetőknek a magyar alapítók és miért fontos ez a növekedés szempontjából) fókuszáltunk, és hoztunk egy jó példát is (van persze több is, de a Barion csapata mindent elmondott nekünk).

Az innovatív fizetési megoldást fejlesztő Barionba a régió leggazdagabb embere, Petr Kellner fektetett 2+4 millió eurót. A múlt heti Kilövésen – többek között – Bíró Tamás, a Barion társalapítója volt a vendégünk.

 

Olvasd el A magazin rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő