Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Frissítsd fel a lakásodat tíz perc alatt! – Tavaszi lakberendezési villámtippek

Az első igazán tavaszias hétvégén az amerikai Forbes gyűjtött néhány jó ötletet. Nem kerülnek sokba, és nálunk is gyorsan bevethetők. 

1. Rendezd át a dohányzóasztalod!

Nem túl eredeti, de hatásos. Ha a legszebb albumaidat, vaskos köteteidet nem a könyvespolcon összezsúfolva tartod, hanem egy stílusos kupacban feltornyozod a kisasztalod tetejére, máris előrébb vagy. Ha emellé pár dekoratív vázát vagy más kerámiatárgyat is lazán elhelyezel, még izgalmasabbá és személyesebbé tetted a teret. – Pár perc, és semmi visszafordíthatatlant nem követtél el.

market-supply-157838

2. A trió hatalma 

Ha az ebédlőasztalodra vagy egy kisebb asztalkára nem csupán egy vázát teszel, hanem rögtön hármat (nem kell mindegyikbe virág), rögtön más lesz a látvány. A három tárgy csokorszerűen szorosan egymáshoz rendezve egyszerűen jobban üt, jobban vonzza a szemet. Figyelj arra, hogy a vázák magassága eltérjen, és az sem baj, ha kerámiát üveggel kombinálsz.
basil-320736_1280
3. Fehér virágot a vázába!
Ez olyan tipp, ami ilyenkor tavasszal minden térben beválik, frissességet, tisztaságot hoz a térbe.
vase-1373443_1280
4. Szabadítsd fel a könyvespolcodat!
Nem biztos, hogy az a legjobb megoldás, ha fullra telepakolod könyvvel a könyvespolcodat, látványra legalábbis van ennél szebb. Ha tudsz egy kis helyet csinálni, tegyél ide-oda egy két dísztárgyat, érdekes kiegészítőt (lehet az egy teáskanna, fényképek, retro kisrádió, design üvegpohár) hidd el, nagyobb lesz tőle a tér. Az sem baj, ha kissé eklektikussá válik a nappalid.
5. Keretezd be a gyerekek rajzait!
Ha van egy unalmas falfelületed, viszont vannak kisgyerekeid, aligha kell milliókat költened értékes grafikákra. A gyerekrajzok vidámak, színesek és egyediek, ha jó sűrűn fellógatsz belőlük vagy egy tucatot, garantáltan meglesz a hatás. Egyszerű fehér keretben remekül fognak kinézni.
6. Tedd rendbe az íróasztalod!
Szabadulj meg a papírkupacoktól, tegyél el mindent a megfelelő fiókba, alakíts ki valami rendszert, ha eddig nem volt. Meg fogsz könnyebbülni, sokkal tisztább lesz az élettered, és állítólag vele az elméd is.
apple-1834328_1280

7. Rendezd át a díszpárnákat!

Egy megfáradt kanapét vagy egy kiült fotelt is pillanatok alatt újjávarázsolhatsz, ha játszol a párnákkal. Lehet, hogy nem is kell újakat venni, csak átpakolni őket a lakásban, hátha jobban mutatnak új helyükön. Ha nem vagy megelégedve, vehetsz egy-két új párnát is, még mindig olcsóbb, mint lecserélni az ülőgarnitúrát.

colorful-1837220_1280

8. Új konyharuhát!

A konyharuha a konyha díszpárnája – könnyen feldobhatod vele a hangulatot. Egy harsány textília a hófehér konyhában talán nagyobb életkedvre derít reggelente. Persze, nem árt, ha rögtön több kollekcióban gondolkozol, hogy a kimosásuk ne okozzon hatásszünetet az enteriőrben. Extrém háziasszonyoknak: a nagyon látványos konyharuhát be is lehet keretezni, és konyhai képként használni…
9. Rámold ki az előszobádat!
Ha mindenhol télikabátok, sálak, kalapok lógnak, itt az ideje, hogy szelektálj, pakold el, amire pár hónapig most már nem lesz szükség. Legfeljebb egy-két látványos darabot hagyj a fogason, sokkal jobban fog érvényesülni.
10. Öltöztesd fel az étkezőasztalt!
Ki mondta, hogy csak akkor lehet megteríteni, amikor épp tálalni készülsz a vacsorához? Tüntesd el a morzsákat az asztalról, pakold el, ami nem odavaló, dobj fel egy sima fehér terítőt, és tegyél rá némi terítéket. Vagy csak alkalmazd valamelyik korábbi tippet: vázák hármas csoportosításban, fehér virágok… – napközben is friss és stílusos lesz a konyhád.
dining-room-1006525_1280
Oszd meg!