Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fredrik Öhlander, Unsplash

Ezeket a városokat szerették a legjobban a turisták 2017-ben

Zsinórban harmadszor is Bangkok lett a világ leglátogatottabb városa. A thai főváros 20,5 millió turistát vonzott 2017-ben, a Mastercard Global Destination Cities Index becslése alapján idén 9 százalékkal többen érkeznek majd.

Az éves lista a világ 162 legnagyobb városát vizsgálja, a látogatók száma mellett megnézi azt is, hol mennyit költekeznek a turisták. A Mastercard Global Destination Cities készítői a nyaralni vágyókat és az üzleti okokból utazókat egyaránt beleveszik becsléseikbe.

Bangkokot szorosan követi London (19,83 millió látogatóval), a harmadik helyet 17,44 millióval Párizs szerezte meg, írja a Forbes.com.

Bár Magyarországról nézve azt gondolnánk, Budapest az igazi turistavonzó partiváros, a lista alapján ez a cím Dubajnak jár, az éjszakai költekezés itt 2017-ben elérte a 29,7 milliárd dollárt, ami átlagosan napi 537 dollár eltapsolásának felel meg. Dubajt Mekka, London, Szingapúr és Bangkok követi.

A sereghajtó Isztambul, itt a turisták beérték átlagosan napi 108 dollár elköltésével.

Ezekben a tengerparti városokban a legolcsóbb az élet

Borítókép: Fredrik Öhlander, Unsplash / Unsplash

Oszd meg!