Válság? Hol?

  „Újra 36 óráznunk kell” – mondja Novotni Anna, a Hajdu alelnöke. Először fordul elő, hogy címlapsztorink alanya arról beszél, hogy mi történt már meg náluk (és nem arról, hogy adott […]

A Forbes 2019. szeptemberi címlapja

Bővebben

Fredrik Öhlander, Unsplash

Ezeket a városokat szerették a legjobban a turisták 2017-ben

Zsinórban harmadszor is Bangkok lett a világ leglátogatottabb városa. A thai főváros 20,5 millió turistát vonzott 2017-ben, a Mastercard Global Destination Cities Index becslése alapján idén 9 százalékkal többen érkeznek majd.

Az éves lista a világ 162 legnagyobb városát vizsgálja, a látogatók száma mellett megnézi azt is, hol mennyit költekeznek a turisták. A Mastercard Global Destination Cities készítői a nyaralni vágyókat és az üzleti okokból utazókat egyaránt beleveszik becsléseikbe.

Bangkokot szorosan követi London (19,83 millió látogatóval), a harmadik helyet 17,44 millióval Párizs szerezte meg, írja a Forbes.com.

Bár Magyarországról nézve azt gondolnánk, Budapest az igazi turistavonzó partiváros, a lista alapján ez a cím Dubajnak jár, az éjszakai költekezés itt 2017-ben elérte a 29,7 milliárd dollárt, ami átlagosan napi 537 dollár eltapsolásának felel meg. Dubajt Mekka, London, Szingapúr és Bangkok követi.

A sereghajtó Isztambul, itt a turisták beérték átlagosan napi 108 dollár elköltésével.

Ezekben a tengerparti városokban a legolcsóbb az élet

Borítókép: Fredrik Öhlander, Unsplash / Unsplash

 

Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkodjék.