Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Kép: Facebook

Ez a 10 legnépszerűbb belföldi úti cél, telt házas lesz augusztus 20.

Nemcsak hogy 57 százalékkal nő a belföldi szálláshelyek forgalma a tavalyihoz képest, de a SZÉP-kártyák is izzanak a termináloknál – derül ki a Szállás.hu jelentéséből.

A portál adatai szerint az átlagos foglalási érték 58 ezer forint körül alakul, ez 40 százalékkal több, mint 2018-ban. A SZÉP-kártyás vendégek ennél is bátrabbak, átlagosan 107 ezer forintot hagynak a vendéglátósoknál.

Ők jellemzően nagyobb létszámra foglalnak: míg normál fizetés esetén átlagosan 3,41 főre szól egy foglalás, a SZÉP-kártyásoknál 4,83 főre.

Persze nemcsak augusztus 20-án megy nagyot a SZÉP: júliusban közel 20 milliárd forintot költöttek élményekre a kártyabirtokosok, ami 80 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Az aparmanok és a vendégházak a legnépszerűbb vendéglátóhelyek, a kirándulók 25 és 22 százaléka választja ezeket. A SZÉP-esek persze itt is kilógnak a sorból: náluk a 3 csillagos hotel a nyerő, 26 százalékuk ilyen helyen tölti a hosszúhétvégét.

És hogy mégis merre mennek a pihenni vágyó családok? A top tízes belföldi célállomás-lista így alakul:

  1. Siófok
  2. Hajdúszoboszló
  3. Eger
  4. Szeged
  5. Gyula
  6. Hévíz
  7. Nyíregyháza
  8. Balatonfüred
  9. Budapest
  10. Zalakaros

Kép: Facebook // Gyula önkormányzata

 

"A konformitás az egyik legszomorúbb dolog, ami a kreativitással történhet."

Evan Spiegel, a Snapchat alapítója