Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]


Bővebben

Kép: Facebook

Ez a 10 legnépszerűbb belföldi úti cél, telt házas lesz augusztus 20.

Nemcsak hogy 57 százalékkal nő a belföldi szálláshelyek forgalma a tavalyihoz képest, de a SZÉP-kártyák is izzanak a termináloknál – derül ki a Szállás.hu jelentéséből.

A portál adatai szerint az átlagos foglalási érték 58 ezer forint körül alakul, ez 40 százalékkal több, mint 2018-ban. A SZÉP-kártyás vendégek ennél is bátrabbak, átlagosan 107 ezer forintot hagynak a vendéglátósoknál.

Ők jellemzően nagyobb létszámra foglalnak: míg normál fizetés esetén átlagosan 3,41 főre szól egy foglalás, a SZÉP-kártyásoknál 4,83 főre.

Persze nemcsak augusztus 20-án megy nagyot a SZÉP: júliusban közel 20 milliárd forintot költöttek élményekre a kártyabirtokosok, ami 80 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Az aparmanok és a vendégházak a legnépszerűbb vendéglátóhelyek, a kirándulók 25 és 22 százaléka választja ezeket. A SZÉP-esek persze itt is kilógnak a sorból: náluk a 3 csillagos hotel a nyerő, 26 százalékuk ilyen helyen tölti a hosszúhétvégét.

És hogy mégis merre mennek a pihenni vágyó családok? A top tízes belföldi célállomás-lista így alakul:

  1. Siófok
  2. Hajdúszoboszló
  3. Eger
  4. Szeged
  5. Gyula
  6. Hévíz
  7. Nyíregyháza
  8. Balatonfüred
  9. Budapest
  10. Zalakaros

Kép: Facebook // Gyula önkormányzata


 

"Sose kopogtass a lehetőség ajtaján. Csak rúgd be simán, mosolyogj és mutatkozz be."