A magazin

A friss Forbes szerintem

Galambos Márton
2016. október 04. 2 perc olvasás

cover-oktober
A Bortársaság régóta ott van a „címlapötletek” nevű Google-dokumentumban. Hozzánk közel álló márka, amiről úgy gondoljuk, hogy az olvasóink is szeretik. Ahogy a cikk készült, kiderült, hogy nem véletlen van mindig olyan jó hangulat egy Bortársaság-boltban. Az alapító, Tálos Attila személyisége érződik a helyeken. Barátságos, nyitott, nyugodt. Egy olyan ember, akivel mindig szívesen leülnék borozni, és aki nem mellesleg felépített egy 6 milliárd forint forgalmú céget.

 

Erre előfizetek!

exitlista

Az exitlistára mindig büszke vagyok. A legüzletibb listánk, mert van-e annál érdekesebb üzletembereknek és vállalkozóknak, hogy kinek sikerült az előző 12 hónapban eladnia a cégét, ki vette meg, és a Forbes becslése szerint mennyit kapott érte? Az első helyen a Ustream van, a cég egyik alapítójával, Fehér Gyulával egy őszinte interjú is készült.

brokernet
A Brokernet az elmúlt húsz év Magyarországának része. Kevés ember akad, akinek ismerőse nem vett volna valamit tőlük vagy ne lett volna ott ügynök. Rámenősségük fogalommá tette őket. Pár éve az alapítók szétváltak. Mára kiderült, hogy külön-külön nem megy az üzlet. A Brokernet (és utódcégeinek) tündöklés és bukása tanulságos és izgalmas történet. Luxuskocsikkal, emberi gyengeségekkel és sértődésekkel. Fekete Emese és Ács Gábor a történetmesélők.

gyor
Győr és Debrecen. Két szuper város nyugatra és keletre a budapesti szerkesztőségünktől. Győrbe a „kedvenc utcák” sorozatunkat vitte el Hermann Irén (akit a kétnapos útra kisfia is elkísért). Amit hazahozott, kedvet csinál egy Győri kiránduláshoz. Kisboltok és nagyüzletek, személyes történetek és számok – ahogy az lenni szokott az Egert, Szentendrét és jó pár budapesti utcát is megjárt sorozatnál.

debrecen
Debrecenből három történetet dobott be a szerkesztőségi e-mail listára külső szerzőnk, (a debreceni) Jászberényi Attila. Három igazán inspiráló történet arról, hogy lehet országos és világpiacra is dolgozni egy régi szocialista épületből. Nem minden startupper a pesti VII. kerületben csapatja!

 

Erre előfizetek!