Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az angol nép extra munkaszüneti napot követel hétfőre, ha a válogatott megnyeri az Eb-t

Egyre nagyobb a nyomás Boris Johnson miniszterelnökön, hogy extra munkaszüneti napot rendeljen el, ha Anglia megnyeri a futball Eb vasárnapi döntőjét az olasz csapat ellen.

A brit parlament weboldalán elérhető petíciót péntek estig több mint 320 ezren aláírták. Az aláírók szerint az extra munkaszüneti nap segítené a családokat, hogy együtt nézzék a meccset, írta a bbc.com.

A szakszervezetek is azt kérik a cégektől, hogy legyenek rugalmasak, engedjék meg, hogy a dolgozók hétfő reggel később vegyék fel a munkát.

A Lidl diszkontáruházlánc már bejelentette, hogy átalakítja hétfői nyitvatartási idejét Angliában, ha a csapat nyer, és megengedi az alkalmazottainak, hogy egy órát pihenjenek hétfő reggel.

A petíció jövő hétfőt követeli munkaszüneti napnak, ami ilyen rövid határidővel elég nehezen megvalósítható. A kormány azt is felhozta ellenérvnek, hogy nem akarja megelőlegezni az angol válogatott győzelmét.

A brit parlament mindazonáltal minden olyan petíciót vitára szokott bocsátani, amit legalább százezren aláírtak.

A borítófotón a Wembley Stadion, a vasárnap esti döntő helyszíne. Fotó: Mitch Rosen / Unsplash

Oszd meg!