Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Más országba költöznél? Mutatjuk, hova vedd a repjegyed!

Na jó, nem egészen mi, de hatalmas segítséget nyújtunk már annak eldöntéséhez is, egyáltalán megéri-e belevágni a kalandba. A pénz mellett a net sebessége és a napsütéses órák száma is fontos szempont lehet.

Legalább egyszer mindenki elgondolkozik azon, hogy hova költözne szívesen – minimum akkor, amikor szabadidőnkben turistáskodunk. Persze a gondtalan turistalét nem ugyanaz, mint a dolgos hétköznapok, a 1,5 órás metrózás London belvárosába minden nap oda-vissza, vagy az idegenekkel való együttlakás egy 50 négyzetméteres házikóban valahol Dél-Olaszországban.

A legnagyobb félelem persze ahhoz társul, hogy a Magyarországon fenntartott életszínvonalnál alacsonyabbat vagy magasabbat engedhetünk-e majd meg magunknak, illetve hogy a forintra átváltott fizetésünk vajon mire elég az új választott hazában? Átköltözni egy másik országba soha sem egyszerűbb, de ha az alapokról reális képünk van, könnyebb lehet a döntést meghozni: egyáltalán érdemes-e belevágni a nagy kalandba?

Ide kattintva, azonban könnyen eljátszhat a gondolattal: hova lenne érdemes költözni? A www.theearthawaits.com oldalon a főbb paraméterek megadása után máris több lehetőség közül választhatunk. Akik biztosra mennek, újabb keresési paraméterek megadásával azt is megadhatják, milyen átlag hőmérséklet mellett minimum milyen sebességű internetkapcsolat mellett kezdenék újra az életüket

Az így kapott városokról és országokról korrekt összefoglalókat kapunk, ami kiindulási pontnak mindenféleképp kiváló. Vigyázat, az oldal elég addiktív, így legalább félórát annak az életéből is képes elvenni, aki amúgy nem tervez komolyan országváltást.


Oszd meg!