Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nyáry Krisztián és Luca, Kemény István és Zsófi, és képzőművész családok – megjelent a 2019-es Forbes Life

Megjelent a Forbes Life, a havi Forbes magazin egyetlen életmód fókuszú, önálló különszáma. Címlapon a 10. könyvét ünneplő sztáríró Nyáry Krisztián és lánya, az elsőkönyves, 18 éves Luca. A lapban portré a Kemény családról, amelyben mindenki író, költő; lista az ország top 30 reformebéd-szállító vállalkozásáról, és a legjobb magyar natúrkozmetikumok készítőit is bemutatjuk. Ízelítő és intró itt, a 100 oldalas magazin pedig már az újságárusoknál!

Csendben ül, szemüvege az orrán, a telefonját nézi. Elegáns és jól fésült, feláll, amikor belépek, kezet nyújt. Nem szól, hogy kérne egy presszót, pedig kérne. Aztán némán tűri az egész hercehurcát – felül egy bárszékre, felvesz egy félmosolyt, és két órán át úgy marad, amíg azt nem mondják neki: oké, megvagyunk. Egyetlenegy dolgot kér csak előtte és közben is: hogy pontosan végezzünk. Mert pontosan érkezne a következő programjára is.

Nyáry Krisztián sztárallűröktől mentes sztáríró, gondolom, amikor már egy órája várjuk, hogy lányának sminkje és haja is elkészüljön. Nyáry Luca ül, feje a föld felé lóg a lábai között, hatalmas göndör sörénye a földig ér, ahogy rázza, borzolja. Ilyen pózban, anélkül, hogy látna kiált vissza: szia! Aztán végigvibrálja a címlapfotózást, a hatalmas műtermet megtölti élettel, szinte cikázik apja körül, ami a szívén, az a száján, miközben minden egyes fotópózhoz más zenét választ a Youtube-on.

Apja, Bestseller úr pedig ül a rezzenéstelen félmosollyal. Néha mintha csak a szeme élne igazán: amikor a lánya rá mosolyog.

„Maxra akarom tekerni a szívem basszusát, / összehangolni a kettőnk pulzusát, / hadd zakatoljon a lány, aki sehol se látszott, / akinek minden szerve komolyzenét játszott, / hadd dobogjon az egész világom, / ami a szívemen az legyen a számon…”  (NYL)

Keresd önálló lapként az újságárusoknál és a nagyobb boltokban, megszokott Forbes-beszerzési helyeiden!

Látszólag két teljesen más világ, valójában valószínűleg kevésbé lehetne szorosabb apa és részben anya nélkül felnőtt lánya kapcsolata. Krisztián a csak kedvtelésből a Facebookra írt posztjaiból épített fel könyvsorozatot, Luca mintegy mellékesen, a mobiljába pötyögött ötletekből regényt. Bizonyára nemcsak így lehet, de egy irodalmárcsaládba születve talán mégiscsak könnyebb nagybetűs íróvá alakulni.

A Forbes magazinnál mindig izgatottan figyeljük a válla