Celebek & üzlet = Forbes-nyár

Majka és Hajós András az ország két szegletében nőttek fel. András pesti, újlipótvárosi úrifiú, Majka ózdi vagány. Közös címlapinterjújuk egy jelentős része mégis arról szól, miért lettek jóbarátok, miért köti […]

forbes_cover_aug_hq

Bővebben

dscplatanosvol20089

Ezek a legújabb Stílusos Vidéki Szállodák

Oszd meg!

Egyre több a jó vidéki szálloda Magyarországon. Őket fogja össze a Stílusos Vidéki Szállodák Baráti Szövetsége, amely most két új taggal bővült.

Míg a Stílusos Vidéki Éttermiség a legszerethetőbb gasztronómiai célpontokat gyűjti össze, a 2009-ben alakult szállodás szervezet a bátran javasolható szállásokat gyűjti össze. Túlzás lenne azt állítani, hogy a társaság rohamléptékkel terjeszkedik – eddig nyolc taggal működtek – a cél az, hogy a valóban jó szívvel ajánlható helyeket gyűjtsék egy ernyő alá. platanos-kuria-kint01

A két új tag az ország két különböző szegletében található, de közös bennük, hogy mindkettő szinte a „semmiből” jött létre. A Szeged melletti legelők, vizenyős rétek és erdős ligetek közt elhelyezkedő Platános Kúria egy mangalicatanyából született újjá és vált autentikus, 17-18. századot idéző kisnemesi kúriává. A szálláshelyhez angol stílusú istálló és saját legelő is tartozik, így megfelelő kiindulópont lehet akár többnapos lovastúrákhoz is.

paskom_1100

A lajoskomáromi Páskom Cottage egy faluvégi szántóföld közepén kapott helyet. A tulajdonos Mosberger Mihály maga vágja a füvet, amelynek minősége a napi gondozásnak köszönhetően az angliai golfpályákat idézi. A szálláshelyekhez saját étterem, dísztó, medence és dézsazuhanyos szauna is tartozik. „Az épületek által körülölelt kert hangulata valóban a latin pascum (vagyis legelő) szót juttatja eszünkbe.” – írtuk a Forbes Life 2016 téli különszámában, amelyben hosszabban foglalkoztunk a Páskommal, a szintén Stílusos Vidéki Szálloda-tag polányi Babérligettel és a zebegényi Natura Hillel.

Ezeket láttad?
Címkefelhő