Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Magyarország is indul a legjobb európai street food díjért

Idén először indul Magyarország a European Street Food Awardson. A hazai előválogatóra a bisztrók és büfék péntekig nevezhetnek, a rajongók utána egy hétig szavazhatnak. A zsűriben a Forbes is ott van.

„A street food sokkal több annál, mint amit a közvélemény elsőre gondol róla: a sokszínű konyhát, különböző kultúrák és stílusok keveredését hirdeti az európai utcák forgatagában. Ennek a trendnek jövőbe mutató erejére hívja fel a figyelmet a European Street Food Awards is, melyet neves újságírók, séfek és rendezvényesek hívtak életre, s amely mintegy 15 ország képviseletében jelenleg az egyik legmenőbb és legnagyobb street food versennyé vált! Idén pedig először ehhez mi, magyarok is becsatlakozunk: 2018 augusztusában brit mintára épülő verseny veszi kezdetét, ami egy nagyszabású megmérettetésre hívja a hazai street food-osokat” – olvasható a sajtóközleményben.

A hazai előválogatóra, díj fejében augusztus 31-ig lehet jelentkezni hét különböző kategóriában: ezek között megtalálható vegán, desszert, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi, pizza csoport is. Utána egy héten keresztül, szeptember 1-7. között zajlik majd a közönségszavazás, és ezzel párhuzamosan a szakmai zsűri is teszteli és véleményezi az indulókat. A vélemények összesítése alapján derül ki, hogy ki lesz az összetett győztes, aki az európai döntőben, a street food fővárosában, Berlinben képviseli Magyarországot.

A háromfős zsűrit Papp Regina, a We Love Budapest főszerkesztője, Bánlaki D. Stella, a Forbes főmunkatársa, és Susánszky Ádám, a Zing Burger és a Karaván street food udvar társtulajdonosa, egyben a Hungarian Street Food Awards szervezője adják. Az összeférhetetlenség miatt a Zing nem indul a versenyen, Susánszky pedig nem pontozza a Karavánban székelő büféket. Ahogy Almási Gábor, a Karaván másik tulajdonosa, egyben a verseny társszervezője mondta,

a versenynek egy célja van: tisztítani a piacot, megtalálni és kiemelni a minőséget.

Egyébként nem csak egy abszolút győztes lesz, összesen tíz díjat osztanak majd ki: díjazzák például a legtöbb közönségszavazatot kapó egységet, a legszebb magyar food truckot. A „Legjobb Magyar Street Food 2018” cím győztese 250 000 forintot kap, de ezt kizárólag a European Street Food Awards döntőjében való részvételre használhatja fel. Ezt szeptember 28-29-én tartják majd Berlinben.

 

"Az oligarcha szó csak arra jó, hogy megsértsenek vele embereket."

 
Csányi Sándor, a leggazdagabb magyar