Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Whitney Wolfe Herd, a Bumble alapítója. Fotó: Noam Galai/Getty Images for TechCrunch / Wikipedia

A Tinder társalapítója hazai pályán vág vissza volt munkáltatójának

Három évvel azután, hogy egy eldurvult vitát követően otthagyta a Tindert, az amerikai 30/30-as lista egyik szereplője, Whitney Wolfe Herd egy nőkre szabott randialkalmazással, a Bumble-lel vág vissza régi kollégáinak.

Whitney Wolfe Herd, a Tinder társalapítója 2014-ben hagyta ott a céget, miután volt barátja és főnöke, Justin Mateen „ribancnak” és „pénzéhesnek szajhának” nevezte, és fenyegető, megalázó üzenetekkel bombázta őt. Herd egy időre visszavonult, majd ahelyett, hogy a szakítás miatt siránkozott volna, inkább úgy döntött, versenyezni fog a volt munkaadójával: létrehozta a nőcentrikus randiappot, a Bumble-t. Az alkalmazás lényege egyszerű: itt a nők írnak rá a férfiakra, ha pedig túl sokáig hezitálnak, a “match” eltűnik.

A Bumble azzal, hogy lehetővé tette, hogy a nők tegyék meg az első lépést, alapjaiban változtatta meg a randizás jellegét. A cég rohamlépésben zárkózik fel a Tinderhez: 22 millió regisztrált felhasználót gyűjtött össze a Tinder 46 milliójához képest, és több mint 70 százalékos éves növekedést produkált (a Tinderé 10 százalék). Állítólag idén év elején  Herd egy 450 millió dollárról szóló felvásárlási ajánlatot utasított vissza a randióriás Match Grouptól (ami többek között a Tinder, a Match.com, az OkCupid, a PlentyofFish tulajdonosa), ezt pedig egy egymilliárd dolláros ajánlat követte. Az alapító nem kommentálta ezeket a híreket. 

Herd ma már ott van az amerikai Forbes 30 sikeres 30 alatt (30/30) listáján, sőt. A Bumble létrejöttének és felívelésének teljes története a legfrissebb amerikai Forbes címlapsztorija, a cikk a januárban megjelent magyar kiadásban is olvasható.

A magyar Forbes címlapján a leggazdagabb magyar, Csányi Sándor felnőtt gyerekei – először ültek le újságírókkal, és beszéltek üzletről, családról és az életükről. 

A teljes interjút elolvashatod a januári Forbesban.

Oszd meg!