Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]


Bővebben

Kétszintes korcsolyapálya nyílik Bécs belvárosában

Januártól már két emeleten korcsolyázhatunk a kilencezer négyzetméterre bővülő bécsi jégpályán.

2019. január 18-án nyitja meg kapuit az immáron 9 ezer négyzetméterre bővített korcsolyapálya, a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a Városháza és a Burgtheater előtti téren – írja Bécs városának külképviseleti irodája. Az idei szezon újdonsága, hogy

a pályát kibővítik egy 500 négyzetméteres emeleti szinttel, így már két szinten is korizhatnak a látogatók.

A jégpálya emeleti részét, a Sky Rink jégteraszt egy 120 méter hosszú rámpán keresztül lehet megközelíteni, a kialakításához a Városháza előtti tér természetes lejtőjét használták. Az osztrák főváros polgármestere, Michael Ludwig a koripálya gazdasági jelentőségét is hangsúlyozta, a látványossággal még több turistát csábítanának a császárvárosba.

Az 500 négyzetméteres terasszal bővített pálya januér 18-án nyílik meg a látogatük előtt. Fotó: Stadtwienmarketing

A kibővített jégpálya január 18-ától március 31-ig lesz nyitva, a korcsolyázáson kívül nyolc curlingpályával és széles gasztronómiai kínálattal készülnek a látogatókra. Korcsolyázni már most is lehet, igaz, kisebb jégfelületen.

Az aktuális árakat tekintve a belépő felnőtteknek 7,20 euró (2300 forint), gyerekeknek 14 éves kor alatt 4,95 euró (1600 forint), valamint fejenként 2 euró kauciót kell fizetni, amit a pálya elhagyásakor az információs pultnál visszaadnak a belépő bemutatásával. Korcsolyát is lehet bérelni, felnőtteknek 6,75 euróért (2200 forint), gyerekeknek 4,05 euró (1300 forint), ekkor viszont a letét 50 eurót (16000 forintot) jelent.

A jégpálya a megnyitó napján, január 18-án este héttől tízig, azt követően délelőtt tíz és este tíz között látogatható.


 

"Nem vagyok gazdag (...): én egy szegény ember vagyok, akinek sok pénze van, és a kettő nem ugyanaz."

Gabriel García Márquez, író