F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

Nagyon menő erdőt épített a gyerekeknek a Hello Wood

Az építészcsapat eddig is ismert volt arról, hogy munkáikban mindig valamilyen társadalmi üzenetet rejtenek el, vagy valamilyen problémára próbálják meg felhívni a figyelmet. Most a Bagatellini kávézó-pékség, a Meseközpont Alapítvány és a Hello Wood alkotócspata fogott össze, és egy látványos erdőinstallációval hívják fel a figyelmet a karácsony közeledtével a gyermekvédelemre és arra, milyen fontos, hogy a hátrányos helyzetben lévő gyermekek megfelelő támogatást kapva teljes értékű tagjai lehessenek a társadalomnak. Az alapítvány már több táborában együttműködött a Hello Wooddal, akiktől amúgy sem állnak távol az oktatási projektek. Az eddigi paloznaki táborokban készült fatornyok inspirálták a mostani installációt is.

Bagatellini – Hello Wood – Meseközpont közös projektje from Villa Bagetelle on Vimeo.

A három cég összefogásának lényege, hogy a fontos társadalmi üzenet megjelenítésén túl, a valóéletben is segítse az ara rászoruló gyermekeket. A Bagatellini és a Hello Wood így szakmai mentorprogramot indít, ahol ács, asztalos, illetve pék, cukrász képzéseket indítanak, mivel ezek lassan hiányszakmák lesznek (vagy már azok), így valószínűleg nagy segítség lesz a mentoráltaknak az elhelyezkedésben. Az installáció a MOM Parkban tekinthető meg.

 

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő