Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kijött a friss lista: a CEU képzései a világ legjobbjai között

A Budapestről Bécsbe költöző egyetem a politikatudomány és nemzetközi kapcsolatok terén a 41., filozófia, szociálpolitika és közigazgatás területén a 44. helyezést érte el a Quacquarelli Symonds (QS) rangsorában.

A CEU három tudományterületen is benne van a legjobb 50 felsőoktatási képzést nyújtó intézményben. Történelemből az első száz, szociológiából az első 150, míg közgazdaságtan és ökonometria tárgyakból, valamint jogtudományból az első 200 legjobb egyetem között szerepel.

Ezek alapján a CEU a legjobban teljesítő magyar egyetem lett.

A Semmelweis Egyetem az élet- és orvostudomány képzési területén lett 308., míg a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem ugyanebben a kategóriában a 451-500. helyen állnak (ebben a tartományban külön nem kapnak már pontos helyezést az egyetemek).

 

Az ELTE filozófia és nyelvészet képzése a 151-200., a matematika 251-300. A Budapesti Corvinus Egyetem közgazdaságtan és ökonometria tárgyakból a 301-350. a listán.

A QS február 26-ai listája a világ legjobb egyetemeit osztályozza. A vizsgálatnál figyelembe vették a munkáltatói és akadémiai szféra értékelését, a kutatói reputációt, az idézettséget, és a külföldi hallgatók és oktatók arányát.

A teljes rangsor ITT.

A CEU költözéséről korábban a Forbesban is írtunk.

Megy a CEU Budapestről, Ausztriában gond nélkül akkreditálták az amerikai képzéseiket

Oszd meg!