Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Magyar fürdővárost is beválasztottak a 15 legmenőbb európai úticél közé 2020-ra

Hévízt ajánlja a European Best Destinations, de bekerült egy erdélyi város is a top 10-be.

A European Best Destinations minden évben szavazásra bocsátja, melyik európai desztinációt ajánlja az utazóközönségnek az adott évben. A szervezet egy európai uniós kezdeményes eredménye, hogy európai úticélokat népszerűsítsen és fellendítse a turizmust.

Idén több, mint 600 ezren szavaztak, és rekordszámú (179 723) voks érkezett az első helyezettre, jóval nagyobb, mint a 2017-es győztes Porto esetében (138 116).

A 2020-as pedig az elzászi Colmar városa lett az első.

A legjobb 15 közé bekerült egy magyar desztináció is: Hévíz kapta a 12. legtöbb szavazatot. A szervezet kiemeli, hogy itt található a világ legngayobb természetes termálforrású tava, Budapestről, Bécsből és Zágrábból is viszonylag gyorsan megközelíthető, és ideális pihenőhely családoknak és pároknak.

Előkelő helyen végzett az erdélyi szász város, Nagyszeben is. Dicsérik a város gasztronómiáját (három Michelin-csillagos étterme is van), a történelmét, valamint hogy kiváló képeket lehet lőni Instagramra, de még sem olyan zsúfolt, mint például Prága.

A szavazás alapján a következő sorrend alakult ki:

 1. Colmar (Franciaország)
 2. Athén (Görögország)
 3. Tbiliszi (Georgia, korábbi nevén Grúzia)
 4. Bécs (Ausztria)
 5. Cascais (Portugália)
 6. Nagyszeben (Románia)
 7. Namur (Belgium)
 8. Rijeka (Horvátország)
 9. Párizs (Franciaország)
 10. Bydgoszcz (Lengyelország)
 11. Róma (Olaszország),
 12. Hévíz (Magyarország)
 13. Cork (Írország)
 14. Rochefort óceánpartja (Franciaország)
 15. Menorca (Spanyolország)

A tavalyi listán egyébként Budapest lett az első helyezett. A galériára kattintva mutatjuk a képeket az összes 2020-as listán helyezett városról.

1. Colmar

kép 1 / 15

Fotó: Matthieu Cadiou / European Best Destinations

Borítókép: Hévíz.hu


Oszd meg!

Arra fókuszálunk, hogy mi az emberek természetes erőssége, és a vezetőségi időnket arra szánjuk, hogy megpróbálunk lehetőséget találni nekik, hogy minden nap használhassák ezeket az erősségeiket.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója