rövid hír

Homokos strandja lesz a Duna-parton Budának

Forbes
2021. június 29. 2 perc olvasás

Daruerdő közepén épül a Budapart városnegyed az újbudai Kopaszi-gáton, számos lakóingatlanba már be is költöztek, miközben a Mol Campus tornya is a város számos pontjáról látszik már. A fejlesztés új állomása, hogy a héten megnyit a Sho Beach Budapart fantázianévre keresztelt szabadvízi strand.  

Budapest egyetlen Duna-parti strandja lesz a Budapart városnegyedben a Kopaszi-gát mellett nyíló Sho Beach, ami vasárnap nyit meg – tudta meg a Forbes.hu a beruházótól. 

Napfény, beach, fine-dining

Mint írják, a Lágymányosi-öbölben kialakított, kiváló vízminőségű, prémium strandon a fürdőzés mellett sportolási lehetőségekkel, kulináris élményekkel és a nyár folyamán változatos programokkal várják majd a látogatókat. A kulináris élmény nem túlzás, lesz ugyanis fine dining is a parton, hiszen lesz itt egy pop-up bisztrója a MÁK-nak is.

Homokos strand a Duna partján. Fotó: Property Market

A kiszolgáló egységek különleges, modern úszóházakban találhatók, amelyek megemelkedett vízállás esetén sem kerülnek víz alá. A tengerparti hangulatot idéző strandon a nyári szezon alatt számos programmal készülnek a szervezők, a későbbiekben kulturális esteknek, gasztronómiai eseményeknek, bor- és pálinka kóstolóknak, valamint sportközvetítéseknek is helyet ad majd.

Garancsiék a parton

A városnegyed fejlesztője, a Property Market Kft., amely a Garancsi István és Scheer Sándor érdekeltségébe tartozó Market Építő leánycége (a társaság másik leánycége épp a Lupa-tó mellett vág bele egy nemzetközi filmstúdió fejlesztésébe). A Property Market már a tervezési fázisban döntött arról, hogy a fejlesztés részeként a Lágymányosi-öböl partját kiépíti és létrehozza a főváros jelenleg egyetlen szabadvízi strandját.

Nagy a mozgolódás a negyedben, nemrég itt nyitott újra a Városligetből költözni kényszerülő Dürer Kert és hamarosan kertmozi is indul itt.