Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

a besúgó, hbo, fotó: Orbital Strangers

Jön az HBO első, teljesen hazai fejlesztésű sorozata – exkluzív képekkel

A nyolcrészes A besúgó című sorozat a huszadik század eddig ritkán feldolgozott időszakát mutatja be. A főbb szerepekben a jól ismert arcok mellett friss tehetségek is bemutatkoznak.

Az HBO Europe új, magyar saját gyártású sorozat forgatásába kezdett a napokban. A hazai sorozatgyártás első közönségsikerei (Társas játék, Terápia, Aranyélet) után

az HBO első, teljesen hazai fejlesztésű sorozata a 20. század eddig ritkán feldolgozott időszakát mutatja be.

„A besúgó egy csapat fiatal felnőtté válásának és felemelkedésének története a nyolcvanas évek Magyarországán. Külön öröm számomra, hogy a fiatal színészgárda az én generációmból tevődik össze, hiszen mind nagyjából egyidősek vagyunk a rendszerváltással, és abban a pillanatban készíthetünk sorozatot a nyolcvanas évekről, amikor ez az időszak eléggé eltávolodik napjainktól, hogy történelemmé váljon.

a besúgó, hbo, fotó: Orbital Strangers

A besúgó // fotó: Orbital Strangers

Izgalommal várom, hogyan fogadja majd a közönség a sorozatot, amely ugyanannyira szól az első bulikról, szerelmekről, mint fontos, életeket befolyásoló döntésekről, és közben egy izgalmas krimi is” –  mondta a sorozat író-rendezője, Szentgyörgyi Bálint a Forbes.hu-nak eljuttatott közleményben.

Szőke Abigél, A besúgó című sorozatban // fotó: Orbital Strangers

A besúgó // fotó: Orbital Strangers

Szász Júlia // fotó: Orbital Strangers

Fiatal tehetségek és jól ismert színészek

A történetben a kommunista Magyarország a politikai változások küszöbén áll.

A sztori főszereplői Geri, az Állambiztonság titkos besúgója és Száva, egy demokratikus ellenzéki csoport vezetője, akik barátságot kötnek.

Miközben Száva azt kutatja, ki a besúgó a csoportban, Geri minden nap kihívással küzd: hogyan cselezze ki az Állambiztonságot és tartsa meg új barátait.

A besúgó // fotó: Orbital Strangers

A besúgó két főszereplője, Váradi Gergely és Patkós Márton // fotó: Orbital Strangers

 

A besúgó // fotó: Orbital Strangers

A besúgó egyik főszereplője, Patkós Márton // fotó: Orbital Strangers

A sorozat főbb szerepeiben Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak), míg a tapasztalt művészgenerációt Thuróczy Szabolcs (Aranyélet, Drakulics elvtárs) képviseli.

Thuróczy Szabolcs: Nem akartam valami csöpögős, mézesmázos, az emberi életet három percben összefoglaló sztoriba beszállni

A sorozat író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence.

A kiemelt képen Thuróczy Szabolcs // fotó: Orbital Strangers

Oszd meg!

"Ha van valami, ami biztosan nem működik, az az, ha egy befektetőnek írsz a LinkedInen."