Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ezek a legújabb Stílusos Vidéki Szállodák

Egyre több a jó vidéki szálloda Magyarországon. Őket fogja össze a Stílusos Vidéki Szállodák Baráti Szövetsége, amely most két új taggal bővült.

Míg a Stílusos Vidéki Éttermiség a legszerethetőbb gasztronómiai célpontokat gyűjti össze, a 2009-ben alakult szállodás szervezet a bátran javasolható szállásokat gyűjti össze. Túlzás lenne azt állítani, hogy a társaság rohamléptékkel terjeszkedik – eddig nyolc taggal működtek – a cél az, hogy a valóban jó szívvel ajánlható helyeket gyűjtsék egy ernyő alá. platanos-kuria-kint01

A két új tag az ország két különböző szegletében található, de közös bennük, hogy mindkettő szinte a „semmiből” jött létre. A Szeged melletti legelők, vizenyős rétek és erdős ligetek közt elhelyezkedő Platános Kúria egy mangalicatanyából született újjá és vált autentikus, 17-18. századot idéző kisnemesi kúriává. A szálláshelyhez angol stílusú istálló és saját legelő is tartozik, így megfelelő kiindulópont lehet akár többnapos lovastúrákhoz is.

paskom_1100

A lajoskomáromi Páskom Cottage egy faluvégi szántóföld közepén kapott helyet. A tulajdonos Mosberger Mihály maga vágja a füvet, amelynek minősége a napi gondozásnak köszönhetően az angliai golfpályákat idézi. A szálláshelyekhez saját étterem, dísztó, medence és dézsazuhanyos szauna is tartozik. „Az épületek által körülölelt kert hangulata valóban a latin pascum (vagyis legelő) szót juttatja eszünkbe.” – írtuk a Forbes Life 2016 téli különszámában, amelyben hosszabban foglalkoztunk a Páskommal, a szintén Stílusos Vidéki Szálloda-tag polányi Babérligettel és a zebegényi Natura Hillel.

Oszd meg!